Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• csiga8

senior tag

válasz Dzsano89 #24559 üzenetére

Az régi APC Smart-UPS 700-ast nagyon szerettem, pici, kompakt, nem zúgott, mint a nagyobb 1500-as. ( trafóhang)

Nagyon csendes a gépem, a leghangosabb a szünetmentes, így annyira nem bánom, ha megy a háztól, mert menni fog...

Akivel beszéltem, az 10.000 Ft/darab áron vizsgálja be, + posta oda-vissza.

A 700-as azt csinálta, hogy csak akkor tudtam bekapcsolni a sz.gépet, ha elötte áramtalanítottam a szünetmentest és az teljesen kihült, majd újból bekapcsolom.
    KB 15 évet ment, használtan vettem, lecseréltem.

A mostani 1500-ast 2023. októberében vettem "felújítottként".
    Néhány napja azt csinálta, hogy ha áramtalanítom, kb félóra múlva már csipog, hogy merült az akku. Kikapcsolt, áramtalanított helyzetben.

Kiszedtem az akkukat, mindkettő jó. ( feszültséget és "indító áramot" mértem, kapacitást még nem, de mindkettő 13V és 160A leadására képes a teszter szerint.

Ha nem búgna, még meg is csináltatnám, de elegem lett belőle, egy csendes szünetmentest keresek, ha nincs, inkább semmit.

Visszaolvasva kettőn akadt meg a szemem, mint laikus:

1., CyberPower VP1000ELCD

2., CyberPower 900VA 540W (CP900EPFCLCD)

Nem tudom mennyire számít, hogy a sz.gép és a monitor valódi, vagy kvázi szinuszos jelet kap, ( néha van áramingadozás, kimaradás) melyik a csendesebb, megbízhatóbb, jobb szünetmentes. ( Seasonic tápom van)

Új hozzászólás Aktív témák