Hirdetés
-
Mobilarena
Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!
Új hozzászólás Aktív témák
-
roseA580
aktív tag
Nemrég ébredtem és valamiért ránéztem az UPS-re, és mit látok?

Tehát majdnem 3 órán keresztül több mint 287 Volt volt a hálózati feszültség!
Persze ha hihetek az UPS mérésének!Ez a harmadik UPS amit kipróbáltam, és az első amit valószínűleg megtartok!

UT1500E -
Dr.FantastiK
őstag
ez a ViewPower monitor a legjobb UPS szoftware. !! szerintem.
_
az APC mostmar az ujfajta , faek egyszeru , minimalista es bugoktol hemzsegoo uj fejlesztesu szarjat probalja eroltetni az userekre ,, valami Serial Shutdown nevu hulladekot.Ez a Power Chute meg kb 15 ev ota ugyanaz, ZERO fejlesztest nem kapott.
-
Imy
veterán
A "APC Smart-UPS SUA1500I"-ről mi a véleményetek?
Az tiszta szinuszos, két nagy (12V@18Ah) akksival. Kb 150W terhelésre kellene kb 2 órás áthidalásra, amire elvileg bőven jó. -
PowerWalker VI 1500 CSW
Jó jó minden szuper, de nagyon sokat eszik készenlétben. Pontos adatom nincs, de eddig a központ adott szituban 48W-ot kért, ezzel azonos feltételekkel 82W-ra nőtt. Hát elég elkeserítő. Ezt már úgy kéri, h feltöltötte az akkukat.
Tehát az a kb 40W jött rá a két APC kicserélése után. -
válasz
Locutus
üzenetére
A 74% az ugye a töltöttségét jelenti? Mert hát benéztem és amikor kivettem a dobozból ez gombnyomásra ment akku üzemmódban és asszony elvileg 450W-os hajsütőjét rá is tettem, kiírta, h 1 perc majd úgy is lett. Mivel 1000W-os volt nem 450.
[kép]Egekben nagyon baba cucc. Eddig a kvázi színuszosokról itt minden zümmögött búgott. Most kussban teszi a dolgát akkuról is.
-
frpeter
Topikgazda
válasz
agent_k
üzenetére
Sajnos az utóbbi pár évben az APC igencsak leadott a minőségből. És nem csak a belépő szériából
Back szériából a CS-t szabad megvenni, ezek még 20 év után is üzemelnek, alig van belőle hibás még most is, igaz újonnan nagyon durva ára van. Smart-ok közül a még nem LCD-s kijelzős verziók voltak az igazán jók, ahogy LCD-t kaptak, belül elkezdtek spórolni. Mindemellett a jótállási, régen "extra", szolgáltatás ma már sehol nincs.
Szóval minden jó véget ér egyszer, de sajnos már több, akár kínai gyártó is megbízhatóbb darabokat gyárt. Persze abból meg tényleg ott a legalja is, szóval nehéz kiigazodni az biztos. -
agent_k
őstag
Sziasztok!
1 minta nyilván nem reprezentatív, ámde van nekem egy APC Back-UPS BX700U-GR készülékem. Megvétel után 1,5 évvel jó erős amperszag jött a gépből. Visszament a schneiderhez, (adtak egy újat? bár kétlem, mert nem apc cimkés volt az akku benne), légyeg, hogy adtak egy másikat. 2 év múlva aksit kellett benne cserélni, rendben számítottam rá, de jó lett volna többet bírja. Majd tegnap azt kezdte el játszani, 198V-ot, néha 210V-ot érzékel az aljzatból, visít mint a malac és "overloadad" úgy, hogy semmi nincs rákötve ráadásul ekkor már a kimenetre sem ad feszültséget.
Elhiszem, hogy megbízható és nagy név az APC, de valahogy úgy érzem, hogy nekem nincs szerencsém. Vagy ez a feketedobozos backups ennyire konzumer, hogy veddmegdobdel?
Kiváncsi vagyok a upsakku szervize mond-e rá valami biztatót. -
markussandor
senior tag
-
frpeter
Topikgazda
válasz
Gawamatsu
üzenetére
A CS500-at nem kell kalibrálni. És gyanítom nem lett szétszedve és átmérve, mert az ebbe az összegbe nem fér bele, egy jobb akku kerül ennyibe. Nyilván a kiveszem az akkut és berakom a másikat, ami 2 perc, meg lehet egy olcsóbb akkuval. Bár ezt meg nem nevezném szerviznek

-
Gawamatsu
senior tag
válasz
Gawamatsu
üzenetére
Na, meg is van. Az akku volt a ludas.
Valami olyasmit magyarázott a szaki, hogy leesett a feszültsége 9V alá, akkor lecsapta az eszközöket, majd a terhelés hiányában pikpakk (ms-ok alatt) újra lett neki és kapcsolgatta fel-le a rákötötteket.
Valószínű ezért nem jelzett akku hibát sem.
6800+ÁFA votl az akku csere, kalibrálás, 18 hónap garival.
Volt rakat felújított 3 éves APC 750es (a mostani modern kinézetű feketék) 2 év garival, de inkább az akkucsere mellett döntöttem.
Belsőleg hibátlan, a kondik épek, elektronika okés. Fw frissítést is kapott (NAS-ról ilyenek nem mentek, PC meg nem volt rákötve 10+ éve már) -
Imy
veterán
-
VI 1500 CSW-t rendeltem EU dugval. Azóta kb elérhetetlen. Kifut vagy véletlen?
Ha valahol van akkor irreálisan drágán. -
settenkex
tag
válasz
Cs1csó
üzenetére
Jaja, erdekes.
Amugy engem is erdekelne, pl a APC Easy 1000VA (BV1000I-GR) elsok kozott van az arukereson, vagy az nem lenne mar olyan jo? Illetve a CyberPower sem ajanlott annyira?
Koszonom! -
settenkex
tag
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
A normal uzem kozbeni zajra gondoltam, amikor keszenletben van a szunetmentes. (routernel mar van szunetmentes es annak par ev utan lett alapzaja) Az amikor elmegy az aram es jelez, az mas teszta.
-
Cs1csó
titán
-
Gawamatsu
senior tag
Az az érdekes, hogy a régi (beige) Back UPS-ek kb dupla árban vannak az új, fekete APC-khez képest, újonnan.
Vajh' miért? Jobb volt, míg sima APC volt és nem Schneider? -
Cs1csó
titán
Az APC Back-UPS CS 350VA (BK350EI) , elhiszem, hogy jó, egy offline 210W tartási képességű UPS kicsit drága 55k HUF-ért.
A másik ára sem túl baráti 42k HUF, 15k HUF-al olcsóbb is van.
Kicsit túlárazottak. A megbízhatóságuk nem tudom ér e ennyit.
HANGSÚLYOZOM, nem a minőségük, tartósságukat kritizálom, hanem az árukat esetleg az ár/érték arányukat. -
4z1st3n
csendes tag
Sziasztok!
ExtraLink (Piorun) szünetmentessel/inverterrel van valakinek tapasztalata?
Köszönöm!
-
Cs1csó
titán
válasz
settenkex
üzenetére
Eaton 5E700UD 700VA
28700ft-tól.
USB-n kommunikálni tud a számítógéppel, hogy a Mac-re van drivere azt nem tudom. -
settenkex
tag
Sziasztok!
Egyre több áramszünet miatt szeretnék egy szünetmentest egy Mac Mini (2018) és Dell monitor elé. A Mac maximum 122W, mig a monitor elvileg 22W fogyasztasú. Az áramszünet nem tart sokáig, általában pár perces, elég ha ezt áthidaljuk, illetve hogy le tudjam kapcsolni rendesen, ha szükségszerű. Ami jó lenne, ha halkan működne a szünetmentes.
Melyek az ajánlott típusok, gyártók jelenleg?Köszönöm!
-
Cs1csó
titán
válasz
sarasota123
üzenetére
1 db 12V-os 7Ah de tehezsz bele 9Ah-ásat
-
sarasota123
aktív tag
köszönöm szépen, azt honnan tudhatom meg, hogy az fsp nano 600-ba pontosan milyen akksit kellene rendelnem? csak annyit látok, hogy battery type-nál ez szerepel a gyártó oldalán: 12 V / 7 AH x 1
-
válasz
sarasota123
üzenetére
www.zselesakkumulator.hu -tól szoktam rendelni.
Küldenek foxpost automatába is, úgy sokkal olcsóbb a szállítás. -
laed
senior tag
válasz
sarasota123
üzenetére
Conrad, Bestmarkt, Aqua; meg még 1 csomó helyen.
Ezektől lehet rendelni is. -
sarasota123
aktív tag
Mindkettő jó, vidékre (Szombathely) kéne rendelnem
-
laed
senior tag
válasz
sarasota123
üzenetére
Bármely komolyabb számtech boltban.
Város, vagy netes rendelés?? -
sarasota123
aktív tag
Sziasztok, FPS NANO 600-hoz szeretnék új akksit, hol érdemes körülnézni?
-
schumi
aktív tag
sziasztok !
eaton 850i-be milyen jó minőségű akkut ajánlanátok ? (zselést kell nézni ? ) ha minden jól megy ezeket dobta a modellhez, de ezek a márkák nekem semmit nem mondanak, ha van jobb akkor légyszi osszátok meg velem (innen a "7stars" .t nézem, a várható 10 éves élettartam miatt, illete a leaftront )
másik szünetmentesem egy FSP 800 ,ehhez vettem 4-5 éve egy akkut ... azóta töltés nélkül a dobozban csücsül ... érdemes ezt még kipróbálnom, vagy ezek ilyenkor "tönkre" is mennek túlmerülve ?
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Azóta se volt senki itt bátor tesztelni "retrofit" LiFePo4 akkumulátort mezei szünetmentesben?
-
Gyöször
senior tag
válasz
Gawamatsu
üzenetére
Nekem van 3 njoyom, szerintem neked is elég lenne a 600as, ugyan akkora akksi van a 6osban mint a 800asban, volt pont ilyen 800asom is, de nem bírta el a gépem így visszaküldtem. Csak próba volt, vettem helyette 2000reset az elbírja.
Most a 2000resben 1,5 év után fáradt az akksi, vettem bele újakat. Féláron van az FSP iFPhez képest, szerintem ugyan azon a gyártósoron készül a két cucc kínában, így az árkülönbözet a 2000resnél kiad 2 garnitúra akksit FrPetinél. Szerintem 15-20 évet ez a gép is el fog menni.
A 600asokban 2 évesek a gyári akksik azok még nem haláloztak el. 600asok hangtalanul teszik a dolgukat, a 2000res az morcisabb egy kicsit. Szobában kötél idegek kellenek ha éjjel elmegy az áram, vagy túlmegy a fesz 245V fölé. Akkor csak avrel oldja meg, de bekapcsol a venti. 600asban nincsen venti. Csipogója szoftverböl tiltható, ezt most próbáltam ki így 1,5év után, de csak a 2000rest tudom. Szerintem a 600as is, ha kell megnézem. Nasom nincs, azt csak te tudod kipróbálni. ha nem megy vele nem tudok érte felelősséget vállalni.
Eddig 2x küldtem vissza mikor meghalt az akksi 1,5 -2 évesen a korábbi njoyokat, volt egy 1000resem is, azonnal dobták a kukába és visszakaptam a pénzem. Vettem rajta ugyan ilyet és újraindult a gari, mert új termék, nem javították.
Most ezzel a 2ezressel nem volt kedvem eljátszani, postázni, stb.
-
RobberBaron
tag
válasz
Cs1csó
üzenetére
Köszi a választ! Kicsit sokára reagálok, de közben rájöttem, hogy kéne egy új UPS, és nem tudom eldönteni melyik éri meg.
Az APC Smart-UPS 750VA csak 500 wattos, ami már most nagyon kevés, a jelenlegi számítógépes konfigom is megeszik 400 wattot + a monitor 90 watt, nem is beszélve arról hogy később egy izmosabb videókártya beszerzését is tervezem, amivel 700-800 watt körül is lehet a fogyasztás.
A monitor és a modem, router stb. mehetne a régi szünetmentesről.
Milyen költségkímélő tiszta szinuszos szünetmentes megoldások lennének egy FSP Vita 850W-os, aktív pfc-s tápos számítógépes konfigra? -
Cs1csó
titán
válasz
Gawamatsu
üzenetére
Az nJoy kevésbé ajánlott de ha egy ilyen olcsó UPS-re is adnak 3 év garanciát akkor el lehet rajta gondolkozni, főleg ha fixen alacsony fogyasztású eszközök lennének rajta.
Amúgy ahogy írta Gawamatsu az RJ11 és RJ45 nem adatport hanem csak védi az eszközöket amiket így kötsz rá. Nyilván az RJ45-ös átengedi a netet persze figyelni kell mert sokáig csak 100Mbit-et tudott és sok csak 1Gbit-et ami ma még okés de már vannak ugye akár 2Gbites kapcsolatok is.
Ez a "szervertáp" forma kimeneti csatlakozó mennyire macera?
Itt mire gondolsz?
A CP, Eaton, Legrand, APC amiknek jobb a szoftvere már ha PC-re akarod telepíteni és a PC-t vezérlni, (automatikus leállítás tartós áramszünet esetén vagy a szoftver segítségével monitorozni a UPS-t)
NAS-nál ez nem lényeg, ott felismeri és kész, már ha felismeri a UPS a NAS-t és fordítva. -
Gawamatsu
senior tag
válasz
Cs1csó
üzenetére
Kösz.
Ez a "szervertáp" forma kimeneti csatlakozó mennyire macera?
Anno apám csinált nekem olyan csatlakozós elosztót, de máskülönben nem láttam nagyon olyat, ami nem házibarkács.Itt olvasgattam, hogy NJOY is van használatban, az milyen?
Pl ez, van rajta komm. port, normál EU konnektor, 3 év gari (a többire 2), vagy ez is tipikus noname ami nagyot ígér olcsóért, de a negyedét sem teljesíti? -
Gawamatsu
senior tag
Hali,
tegnap kinyiffant a kb 30 éves APC BackUPS 500-asom.
Nem az akku, hanem a kütyü maga. Zenélni kezdett, halvány narancs színnel világított, hogy akku módban van, de a lámpa a normál módnál égett.
Az akku nem túl öreg, de jelezné, ha azzal lenne baj, korábban is jelezte.Mind1, elkönyveljük, hogy kiszolgálta magát rendesen.
Egy router-modem és egy NAS van rajta (alap 27-46W fogyi +4x3TB WD RED) 24/7, utóbbi a fontosabb.
Nézegetem, hogy mi lehetne az utódja (30k környékén), ezeket találtam, vélemény kellene róluk:
APC 500VA - BX500MI
Legrand 800VA - KEOR-SP, 310184Fontos nekem, hogy legyen kommunikációs portja (a korábbin volt USB-RJkisbasz), amin a NAS tudja, ha gebasz van.
-
Pokesz007
senior tag
-
Hooper
őstag
válasz
BB9000
üzenetére
Hello!
Na csak szét szedtem a régi 1200ast, mert még mindig nem jött meg a rendelt uj
Az általad linkelt helyett ezt az akut találtam benne: csb gp1272 f2 12v 28W
Mehet bele a 9Ahs is amit linkeltél vagy inkább ez? Elvileg a gyári is 7aH. -
Cs1csó
titán
válasz
Csorbi
üzenetére
Szia, nem mérvadó. (egy jobb aktív pfc-s táp és egy jobb kvázi szinuszos ups jellemzően együtt tud működni, a probléma a hulladék tápegységekkel és a régi négyszögjeles szinuszt adó ups-ekkel lehet, plusz az átkapcsolási idő is gond lehet de nem jellemző)
A nagyobb nem biztos, hogy jobb egy 1500VA-es és egy 2000VA-esben is jellemzően ugyanakkora akku van.
A konfig amit megadtál bőven megáll 600W alatt játék közben, ezek a 900W tartási képességű UPS-ek elbírnak vele.
Esetleg a PowerWalker nagyobb UPS-ei:
PowerWalker VI 2200 SH 73k HUF-tólPowerWalker 2200VA LCD 78,5k HUF-tól LCD-s változat
APC: 97k HUF-tól
APC UPS 2200VA (BVX2200LI-GR)Eaton: 116k HUF
-
Cs1csó
titán
válasz
Csorbi
üzenetére
CyberPower 1600VA (VP1600ELCD) 81,4k HUF-tól
ez csak kvázi szinusz.CyberPower CP1600EPFCLCD 1600VA 136,3k HUF-tól
ez tiszta szinuszos, minőségibb elektronika de egy átlagos PC-vel mindkét UPS elbánik. DE HA van rávaló akkor az a +55k HUF nem kidobott pénz, de ha számít a spórolás akkor sem veszít semmit.
HA épp egy combosabb játék alat kapja ez a konfigot az áramszünet akkor azonnal ki kell lépni, és le is kell állítani a gépet, mert sokáig nem fogja bírni.
HA épp csak böngészik, szövegszerkeszt, zenét hallgat stb. akkor simán meglehet a 15 perc de akkor is érdemes NEM kísérteni a sorsot és inkább menteni a munkát és leállítani.
Megjegyzem ez logikus döntés is mert:
1. az áramszünet csak pillanatnyi --- > tehát az áram pik-pakk vissza is jön, (jellemzően ha 3-5 percen belül nem JÖN vissza akkor már nem is fog hanem akár fél óra óra vagy több)
2. az áramszünet tartós -----> amúgy is le kell majd állítani akkor meg mindegy, hogy 5-10-15 percig menne még a gép, mert úgy sem lesz utána sem áram. -
Csorbi
addikt
válasz
errorcode06
üzenetére
Sziasztok!
Hadd fogalmazzam már meg a kolléga nevében mit szeretne, mert a konfigja itt még mindig nem ismert, szünetmentest szeretne venni, és tanácsot kérne.
A konfig:
GIGABYTE B650 AORUS PRO AX
Ryzen 9 7950X3D
SAPPHIRE 7900 XT Pulse
G.SKILL 64GB Trident Z5 Neo
KINGSTON 1TB KC3000
SAMSUNG 1TB 990 PRO
FSP VITA GM 1000W tápegység, aktív PFCpluszban egy monitor, router.
A teljes fogyasztás talán 7-800W körül megáll full terhelésen.Ehhez lenne szükség egy combosabb szünetmentesre, ami teljes terhelés mellett is elbír legalább 10-15 percet. Kérlek segítsetek.
-
Cs1csó
titán
Szia, ez a sorozat kevésbé ajánlott széria, ettől függetlenül mindegyik UPS-ben lehet cserélni. Az, hogy "non user" azt jelenti, hogy csak "szakember" tehát nem a felhasznál (user) hanem egy szervíz általi cserét ajánlja, ami szerintem nonszensz mert egy 20-30k-s UPS-ben miért fizessek az új akkun kívül még vagy 5-10k HUF-ot (rezsióradíj stb. mindig vastagon fog a ceruzájuk)
Persze aki teljesen tanácstalan az inkább ne álljon neki. -
Eiki
tag
Tapasztaltabb fórumtársaktól kérdezném, hogy a CyberPower UT szériája esetén az akku tényleg nem cserélhető? (CyberPower UT850EG - Szünetmentes tápegység | Alza.hu)
Gyártói oldal úgy fogalmaz, hogy non-user replaceable. Nem találok érdemi infót, hogy ezt csak gyártói óvatoskodás vagy tényleg ez a helyzet.
-
Gyöször
senior tag
válasz
mgergo76
üzenetére
Valószínűleg feltölti csak később. Viszont ha nincs a házban venti, akkor vajon tud-e hűlni a jóval hosszabb üzemben a trafó meg az elektronika? Mert lehet, hogy ki van számolva, hogy hűtés nélkül hamarabb lemerül az akksi, minthogy elolvad minden. De ha belenyúlsz és nem merül le az akksi időben?
-
Imy
veterán
Szinuszos UPS-ből ami legalább 400W-ot tud melyik lenne az amibe érdemes beruházni? Valami nevesebb nem no-name.
-
errorcode06
őstag
válasz
errorcode06
üzenetére
Esetleg erre valami?
Az egyik fórumtársnak ezt ajánlottátok:
Gembird EnerGenie 2000VA (EG-UPS-PS2000-01) 80kEz jó lenne nekem is?
-
mgergo76
tag
Van annak létjogosultsága, hogy egy 7Ah akku helyére 17Ah kerüljön? Fogja tudni kezelni az elektronika? Feltételezem az áthidalási idő növekszik a nagyobb akksival.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 Ryzen 7 / 32GB RAM / 512 SSD Garancia
- GAMING PC! Ryzen 9800X3D / RTX 5070 Ti / 32GB DDR5 / X870 / 1TB NVMe / 1000w Gold! BeszámítOK
- Bontott Bosch Smart Home Intelligens radiátor termosztát II / 12 hó jótállás
- Dell Precision 5530 15,6" UHD touch, i7 8850H, 16GB RAM, 4GB VGA, 512GB SSD, jó akku, számla, gar
- iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4266
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A rögvalóság.
Back szériából a CS-t szabad megvenni, ezek még 20 év után is üzemelnek, alig van belőle hibás még most is, igaz újonnan nagyon durva ára van. Smart-ok közül a még nem LCD-s kijelzős verziók voltak az igazán jók, ahogy LCD-t kaptak, belül elkezdtek spórolni. Mindemellett a jótállási, régen "extra", szolgáltatás ma már sehol nincs.
jah így már okés