- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hatalmas kedvezménnyel nyit az Ulefone új csúcsmodellje
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Magisk
- Netfone
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Yettel topik
- T Phone 2 Pro - majdnem mindenben jobb
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
-=RelakS=- #35400 üzenetére
Tudommár! Unalmas családi videó a bécsi városnéző turistabuszról?
Wien-viewer -
válasz
Hequila #34801 üzenetére
Huh, hát bevallom, 5 részletben sikerült végighallgatni. Hát, nem csodálom, hogy hagyod a francba, ennél az unalmas irodai robotmeló is jobb, még egy igazi kretén főnökkel a nyakadban is.
Szóval, grat a türelmedhez, meg a döntéshez is, csodálom, hogy még nem vagy egy teljes idegroncs. Viszont ha bezár a bolt, nagyon nem fogom irigyelni azt, akinek újrakiosztják a telefonszámot.
-
Hát, esetemben az történt, hogy kb úgy gondolkodtam, mint Te. Aztán mikor terhes lett az asszony, akkor galádul hátbatámadott az ihlet, és lágyan a fülembe súgta, hogy "b@zdmeg, itt kurv@ nagy baj lesz! Csinálj valamit!"
Onnantól kezdve adott melóhelyen a kötelező minimumot nyújtottam, ami kevés bármi előlépéshez, de pont elég ahhoz, hogy ki azért még ne rúgjanak. Így volt melóban is napi kb 2 órám tanulni (amit mások faszebook-ozással, kint kajálással, stb-vel töltöttek), aztán mikor hazaértem még egy laza 6 órát tanultam.
Így gyakorlatilag pont mikor megszületett a lányom, sikerült elhelyezkedni az első fejlesztői állásomban egy nagy multinál. Borzalmasan szar melóhely volt, ketten voltunk kb 10 ember munkájára, idióta főnökkel, zéró elismeréssel (egyszer egy saját ötlet alapján egyedül fejlesztett programom egy levél alapján 3 hónap alatt 80 millió angol fontot hozott a cégnek. Hogy kimutassák, mennyire értékelik, 100$os címlapvigyorral a képükön adtak egy bruttó 5.000ft-os fizetésemelést). 3 évig bírtam, hogy az legyen az önéletrajzomban, hogy sokáig voltam az első munkahelyemen. Mellette tanultam napi 4 órát.
Az első év rohadt kemény volt, de szerintem ezt Te is tudod ha van gyereked, hogy főállás+újszülött mellett milyen fáradt az ember, és akkor még a napi 4 óra tanulást nem is említettük.Namost, igen ám, de mostanra eljutottam egy olyan pontra, ahol:
- Rohadt jó fizetésem van
- Rohadt jó munkahelyem van, jó kollegákkal, jó hangulattal, jófej és értelmes főnökkel, külföldi utakkal, stb
- Heti szinten alsóhangon 5-10 linkedin megkeresés, meg emellé az ismerősök havi 2-3 megkeresése, hogy nem akarok-e inkább odamenni dolgozni hozzájuk
- Havi sziten 2-3 megkeresés angliából (szvsz az egyik ilyet ~1év múlva el fogom fogadni)
- Jelenleg kicsivel több, mint 5 év szakmai múltam van, ami lófasz, tehát bőven van még hova fejlődni.A korodról pedig: jelenleg nálunk 3 nálad idősebb kollega van a kb 20-30ból. Abszolút passzolnak a csapatba, együtt röhögünk, poénkodunk, szivatjuk egymást, és rengeteget segítünk egymásnak. Egyszerű a képlet: mi tiszteljük a munkán belüli és kívüli tapasztalataikat, hallgatunk a tanácsaikra, sokat tanulunk tőlük, elismerjük, hogy sok olyat láttak, amit mi nem. Ők pedig elismerik, hogy az új technológiákat mi ismerjük jobban. Így a képlet az, hogy tőlük jön a tapasztalat, tőlük az újdonságok ismerete, mindenki átad mindenkinek mindent, kölcsönösen tiszteljük és napi szinten szivatjuk egymást.
Szóval a korod miatt ne aggódj. Simán beleillesz a környezetbe, ráadásul nem egy munkaadót ismerek, aki nagyon tudja becsülni azt, ha valaki ennyi idősen képes váltani. Én is tisztelem, csak én alkalmazott vagyok, azzal meg a segged kitörölheted, ugye.
-
Ez a létező legrosszabb felfogás szvsz. Tanulni kell, mint a güzü, aztán elmenni olyan helyre melózni, ahol már a szaki díjat kapod és kész. Ez a nem fizetik meg, hogy megtanuljam nem viszi az embert sehova előre...
És igen, tapasztalatból beszélek. feleség+gyerek mellett tanultam napi minimum négy órát évekig, hogy eljussak oda, ahol most tartok, és még bőven van hova fejlődni. Ne érts félre, nem magam fényezem, ismerek olyat, aki nálam sokkal durvább ilyen téren, és előrébb is tart jóval. Itt mindig csak annyi a kérdés, hogy mit vagy hajlandó feláldozni azért, hogy több pénzed legyen. Ha semmit, akkor ne csodálkozz, ha soha nem lesz több. -
válasz
_Karesz_ #34401 üzenetére
Akkor meg valszeg valami kisebbségi komplexusos gennyláda, azok szoktak ilyenek lenni.
Ilyen főnöktől menekülni kell, akár részleg/munkahely váltással amilyen hamar csak lehet, sokszor még akár azon az áron is, hogy kicsivel kevesebbet keres az ember. Maga a tény, hogy nem készül ki minden nap a munkahelyén ezerszer többet fog jelenteni, mint pár ezer forint. -
válasz
wolfman #34101 üzenetére
Avatar az szerintem jah, illetve Ghost in the shell, Final Fantasy az annak számít, az animatrixban nem vagyok biztos, a Totoro-t meg nem ismerem. Nem vagyok nagy anime néző, csak a gintama-t nézem, de az sok embernek túl elmebeteg, bár ha bírod az ilyet, a hasad fájni fog akkorákat lehet röhögni rajta.
Én inkább az olvasás híve vagyok. Ha szereted a csavaros sztorit, árulást, ármánykodást, stb egy olyan fantasy környezetben, ami teljesen eredeti, nem tolkien-koppintás, akkor nagyon ajánlom, le se lehet tenni. -
Hát, az anime-kért én sem vagyok oda, ez alól két kivétel van, a Gintama és a Full metal panic.
Viszont ha valaki szereti a nem gyerekes, nagoyn jó történeteket és szeret olvasni, a mangák/manhva-k, webtoon-ok nagyon jók, soknak hihetetlen összetett története van, jó karakterekkel, izgalmas is meg minden. -
válasz
Klaus Duran #34064 üzenetére
Kiegészíteném a kötelezővel az olvasmány részt ha nem gond.
Szóval, olvasmánynak kötelező jelleggel: Tower of God.Szerintem perpill úgy toronymagasan a legjobb manhva(koreai manga, balról jobbra olvasós)/webtoon, ami csak létezik.
+1: Line webtoon app a telóra is kötelező az igazi függőknek.
-
válasz
#90933760 #33848 üzenetére
A "már nem lehet bele kapni alkatrészt" dolgot azért nem szoktam mondani, mert nem igaz. Ha meg elviszi máshova, és ott ez kiderül, akkor utána én vagyok a rohadék lehúzós. Rájöttem, hogy hazudni nem éri meg, mert aki meg akar sértődni, az úgyis meg fog, akkor meg már inkább olyankor sértődjön meg, amikor ott vagyok és tudom kezelni.
A használttal meg tökéletesen egyetértek, pontosan erre gondoltam Én is, egy jó kis c2d, vagy 2magos am3-as config (amelyikből jobb ár/értékarányút találok) tökéletes a célra még évekig, és valszeg még belefér az is, hogy 4gb ram legyen mellette és van egy használható gépük.
-
válasz
wolfman #33845 üzenetére
"Ki tudom maxolni a benne rejlő technológiát egy tizesből"
Itt b@sztad el...Ilyen régi fosokra zsigerből kell mondani, hogy már annyit se ér, amennyiért elviszik veszélyes hulladéknak. Ha nagyon erősködik, akkor meg megmondod, hogy ilyen régi szarokkal ingyen nem szívsz, mert nem hiányzik neked az a kétnapnyi szopás + aprózás, rohangálás önköltségen. 30-40k-ért vannak ~használható használtgépek, ha gondolja megmutatom neki melyiket vegye meg, utána szivesen feldobok rá egy rendszert, vagy új gép, 100k-ból már kijön egy normális.
FYI, ha kifizeti az órabérem, hogy szopjak a régivel, kb pont ugyanott fog tartani, mintha vesz egy használtat.Csak az elmúlt két hétben 3 ismerőst győztem meg róla, hogy vegyen inkább újat, ebből egy már meg is valósult, egy-az-egyben azt vette, amit mondtam neki, a másik kettőnek meg megmondtam, hogy amikor ott figyel a zsebében a pénz, és aznap rá lehet nyomni a rendelés gombra, akkor keressen ezzel, mert addig nem fogok vele foglalkozni. Felfogták, megköszönték, még csak meg se sértődtek.
-
Én a helyedben bemennék egy bármelyik elektronikai felszerelés boltba, a cucc képével/linkjével a telefonon, és megkérdezném őket, hogy lehet-e ilyet kapni, illetve ha igen, tudják-e mi a franc a neve magyarul.
De ha gondolod mindjárt megkérdezem a mérnököket a cégnél, hátha ők tudják. -
válasz
Mercutio_ #33559 üzenetére
Úgyúgy! Legalább biztos, hogy nem tud akkorát odab@szni, ami árt is a billzetnek. Esetleg lehet két reklám ,az egyikben valami koszos/kormos kigyúrt férfiállat félmeztelenül a gamergirl-öknek, a másikban valami megfelelően felszerelt néni pár cm2 textilben megszeretgeti a cuccost. Viszont ezennel megfogadom, hogy joystick reklámra nem adok tippeket.
-
válasz
BlacKSouL #33556 üzenetére
Sima ügy. Elnevezed lagálló billentyűzetnek (the worlds first lag-resistant gaming keyboard), feltöltesz egy videót, ahol kezelik egy nagyokossal (10-20+kg-os kalapács), és hogy utána is működik faszául. -> $$$
szerk:
ui.: elfelejtettem, hogy a youtube videó végére még odabiggyeszted ilyen beúszó dübörgő betűkkel, hogy "Video games doesn't make people violent. LAG DOES!" és kész is vagy. -
válasz
philoxenia #33447 üzenetére
Ezen a kommenten konkrétan felröhögtem: "Mivel a legtöbb játék még nem 64Bit-es ezért nem tud 4 processzor magnál többet használni." by DebrecenGamersHD
Asszem ez megy is aláírásba, hatalmas.
-
válasz
-=RelakS=- #33425 üzenetére
Naja, lehet. Kifejezést se nagyon ismertük előtte, akkoriban más volt nálunk a szleng (tezsvírnagyker, fél/másféltulajos, stb).
Ezt az MM-reklámot meg nem is ismertem, kb 2004 óta nincs TV-m, de ez nem is rossz, annyira nem idegesítő, mint amire emlékszem, hogy milyenek voltak a tv-reklámok.
-
válasz
tsiga18 #33420 üzenetére
és LamerGyuri:
És igen, basszus, azonnal. Mi csak néztünk ki a fejünkből, hogy mi a francot akar ez a marha...
Én már ott tartottam, hogy veszek neki egy Qrva esernyőt és a kezébe nyomom.
Out: Lehet, bár őszintén szólva azóta se értem, hogy lopott cuccért miért pont egy boltba menne be akárki. Nekünk nem esett le, őszintén szólva eszünkbe se jutott, specifikációkat böngésztünk, típusneveket, mindent, hogy mire gondolhatott. Hát na, fiatalok voltunk és (ártatlanok) hülyék, ez van.
-
válasz
tserrof77 #33418 üzenetére
Hát na, úgy volt vele, sose lehet tudni. Anno nálam az egyik csóka mindig "esős" cuccot keresett. Mire rájöttünk, mit akart...
Amíg nem jöttünk rá, azért volt ideges, hogy mit lehet ezen nem érteni, miután rájöttünk meg azért, mert elzavartuk a búsba.
A sose leeht tudni konkrétan az Ő érve volt, azóta mindenre ezt használom.Direkt nem írtam le, kíváncsi vagyok az itteni népnek, általam felfoghatatlan tapasztalattal leesik-e.
-
válasz
TESCO-Zsömle #32622 üzenetére
Már miért kéne? Követelmények között nem szerepel. Szerintem érdemes lehet rápróbálni minden olyanra, amit meg tudnál csinálni, függetlenül attól, hogy van-e papírod. Végülis Én is 5 éve vagyok a programozó szakmában úgy, hogy egy nyüves okj nem sok, annyim sincs róla, nemhogy diploma (leléptem az egyetemről, mikor rájöttem, hogy annyit se tanítanak meg, hogy hogy kell bekapcsolni egy számítógépet).
gozso: nyugodtan.
-
válasz
Klaus Duran #32620 üzenetére
Jóhát marketing/hr-bullshit, de ez ilyen. Számomra egymás alatt ez a két sor:
- versenyképes jövedelem
- megbecsülésA következőket szokta jelenteni: futhatsz a pénzed után, és elismerően hümmögnek, ha sikerül.
Ettől függetlenül ismerem a ramirist, gyakorlatilag ebből a munkából amit kívülről látok:
- általában ketten/hárman vannak, jó a hangulat, amikor nincs vevő se unalom van
- légkoni van
- le lehet ülni
- nem kell barom ügyfelekkel társalogniAz alapján, amiket anno Én tapasztaltam a szakmában, meg amiket itt olvasok, úgy voltam vele, hogy simán lehet, hogy valaki vált, ha ugyan azt a lét megkapja.
Ki tudja, talán még pc-alkatrészt is kedvezményesen vehet, elvégre nagyker alkalmazottja. -
Ha már feljött ez munka téma, ez most jött szembe, hátha jól jön itt valakinek.
-
válasz
TESCO-Zsömle #32613 üzenetére
Hoppá, erről még nem is hallottam, ez jól hangzik, utánanézek, köszi!
-
válasz
TESCO-Zsömle #32611 üzenetére
Elvileg eu-s állampolgárként semmilyen engedélyre nincs szükséged, de azért Én sietnék a helyedben, sose lehet tudni mit hoz a (közel)jövő.
Új-Zéland: hát igen, meg tudom érteni. Nekem California vagy London a távlati cél (előbbi jobban vonz, utóbbi meg rendelkezik gyakorlatilag a gyerekkori baráti köröm 70%-val
), most úgy állok, hogy szakmailag kb 1-2 év múlva leszek olyan szinten, hogy magabiztosan be merjem vállalni, de amint megvan a no mostmár mehet érzés, meg ehhez egy állás, azonnal indulunk mi is.
-
válasz
TESCO-Zsömle #32609 üzenetére
Nem mondtad, csak végiggondoltam, és leírtam, hátha segít valamit, hogy látod, ilyen utak is vannak.
Egyébként ha nem akarsz itthon maradni, akkor igen, a határ a csillagos ég, gyakorlatilag mindegy mi a szamkád, a tiedre meg asszem még igény is van kint. -
válasz
TESCO-Zsömle #32606 üzenetére
Hát, ha jó életet akarsz itthon, ez alapján (szerintem) két út áll előtted:
- megtanulsz nem egy, hanem három idegen nyelvet folyékony szintre, amiből minimum egy olyan, amit európában nem sokan beszélnek (japán, kínai, stb), az egyik az angol, a harmadik meg német/spanyol/francia. Így mehetsz tolmácsnak kis cégekhez, startupokhoz, akik be szeretnének törni a kínai piacra. Van most ilyen annyi, mint a szemét, kezdőfizu kb 250 nettó.
- megtanulsz nagyon jól angolul, elvégzel egy láttam-már-excelt okj-t, meg valami pénzügyes fost (kb megtanít 4 hét alatt, mi az a kamatos kamat, aztán leírhatod a cv-be, hogy pénzügyi nagyonszakember) és elmész valami multihoz reporting állásba. Kezdőfizu: kb 180-200k nettó plusz általában havi 30-40k cafeteria.Előbbiben jó, hogy fasza melód lesz, emberekkel ismerkedsz, kapcsolatot éptesz folyamatosan, ráadásul nagyon megbecsülnek, de igazából amíg saját céget nem csinálsz, mindig is kb ennyi marad a fizud.
Másodikban rossz, hogy gyűlölni fogod, unalmas robotmelót végzel excelben igazi vadbarmoknak napi 10 órában, túlórapénz persze nyista, de ha jókor vagy jó helyen, 3-4 év múlva elkezdenek előléptetgetni, 10-15 év alatt lehet középmanager céges kocsival, havi 800k-1,5milla közötti nettóval.Szóval nem kell itt feladni, lehet menni előre, csak rohadt nehéz. Ha megnyugtat, Én család és teljes állás mellett tanultam napi 4-6 órát 1,5 évig. Nagyon nehéz volt, nagyon megérte, most arcátlanul jó melóhelyem van, az előző is az volt, a következő is az lesz.
-
válasz
TESCO-Zsömle #32587 üzenetére
nettó 100!? Bakker, két hónap alatt éhenhalnánk családostól, csak az albérlet meg a rezsi (telefon és internet nélkül) összesen vagy 130k, mindennel együtt meg simán van 150k is, plussz két bérlet, az 170k és még nem ettünk semmit, gyereket nem ruháztuk, stb.
(Budapest, XI kerület, egy foschtalitschka 48m2-es 1,5 szobás lakás a 10-en, mondjuk nagyon jó környéken.)Klaus Duran: szép elmélet, csak ilyet eddig még pontosan annyi ember látott, mint istent...
-
válasz
TESCO-Zsömle #32584 üzenetére
És mi lenne, ha egy ártalmatlan bolt [előre megfontolt szándékkal történő] szop@tása helyett inkább kompatibilis alkatrészekből építkeznél?
Vagy, ha már ennyire kell a kraft, akkor használt alkatrészekből, és akkor jóeséllyel csak a cpu bolti árából megvetted a lapot is hozzá? Persze, rizikós, dehát valamit valamiért, ugye. -
válasz
MasterMark #32408 üzenetére
Így hirtelen kereséssel?
ipon
aquaÍgy néz ki maga a cucc, amit kapsz.
Akkor ennek alászaladtunk, vagy ez azért legális?
-
válasz
DeFranco #32403 üzenetére
Húha, nem is tudtam, hogy ez ennyire túl van szabályozva. És akkor a boltban ~30k-40k-ért vett papírcsomagos oem cd + kulcs se teljesen legál?
Na mindegy, köszönöm az info-t, ennek utána fogok nézni jobban, mert ezek szerint ezen a téren a tudásom gyakorlatilag nemlétező. -
válasz
MasterMark #32401 üzenetére
Miért ne lenne? Legaláis kódja van, amivel aktiválta a wint, nem?
-
válasz
MR_Joe #32280 üzenetére
Én konkrétan azért hagytam abba a szakmát, mert tele lett a tököm azzal, hogy pár rohadék miatt az általános megítélés ez, amit mondasz. Meg mert programozással sokkal jobban lehet keresni, de ez egy másik téma.
Egyébként sjanos mai napig vannak szemét/hozzá nem értő boltosok, bár az utóbbi időben már elég kevés, talán kezd megtisztulni a szakma. Vagy csak átköltöztek a jofogas/olx/stb-re a p4-es gémergépekkel százezeré'.
-
Népek, szükségem lenne némi segítségre.
Van-e valaki Fehérváron, aki tud lapost szerelni, és asap-jelleggel holnap tudna is vállalni egy ilyet, és van is hozzá alkatrész, tehát már holnap be is tudja fejezni?A konkrét hibaleírás: a monitor "villog", konkrétan elszineződik. Tegnap még semmi baja nem volt. Tippre azt mondanám, hogy csak a szalagkábel tört meg, de ez csak női megérzés, én is csak facebook messengeren keresztül "láttam" a masinát, tehát csak user-leírás alapján mondom.
Amiért asap: kollega két nap múlva utazik külföldre erasmussal, és természetesen most betegedik meg a lapos, egy hónappal a gari lejárta után.
Reinstall, backup, egyéb nyalánkságok nem szükségesek.
Ha él e bolygón ilyen hős, küldjön légyszives privátot. Köszönjük!
szerk.: tudom, hogy ilyet itt nem szoktunk, de most jobb nem jutott eszembe, és mivel én nem fogom tudni megcsinálni, szeretném valami olyan helyre küldeni, ahol tudom, hogy nem verik át.
-
Én a lovakról, meg az irgalmatlan mennyiségű kutyáról beszéltem ám
TESCO-Zsömle: szvsz a belvárost kivéve ma a városok levegője sokkal tisztább, mint régen.
Érvek:
- távfűtés
- elektromosság (világítás, főzés, stb-hez nincs szükség tűzre)
- nincs teleszarva minden (VIII-ker nem ér.)
- lebetonozott/aszfaltozott/"tudja a tököm, kemény és szürke"-zett utak+1:
Meg tudná nekem magyarázni _bárki_, hogy miért lett ebben a kérdéskörben az általános népi érvelés az, hogy:
"Nagyapám lovaskocsival járt a faluban, 90 évig élt, tehát jobb volt a levegő a városban!"Már nem egyszer hallottam konkrétan ugyanezt az érvelést, és egyszerűen nem tudom megérteni, mi jár az emberek fejében. Valahogy erről mindig ez jut eszembe.
-
válasz
TESCO-Zsömle #30267 üzenetére
Valóban, helyette csak Qrva büdös volt és mindig minden tele volt szarva. Milyen szép is lehetett!
-
válasz
westcoastog #29982 üzenetére
Azt, hogy olcsón dolgoztál-e, egyszerű kiszámolni.
- Hány órát szívtál vele? Őszintén, rohangálással, mindennel együtt
- Mennyit is kértél el ezért?
- Mennyire is jött ki az órabéred?
- Mire is elég 1 órányi béred?
- Ezután két dolgot szokás tenni:
a) kiszámolod, hogy ez hogy viszonyul a normál, főmunkaidős béredhez. Ha több, mint az, örülsz. Ha kevesebb, rájösz, hogy hülye voltál.
b) Keress egy terméket, amit ennyiből pont meg tudsz venni. Ezután kérdezd meg magadtól, hogyha valaki megkérdezi tőled, hogy 1 órát a haverokkal/családdal szeretnél lenni, vagy inkább kérsz egy olyan terméket, melyiket választanád.Tipp-jellegű levezetés:
- szívtál kb 5 órát
- kaptál ezért 3.000ft-ot(bruttó, hiszen számlával dolgozol, mint mindenki, ugye?! )
- az órabéred ezalapján ~600ft -> kb ennyibe kerül egy doboz viszonylag normális tusfürdő. Esetünkben erre cseréltél el a barátokkal/ pihenéssel/ hobbival/ családdal/ tömeggyilkossággal/ spongyabobnézéssel/ akármivel is eltölthető idődből egy órányit.Ezután mondd meg Te, hogy szerinted sokat, vagy keveset kértél.
Én mindig így szoktam kiszámolni a dolgokat. -
válasz
-=RelakS=- #29448 üzenetére
Bizony. Jobb ez így, jobb ez így.
-
Anno a cégnél megkérdeztem a beszerzéssel foglalkozó emberkét, hogy mennyi az a szék, amiben ülünk, merthogy elég kényelmes, vennék egyet otthonra is.
Na, az volt 60k, pedig egy elég alap valami, gyakorlatilag a magasság, háttámla max dőlésszöge és a kartámaszok voltak állthatók. Anno én is ledöbbentem, aztán meg lett mutogatva egy katalógus... Azóta tudom, hogy minden szék, ami hosszútávon kényelmes és jó, az 50nél nyit, az igazán jó, de még mindig sima szövet meg 100 körül kezd.
Valamiért némi mérlegelés után úgy döntöttem, hogy tökéletes nekem itthonra a fosch 10.000ft-os ikea-s fa-szék. -
Meglett végül konkrétan ki vitte el, vagy ez csak egy megalapozott tipp?
Én lehet segítettem volna a szomszédon, hogy legközelebb ne kelljen ilyen dolgot tennie, és ott helyben beépítettem volna a gépet a testébe. Persze, pusztán segítségképpen, hogy mindig kéznél legyen, ha kell neki, érted. -
válasz
LamerGyuri #28284 üzenetére
touché!
Amikor a kedves fórumtársnak a finom, házikészítésű arroganciafagyija visszanyal... Priceless. Minden másra ott a google.com -
válasz
qnadam #28191 üzenetére
Nem értek hozzá annyira, mint szeretnék sjanos, nagyon rég rendszergazdultam már, átverni meg nem szeretnélek. De 100%ig biztos vagyok benne, hogy beírsz egy ilyen tarifát a megfelelő topicba, és kb 5p alatt megtelik a ph!-s postaládád ajánlatokkal, akik értenek is hozzá. Lehet még ebben a topicban is találsz ilyet, csak ezt itt nem szeretik a népek, jobb az üzletet és a humort külön tartani.
-
válasz
forintuser #28189 üzenetére
Nos, végül megoldódott úgy néz ki. Hazamentem, szartam az egészre. Természetesen ennyivel nem úsztam meg, az túl szép is lenne, de rövidrezárni -remélhetőleg- sikerült.
~Este 8kor kopognak, kinyitom, sose találjátok ki, ki az. (Így belegondolva szerintem odáig lehet a 8as számért, jobb ötletem nincs, hogy miért reggel8-este8 vonalon kopog.)
- Jó estét, nem jött át.
- Jó estét. Igen, sikeresen realizáltam, valóban nem mentem át.
- Akkor most ese...
- Figyeljen, zárjuk ezt rövidre. végiggondoltam a dolgot, elmondom a helyzetet, Ön pedig majd dönt. A helyzet: a lányomat a hétvégéket kivéve kb napi 2-3 óra erejéig látom. Ez nem sok, de legalább kevés. Ez az idő számomra nagyon értékes, ezért nem ülök bent a munkahelyemen, annak ellenére, hogy fizetik a túlórát, rendes túlórabérben. Mivel a rendes túlórabérem nem ér annyit, hogy ne lássam a lányom, ezért kidolgoztam egy tarifát. Innentől kezdve a házban bárkinek szivesen segítek, annyit, amennyit csak szeretne, abban, amit csak szeretne, amíg ez nem 18+os.
- Jajj de jó, örülök, hogy...
- Elnézést, nem fejeztem be. Mint mondtam, az időm rendkívül értékes. A tarifa innentől kezdve: 10.000forint minden megkezdett óra után. Ha 5 perc, akkor 5 perc. Egy szabály van, az első 10.000ft-ot előre kérem, amint beléptem az ajtón, tehát közvetlenül köszönés után, és a probléma megtárgyalása előtt.
- Jó, rendben, akkor most át tudna jönni?
- Természetesen, 10.000forint lesz.
- Hát, most nincs nálam pénz, de biztos megoldjuk valahogy!
- Nem, nem oldjuk. Nálam sincs pénz, Önnél sincs ATV. Segítsünk egymáson.
- Rendben van, akkor visszajövök, ha lesz pénzem.
- Természetesen, de újra felhívnám a figyelmét, hogy a TV-szerelő ennél sokkal olcsóbb.
- De félek, hogy átver!
- Hölgyem, ha átveri a TV-szerelő, akkor se fog többet fizetni, mint 10.000ft. Most ne haragudjon, vissza kell mennem. További szép estét kívánok!
- Viszlát.
- Viszlát.Még egy "bunkó"-t elnyomott az orra alatt, amint becsuktam az ajtót. Nem nagyon sértődtem meg, őszintén szólva valamilyen szinten egyetértek vele, néha valóban bunkó vagyok. Régen pl. ha haverokkal ittunk, és az egyikünkhoz odajött a barátnő, és közölte,hogy bunkó az illető, mert nem hagy ott csapot-papot, és megy vele beszélgetni inkább mélylélektanról, akkor szokás volt, hogy a levegőbe emeltük a poharat, felkiáltottunk, hogy "BUNKÓ!" és erre ittunk. Valamiért akkoriban nem voltak túl hosszútávóak a kapcsolataink.
Nade nem ez a lényeg, hanem az, hogy:
a) 90%, hogy sose jön vissza segítséget kérni
b) ha elég hülye hozzá, hogy mégis, keresek egy óra alatt 10.000ft-ot, ami szintén nem rossz
c) ha még így sokat zaklat, egy idő után elég pénzem lesz hozzá, hogy közöljem vele, hogy mostmár nincs szükségem pénzre, mindent köszönök, de van egy jó telefonszámom, aki hasonló tarifáért vállalja a supportot. (10k/óráért lesz ilyen, ebben biztos vagyok.)
Szóval köszi mindenkinek a segítséget, adott némi lelkierőt a dologhoz.
-
válasz
MasterMark #28178 üzenetére
Mert le se szarja, nyomja tovább a "dehát ért hozzá, meg amúgy se sok idő" mantrát, meg hogy nem ingyen szeretné.
Amit viszont nem értek, és sose értettem: ha valaki nem ért hozzá, honnan tudja, hogy mennyi idő megcsinálni valamit? -
válasz
macilaci78 #28161 üzenetére
Igen, ettől tartok én is, csak arra se vágyok, hogy zaklasson. Sajnos neki túl sok ideje van, én meg túl közel vagyok ahhoz, hogy ilyen olcsón megússzam. Ha nem megyek át, hetekig zaklatni fog óránként. Ha átmegyek, innentől bármi kínja lesz, enem basztat, ha kérek pénzt, ha nem. A különbség annyi, hogy ha pénzt is kérek, akkor innentől ah kínaj van, az bydef az én hibám is lesz, de mondjuk ezt pont leszarom.
Vajon az a megoldás, hogy közlöm vele, hogy 2000/megkezdett óra, a művelet sikerességétől függetlenül, aztán nyomkodok valamit, nem sikerült, 2000 lesz, viszlát megoldás lehet?
Komolyan érdekelne, hogy egy ilyen csapdahelyzetben mi a teendő. Valszeg a végén el kell döntenem, hogy melyik kezembe harapok, de irtózok ettől az egésztől. Komolyan, lassan oda jutunk, hogy titkolni kell, hogy nem segédmunkás vagyok, különben jön a boszorkányüldözés, és csinálhatom 10 emeletnyi marhának minden szarát, természetesen ingyen, hiszen nekem az életem az, hogy az informatikával foglalkozok, akkor már miért ne foglalkoznék pont az övével...
Runo: gyereket rá nem bízom egy ilyen szenilis baromra, ahhoz kicsi még (a gyerek). Nameg amúgyis, ne szenvedjen a lányom azért, mert apu hülye volt, és olyan szakmát választott, amire mindenkinek szüksége van, de fizetni nem szeretne senki.
-
Hát srácok, köszi a tippeket, őszintén szólva nem tudom, mi legyen, mert ha nem az lenne, hogy szembe lakik, simán elhajtanám a 3.14csába, de így nem lenne jó, nem akarok veszekedést a közvetlen környezetemben.
Szerintem az lesz, hogy átmegyek, ha 5p alatt meg tudom oldani, megoldom, ha nem, akkor nem, és megmondom neki, hogy innentől kezdve a bérem 5000ft/megkezdett óra.
Ha még egyszer zavar, akkor beszedem tőle.Vagy naiv vagyok, és ez hiba?
-
válasz
ViZion #28146 üzenetére
Ez zseniális! Kérdés, hogy ha ennyi mindent hall, akkor vajon tud-e róla, hogy nincs tv-m úgy egyáltalán?
shteer: Ez is jól hangzik, átmegyek, valamit nyomkodok, aztán megmondom, hogy hülyébb vagyok hozzá, mint egy törött székláb, 2000 lesz. Ha ez nem oldja meg a szitut, akkor semmi.szerk:
ViZion Jah, vagy közlöm vele, hogy házhoz nem megyek, hozzá át. -
válasz
adax01 #28135 üzenetére
Hát, de éjjel-nappal a PH!-t bújod, ez a hobbyd, miért ne kérdezhetne?
szerk: TESCO-Zsömle: nnna, így már világos, köszönöm!
shteer: Én mint ex-kollega vagyok itt, vagy az már nem is ér?Viszont, hogy ontopic is legyek, megosztanék én is egy storyt, konkrétan ma reggel történt (hosszú lesz, sorry):
Reggel rohanás van, késés, szokásos kapkodás, gyereket öltöztetni, stb hogy beérjünk az oviba 8-ra.
~7:50kor kopogtatnak, mondom wtf, ki a franc zavar 8 előtt, pláne nem telefonon, hanem kopogtatva?
Ajtót kinyitom, ott áll a srégen szemben lakó öregasszony, hogy ne haragudjak már, de hallotta a múltkor, hogy telefonálok, és hogy informatikával kapcsolatos volt a dolog, és hogy én értek hozzá. Miután rendeztem az ábrázatom, ami valahol a "mi a f@szról beszél ez a marha", az "atyaúristen, lebuktam", és az abszolút, mély, határértéket átlépő pofátlanság okozta meglepetés között mozgott, nyeltem egy nagyot, sóhajtottam egyet, és közöltem, hogy igen, jól hallotta, informatikus vagyok. (Közben, csak hogy érezzétek, összevissza forgok, kapkodok, gyerekre adom a sálat/cipőt/kabátot, etc)
Innentől a párbeszéd:
- Nnnnna, akkor tudna nekem segíteni?
- Hölgyem, komolyan beszél?
- Persze, hát ért hozzá!
- De könyörgöm, mihez? Illetve nem látja, hogy enyhén szólva nem jó az időpont?
- De, látom-látom, de nem lenne sok idő, és hogy jöjjön már át valamikor!
- Hölgyem, egyáltalán, miről van szó? (Tudom, amatőr hiba, amint kimondtam, leesett, de ez van, reggel volt)
- Hát, hogy reggel valami történt, és hogy akkor még szép volt, de utána valami ilyen zavaros történt, és hogy azóta nem jó.
- (Teljes zavarodottsággal) Oké, de mi nem jó?!
- Hát, hogy nem jön be a TV-n az ATV!
- Most komolyan beszél?
- Igen-igen, ugye, hogy milyen zavaró?!
- Hölgyem, én nem arról beszéltem. Én informatikus vagyok, nem TV-szerelő. De egyébként most, hogy így mondja, igen, már engem is zavar, hogy nincs ATV-je.
- Na, akkor át tudna jönni?
- De én nem vagyok TV-szerelő!
- Dehogynem, az is csak egy számítógép, ugyanaz, ért hozzá!!!
- Higgye már el, hogy...
- Fizetnék is érte, nem ingyen kérem!
- De ha fizetni is szeretne, hívja ki a TV-szerelőt, sokkal egyszerűbb, nem?
- Hát, de nézze már meg, az úgyis csak átver, hátha!
- Jó, tudja mit, majd egyszer ránézek.
- Jó, most ráér?
Kb ekkorra tartottunk ott, hogy gyerek is és én is indulásra készen vagyunk. Valamiért ez a kérdés már sok volt, kicsit morci lettem.
- Hölgyem, ez a kérdés most komoly? Lehet, hogy nem fogja elhinni, de nem azért öltöztettem fel a gyereket, mert az minden vágyam, hogy átmenjek vele önhöz TV-t szerelni, és közben kizárjam az erkélyre. Ráadásul 8-ra be kellett volna érni az oviba, most van 8:03.
- Jaaaa, nem úgy értettem, hanem hogy miután bevitte a gyereket az oviba, hogy visszajön.
- Nem gondolja komolyan? Hölgyem, én dolgozó ember vagyok, mennem kell a munkába.
- Jó, akkor utána, mikor tudna átjönni? Mondjuk délben jó?
- Hölgyem, lehet már nem emlékszik rá, 8 óra a normál munkaidő, +1 óra ebédszünet, + mire odaérek meg vissza, az is egy óra. Nem, nem leszek délben itthon. De ha ennyire sürgős, és fizetni is szeretne, erősen javaslom a TV-szerelő kihívását.
- Az úgyis átbasz!
- Hát, de én is!
- Jajj, maga biztos nem.
- Jó, akkor nem. Most mentem, viszlát.
- Jó, ha visszaért a munkából, mindenképpen kopogjon amjd át, én itthon leszek!
- Aha... Biztosan.
- Ok, várom, viszlát!
- Viszlát.Na most, kérdezem a rutinos kollegákat, hogy mi a frászt csináljak? Ha átmegyek, sose szabadulok meg tőle. Ha nem megyek át, zaklatni fog, és akkor elküldöm melegebb éghajlatra, viszont nagyon nem szeretnék veszekedést házon belül. Ha átmegyek, és kevés pénzt kérek, a nyakamba akad az egész rohadt 10 emeletnyi koporsótöltelék-csorda (kivéve két öreg házaspár, azok nagyon normálisak, értelmesek, nekik mindig segítek, ha tudok). Ha átmegyek, és elkérek vagy 5000ft-ot, akkor meg elpletykálja, hogy tőle is milyen sokat kértem, biztos rohadt gazdag vagyok. Valamiért ezt se szeretném. Gyilkosságot most nem tervezek, sok idő, meg minden, nem fér bele a napi rutinba.
Szóval, kérdezem a napi szintű rutinnal felszerelt kollegákat: ötlet/jótanács? -
válasz
adax01 #28132 üzenetére
Nekem még ebben az esetben sem tűnik
kategóriás kérdésnek, sőt, egy teljesen logikus kérdés. Az, hogy nem szakmabelinek tette fel... És? Ha nem vagyok olimpikon úszó/profi úszásoktató, csak hobbiból lejárok az uszodába, akkor már nem kérdezheti meg tőlem a haver, hogy a gyorsúszásban mikor/hogy/milyen tempóval kell levegőt venni anélkül, hogy hülyének nézzem?
Én most itt komolyan nem értem a problémát. -
válasz
adax01 #28126 üzenetére
Mi a franc köze van ennek az egyetemhez, vagy bármilyen okításhoz. Őszintén szólva ezt a repeater-es ügyet én sem értem, valahogy hiányzik némi info a story-ból nekem.
Arról nem is beszélve, hogy sok szakmabelinek is (szerelők, programozók, stb) a hálózatok témakör mélylélektana gyak feketemágia, viszket tőle a mindene. De meg is értem, ez szerintem is egy olyan témakör, hogy gyak bármikor, bárminek lehet olyan baja, ami nem tűnik logikusnak/nehezen kideríthető/javítható.Szóval, mi is a baj azzal, ha valaki megkérdezi, hogy egy router mehet-e repeater üzemmódban? Nekem teljesen logikus kérdésnek tűnik vásárlás előtt.
TESCO-Zsömle: nem a boltostól kérdezte? Illetve informatikus és informatikus között is van különbség bőven. Nekem pl van olyan kollegám, aki egy abszolút zseniális programozó, hihetetlen aggyal és tudással, de a hálózatokkal és a hardverrel enyhén szólva hadilábon áll.
-
Szóval gyakorlatilag hiába van joga valakinek win8.1-re, ha eredetileg win8-al kapta a gépet, akkor gyakorlatilag megszívta? Figyelembe véve milyen szinten elb@szott az update megoldás, elég hihetetlennek/felháborítónak tartom a dolgot.
Vajon ha felhívom a microsoft-ot, hogy megoldható-e, hogy win8.1et telepítsek plusz költség nélkül, kiröhögnek? -
-
Lenne egy kérdésem hozzátok, mint ex-kollegákhoz
Van-e olyan hely, ahonnan lehet legálisan win 8.1 prof oem-et letölteni?Hogy érthetőbb legyen a szitu, illetve világos, hogy nem warezolni/stb szeretnék:
Van egy lenovo e540-es laptop. Gyárilag win8 prof-al, és sok-sok gigabyte-nyi bloatware-el érkezik.
Namost, miután felment rá némi update, és frissítette magát 8.1-re, valami borzasztóan belassult a rendszer. (A mindenki által ismert és imádott 8->8.1 lottón most nem nyertem)
A serial természetesen megvan, a winfo$ch természetesen legális, gyári.Amit szeretnék: bloatware mentesen újrapakolni a rendszert, lehetőleg 8.1-et alapból, úgy, hogy legális maradjon.
Sajnos a gépen csak recovery partíció van, semmi más nem járt hozzá, a rendszert már lementettem probléma esetére.
(mellesleg melyik idióta barom találta ki a Lenovo-nál azt, hogy két darab recovery legyen a lemezen, egy 10 és egy 13 gb-os, úgy, hogy a particiók: recovery10g-adat+rendszer-recovery13g, így aztán mindegy, honnan kezdődik a szektorindexálás, a vinyó leggyorsabb részén a recovery partició van a rendszer helyett, agyam eldobom komolyan.)Előre is köszönöm!
-
Ezt nagyon nem értem, miért zavarja a NAV-ot a pénzváltás?
Ilyenről még nem is hallottam, el nem tudom képzelni, mi bajuk van vele, hiszen gyak semmi pénzmozgás nem történik, ami őket érintené. -
Kicsit talán off, de nem egyszer olvastam itt a témában, hogy munkát keresnek a népek.
Hát, itt van egy, most tolta a fb az arcomba, gondoltam megosztom itt, hátha segítek vele valakinek.szóval, népek:
ÁLLÁSLEHETŐSÉGMielőtt valaki meggyanúsít: nem vagyok acer-es, semmi közöm hozzájuk, csak gondoltam hátha lesz köztetek valaki, akinek ez segítség.
Sok sikert srácok!
-
Van ötlete valakinek, hogy honnan tudnék beszerezni budapesten csipogót, aminek nem tudom a tisztes magyar nevét(ang. chassis speaker), de az a valami, amit ha rádugunk az alaplapra, akkor ha szar a gép és szerencsések vagyunk, elmondja, hogy mi a fene kínja van?
(Sógor gépét kéne megszerelnem, de nincs bekötve neki csipogó, az enyémet meg mikor leszedtem a lapról, a kezemben maradt a kébel fele. Így kapásból kéne vagy kettő.
)
-
válasz
-=RelakS=- #22752 üzenetére
Megnéztem, és eszembe jutott, milyen leírása lehet a településnek:
Kedves, nyugodt kis falu 1,5 utcával és egy temetővel. A szomszédos településsel a Petőfi utca köti össze. -
válasz
macilaci78 #22705 üzenetére
Nem az a gáz, ha nem veszi le, hanem ha ezt csak akkor tudod meg, amikor megkérdezed az időt.
-
válasz
E.Kaufmann #22702 üzenetére
Akkor én is menekültem volna!
-
válasz
E.Kaufmann #22700 üzenetére
Sokat jársz urológushoz?
-
válasz
TESCO-Zsömle #22695 üzenetére
Gázszerelő vagy, és ennek ellenére nem számtech boltban laksz?! Szégyelld magad!
-
válasz
sketchifun #22692 üzenetére
Ááááá, így már azért mindjárt más!
E.Kaufmann: bizony, van egy pár -
válasz
macilaci78 #22688 üzenetére
Ez most hogy jön ide?
Egyébként én már csak ex-kollega vagyok, hála az égnek már nagyon rég nem melózok boltban.
orichalcos:
-
válasz
sketchifun #22684 üzenetére
Ööööö, nem akarok beszólni, de az milyen már, hogy egy számtech boltban nincs egy darab hdd se?
-
válasz
KaiotEch #21746 üzenetére
Voltam én is boltos is, szervizes is, rendszergazda is, sajnos tudom, hogy mi a helyzet.
Beláttam, hogy azokból nem lehet megélni rendesen (pedig a szervizes részt nagyon szerettem), úgyhogy nem kevés energiát rászánva megtanultam főállás és egyetem + asszony mellett programozni. A dolog pikantériája, hogy olyan szakra jártam, ahol elvileg megtanítanak programozni. Gyakorlatilag el lehet végezni úgy is, hogy be se kapcsolod a gépet 5 év alatt. Végül pont ezért hagytam is a picsába az egészet.Most meg van egy jó melóhelyem, pont most váltok, szeptembertől még jobb lesz, ahol ráadásul karrier is van, amiért semmit nem kell csinálni azon kívül, hogy jól dolgozok, de szerintem az meg eleve alap, azért megyek oda.
-
válasz
KaiotEch #21744 üzenetére
Nem mondom meg mennyit kap, de a 200 nettó programozók között közel sem számít magas bérnek, pláne Budapesten.
Mondjuk úgy, hogy a 200 körüli nettó a kezdő középfizetés a szakmában, a határ pedig a csillgos ég, ha elég okos hozzá valaki, és van vagy 15 év tapasztalata, meg 15 évvel ezelőtt jól választott szakirányt, és most az pont divat. Egy c++/java/c#-al nem nagyon lehet mellélőni.
-
Hamár nem csak boltos, hanem supportos story is van, leírnék én is egyet, majd max kiszeditek, ha nem tetszik.
A szitu a következő: a cégnél, ahol most dolgozok (egy nagy multi), erp fejlesztéssel, és user-támogatással is foglalkozunk (persze csak a saját fejlesztések támogatása a miénk).Amikor a cég kitalálta, hogy outsource-ot csinál Afrikába, már sejtettük, hogy lesz egy kevés (vagy sok) bajunk.
Megtörtént az outsource, átvették az adatokat/feladatokat, elvileg minden jó.3 héttel később kapok egy e-mailt, elég ideges hangnemben, amiben a következő állt:
"This piece of crap macro doesn't work, we need help ASAP as we have to run this thing!"
magyarra lefordítva kb. ezt jelenti: Szar ez a szar, csináljad meg mánjelleggel, mert futtatnuk kell ezt a fost!Itt kezdődött egy 3 napos levelezés, aminek a kivonatozása a következő:
- Ok, értem, de mi szar?
- Nem tudom.
- Hogy a francba nem tudod, hogy melyik szar?
- Hát, honnan tudnám?
- Ok, egyáltalán, portalról futtatod, vagy valamelyik különálló program, vagy egy excel-macro?
- Mi az a portal? (még jó, hogy alig egy hétig ezt magyaráztuk nekik, a tervezett egy nap helyett...)
- Az a piros kis valami a sok gombbal rajta.
- Ja, akkor portal (ok, innentől nem macro, hanem egy egyszerű vbscript lesz, ez már legalább kiderült)
- Ok, és a portalon mi a neve annak, ami nem működik?
- Nem tudom, mondtam már, honnan tudnám?!
- Ok, nyugi van, semmi probléma. Mire nyomsz rá, amikor elindítod?
- Hát arra, hogy "Start!"(Ok, bevallom, ezt itt én basztam el, számíthattam volna erre a válaszra...)
- Hmmmmm, rendben van, akkor mire nyomsz rá, mielőtt rányomsz, hogy Start?
- BaseLineDate Report Creator. (halleluja! - ez is megvan végre)
- Ok, megnéztem, a logfile-ban az szerepel, hogy az a script nálad az utóbbi 4 napban 34-szer futott le, mindig hiba nélkül.
- Figyelj, ne húzd az időmet, értsd meg, hogy szar, már ezerszer leírtam.
- Ok, értem. Honnan tudod, hogy szar?
- Kiír valamit!
- Mit?
- Nem tudom. (itt kezdtem el a fejemmel ritmikusan püfölni az asztalt...)
- Ok, semmi probléma, el tudnád küldeni a printscreen-t? (mellékes megjegyzés: mire eddig eljutottunk már óránként 2-3 szál bagót szívtam, hogy kulturált tudjak maradni)Nos, itt ugrunk egy laza 1,5-2 napot, ami alatt a következő események történtek:
- elmagyaráztam neki, mi az a printscreen
- megtanítottam neki, hogy tud ilyen csinálni (csecse kis képekkel telerakott step-by-step user's fucking manual)
- megtanítottam neki, hogy tud elküldeni egy e-mailt úgy, hogy van benne csatolmány
- megtanítottam neki, hogy tud elküldeni e-mailt úgy, hogy konkrétan a printscreen a csatolmány
- együtt örültünk a hihetetlen gyorsan elért, csodával felérő eredménynekEzek után végre megkapom a hőn áhított e-mailemet. Csak úgy mellékesen megjegyzem, hogy mivel egy, azaz 1 kollegám volt akkoriban, aki szabadságon volt éppen, így minden fejlesztés állt, amíg ezzel az aggyal beszélgettem.
A hőn áhított e-mailben benne volt a hőn áhított prinscreen az igen beszédes hibaüzenettel. A hibaüzenet a következő volt:
"Done."A következő két napot kivettem szabadságnak. Valamiért senki nem ellenkezett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Rock Shox Recon Silver Air gyorszáras villa eladó (29-es)!
- ÚJ Nvidia RTX 5060/TI 8-16Gb GDDR7 DLSS4.0 Ryzen 7 5800X 16x4.7Ghz/32GB/512Gb/1TB M SSD/2ÉV gamer PC
- ÚJ Nvidia RTX 3080 10Gb GDDR6x Ryzen 7 5800X 16x4.7Ghz/32GB/512Gb Nvme SSD/2ÉV gamer PC
- Szép! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Hordozható Laptop Ultrabook 14" -50% i5-1145G7 16/512 Iris Xe FHD
- Eladó PC i7 8700, 16 GB RAM, GTX 1060, 460 GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" i7-1265U 16GB 256GB magyarbill 1 év garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Samsung Galaxy Watch Ultra Titanium Gray Használt, karcmentes, garanciával 2027. január 29-ig
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest