- MIUI / HyperOS topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Poco X6 Pro - ötös alá
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Ismert ventilátor gyártók termékeinek adatlapjai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
tornas
őstag
válasz
rooland #1831 üzenetére
Üdv!
"Ki lehet egyszerűen cserélni halkabb ventire?"
Igen, ki lehet cserélni (talán egy kicsivel halkabbra)... Nem célszerű viszont az eredetinél sokkal gyengébbet (ami legtöbbször halkabb is) belerakni.
"Garanciát elveszteném?"
Ha még garanciás, akkor igen... elveszted, mert van a tápházon egy kis címke, ami az egyik tápház-rögzítőcsavaron van felragasztva. Ha már lejárt, akkor már nem érdekes...
"Vagy ha megtartom a gyári ventijét vissza lehet szerelni észrevétlenül, ha esetleg meghalna a táp a jövőben?"
Igen, mert a tápventi nem beforrasztott, hanem csatlakozós. Viszont az eredeti tápventi nem lehet sérült vagyis nem hiányozhat a csatlakozója sem. De ha le van fehér színű ragasztó-trutyizva, akkor megint kockáztatod az észrevétlenséget.
A garicímkét én sniccer-el szoktam eltávolítani nagyon óvatosan, a karcolások elkerülése végett.
Mindenesetre ha garis, akkor inkább vidd vissza! Ha már nem, akkor neked is a pár sorral feljebb leírtakat javaslom először elvégezni, mielőtt kicserélnéd!
Ja, és még valami...a tápok 99 %-ának a ventije fordulatát semmilyen külső/belső szoftverrel és hardverrel nem lehet szabályozni alapesetben.
Szerk: úgy olvasom, hogy garis. Nos, akkor nem marad más...szerintem is nyugodtan visszaviheted.
-
chester91
senior tag
válasz
rooland #1831 üzenetére
Elvileg mindegyik tápon van egy "bontatlanságot" igazoló papír, ami felszakad, ha felnyitod (én éppen tegnap hajnal 1-2 körül szentségtelenítettem meg a sajátomat), szóval nyitás --> garanciavesztés. Érdemes visszavinned, ha garis. Ha nem érdekel túlzottan, gond nélkül felnyitod, ott látod milyen csatlakozója van (2 pin, 3 pin, hozzáforrasztott, ...). Ha kell, beszerzel átalakítót. Aki tudja, hogyan néznek ki belül, meg is tudja mondani, hogy mire számíts.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged