Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Hieronymus

veterán

válasz ddekany #32 üzenetére

Pl. szőni lélekölő, naná, de most már gondolkodni is az lesz? Az azért nem ugyan az.

A szövés már automatizált tevékenység. Nincs már hagyományos kézi szövés. Nem azért nincs mert lélekölő. Azért nincs mert nem gazdaságos. A gőzgép feltalálása óta beindult a technikai fejlődés. Egyre gyorsuló tempóban fejlődünk. Foglalkozások tűntek fel és múltak ki nyomtalanul.

Magyarországon a 80-s évek végén kezdett el tömegesen terjedni a vezetékes telefon. Kis településeken még kézi kapcsolású központok is voltak még használatban. Mára már a vezetékes telefon is megy a levesbe. Szükségtelenné válik, a faxszal együtt. A telexre sem emlékezhetnek sokan. Azért van még vezetékes telefon vonalunk, mert kapcsolt áruként kapjuk az üvegszálas net mellé. Havonta nulla darab telefonálás mellett. Mára országon belüli ingyenes hívással és saját nettel használunk mobil telefonokat. Akkora teljesítménnyel ami az első szuperszámítógépeket sokszorosan múlja felül.

Múlt pénteken belülről alakították át az orr szerkezetemet. A szükséges diagnosztikai eszközök 50 éve még nem álltak rendelkezésre. Az meg teljesen SCI-FI volt, hogy az orrlyukakon keresztül hajtsák végre a szükséges beavatkozást. Vasárnap reggel már kiraktak a kórházból.

Az élet minden területén folyamatosan és egyre növekvő sebességgel fejlődünk. Azt gondolom ezt nem lehet megállítani vagy lassítani. Illetve lehet, csak annak pont akkora a veszélye, mint folyamat folytatásának.
    Az AI ebben folyamatban pont akkora szerepet fog játszani mint annak idején a gőzgép. Annak idején is voltak géprombolók és holnap is lesznek.

Szóval a múltból lehet következtetni a jövő folyamataira. Nyilván csak a tendenciák szintjén működik a dolog. Annak idején a Microsoft egy jövőbe tervező filmjében az érintés mentes fizetés értelmetlen lázálomnak tűnt. Ma viszont használjuk.

Más.
    Sorry! A gondolkodásod annyira tér el az enyémtől, hogy áthátalhatatlanak tűnik a gondolkodások között eltérés.

• Hieronymus

veterán

válasz ddekany #30 üzenetére

A gyufa és az öngyújtó feltalálásától sem lettünk rosszabbak vagy szegényebbek.
    Az ember alapvetően lusta. De ez a lustaság a legpozitívabb tulajdonsága.
    Vagy a gondolatmenetedet követve. Minek a bicikli és a többi jármű, ha gyalog is lehet menni. És a gyaloglás a legegészségesebb közlekedési mód. Hidakra sincs szükség. Még a jeges folyókat is át lehet úszni. A hidak csak ez emberiség testi satnyulását okozzák. A szellemit meg a ChatGPT!
    Az Internet helyi lekapcsolása a leghelyesebb. Nincs rá szükség. Mentesülsz minden káros behatástól.:DD

PS: Az iskolázottság a legnagyobb ellenség. Megtanít olyan dolgokra, amit magad is kitalálhatsz, magolássá züllesztve az emberiség fejlődését.

• miqlas

őstag

válasz ddekany #24 üzenetére

... én sötét vagyok a kódoláshoz, ezért használom egyes problémák megoldására (plugin készítés adott feladatra) a ChatGPT-t. Az, hogy ez egy kusza izé vagy egy elegáns kód, nem érdekel, mert nem veszem észre!
    Nekem annyi elég, hogy mûködik, HA! mûködik!
    Volt olyan eset kb. két hónapja, hogy egy több modulból álló plugint képtelen volt normálisan megírni, mert egy idõ után, ahogy - a ChatGPT javaslatára - bekerültek újabb funkciók, elfelejtett régebbi, de fontos fícsöröket.
    Gondoltam, összefoglalom neki egy új chat-en az eddigi munkát, egyben. Persze úgy csinál, mintha ezt megértené, de itt már nem lehetett aktiválni sem a plugint. Hiába írtam meg, hogy mi a hiba / mi a jelenség / hibaüzenet, nem volt képes azt javítani, loop-ba került.
    Így feladtam azt a projektet, kerestem egy fizetõs megoldást! :D

• ViZion

félisten

válasz ddekany #19 üzenetére

+1
    Nekem volt most egy projectem, most először használtam intenzíven. A kódolás és sok más terület is nagyon veszélyes, ha valaki nem tudja, h mit akar, akkor megvezeti az AI.
    Kifejezetten kértem, h a hivatalos dokumentáció legyen az elsődleges forrás, de mint kiderült, a programozása szerint első a net, github és hasonlók... pedig link volt, minden alkatrészhez és a doksikhoz is. Nem létező/elavult parancsok, keverve más programnyelvvel, stb...

Ötletelésre nagyon jó, apró részfeladatokra (megadom a parmétereket, milyen loop-ok kellenek, stb és nem kell beírni nekem fél oldalt), alkatrészeknél értékek számítására (nem nekem kellett megkeresni az adatlapokat, a konkrét értékekkel, hanem kaptam az alkatrészlista alapján egy összehasonlítást). De sokszor a leírt, megbeszélt kapcsolást is elkefélte. Szal. nagyon oda kell figyelni. Ha "vakon" használják, akkor ott lehet, h eltompul az agy, nekem ez egy érdekes kísérlet, ami -a hibái ellenére is- gyorsítja a munkát.

• rxmiss

tag

válasz ddekany #19 üzenetére

azt hiszem ez a 'felig tele van a pohar vagy felig ures' esete. akik tisztaban vannak a hatranyaival es korlataival, azok kezeben tud hasznos segedeszkoz lenni (termeszetesen a mai publikus allapotaban. feltetelezem lesz ez meg sokkal sokkal jobb is, bar addigra talan mar mind fizetos lesz az energia-igenye miatt).

akiknek csak a magas elvarasuk van az AI-val szemben, azoknak a kezeben viszont minden kimenete 'szentiras', ami veszelyes.
    igen, a gyerekek is ez a csoport, de a felnott hozzanemertok is.

Új hozzászólás Aktív témák