Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• belovary

senior tag

Na gyerekek! Tegnap vágtam neki, hogy valami hasonlót készítsek. Igaz, nem nagyon tudtam kiküszöbölni a város fényeit, mert hiába megyek 10-20km-el odébb, kezdődik a másik város fénye... :)
    Próbáltam olyan helyet keresni, ahol azért valamennyire sötétebb az ég, és nem keveset másztam miatta, de úgy néz ki nem sikerült még így sem a várt hatás. Utaztam ide-oda kocsival, másztam gyalog, hosszú órákat, itt lőttem, ott lőttem, de éppenhogycsak valami dereng a képeken a tejútból. Próbáltam komponálni, hogy azért legyen valami előtere, témája, ne csak úgy durr bele, aztán csak egy tejút... De hogyan, ha totál az égbolt közepén, a fejem felett van? :D Szóval nem olyan egyszerű. Egy fényerős obival lehet könnyebb dolgom lett volna, bár a közelben levő fényszennyezettség lehet azt is bezavarja. Sajnos nagyon csalódott voltam, mert 2 fok volt, majdnem összefagytam, vagy 5-6 órát mentem, és szinte semmilyen képek születtek. Tudom, a fényszennyezettség sokat számít, de vannak olyan fotók, amiken látható a város fénye, de a tejút is csodálatosan. Na mindegy... Tanulópénznek jó volt... 18-135mm STM obival lehet hogy neccesebb, de azért gondolom lehet, csak egy kihalt sivatagban. :D Persze újhold volt tegnap, ma is az van még, de nem megyek már ki. Az f/3.5 lehet karcsú, hiába a magas ISO, a tejút csak imitáció...

Próbáltam még korábban, hogy több expóból, de mivel elég frankón elmászkálnak a csillagok, az összefűző programok végeredménye valahogy nem igazán lett jó. Na mindegy, ne adom fel, és nem is a képek miatt vagyok csalódott, hanem mert úgy néz ki én vagyok full kretén. :D

Plusz az egyik képbe próbáltam belekomponálni egy tv, telefon vagy mifene tornyot, belőttem, hogy egyenesben legyen a kép, erre a képeken úgy néz ki mint a PISA-i ferde torony. Mint amit éppen ki akarnak vágni. Hogy hogy a fenébe, nem is értem. Ráadásul nem kicsit, elég rendesen. A képen olyan mintha kidőlne. Felnyomok majd 1-2 képet, hogy lássátok miről is írok.

Köszi, hogy "meghallgattatok" ! :DD :DD :DD :DD :DD

:R

Új hozzászólás Aktív témák