- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ebegab92
senior tag
Ismerősöm az ArcKönyvön tett közzé egy ilyet:
"Programozó kerestetik alkalmi munkára. Édesanyám réges-régen (még a windows előtti időkben) írt egy molekulagrafika programot gwbasic-ben, és most szeretné korszerűsíteni. Ehhez keres olyan programozót, aki a nyári szünetben reális díjazásért segítségére lenne abban, hogy áttegyék valami olyan programnyelvre, amelyre a basic ésszerűen konvertálható."Ha valakinek felkeltette az érdeklődését, dobjon egy PÜ-t, aztán továbbítom neki kapcsolatfelvételre
-
ebegab92
senior tag
-
ebegab92
senior tag
Ismerősömnek keresek Socket-AM3-as alaplapot vagy LGA-1155 lapot egy egyszerűbb 2-magos procival (+DDR3 RAM 4 GB). Gari előny, de nem kritérium
-
ebegab92
senior tag
válasz
FoxiestFox #48097 üzenetére
Óóóóó, ha mini PCI-os lenne, már vittem is volna
Retro P3-as noti nagyon megszaladt volna tőle
-
ebegab92
senior tag
Keresek notit:
-legalább első generációs Core i3-5(-7)/Pentium Dual-Core procija legyen VAGY AMD APU (4-magos A8-A10)
-dedikált VGA (lehetőleg 128 bites buszszélességgel)
-min. 4 GB DDR3 RAM
-15.4-15.6" méretű
-gari előny, de nem kritérium
-sötétebb színű érdekel (fekete, sötétkék, sötétszürke, stb.) -
ebegab92
senior tag
válasz
Vesztor87 #47358 üzenetére
Samsungnál valamiért másképp megy a kondíció mérése. Már első használatkor 99%-ot írt ki. Neten mások is írták ezt. Úgy néz ki, ez a reálisabb mérése az amortizációnak, kondíció a szekvenciális írástól függ. Csak neked meg érdekes mód nem ment semmit, valószínűleg majd ha 1-2 szektor meggyengül x év múlva, akkor (mint a HDD-nél
)
-
ebegab92
senior tag
válasz
SirRasor #47355 üzenetére
Nekem 2012 szeptemberének eleje óta ennyit ment:
Azóta ez cirka havi 145-150 GB írás (azóta eltel cirka 21 hónap alatt) , azaz minden nap, amikor bekapcsoltam, nekem is 5 GB-ok el-elmentek, úgy, hogy különösebben nem is csináltam vele sok mindent. Netezéshez is HDD-re cache-elek. Szóval az OS varázsol valamit.
De ennyit bírnia kell mindenképpen. Ha 0 írást akarunk, akkor egyenlő lenne a DVD-s live rendszerekkel
-
ebegab92
senior tag
válasz
quailstorm #47335 üzenetére
Itt is van
Először én is Win 7-es vason lévő telepítőt szedtem le, majd át a Win 8-ra, de aztán meglett, csak kicsit eldugták. A Metro-s Skype kb 6-8 hónapja nekem jó ideig nem is működött
Nem tudom, hogy ezt hogy képzelték el, de elég gáz volt...
-
ebegab92
senior tag
-
ebegab92
senior tag
Ipon 4 van eladó
Best Apród hirdetés ever -
ebegab92
senior tag
Eladó Samsung Galaxy S III mobiltelefonom
-2014.06.19-ig Samsung garanciás (készülék regisztrációja után +2 hónap gyártói garancia még)
-Kijelzőt rendkívül tartós fólia védi
-A készüléket szilikon tokban használom, így a hátlap is tökéletes állapotban van.
-Vásárlást igazoló papír + Jótállás megvan
Ár: 61.000 Ft (ár reális keretek között alkuképes) -
ebegab92
senior tag
ASRock 970 Extreme3-as lap eladó!
-
ebegab92
senior tag
Volt valaki ma Dr. Mogács Országos Népbutító Kampányán? Aki volt, annak hogy tetszett?
Nekem a poénok nagyja tetszett, de volt 1-2 erőltetett, ami rontotta az összképet időnként. De összességében kellemes 1.5 óra volt -
ebegab92
senior tag
ASRock 970 Extreme3 lap még mindig keresi új gazdáját
-
ebegab92
senior tag
Jóféle alaplapot tessék
-
ebegab92
senior tag
ASRock 970 Extreme3 AM3+-os deszka 03.28-ig érvényes garival még mindig eladó!
-
ebegab92
senior tag
ASRock 970 Extreme3 alaplap eladó (Garis 2014.03.28-ig)
Jelenlegi konfigommal hajtom, mely az adatlapomon is megtekinthető.
-
ebegab92
senior tag
Keresek még mindig IDE-s notiHDD-t min. 30-40 GB, pár bad sectoros is megfelel
-
ebegab92
senior tag
Keresek PCMCIA USB 2.0-s bővítőkártyát
Illetve ha akad valakinek még elfekvőben egy min. 30-40 GB-os IDE-s notiHDD,az is lehet, hogy érdekelne -
ebegab92
senior tag
válasz
quailstorm #44380 üzenetére
A másik anomália meg az, hogy ~2013 májusig elérhető volt T-M-nál 43k-ért, függetlenül 50k-ért, azaz az ára az ÉVEK során alig csökkent. És a mostani használhatatlansága ellenére is vitték, mint a cukrot (használtan is van forgalma).
-
ebegab92
senior tag
válasz
quailstorm #44371 üzenetére
A Galaxy Ace-hez tenném még azt, hogy nagyon ütős teló lett volna, haARMv7-es procit pakoltak volna bele. Már újkorában is lénygében elavult volt az ARMv6
És saját tapasztalat alapján mondom, hogy nagyon hamar kevés lett nekem a teló. Az okostelefon nekem egyet jelentett a szabadsággal, azaz akármit rátelepíthetek, relatíve sok progit. De elég hamar 10-20-30 MB-os appokká híztak a használt progijaim, ami a 180 MB belső tárhely miatt eléggé lekorlátozta a telepíthető appok számát. A microSD-re is csak egy részét lehet átpakolni.
Összegezve: Az Android és a telefonok brutális ütemben fejlődnek, manapság kb. évente cserélni kell az okostelefont -
ebegab92
senior tag
válasz
HuMarc #44365 üzenetére
Az tényleg kiábrándító, hogy elég hamar félre vannak dobva az androidos telefonok. Galaxy Ace is 2.3.7, aztán ennyi
Az igaz, hogy az ARMv6-os proci + a 384 MB RAM nem valami észveszejtően sok, de mindn csak optimalizáció kérdése. Ha visszább venné a Samsung is ezt a futószalagszerű telefonmegjelentetéseket, lenne idő a jobb supportra. Sok telefon hardveresen szinte egyezik, csak más néven adják ki
-
ebegab92
senior tag
válasz
HuMarc #44358 üzenetére
SGS-re is van már nightly 4.4.2-es CyanogenMod-ok, nem tudom, hogy próbáltad-e már, érdekelne, hogy 512 MB RAM mellett hogy érzi magát a rendszer
Itt leszedheted -
ebegab92
senior tag
Keresek használt USB-s WLAN adaptert, legalább G-set.Továbbá jó lenne, ha használható marad panelon belül
(2-3 falat, kedves szomszédok interferenciaviharát is túlvészeli)
-
ebegab92
senior tag
válasz
Archttila #43774 üzenetére
Floppy meghajtója van a gépnek?
Mert akkor megoldható az USB-s bootolás
Plop Boot Manager -
ebegab92
senior tag
Idei év egyik első szimulátora
-
ebegab92
senior tag
Ismerősnek keresek 100/100-as 2.5"-os SATA-s noti HDD-t minimum 160 GB-osat.
-
ebegab92
senior tag
válasz
totya694 #42739 üzenetére
Mondjuk elfekvőben lévő 5V-os és 2A-os microUSB fejes töltőt keresek, mert a mostani 5V-0.7A-os elég lassan tölti a vasat
SirRasor: nem kéne tönkretennie a töltőt, ha abban van túlterheltség ellen védelem, márpedig a nagyjában kell lennie
Az ilyen 500 Ft-os kínai csodákra már nem bíznám a telefonom, mert nagyon könnyűnek tűnnek azok a töltők
Szétszedném, szerintem csak egy kicsi tranyót meg 1-2 egyéb alkatrészt találnék benne
-
ebegab92
senior tag
válasz
SirRasor #42737 üzenetére
Nem kell, hogy problémát okozzon, mert szabvány szerint +/- 5% különbséget el kell viselnie a cuccnak
Továbbá, ha rámérsz nem lesz az 5.1V, hanem annál némileg kevesebb. Régebben a Galaxy Ace-hez vettem egy utángyártott Nokia töltőt, ami 5V-os volt és mintha 2A-os, csatlakoztatás után a kijelző önálló életet kezdett el élni
Mai napig nem tudtam rájönni, hogy mi okozhatta
-
ebegab92
senior tag
válasz
bitpork #42704 üzenetére
Mikor 2 liter kólát megiszok (néha megkívánom, aztán a 2 literes kiszerelés a legjobb ár-érték arányú + csak olcsó kólát szoktam venni), az könnyebben lemegy, mint a víz. Természetesen a vizes része gyorsan átszalad az emberen
És a 2 liter megivása után is tudnék inni, de azt már inkább kihagyom. Macdós hambi is olyan, hogy kézmosás után is lehet érezni a szagát a kezeken
Szó szerint beleivódik valamelyik titkos "komponense"
-
ebegab92
senior tag
Ismerősömnek sürgősen kellene az Autodesk Map 3D 2007 próbaverziója (interneten mintha nem is létezett volna
) Akad-e valakinek ilyen szoftvere? Csak ezt a verzió jó neki, mivel egyetemen ezt a verziót oktatták, és ismerősöm elmondása szerint eléggé eltér már a 2012-es vagy 2013-as kiadás ettől a 2007-estől (gyakorlaton használhatta).
-
ebegab92
senior tag
Mezei kakas helyett ez tutibb
-
ebegab92
senior tag
A 60 GB-os Kingston V+200-asomban is ugyanez a vezérlő van, aztán ez is gyors
A 64 GB-os Samu 830-asom tavaly szeptemberben lett 1 éves, most van rajta 2.28 TB. Én átlag 150 GB-okat írok havonta, nem tudom, hogy ez milyen "eredménynek" számít
Használatra a 2 szinte ugyanolyan gyors, csak benchmarkoknál lehet összeméregetni őket, mezei használat közben szinte semmi sem lehet észrevenni. Ám a legtutibb, ha megveszi mindenki az 1 TB-os Samsung 840 EVO-t. Gyors is meg sok hely is van rajta -
ebegab92
senior tag
válasz
FoxiestFox #41771 üzenetére
Eztet' hol találtad?
-
ebegab92
senior tag
Illetve Szegeden ki vásárol fel IT hulladékot + hol?
-
ebegab92
senior tag
Keresek Portocom/Clevo 2700T alaplapot vagy hasonló képességgel megáldott notit (Socket-370-es Tualatinokat eszi)
VAGY Socket-478-as tokozású Mobile Pentium III-M-mel működő masinát -
ebegab92
senior tag
válasz
bolcsodal #41439 üzenetére
Ismerõsömnek a lapja adta meg magát (LGA-1156-os Gigabyte). Futár el is vitte szépen. Ám ahelyett, hogy adtak volna egy hasonló lapot a raktárról, inkább a javítással kísérleteztek 1 hónapig. Visszahozták a cuccot összerakta neki egybszerviz, gép indít, pár másodperc után megint annyi lett a lapnak... Ment vissza még egy hónapra, aztán visszakapta a lapot, megy is, csak hangja nincs valamiért
Engem nem gyõztek meg. Mindez 2011 közepén történt.
-
ebegab92
senior tag
Samsung Galaxy S Advance sürgősen eladó!
Ára: 36.000 Ft -
ebegab92
senior tag
Eladó jóféle kétmagos teló
Király cserélhető USB-kábeles töltővel, így lényegében bármit lehet vele tölteni, amihez van USB-kábel) -
ebegab92
senior tag
-
ebegab92
senior tag
válasz
SirRasor #40912 üzenetére
15k-ig nincsen új tablet
16k a DPS Dream 7 7" 4 GB tablet, ami hát valljuk be a 4.0-s Androiddal és azzal a hardverrel nem egy mai darab. Sajnos az ilyen olcsó tableteknek nagyon rossz a használhatósága. Volt a kezemben még a 2.2-2.3-as korszakból való...Pocsék kijelző, laggoló rendszer. Így ezzel semmire se jutnátok
A fél giga RAM pillanatok alatt elfogy + főleg a nagyobb kijelző miatt még kevesebb a teljesítménye a SoC-nak. -
ebegab92
senior tag
Tableten és telón teljesen más a netezés. Eddig úgy voltam vele, hogy tableten is ugyanakkora élmény, de nem, azon sokkal kényelmesebb, mint a 3.5-4"-os telókon
40k-ért már rendes 4 magos 1 GB RAM-mal megpakolt Alcor tabletet lehet venni, ami ráadásul IPS kijelzős @SirRasor
1 GB RAM minimum kell, 2 mag is, de abból sem mindegy, hogy miféle, ugyanígy mint a 4 mag. Lehet 4 magja a cuccnak, ha csak Cortex-A5-ös, az ember a hajára kenheti
Szóval tabletből ha lehet, akkor 30-40k körül kellene gondolkodni -
ebegab92
senior tag
Samsung Galaxy S Advance (T-Mobile-os) továbbra is új gazdáját keresi
Továbbá még van egy eladó (bontatlan) Telenor és egy T-Mobile SIM-kártya -
ebegab92
senior tag
Érdekelne valakit egy jó telefon?
Ez nem 6-7"-os péklapát, szappantartóTojássütésre sem alkalmas, mint sok készüléknél a melegedés miatt
De a téli hidegben kellemesen meg tudja melengetni az ember kezét
Szereted a Windows-t?Akár rátehetném a Windows 98/ME compatible matricát is, mert ezeket még egész emberi sebességgel hajtja meg Bochs emulátor alatt
-
ebegab92
senior tag
válasz
FoxiestFox #40705 üzenetére
Falhoz vágod?
A Galaxy Ace tudott néha felidegesíteni eléggé. Képernyőzár feloldása után sokszor volt, hogy percekig tartott valakit felhívni. Annyira laggolt, fagyott, hogy az valami hihetetlen. Sokszor volt olyan is, hogy hívtak, de szerencsétlen deep sleepben ragadt, így bár aki hívott, annak kicsörgött, de én nem vettem észre semmit...Ééés gombnyomásra sem reagált egyből. Szóval az a telefon most már csak a nagyon-nagyon türelmes embereknek való
-
-
ebegab92
senior tag
-
-
ebegab92
senior tag
Szegeden ki melyik használt GSM üzletet ajánlja mind eladásra, mind vásárlásra? Vásárlás résznél a garancia lenne érdekes (készülék 100%-ig tiszta
), ésszerű árakon operálnak, korrektek, stb. ?
-
ebegab92
senior tag
-
ebegab92
senior tag
Sürgősen eladó Pentium Dual-Core E6500-as proci. Infók: itt
7.000 Ft-ra gondoltam
-
ebegab92
senior tag
Árban gyakorlatilag ugyanannyi, de értékelhetően jobb az FX-4300 (25 ropi). FX-6300 viszont ettől nem sokkal drágább (27 ropi), de jelentősen kraftosabb
Intel frontról ezek a 35W-os darabok viszont abban jobbak, hogy akár passzívan is elmennek
Csak ez a nevezéktanukA Core i3-5-7 procik rendre xxx-2xxx-3xxx-4xxx, viszont a Pentium Dual-ore-ok meg Gxx-G2xxx-G3xxx (LGA-1156: G6xxx)
1. LGA-1156
2-3. : LGA-1155
4. : LGA-1150 -
ebegab92
senior tag
Egy tavalyi október végi Vishera már régi cucc?
Az igaz, hogy a hűtést megköveteli, de pl. egy FX-6300-ban azért van kraft rendesen
Bár vannak jó drágán Opteronok, amik akár 25W-osak is tudnak lenni
[link]SL8JZ, SL8K2 vagy SL8K4 specszámú Pentium 4-est még mindig keresek
-
ebegab92
senior tag
Én arra lennék kíváncsi, hogy mi a jó életet tudok azzal kezdeni, hogy az én routerem interferál a kedves szomszédokéval?
Csatornát már váltottam (12-esre), csak így meg húgom nem képes a laposával valamilyen oknál fogni a jelet...10-esen van jelenleg, csak azzal már megint csak bajok vannak, elérhetetlenné válik a router vezetéknélküli vonalon. Próbáltam már telefonnal, laptoppal, mikor elszállt az egész. Jellemző még, hogy ha "megy", akkor meg hihetetlenül rossz pingeket produkál: 1000-4000 ms-osakat...Volt már hard reset, ROM reflash, hogy hátha, de ez ténylegesen interferencia miatt lehet a jó öreg panelban...Csak egy dual-band router + hozzá adapter meg nem éppen az olcsó mulatság kategóriába tartozikKi milyen hasznos tippet tudna?
-
ebegab92
senior tag
Nincs valakinek véletlenül elfekvőben egy utolsó steppinges Socket-478-as Prescott magos Pentium 4-ese?
Ez a G1 névre hallgató stepping
Ezekre a feltételekre ezek a specszámú darabok teljesülnek:
-SL8JZ
-SL8K2
-SL8K4 -
ebegab92
senior tag
Ezt olvastátok már?
-
ebegab92
senior tag
Van-e valakinek eladó PCMCIA 10/100 LAN-kártyája?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 32GB 1000GB 1 év garancia
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest