- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
Új hozzászólás Aktív témák
-
_Petya_
őstag
A szerb rendszámosok legjobb alakítása a Kálvária elején kifelé a villamosmegálló mellett szokott lenni, amikor a villamosnak szóló piros lámpa miatt képesek percekig ott álldogálni, mire valaki szól nekik, hogy az a lámpa a villamosra vonatkozik
Fontos feladatot soha ne bízz olyan gépre, amit egyedül is fel tudsz emelni!
-
senior tag
Hát a közlekedési kultúra "hiánya" egyértelműen tetten érhető Szerbiában is, ez tény. Mindenki megy, amerre lát, aztán megy az anyázás meg a leszorítás. Egyszer Szabadka és Palics között féktesztelt egy Mercis, mert miközben a belső sávba húzódtam előzés céljából, addig a külső sávban lévő muki 130-ig gyorsított és nem igen tudtam besorolni se elé, se mögé (80-as korlátozásnál). Amikor erre lehetőségem volt, megtettem, a Mercis bejött elém, satufék és kiszállt ott vitázni velem. Természetesen belgrádi rendszámos autó volt szőke nővel az ülésen, tiszta sztereotípia. Nem vártam meg, míg előkerül a kesztyűtartóból a pisztoly
szerk.: én elismerem, tényleg hülye voltam, mert még elolvastam a kiegészítő táblán lévő feliratot is, ennek ellenére azt hittem, hogy "kint maradt". De a Dugonics téri hétvégi tiltás is tipikus hiba, azt szintén sokan benézik.
(#80901) Gondwana: ez így van. Például a matrica hiánya miatt olvastam már a telekocsis csoportban, hogy kapták utólag a belépésnél a büntetést.
(#80902) _Petya_: na ilyet még speciel nem láttam. De lámpás körforgalmas alakítást igen. Mondjuk az szegedieknek is gondot okoz...
[ Szerkesztve ]
⭐ Revolut meghívó ajándék 7500 Ft bónusszal | Raiffeisen Bank meghívó változó ajánlói bónusszal ⭐ Kérd privát üzenetben tőlem!
-
Gondwana
addikt
válasz _Petya_ #80902 üzenetére
(A villamos az nem pöttyös lámpa? Ahhoz azért nagyon tanyasinak kell lenni, hogy valaki azt benézze. Ellenben Szabadkán gyakran magyar rendszámosok, akik nem is számítanak a telezöld intézményére = törmelék. Úgyszintén eltérő, hogy míg Szerbiában jóformán minden kereszteződésben egyértelműen jeölik (tábla/felfestés/mindkettő) az elsőbbségadást, addig Magyarországon ahol csak lehet, jobbkézszabály kizárólag. Gondolom, a színesfémipar tradíciójának maradéka lehet. Még mielőtt: én is magyar rendszámossal mászkálok Szabadkán...)
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
_Petya_
őstag
válasz Gondwana #80904 üzenetére
Ez az a lámpa: [link] Láttam már többször, hogy a körforgalom is bedugult emiatt
Amúgy nem, nem pöttyös, olyan csak abban az esetben van, ha a villamos közúton halad. Ha csak villamos pálya ("zárt pálya"), akkor ott nem is a KRESZ érvényes, ezért a jelzések is mások.
[ Szerkesztve ]
Fontos feladatot soha ne bízz olyan gépre, amit egyedül is fel tudsz emelni!
-
veze
őstag
válasz _Petya_ #80905 üzenetére
ez is egy agyrém, aki ezt kitalálta.. hogy útpadkával elválasztott, megemelt füvesített pályán megy a villamos egy sávba szorítva a forgalmat. Remélem egyszer majd az anyjáért megy a mentő ezen az úton, a gyökkettővel haladó tanulóvezetők mögött, mert se a járdára se a villamos pályára nem tud felhajtani hogy megelőzze a helyhiányában előle kitérni sem tudó mazsolákat
[ Szerkesztve ]
-
ShadowX
őstag
A mai Magyarországon nem lehet másképp elkülönített villamospályát kialakítani ugyanis ha záróvonallal különíted el a pályát akkor azt csak bátorításnak és kihívásnak fogja néhány autós venni. Ez jól látszik a kiskörút egy részén. Ahol záróvonal van ott gond nélkül felhajt az autósok egy bizonyos része a villamossínekre is csak mert neki sietnie kell. Ezt csak akkor nem teszi meg, ha az autójában kár keletkezne a padka miatt. Nem is olyan rég még a kőcicikre is láttam valakit felhajtani előzési szándékkal a kiskörúton. Ezeket (akik nem kevesen vannak) csak a fél méteres betonfal (mint ami a nagyáruház mögött van) állítja meg.
Természetesen a legnagyobb probléma ezzel az amit írsz, a mentő/tűzoltó/rendőr hármas.
-
macilaci78
nagyúr
válasz ShadowX #80907 üzenetére
A Kálvárián a friss gyepen fordult meg egy pickup maga mögött hagyva a keréknyomot. Szóval nem kell félteni minden autót.
A mentős, tűzoltó meg nem hülye, legfeljebb az útja végén megy olyan utcában, ahol van esély arra, hogy beszorul, azt is muszájból.
A rendőr meg csinál, amit és ahogy akar. Hányszor van olyan, hogy a szabálytalanság idejére felcsapja a megkülönböztető jelzést, visszafordul, ahol amúgy nem lehetne, átmegy a piroson, stb, aztán lekapcsol mindent és normál tempóval halad tovább. Hiába, drága a fékbetét és kihűl a kávé...Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Doggy dog
senior tag
válasz _Petya_ #80883 üzenetére
Ma volt idő megcsinálni.
Kártyával minden rendben!@ mindenki
Mivel valószínűleg a kamera a rossz,így rendelnék másikat.
Ezen cikk alapján rendelném meg ezt a kamerát innen,de a Gearbest úgy mutatja,hogy out of stock,ha kosárba teszem...Nem rendeltem még egyik kínai oldalról sem,így lehet csak én vagyok béna és valamit rosszul csinálok.
Valaki,aki szokott innen rendelni,az rá tudna nézni?
Vagy honnan tudnám még ezt megrendelni hasonló áron,megbízható helyről?APA LETTEM! Samsung Galaxy S4 Active GT-I9295
-
Lehiñito
senior tag
válasz Doggy dog #80911 üzenetére
Hali. Nekem épp egy hete jött meg Gearbestről (14nap volt a szállítási idő)ez a Xiaomi kamera, csak én még $30-ért vettem. Pénteken be is szereltettem, úgy hogy gyújtásra kapjon áramot, így nem kell foglalkoznom a be/ki kapcsolással. Érdemes nézni napjában többször az oldalt, mert az a tapasztalat, hogy ha letelik az idő akkor újraindul az akció, újabb készlettel.
Aliexpressen a legolcsóbb is most $34 plusz $2 a szállítás. Alin nincs paypal ha jól tudom, gearbesten van.
Illetve gearbesten ingyenes a szállítás nyomkövetéssel ha a holland postát választod.[ Szerkesztve ]
-
Lehiñito
senior tag
válasz Doggy dog #80913 üzenetére
Érdekes, mert nekem is out of stockot mutat de írja h 142 left, de nem engedi rendelni.
4 darabot ad ki a gearbest keresője de mind out of stock. Viszont a többi ami 40dodó felett van arra van kupon így 39,99re jön ki.Nekem azért tetszett meg ez a kamera, mert nincs kijelzője. Diszkréten elfér a középső visszapillantó elött, illetve nem kell ki be kapcsolgatnom, hogy használni tudjam. Ha gondolod küldök át egy egyperces videót milyen felvételt csinál.
(#80914) sarkanyolo2: én is csak pislogtam, mikor néztem a nyomkövetést, hogy milyen gyorsan jön.
[ Szerkesztve ]
-
Doggy dog
senior tag
válasz sarkanyolo2 #80919 üzenetére
És ha mégsem lesz?
Ajánlott a másik hely,amit az előbb ajánlottak (joybuy) ?APA LETTEM! Samsung Galaxy S4 Active GT-I9295
-
Doggy dog
senior tag
válasz sarkanyolo2 #80922 üzenetére
Most néztem én is
@ colomb2 írok privátot!
APA LETTEM! Samsung Galaxy S4 Active GT-I9295
-
Jinxb1rd
addikt
Sziasztok! Szegeden van valahol olyan pc doki, ahol még foglalkoznak AM3 generációval? Alaplap+cpu kombót kellene bevizsgáltatnom, hogy van-e gond valamelyikkel.
Mondjuk jó lenne minél olcsóbban
[ Szerkesztve ]
We are only Stardust...
-
Rick4
félisten
Olvasgatom ezeket az új ssd-ket, az nvme formátum és a pci express 3.0 adapter házasítása, iletve ennek akadálya érdekel, van esetleg valakinek ebben személyes tapasztalata? Azt nem tudom, hogy melyiket melyikbe, nyilván blindre nem vennék meg előre semmit, ezért kellene a neten fellelhető pontosabb infók helyett valami konkrét.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
pulutodurumo
őstag
De mi a kérdés? Az NVME SSD PCIe buszon kommunikál. Jó, mert k#*va gyors, cserébe átlagos használat esetén alig lehet észrevenni a SATA3-hoz képest ~5x sebességet. És ha hajtod 60 C° köré melegszik. Persze kábé 70-ig bírja, de minek fűtsön? Laptopba tuti, mert kicsi.
"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
Rick4
félisten
válasz pulutodurumo #80926 üzenetére
Még azt se látom át, hogy a konfigomba (adataimnál) hogy lehetne belerakni, meg persze azt se, mit tud valós, érezhető teljesítményben. Napi 1x kapcsolom be a gépet, tehát a boot idő annyira nem lényeges, a fő alkalmazás pedig egy darab böngésző, se játék, se más, szóval lehet értelmetlen lenne... Á, nem kell ez nekem.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
őstag
Ez mindig is zavaros téma volt/lesz mert a gyártók sem adnak sok esetben pontos infókat.Pl. van olyan Lenovo gamer noti amelyik újonnan nem ismeri fel a PCIe SSD-t pedig a gyártó azt ajánlja így csak BIOS frissítés után látja meg.Az SSD valós sebességét mindig a környezetébe lévő főbb egységek (chipset,SATA vezérlő stb) határozzák meg és nem a dobozra írt számok.Ryzen platform+ PCIe Samsung 860 SSD +Fast boot bekapcsolva a BIOS-ba és többet nem jutsz be a BIOS-ba csak ha kiveszed az SSD-t mert olyan gyors.
Sok új notiba benne van a lehetőség az M2 vagy PCIe SSD-k beépítésére és talán itt van nagyobb hasznuk is de mondjuk egy új PC összerakásánál ezt a lehetőséget is érdemes figyelembe venni.Intel platform esetében a gyári hűtő elegendő levegőt juttat az SSD-nek mert a "gyorsabb" foglalatot általában a CPU közelébe szokták rakni.Ha már megvan a jól bevált 2,5"-os SSD-d a PC-be akkor ráérsz majd a következőnél is gondolkodni ezen.Üdv:Attila
-
csoszogi
tag
üdv
Sikerült megcsinálnom a tabletet, a lényeg itt van leírva, kicsit másképp csináltam a fixálást, de azóta működik:
Más, kinéztem egy mobiltelefont:
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB Mobiltelefon
mondjuk fura, mert mást-mást írnak kijelző felbontásra... a különböző honlapok, de a lényeg, mivel nem vagyok mibiltelefon guru, kérdezem, ez a telefon jó választás lenne?
Esetleg olcsóbb megbízható beszerzési forrást tud valaki, mert sok forrást kidob a Google.
[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
válasz csoszogi #80931 üzenetére
Laptopszalon, szegedi boltban is átveheted. Jómagam Redmi 3-at cseréltem 2 hónapja Redmi A1-re.
Az A1-ben a vonzó, hogy sallangmentes Android 8-cal jön de a MIUI sem rossz.
Az előbbi 18:9, utóbbi 16:9 felbontású, mindkét esetben 1080 pixeloszloppal, azonos proci és GPU, dual sim, a sim2 foglalatba mehet a sim-kártya rovására microSD is.A 64 gigás tárhely akkora, hogy nem érzem igényét SD-nek, így mindkét foglalatban sim-kártya van. Normál használat mellett 2 nap az akkuidő.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
tisn
addikt
keresek gazos emberket, egy gazcsovet kellene leszedni + ledugozni az az agat
sajat vizesem augusztus vegere akar idot mondani -
ShadowX
őstag
Keresek egy olyan embert (lehetőleg első körben közületek valakit) akinek netán van egy drónja és tudna nekem egy képet készíteni. Fizetni nem szándékozok érte . Ha valaki vállalkozik rá vagy ismer valakit aki max. egy sörért megcsinálja, akkor szívesen fogadom jelentkezését. Privátban várom a jelentkező(ke)t.
-
csoszogi
tag
válasz csoszogi #80931 üzenetére
köszönöm a telefonnal kapcsolatos dolgokat,
viszont a tablettel kapcsolatban lemaradt a link:
vagyis a legtöbbször a kontakthiba a felelős ezekért az újraindulásokért.. szomorú, hogy egy ilyen eszköznél, ez a leggyengébb láncszem, sok hiba okozója. Igaz én nem ilyen pasztával oldottam meg csak kicsit összenyomkodtam, meg ragasztóval fixáltam az egész rendszert.
[ Szerkesztve ]
-
Thom!
veterán
iPhone 7 eladó fekete 32GB telekomos aktiválatlan.
-
sarkanyolo2
őstag
Sziasztok! Ergohuman székekkel van valakinek tapasztalata?
٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ /LG OLED55A13LA / Kanto YU6
-
Rick4
félisten
válasz totya694 #80928 üzenetére
A ryzen dolgokat is néztem, de elég gyorsan meggondoltam magam, a jelenlegi i7-6700 meg a 16GB DDR4 ram elég a böngészőhasználatra bőven, a proci beépített VGA-a, vidáman elhajt egy 4K TV-t, szóval a kezdeti 1 óra fellángolás után azt a vonalat gyorsan el is vetettem, pont úgy volt azzal is, ahogy ebbe az ssd témába magamat jobban beleásva tettem ezzel is, marad a régi jól bevált samsung 830-as, semmi baja.
-
Thom!
veterán
Xiaomi Redmi 5 3/32GB fekete újszerű, garanciás eladó.
-
Tippcsi10
tag
Sziasztok! Valakinek van esetleg elfekvőben egy 2,5” noti winyója? Sata, és lehetőleg 100/100, 160Gb-500Gb-ig bármi jó lehet. Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Milyen notebookot vegyek?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ingatlanos topic!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest