- iPhone topik
- iOS alkalmazások
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Magisk
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
Új hozzászólás Aktív témák
-
FehérHolló
veterán
Kedves édesapám most ezzel szórakozik, hogy gyámügyön keresztül szivasson minket. Elvileg két éve munkanélküli. 3 diplomával. Feketén dolgozik valami IT cégnél... Ha jól tudom, akkor másfél évig jár segély. Legalábbis nála valami hasonló volt a helyzet. Most velem akar szülőtartást fizettetni, satöbbi. Tehát egy kicsit otthon vagyok ebben a témában (de csak egy kicsit). Ettől függetlenül lehet, hogy baromság ez a része, de 30 órája nem aludtam semmit, 13 órája melózok és a váltásom nem akar jönni.
Lehet, hogy már csak kényszerből jár az agyam mindenféle hülyeségen, miközben megpróbálom elmondani, amit még a hozzászólás elején szándékoztam.
Az előző hozzászólásom lényege viszont nem a munkanélküliek segélyezésének hiányosságaiban, vagy hibáinak részletezésében rejlik. De ezt te is jól tudod.
Szerk:
#444: Apám elvileg 28k-t kapott, de azt 18 hónapig.
[Szerkesztve] -
FehérHolló
veterán
Nekem igazából nem az fáj, hogy fizetni kell, hanem az, hogy úgy dugják le az emberek torkán, hogy ''Figyelj öcsi, téged 20 másik tart fenn az adójából, hát milyen dolog ez? - Fizessed meg szépen a saját tandíjad!''.
Mondanák legalább a szemembe, hogy miért nem működhet úgy a rendszer, mint régen..! Valahogy így: ''Figyelj öcsi, az államnak nincs többé pénze arra, hogy fizesse a tandíjad (egy részét). Sajnos neked kell fizetni.''
Miért kell a társadalmi rétegeket egymás ellen hangolni? Kis Pista a mezőn (jó mezőgazdász, szükség van rá, nem bántásként mondom) biztos azt fogja mondani rá, hogy ''Igen, ez a mocsok eddig az én pénzemből élt, ezután fizessen maga!''.
Arról nem is beszélve, hogy a szüleim fizetésének egy jelentős része arra megy el, hogy a munkanélkülieket támogassák belőle, mert a munka büdös, segélyből is meg lehet élni. Persze tisztelet a kivételnek!
Különben valószínűsítem, hogy azoknak a nagy része, akik itt Magyarországon szerzetek diplomát, itt is fognak utána dolgozni. És egy normális diplomával már ''megfelelő'' keresethez lehet jutni, amiből persze jó sokat el is lehet adózni (40%-os jövedelemadó kulccsal). Tehát kezdem úgy érezni, hogy a diplomás embert kétszer fogják megfejni.
Azokkal viszont szerintem is keményen fizettetni kéne, aki elhúz a tanulmányai befejeztével külföldre. Az ilyen ember igenis kihasználta a magyar társadalmat. Bár én is ki fogok valószínűleg menni (külföldön lehet csak azt csinálni, ami érdekel), ilyen esetben jogosnak találnám, hogy fizettessenek velem.
Szerk: Tördelés a jobb áttekinthetőség miatt.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Crucial T705 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.400-12.700 MBs - Eladó!
- Asus A15 FA506QM 15.6" FHD IPS Ryzen 7 5800H RTX 3060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest