- Mindenki Z Fold7-et akar
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Magisk
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fridaycs
tag
Megcsináltam. Kivezettem és rádugtam az alaplapra és megy. A régit meg levágtam. Mondjuk többet vártam. Most egy picit lett csak halkabb sajnos de legalább eltünt a ''hideg'' indításnál kb 2 percig tartó körfürész hang.
-
fridaycs
tag
Sziasztok!
Nekem is Codegen 300W-os tápom van, lecserélném bene én is a ventillátort. Vettem is egy CoolerMaster-t. Ha jól emlékszem, amikor szétszedtem a tápomat, akkor úgy láttam, hogy nem csatlakozóval van rádugva a venti, hanem forrasztva. Amit vettem azon viszont van csatlakozó, olyan amivel az alaplapra lehet dugni + van még olyan csatlakozó is amivel vinyónak + cdnek adok áramot.
Kérdés: mi a jobb, ha elvágoma régi zsinort és összekötöm/forrasztom az ujjal vagy ha rádugom valahogy egyből az alaplapra, vagy esetleg egy másik csatira? -
g4dg3t
senior tag
Dede ugy ertettem en is...ezert is a problema...mert ugyebar nem olyan ventit tennek bele mint az eredeti es ezert vszeg mashogy fog reagalni ugyanolyan szabalyzasra. IRC-n kitargyaltuk a sracokkal es arra jutottunk ha el is fog terni a fordulatszam nem lesz olyan jelentos...szal belevagok.
-
g4dg3t
senior tag
HeLLa!
Adva van egy Coolink AP400X tap amiben egy hoszabalyzott venti van (500-2000rpm). Ezt a ventit szeretnem kicserelni egy Coolink CFY08B (1900rpm) ventire (ez mar ujabb YSTech gyartmany). A kerdes az lenne hogy a hoszabalyzas nem fog-e bekavarni? Elvegre nem ugyanolyan ventirol van szo -
mr_ricsi
veterán
''Olyat lehet venni boltba?''
Biztosan lehet, de az életbe' nem kapsz teljesen azonos színűt, úgy pedig nagyon feltűnő lesz.
''ventik szépen beforrasztva, csak nincs rajta a sárga cucc.''
Szerintem is ezzel lenne érdemes próbálkozni, ha maradéktalanul el tudod távolítani a maradványokat, mintha a gyárban felejtették volna le róla. -
harry
veterán
Kérdés, h azt sárga cuccot hogy szedjem le. Mert ha forrasztani akarok akkor nem árt teljesen megtisztítani. Illetve ha sikeresen eltávolítom, akkor utána nem ártana valamivel pótolni. Elektronikai boltban lehet ilyet kapni? Csinálnám pl ragasztópisztollyal de azt főleg nem lehet leszedni (illetve nyákról lekapargatni nem jó ötlet).
-
golyani
őstag
az ilyenizééé....na hogy mondjam?
azér van h még véletzlenül se legyen zárlatos a venti ilyen szigetelő trutyi.ilyet tesznek néha némely IC-re is a lábakhoz.hogy leszeded-e vagy nem azt döntsd el te.
De ha úgy akarod csinálni h tudj gariztatni akkor szarintem forraszd ki a vezetékeket,mer utána gond nélkül vissza tod forrasztani.olyan trutyi megha van máshol is a gépbe akkor majd onnan tucc elvenni egy cseppet és odakanni.
[Szerkesztve] -
harry
veterán
Ha már úgy is itt ez a topic, lenne nekem is egy problémám - nem a hely kivágással és nem az új ventivel, hanem h a régit miképp szedjem ki. chif 420 dualventi az alany. A táp élettartam garis, így csak olyan módosítást akarok, amit könnyű visszacsinálni (másik táp tetejét fogom kivágni/rárakni).
A probléma, h a ventin nincs csati, hanem a nyákra van forrasztva. Ez talán még nem olyan nagy baj, de van rajta valami ragacs: Bővebben: link
Kaparjam le? Legegyszerűbb lenne elvágni a vezetéket, de gari miatt nem akarom. -
n0_gAboR
őstag
nekem mar megvan a tapom, szal venticsere kell!
-
knajf
senior tag
hallod ember... veszel cirka 12k -ért a ready (vagy ostrom) computerben egy 360 as chieftech -et és az elég akármibe... elég sokáig és totálminőségi... ennyi... (budapest I. kerület, mamuttal szembeni börgerkingel szembe
)
-
knajf
senior tag
szar vagy nevegyél olyat vegyél csífteketvagyenermaxot
-
n0_gAboR
őstag
Sziasztok!
Nekem egy Q-Tec 350W Silent tábom van (hőm szabályzós), de a ventije most a leghangosabb cucc a gepben. ki szeretnem cserelni vmi masra, de felek hogyha egy gyenge ventit rakok be akkor elszall az egesz. van a tapokban vmi hofok vedelem ami lekapcsolja ha gond van?
kiszedtem a ventijet es kiprobaltam 12V-on...hát brutál porszívóhangja van úgy, és fujja a levegőt mint állat, viszont tápban sztem olyan 20dB korul nyomul csak, joval kisebb legszallitassal. utana beraktam a 40 m3/h-s YS-Tech-et, elejen kurvahalk volt, de hamar felnyomta max fordulatra (imho) ami kb 17dB...szal ez talan keves volt?!
en egy 19dB-es Papst-ot gondoltam bele, mert azt meg ugyis alapbol leszabalyozna...csak kerdes hogy eleg lesz e bele (ez 45m3/h -s) -
Bandoló
csendes tag
Nekem is hangos volt a tápom, és így oldottam meg:
Bővebben: link
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Gismo
addikt
Nekem is 300-as Display (Codegen tápom van és egy cseppet sem hangos!) De nem is szállít szinte semmi lebegőt!
Haver így oldotta meg!:
és halk lett! -
StoneBridge
senior tag
Kérdésem:
adott egy Chieftec 360W-os Dual-Fanos táp. A kifelé-fújó ventit szeretném kicserélni piros ledesre, ha bekötök egyet, nem veszélyeztetem a táp életét? =/
hülye kérdés, de inkább előzékeny maradnék... -
vfo7
senior tag
Nem kell igazán, ha van a hátfalban venti. A kettő így elég és egyszerűbb is megcsinálni, mert van helye. A hátfalventi lehúzza a prociról a meleget, a tápventinek csak saját magát kell hűtenie. Persze biztosítani kell, hogy a házba elölről-alulról elég levegő mehessen be és ne legyen odabent túl nagy kábelgubanc.
-
ptiboy
senior tag
na témánál vagyunk, ugylátom sokaknak van hangos codegen tápja
mint nekem is
nemigazán értettem az ellenállásokról irt dolgot (mindig is utáltam a fizikát).
szóval hogy csinálok mondjuk 7V-ot a ventinek? -
vfo7
senior tag
Ha a tápventi 12 V-ről megy, akkor egy 47 és 68 ohm/1 watt közötti ellenállást kell vele sorba kötni és drasztikusan csökken a zaj. Ha nagyobb a terhelés, 47 Ohm kell, ha kisebb, akkor jó a 68 ohm. Nekem is egy éve így megy az egyik gépem és semmi gond vele. (P4/2G, Zalman 5600, Radeon 9100, ABIT SA7, no overclock, sok renderelés)
Az általános tapasztalatom az, hogy ha a tápban van rendes méretű hűtőborda, akkor elég a ventinek 7-8V-ról járni, úgy is bírja a teljes terhelést, csak a kifújt levegő lesz kb. 40 fokos. A félvezetők általában kibírják a 70-80 fokot is, de aláforgatott ventinél és nagy bordáknál nem jön létre ekkora hőmérséklet. Nem árt berakni egy szintén aláforgatott hátlapventit sem.
A Codegen tápok a középkategória alja, náluk soha nem lehet tudni, hogy a tartósan magasabb üzemi hőmérsékletet hogy bírják. Meg lehet próbálkozni azzal, hogy a tápot szétszedve nagyobb bordákat teszünk bele az eredetiek helyett, akkor növelhető az üzembiztonság. Persze ehhez szét kell szedni az egészet, úgyhogy némi szakértelem nélkül nem érdemes belenyúlni. -
macsek
tag
Szóval szerintetek birni fogja???
-
Mag
senior tag
Én egyszeüen megoldottam: 7 V-ra kötöttem + ellenállást is tettem bele,és most a vinyo a leghangosabb a gépben, ja nem is ,hanem a VGA-n a venti,de majd azzal is csinálok vmit.....
-
Tuvok
csendes tag
Nekem is Codegen 300W -os tápom van nem rég cseréltem le a ventit benne, és gondolkozom azon is hogy pár helyen fúrok rá lukat, hogy jobb legyen a szellőzése.
Kiveszed a házból szétcsavarod az előző ventit levágod, úgy hogy maradjon elég hosszú drót. szerzel egy halk 80*80 -as házhűtő ventit pl Panaflow márkájut(legjobb de kicsit drága, más is megteszi) forrasztasz visszacsavarsz és már kész is. -
DAni198
csendes tag
Nekem is egy ilyen tápom van. A ventillátora hőmérséklet szabályozott, így induláskor halk, de amikor bemelegszik nagyon felhangosodik(ráadásul nekem sokszor berezonált a venti).
Én a következőket csináltam vele. Elősször kivágtam a hátulján a lemezből kivágott ''ventirácsot '' és raktam bele egy rendes drótbol készültet (Skála parkoló melletti alagsori boltban kb 150Ft), azután kihajítottam belőle az eredeti ventillátort és vettem egy 92mm-eset . Mivel ez nem fér be háutlra, kivágtam a tápdoboz tetejét és oda szereltem be, így a levegőt pont a táp hűtőlemezeire fújja.
Az eredmény felemás lett. A tápban nem a levegő zúgását hallom, mert az elég akadálytalanul halad, hanem a ventillátorét ami sajnos nem egy csendes darab. A proci hőmérséklete viszont megváltozott, mert az új helyre rakott venti pont elszívja a meleg levegőt a bordától, így teljes terhelésen(AthlonXP1800+ Palomino +Titan D5TB) régen 62fok+CPUfan3200rpm most 55fok+CPUfan2200rpm, idle régen 55fok+CPUfan2300rpm most 49fok+CPUfan2200rpm.
Szerintem egy nagyméretü (100mm) és alacsonyabb fordulaton járatott ventivel elég jól le lehet halkítani. -
T-800
tag
Adott egy 300w Codegen táp zavaró hangú ventivel. Ami a leginkább zavar, hogy nagyon magas a hangja. A régi gépbe 250w szintén codegen táp volt, érezhetően halkabb ventivel. Szóval nehogy már új hangosabb legyen elven le akarom cserélni a ventilátort. (a tápot nem) Ki milyet javasol? Lényeg a hang! Esetleg bolt nevet is szivesen veszek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kihagyhatatlan ajánlat vadonatúj Ryzen 7 5800x processzorainkra! 0% THM-re is!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Samsung Galaxy A04s 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest