Új hozzászólás Aktív témák
-
szumo
senior tag
K 1:02
mi az a PCH dioda?
ő a legmelegebb az aida szerintEzt üzenetbe kaptam! Az óra nálam 24h kijelzésű!
Nem válaszoltam rá. -
szumo
senior tag
Először is szervusztok!
Visszatértem (mint a bumeráng)!(#40033) wolfman
Én azonnal intéznék egy megbeszélést mindkét ügy miatt a főnökkel, mert a végén még te leszel a hunyó.
Ha próbaidős akkor meg főként!(#40043) cbmfan
Én szoktam mondogatni mindenfelé, hogy három év és utána minden bekapcsolás egy ajándék. Valamint már egy jó ideje nincs az az isten, hogy LGA775 vagy kortársa AMD foglalatú gépekkel foglalkozzak. Ha egy olcsó plédobozban volt akkor réges rég megvetemedett. Adsz neki egy kis hőt extrába, aztán az lesz amit előttem leírtak (minden leszel csak ember nem).S csak hogy jól szórakozzatok, nagymamám 94. életévét betöltötte, van laptopja, tabletje és nem fél az okostelefonjáról viber-en a legrosszabb időpontokban hívogatni
-
szumo
senior tag
válasz
MasterMark #37299 üzenetére
Bocs, hogy csak most válaszolok, de elhavazódtam.
Már vagy 10-en sok éve májkrémszószozunk mifelénkA baj az volt, hogy valaha réges régen volt a hotmail, ami 2012 körül átalakult livemail-á, majd idén outlook lett belőle, és a kedvenc cégünk közölte, hogy nem támogatja a saját livemail programját tovább. Aztán ezt a sokatik átalakítást már nem tudtam letornászni a saját programja torkán, így a meglévő office 2010 outlook-jába próbáltam a livemail helyett beállítani a fiókot, ami megmakacsolta magát és el sem indult a későbbiekben. Ekkor előkaptam egy office 2016-os próbaverziót, ahol is a fiókot beállítottam és ment is rendesen, majd mondtam a tulajnak, hogy van 30 napja megvásárolni, mert hát ragaszkodott az outlook használatához. Majd szombaton felhív, hogy minden szar amit csináltam, és hogy eltűnt mindene, ez kb 2 héttel a hadművelet után. Majd szerzett valakit, aki látta, hogy nem lát semmit, és én elmeséltem neki a gép előéletét. Kb ez volt a probléma.
-
szumo
senior tag
Rég jártam erre, de valahogy eddig elkerültek az idióták
Ma délben csörög a telefon, hogy eltűnt az outlook-ból mindene. Meg, hogy nagyon lassan csatlakozik.
Leráztam.
Erre csörög megint, hogy ad valakit akit kerített és mondjam már el, hogy mi a helyzet a gépével
Rövidúton elmondtam, hogy a májkrémszósz az már csak ilyen.Miért nem lehet az, hogy a májkrémszósz nem baszik ki a saját fizetős ügyfeleivel?
-
szumo
senior tag
Aki még emlékszik!
Egy AMD 939-es foglalat és egy Intel Pentium II-ből kellett volna 1db működő gépet csinálni.
Mertem a barátom felé azzal a hasonlattal élni, hogy nem tudom a kígyó bas*za meg a kutyát vagy fordítva, de a kicsinyükre még én is kíváncsi lennék.
Ja az AMD-s gépben szinte minden kondi kinyílva mint a tubarózsa. Ettől oly virágos kedvem lett -
szumo
senior tag
válasz
scarabaeus #36532 üzenetére
és (#36531) orichalcos szerintetek miért fog itt pihenni amíg erőt nem veszek magamon, hogy belekukkantsak
Én még a 939 és 940 es foglalatokra tenném le a voksomat, az még bulibb
-
szumo
senior tag
1000k éve nem jártam erre.
Nem is igazán történt semmi zaftos sztori, de most barátom Vasárnap délután csörög, hogy most fordul be az utcába. Gondoltam dumálunk egyet, meg valami bambit megiszunk, mert kocsival volt. Kimegyek elé, mire mondja, hogy segítsek már kivenni a csomagtartóból azt a 2db gépet amit hozott.
S elkezdi mesélni, hogy ebből a kettőből kellene egy jó gépet csinálni. Nem mertem visszakérdezni, hogy milyen gépek azok. Bevittük majd azóta a sarokban ücsörögnek. De este kisebb rémálmom volt a 2in1 gép miatt, hogy mi van ha nem egy generáció, majd egy másik kép ugrott be (akela dalszöveg) ahol a tehén bassza a bikát, majd egy még roszabb kép............ szóval mi van, ha a két gépnek csak annyi a közös tulajdonsága, hogy számítógépnek hívjuk őket.
Még nem mertem megnézni, hogy mi van a burkolat alatt. -
szumo
senior tag
Elkövettem egy nagy hibát
majdnem/félig.
Ismerős szólt, hogy nem indul a gépe. Évek óta húzódik ez a dolog, minden alkalommal riasztgattam őket, hogy a gép lehet órákat/napokat/heteket bír már csak ki. Mondtam, hogy nem igazán érek rá, de megpróbálok időt szakítani. Csak addig hívogattak kérleltek, hogy az egyik este átbuszoztam hozzájuk, mert én előzetesen adtam árajánlatot 2 gépre amivel kiválthatjuk a régi belét és azt meg kell beszélni a családdal. Még most sem értem miért kellettem én oda. Na de mindegy.
Megérkezek, mondják nézzem meg a gépet. Megnéztem és valóban nem indult ahogy a telefonban is mondták.
Leültünk az ebédlőben, hogy mi legyen. Elmondtam újra, hogy a minimum alaplap, processzor, memória csere. Az ára annyi amennyit kiszámoltam a telefonbeszélgetéskor és a munkadíj. Itt jött a szokásos, hogy de az rengeteg pénz. S ekkor robbant be a nagy és okos NAGYFIÚ aki, hogy de neki van egy ismerőse, aki használt akármikkel foglalkozik és, hogy azok mennyire jók. Erre kapásból válaszoltam, hogy akkor miért kellek én ide, és miért kell a szabadidőmet rabolni. Ekkor ért haza a férj. A srác ajnározta az ismerősét, én elmagyaráztam türelmesen a használt és az új közti különbséget, miközben a férj egy i.e.1000 ből származó GPS-t nyomott a képembe, hogy miért nem megy. Ránéztem, komplett pixel sorok hiányoztak, majd kis hümmögés, és rávágtam, mert elromlott. Erre a válasz az volt, hogy de két hete még működött. Próbáltam menekülőre fogni, miközben ecsetelték, hogy az autó és a gép és a GPS és az élet nagy dolgai. Közben még egyszer elmondtam, hogy mi mennyibe kerül, a férjet megerősítettem, hogy a GPS javíthatatlan, és kihátrálás közben mondtam, hogy ha döntöttek, és az új gép belseje kell, akkor hívjanak.
Ismét megfogadtam, hogy ilyet többet nem csinálok. Kíváncsi vagyok meddig tudom elkerülni. Bár egyre profibban mondok nemet -
szumo
senior tag
Teljesen off leszek
Használ itt valaki webmoney-t?
Az legyen szíves írjon már rám privátban! -
szumo
senior tag
válasz
macilaci78 #29453 üzenetére
A harmadik linkedből szürke és kék van mellettem egymásra rakva, azon tartom a táskámat.
Azok a vendégvárós székek. Törött ülőlappal én várom a vendéget, ő pedig várja, hogy menjen, mert már fáj rajta üldögélni
Ilyenem volt otthon évekig, most szüleimnél szolgál a számítógép előtt. -
szumo
senior tag
-
szumo
senior tag
Egy barátomtól kaptam a linket, de úgy éreztem ez mindenkinek át kell mazsoláznia, csak a miheztartás végett!
-
szumo
senior tag
válasz
Armagedown #29330 üzenetére
+1
-
szumo
senior tag
Majd 10 évig vállalati előfizetésem volt, ahol sok mindent nem engedtünk meg a dolgozóknak, csak külön engedélyek alapján, mert a flotta létrehozása után volt néhány csúnya eset (100k+-os számlák). Akkor lettek letiltva az emelt díjas hívások, és sms-ek, minden létező formája a flottán belül.
Volt is belőle problémám, mikor kiváltam a flottából, mert flottakezelői jogaim voltak, amivel a szolgáltató nem tudott mit kezdeni egy egy felhasználós szerződésnél. Ezért új hóbelebancot kaptam, hogy tudjak online számlát fizetni. Viszont a beállítások maradtak, ami nem is olyan nagy baj.Amikor csinálták az új szerződésem, és át akarta rakni a csajszi az akkor új telefonomba a sim kártyát, azt mondta, hogy várjak már egy pillanatot, hátravinné megmutatni, mert már évek óta nem láttak ilyen régit.
Aztán 10 perc múlva mondta, hogy kész az új kártya, mert mikro sim kellett. -
szumo
senior tag
Nálam egy kulcskarikán van egy 6db pendrive.
Win 7-8.1 ahol egybevannak az x86 és másikon az x64 telepítők.
Mindegyikben csak a saját frissítéseik vannak extra ként.
Amíg a matrica és az onnan származó sorozatszám rendben van, addig engem ne sz@passon senki, hogy telepítés után még 1-1,5 GB frissítést leszed a WinF@s.
Ugyan ez az eljárás Office telepítőnél is, ott is a matrica és a kulcs a fontos, nem az eredeti lemez, amikor a telepítők a Májkrém oldaláról is ketölthetőek.
A maradék két pendriveon vírusirtók vannak, mert az mindig kell -
szumo
senior tag
Ja a lényeg meg lemaradt!!!
Azóta az 1TB-os merevlemezemre azt írja a 8.1, hogy hibás és cseréljem ki.
Megnéztem Sentinelel és a samsung saját programjával, semmi baja.Szóval most kerítenem kellene egy 1TB-os merevlemezt, hogy átmásoljam az adatokat, megformázzam a sajátom, és visszamásoljak mindent.
Ennyi a rövid története a Win 8.1 egy hozzáértőbb ember memoárjai, azaz amikor kiborulunk... -
szumo
senior tag
válasz
Hequila #29124 üzenetére
Ha már HDD-knél tartunk heti témaként.
Hétvégén elkapott a (na most már agyonverem) roham, de inkább lecsillapodtam, és a hónapok óta halogatott újratelepítést megejtettem. S az Úr mondá legyen 8.1 és úgy lészen. Mert hát haladni kell a korral, és nem jó az, ha nem ismeri az ember a rendszert amit telepít adott esetben. Persze a sajátra mikor jut idő, hát éjszaka pirkadatba nyúlóan. Sitty sutty fent is volt az alap, mentek a frissítések, megszokott programok. De volt néhány program, ami már régebb óta megvan, és nem volt azóta frissebb belőle, hát a csoda Utils nevű könyvtáramra kattintottam, és a gép közölte, hogy nincs jogom megnyitni a mappát. Kávé utolsó kortyát majdnem visszaköpve hördültem fel, hogy mit képzelsz te magadról te gép! És máris nyúltam az egér után, jobb klikk -> tulajdonságok -> biztonság - szerkesztés (na itt egy picit pislogósra vettem a figurát, mert persze hasonlított hasonlított, de valahogy mégse. Pár perc és már módosítottam is a mappa tulajdoni jogait, az öröklési házirendet, és mindent ami arra irányult, hogy valami ellenemre legyen (levertem a lázadást).
Ment minden a maga útján, egyre másra települtek az alkalmazások. Jött a TV-tuner az is feltelepült szépen egy kis átveréssel, s mint aki jól végezte dolgát aludni tértem. Ébredés után nekifeszültem és elkezdtem használni a friss ropogós oprendszert. Gondoltam míg főzök, teszek be egy kis zenét. Hát újra belefutottam a nincs jogosultságom ablakocskába. Addig addig, hogy törtem egy darab kolbászt és a kajakészítést a probléma végleges megoldásáig napoltam. Szóval minden merevlemezen és a főmappákon átvettem az irányítást cirka 40 perc alatt. A kaját megfőztem, feltelepítettem azokat a programokat is amelyek még eszembe jutottak. A kijelzők állítgatása közben újra felmerült bennem egy aktív display port átalakító beszerzése amíg a másodlagos kijelzőmön próbáltam a tálcát eltüntetni, azaz eldönteni, hogy kell e oda az nekem. Szóval használatba vettem a gépet. Tegnap este, többször is a jól megszokott helyre pillantottam, hogy mennyi az idő, de nem volt ott az óra. Jaaa, hogy nincsennek már gadget-k. Mondom magamban, hogy olyan nincs, hogy nincs az internet világában. Nekiálltam keresgélni, de csak hírek, hogy a win 8.1 megszüntette a gadget támogatást. kicsit átgondoltam, hogy mit is szeretnék, és láss csodát első találat, hogy lehet gadget-ünk 8.1 alatt. Progi letölt, de nem tudom feltelepíteni, mert nincs jogom hozzá. Na itt bepipultam, és az egész windows könyvtárat a saját felügyeletem alá helyeztem. mindjárt lett is jogom mindenhez, és azóta élvezem azon kis segédprogramok kényelmét, amit a 8.1 el akart tőlem ragadni.Mindeme hosszú sztori csak azért jött létre, hogy itt a végén elmondhassam, hogy linux alatt ilyesmi nem történhetett volna meg, mert a program telepítésének idejére adok magamnak rendszergazdai jokokat, használni pedig egyszerű felhasználóként is tudom. A win 8.1 ezt nem így gondolja, mert hiába a rendszergazdai jogosultság, még különböző praktikák kellenek ahhoz, hogy egy-egy programot telepíthessek. Viszont rengeteg mindenem linux alatt nem futna, szóval meglátjuk mennyire leszünk mi barátok a 8.1-el.
most visszaminősítettem magam -
szumo
senior tag
válasz
LógaGéza #28971 üzenetére
Felveszem a listára, bár most egy CM N400 lett kiválasztva hasonló árkategóriában, de mindig jó tudni, melyik házak nem ultragagyik. Amúgy tetszik a kinézete, megfelelően konzervatív, az én lelkivilágomnak is. Régebben rengeteg ASUS Vento házat használtam, mert nagyon olcsó volt, és a minősége a sokkal drágább házak közé predesztinálta, de az utolsó szériánál hatalmas minőségromlás következett be. A tegnapi nap eredménye aztán az lett, hogy megnövekedett a keret és belekerül az az emlegetett 16GB ram és a red merevlemez is.
Nagy nehezen sikerült FEHÉR színű beviteli eszközöket is toborozni. Valamiért a fehér eszközök mostohagyerekek lettek a gyártóknál, pedig én még emlékszem azokra az időkre amikor vadászni kellett 1-1 nem fehér cuccot.(#28973) ViZion: Sajnos belefutottunk már olyanba, amikor a jó minőségű nem olcsó hosszabítóban a PC fel se ismerte az eszközt. Mivel az előlaiakból már mindet használuk, maradt a gép mögé bujkálás, ami nálam nem egyszerű mutatvány
-
szumo
senior tag
válasz
StSanya #28964 üzenetére
Az alap proci ötlet egy K-s volt, csak mikor megláttam a végét lemondtam róla, viszont nem volt akkor időm másik lapot keresni. A hexa az a minimum, mert sokat elvittek már, és még 1 sem jött vissza belőlük.
A red HDD az csak akkor, ha kereten belül vagyok, mert én leszek a mocsok a végén aki ugyanazt akarja rátukmálni, csak sokkal drágábért.
Inkább valami ház kellene, ami USB3-as. Keresgélek, de egy se szólított meg az ismert márkák közül, ami meg ehhez a géphez illene, az meg megint a kert rovására menne. -
szumo
senior tag
válasz
Penge_4 #28961 üzenetére
Igen intel kell, ugyanis Autodesk Civil 3D lesz rajta futatva.
Az pedig képes felzabálni ezt a mennyiségű minőségű konfigot reggelire, ha egy 50-80 MB-os file rengeteg layer-ét akarja az ember kezelni és alá van téve valami referencia file.Az usb mod pedig drágábra jön ki, mintha gyárilag be van építve, mert a kábel igen aranyáron van.
-
szumo
senior tag
Enermax vostok adv. a CM vagy Gigabyte házakat jobban szeretem, de kritérium az USB3 előlapi
FSP hexa+ 400 remélem elér az alsótápos házban is minden kábel a raider ára elszaladt egy pacival
Asrock Z97 pro3 na ezen még gondolkodok
i5-4440
corasir cl9 1600MHz 8GB ilyen van nekem is, anno, mikor választanom kellett a hyper-x -eket megette reggelire
vapor-x R7 250x GDDR5 2GB ez maradt a végére, ez alá szerintem nem érdemes menni
samsung 840 EVO gyors
WD green 1T tárolni csak kell valahol, mert a vin8 majd felemészti az SSD-t
samsung dvd a sajátomat 2 éve nem nyitottam ki, lassacskán felesleges.Még szerencse, hogy a win és office, meg stb nincs benne a 200ban amit persze túlépek így is, de csak lesz még pár forintja a keretösszeg mellé és akkor nem kell még nagyobb kompromisszumokat kötni, nem úgy mint egyeseknek a 100ban
Az, hogy esetleg fehér vezetéknélküli teljes értékü billentyűzetet és esetleg egeret is szeretne az már csak hab a tortán
Szerencsére csak esetleg
-
szumo
senior tag
Hinnye!
Kértek ma egy 200kHUF-os gépre árajánlatot.
Nagy nyugodtan rakosgatom bele az a (papíron) az alkatrészeket, számolom össze a végeredményt, csak pislogtam, mint hal a szatyorban. Nagy gyorsan 260-ba beleszaladtam. Elkezdtem butítani a konfigot, de túlzásba sem akartam esni, így most 210 nél járok. De se az SSD-t se mást már nem spórolnék le.Aztán egyre csak egy dalszöveg motoszkált a fejemben a 90' -es évekből azaz pont 1990-ből
Moby Dick - Káosz és zűrzavar
Feje tetejére állt a világ,
A vezetésben kapkodás, fejetlenség.
Nem bízhatsz meg senkiben,
Nem hihetsz el semmit sem.Átvernek, hidd el, becsapnak,
Nincs a szónak súlya,
Csak üres duma!Az ígéretek kora lejárt
Mondta valaki,
Szavatosságot, garanciát
Nem vállal már senki.Létbizonytalanság,
Szűkös a fizetés,
Lesz-e holnap munka és kenyér?Kiben bízzak? Mondd meg!
Miben higgyek?
Nincs a szónak súlya,
Csak üres duma!Refr.:
Káosz és zűrzavar
Ki a felelős, ki tudja?
Káosz és zűrzavar
Ki a felelős, ki tudja?Lelohadt a munkakedv,
Ki jól dolgozik, tán jól is él?
Felszöknek az árak az égig.
Nő a feszültség.Létbizonytalanság,
Szűkös a fizetés,
Lesz-e holnap munka és kenyér?Kinek higgyek? Mondd meg!
Miben bízzak?
Nincs a szónak súlya,
Csak üres duma!Refr.: Káosz és zűrzavar,...
Káosz és zűrzavar,
Az ország nyakig a szarban,
Káosz és zűrzavar,
A bűnös fejek hulljanak porba! -
szumo
senior tag
válasz
zsolesz010 #28947 üzenetére
Megtaláltam az eszközt az ALI-n
Solar Panel Charger 16000mAh Dual-Port Backup Battery Power Bank
6300 HUF környékén hazajönA legerősebb az 23000mAh-s volt, az kicsit húzós, mert 50k HUF körüli az ára
-
szumo
senior tag
válasz
Akybron #28732 üzenetére
Tudom sajnos, az az Office excel baja, arra nem tudtam még megoldást.
A másiknál viszont komolyan elvárják, hogy rajtunk kívül mindenki tudja hol van egy program indító file-ja, ha asztali ikont akar készíteni?
(#28734) macilaci78
Azt a kisablakokat akkor két darab 22-24 -es monitorra akkor simán ki is tehetem
Na ilyen ötlettel már vihetném is magammal a kötelet, hogy felakasszanak -
szumo
senior tag
Na csak mert én keztem a csempével nem is olyan régen. Vannak jó és rossz dolgai a 8.1-nek is.
Valóban gyors ez igaz, nincs jogom vitatni. De a jobb szélen random előtűnő menüket a kitalálójuk nyaka köré tekerném szívesen. Ha nem kell akkor előugrik, aktív lesz és az ÜF folyton arra panaszkodik, hogy az AutoCAD rajzában nagyon zavarja. Persze ha szükség van rá, az i....nek sem jönne elő. Aztán a csempe/asztal képernyőnyi "startmenü" ha telepítéskor a program nem tesz ki ikont, akkor csak a csempén és a gyorsindítón rögzíthető. Ha nincs egy TC és nem tudod hol az indítófile, akkor ne is álmodj asztali ikonról.
Amíg pedig az office excel progpamja minden újonnan megnyitott filet ugyanabban az ablakban nyit meg, és külön oda kell figyelni, az új indításokra, ha valaki a táblázatait egymás mellett szeretné látni addig a csempék csak hátráltatnak.
Szóval sokal több tudás kell egy win8.1 hez mint egy win7 hez, ha már sok sok éven keresztül a startmenüs rendszert sulykolták belénk.
A elütésekért bocs, fater billentyűzete nem az igazi -
szumo
senior tag
válasz
MasterMark #28689 üzenetére
Simán
Ha visszamentem a nagyfaluba, megoldjuk! -
szumo
senior tag
válasz
MasterMark #28650 üzenetére
Üdv!
2x512 olyan adata ram csücsül odahaza a szekrénybe ha érdekel. -
szumo
senior tag
válasz
wolfman #28581 üzenetére
Ha tőlem konfigot kérnek, az első amit felírok az a táp (FSP vagy Chieftec) a normális fajtából, és utána jöhet a papírház, mert azon már spórolni kell de nagyon.
Volt most egy esetem, az alaplap és a memória elfüstölt az i5-2500k roci mellől, beszereztem a gép új belsejét, és rá kellett döbbennem, hogy az alaplap chipsetkészletei már nem akarnak win7-et hordani a hátukon, mert a telepítő diver cd-t kér, azon nincs rajta a megfelelő driver és hiába akartam átverni, egy ps2-es egérrel, nem volt hajlandó a telepítő továbbmenni. Így hívtam a tulajt, hogy egy 8.1 lesz xp-után a következő oprendszere. Először nem örült, de tegnap járt nálam, és nagyon meg volt elégedve, bár a csempékkel nincs kibékülve. Elmondása alapján vannak kényelmi funkciók amik feledtetik vele azt a szörnyűséget.
Járt nálam egy laptop is, 612 db malware és 17 db vírus volt rajta. Azzal hozták, hogy nagyon lassú
Újratelepítettem, tegnap hívtak, hogy megint lassú. Szerintetek? (költői kérdés nem várok rá választ)Volt még egy csomó minden, de hirtelen csak ennyi.
-
szumo
senior tag
válasz
MasterMark #27563 üzenetére
Az az igazság, hogy ha az ember elég sok komplett gépet épít, rövid időn belül kilós mennyiségek keletkeznek. Én a speciális csavarokkal szoltam bajban lenni, egy egy hűtés felfogatásánál. Van, hogy 20 percig is keresek két egyforma csavart. Na meg a műanyag távtartók, ami az érdekes méretű lapokhoz kell olyat sem adnak már manapság a ház gyártók. Pedig nem egy rossz dolog, ha memória cserekor nem kell az alaplap alá nyúlva ellentartani, míg a helyére pattan a modul.
A másik amivel egyre smucigabbak a cégek az a sata kábel. Még egy rendes géphez 3db legalább kell, mostanában már csak kettő darabbal kínálják meg a doboz tartalmát. Pedig régen 4db tuti volt az alaplapokhoz. -
szumo
senior tag
Szó szerint, azaz szerencsére csak majdnem.
Kedves Úriember (77) bejelentkezett, hogy hozná a laptopját rendbe szedni, mire a felesége telefonál, hogy egy darabig mégse hozzák, mert délelőtt rutin vizsgálaton átszúrták a férje vastagbelét, most az intenzíven van.
Nem győztem jobbulást kívánni.Más: Adott egy wd10ezex merevlemez, működik, bármelyik win látja, és kezeli normálisan, viszont nem lehet rá win oprendszert telepíteni, mert egyik oprendszer sem látja, csak közlik, hogy tegyek be olyan lemezt/usb-t ami tartalmazza a meghajtó felismeréséhez a file-okat. Nem nem raid csatlakozóra raktam, és nem külön telepítős chipűre. Több gépben is ki lettpróbálva, mindben ugyanaz a jelenség. Néztem a wd gyári oldalát, de hátha valaki találkozott már ilyennel. Várom szeretettel az ötleteket.
-
szumo
senior tag
Tegnap reggel úgy hozta sorsom, hogy miután levezettem a kiszabott szakaszt, egy zsömlés áruháznál álltam meg. Inni szerettem volna egy automatás őrölt kávés tejeskávét, de nem volt elég apróm. A pénztárnál pedig egy ismerős fizetett. Gyorsba odasiettem, hogy váltassa már fel nekem az 1000HUF címletű bankjegyet, mert kávézni szeretnék. Erre a zsömlés bolt pénztárosa megszólal, hogy ő nem válhatja fel.
Mondom, de most fizet az ismerősöm kb 2000HUF értékbe, nem tudsz úgy visszaadni, hogy az 1000HUF fémpénzben legyen? Erre határozott NEM volt a válasz. Szóval kaptam 200HUF-ot, az ismerősömtől, hogy tudjak inni egy kávét.
Hazafelé (16h) bementem én is vásárolni, és mikor fizettem, rászóltam a pénztárosra, hogy az 500HUF-ost apróban kérném. Na azt a püffögést láttátok volna a pénztáros arcán amit lerendezett. DE volt apróm kávéra -
szumo
senior tag
Bocs kifutottam az időből!
[360 csere] -
szumo
senior tag
válasz
LamerGyuri #26446 üzenetére
Hú tényleg el is felejtettem, hogy hányszor emlegettük már
-
szumo
senior tag
válasz
Szakbarbár #25967 üzenetére
Meg meg is rendelték
(#25971) SityiSXT: az baj, ha a lentebb felsorolt játékok nagy részével játszottam? Lehet túl öreg vagyok
-
szumo
senior tag
Hű nem is sejtettem, hogy ilyen lavinát indítok meg
Több olyan kliens is van, ahol gyerekek/fiatalok vannak.
A tapasztalat, hogy van olyan akit érdekel amit elmondok, van akinek az egyik fülén be a másikon ki.
Szóval már fiatalon sem mindenkit érdekel a téma, de használni meg akarja.A másik nagy probléma, hogy amikor gépet kérnek a gyereknek, fiataloknak, nem egy optimális teljesítmény az igény, hanem, hogy nagyon nagyon olcsó legyen az a gép. Ez persze hozza magával a gagyi játékok tömkelegét.
-
szumo
senior tag
áááÁÁÁÁáááÁÁÁ
Nekem a múltkor még a szerelő fizetett, mert ő a verdát, én a lánya gépét javítottam.
Diplomaleadás előtt 2 héttel 72 +14 +2 vírus volt a gépen.De ezt egy másik ügyfél fia (10 éves) már űberelt a 181+3 vírussal, amit a mega flash játékpak telepítésével varázsolt be meg vagy 10 toolbart. Az anyja meg őrjöngött, hogy lassú a gép és nem látja a weboldalakat, és dolgozni se tud már a gépén. A kissrácnak kellett a munkadíjat a zsebpénzéből kifizetni büntetés képen.
-
szumo
senior tag
Ma délután felhívott az egyik ügyfél, és azt mondja, hogy dolgozni akart a laptopjával és valami lett vele, csak csökkentett módban indult el, abban meg nincs net.
Kérdi, hogy mikor csináljuk meg neki, mert a múltkor is egy csomó pénzt kifizetett.Basszus mik vagyunk mi jótékonysági intézmény?
-
szumo
senior tag
válasz
toydog55555 #25775 üzenetére
Mi a gondod?
Mindkettő olyan értéket képvisel, ami már már múzeumi darabbá avanzsálja. -
szumo
senior tag
válasz
cbmfan #25728 üzenetére
Én a 90' években láttam hasonlókat utoljára, sokrétű volt a felhasználás, a videófej teszter, elektromos megszakítást vizsgáló gép, vagy bármi ipari alkalmazás területén mind hasonló kártyákba lehet futni.
Utoljára HP tipusú léptetőmotoros beültetőgépnél láttam hasonlót. A számítógépe műszak elején 15 perc alatt boot-olt be. -
szumo
senior tag
Édesanyám hívott, hogy nem indul a nagyon nagyon sok éves asus laptopja, pedig a tápon a kis led világít.
Javasoltam, hogy lassan húzza végig a kábelen a szorosan összezárt ujjait, és nyomkodja szorgalmasan a bekapcsológombot. Meg is lett nagy gyorsan a szakadás a töltő tövében, a törésgátlónál. Megvan az új műszer édesanyám mint a pontosan kalibrált szakadásvizsgáló. A nagyobb gondot innentől az okozta, hogy kivel tudom én megjavíttatni szülővárosomban. Nagy gyorsan számotvetettem, és rá kellett döbbenem, hogy már csak egy olyan ember van a városban, akire nyugodt szívvel rábízok egy ilyen műtétet. Ahhoz képest, hogy 20-24 fő végzett annó évente, mint gyengeáramú ipari elektronikai műszerész, nem sokan maradtak a városban. De szerencsére meg tudta csinálni, és nem kellett 160km-re hazautaznom egy forrasztásért. -
szumo
senior tag
Mi ez a nagy pörgés mindenkinél?
-
szumo
senior tag
Jön a meleg, jöhetnek a kiszáradt pasztás túlmelegedő gépek
-
szumo
senior tag
válasz
MasterMark #25298 üzenetére
Ezt fejtsd ki légy szíves bővebben!
-
szumo
senior tag
válasz
MasterMark #25296 üzenetére
De egy iskolában? Ott vajon mire lesz?
ollie: nem szeretnék arra a sikamlós területre tévedni, de pont belefutottam ezekbe a problémákba az elmúlt hetekben, és tegnap is. Aztán a szülők meg csak csodálkoznak, ha kiderül mennyi is az annyi, és a rezsióradíjról kell kiselőadást tartanom.
Végül is nem értem mit háborgok hisz nekem bevétel, csak valahogy sajnálom a dolgokat. -
szumo
senior tag
válasz
Snoop-y #25291 üzenetére
De hát azon nem lehet se wow, wot, wop, wob-ot játszani, meg a másolt krájzisz se fut fullHD-ban, meg a tanárok gépén a poreszt se olyan jó nézni, ha szaggat az 1080p -s felvétel.
Kérdés? a tablettek kiknek lesznek kiosztva? mert azok azért olyan eszközök, hogy tényleg csak 1 felhasználós personal computerek. Vagy fognak regelni annyi kamu sulis google accountot?
Hogy szabályozzák majd a letöltéseket, vagy no net no para alapon megy majd a buli és akkor meg használhatatlanok az eszközök?Inkább ennek a rengeteg pénznek a felét fordítanák arra, hogy ha már a "gyerkőcök" ennyire benne vannak a dolgokban, akkor oktassuk őket arra, hogy lehet egészséges keretek közt használni a felületeket.
Tanítsuk meg jelszót képezni őket, amit a 4 éves Huang yung Fuu Kína Csiangszu tartományának legeldugottabb rizstermelő falujából nem tud feltörni 3 perc alatt. (Itt kérek bocsánatot a diszkriminációért). Vagy tanítsuk meg egy banki netes tranzakció menetére. Vagy a modern e-mail-ezés alapvető szabályaira. De megtaníthatjuk őket fórumozni, hogy tudjanak képet beszúrni, vagy linkelni oldalakat.
Esetleg chat-elni, és annak a szabályaira. Netán használni és bejogolni a közösségi oldalakat (most nem csak a arckönyvre gondolok).
Még sokáig sorolhatnám, hogy egy modern informatikai órának mit kellene tartalmaznia egy tizenéves számára.
Ezt meg fogja mind tanulni, mert érdekelni fogja. És utána majd egyszercsak jöhet a közkedvelt és csodálatos Office.Lehet elszaladt velem a ló, és nem is Snoop-y hozzászólására reagáltam igazából.
Csak látom, hogy ezek a 10-en egynéhány évesek és itt még a 18-as korosztály is benne van úgy használnak okostelefonokat, táblagépeket, laptopokat, asztali számítógépeket, hogy fingjuk sincs semmiről.
Egymást tanítgatják szünetekben az udvaron. Ez nincs rendjén. -
szumo
senior tag
válasz
ViZion #25245 üzenetére
Ez már egy tiszta rendszer mert vírusirtás után sem tudtam a bemeneti csatolókat életre kelteni, csak a hda2 vagy más néven d:\ tartalmát szeretném teljesen kitakarítani, ott meg a letöltött tartalmak átvizsgálására kell a cucc. Tegnap a mentésekben fogtam, docx temp file-nak álcázta magát a kis piszok. Lehet ezzel tettem tönkre a diplomamunkát, de hát mikor én csináltam hasonlót, még a 3. koliszobában is volt biztonsági mentésem napi frissítéssel.
-
szumo
senior tag
Tegnap felkerült egy kifizetett Eset Nod32 7.xx a fent említett gépre, és fogott még 12 inaktív vírust a mentések mappában. Majd ezen felbuzdulva egy malwarebytes is le lett futtatva, amely még két kártevőt intézett el.
Szerintetek mivel sasoljak még rá? Megvenni nem szeretnék több szoftvert.
-
szumo
senior tag
Mobogenie volt az alapbűnös.
Helyesbítek! A felhasználó volt az alapbűnös!
Több helyen is meg lett erőszakolva szegény szerencsétlen vírusirtó.
A fent említett jópofaság indította a sort, amiért visszanézve az eseménynaplót a vírusirtó rengeteg alkalommal figyelmeztette a felhasználót a veszélyre. Majd miután pajzs támadt a résen, bejött egy vírus, ami elhitette a vírusirtóval, hogy működik, persze rendesen beékelődött elé. Aztán jött az a vírus, amelyik mint mágnes vonzotta a többit, és mikor androidos készülék került a gépre bevonzott egy pár olyan vírust is ami arra van kitalálva. Így a vírusok alverziói/perverziói csak szaporodtak, majd mind a LAN mind a WiFi driver ki lett ütve, de az USB még maradt, hogy nyugodtan másik gépre is átkerülhessenek ezek a szépségek. Majd az is le lett tiltva.A böngészőben főleg facebook, index, neptun, és női oldalak találhatók (nők lapja cafe, meg hasonló mielőtt valaki másra gondol). könyvolvasóhoz kerestek ingyenes epub konvertert, meg valami mp4 video konvertert ami lejátszhatóvá teszi a telefonos videókat.
Nem volt túl sok minden, január második felében járt nálam a gép, mert idegenek léptek be a leányzó facebook profiljába többször is. Akkor egy leütésérzékelős vírusa volt -
szumo
senior tag
Tegnap végre sikeres vírusirtást hajtottam végre!
72db volt a gépen, minden amit el tudtok képzelni.
USB-k letiltva mire hozzám került, LAN, WiFi letiltva.Ma fogom értesíteni a tulajt, hogy az összes androidos eszközét legyen szíves vírusirtásnak kitenni, mivel androidos vírusok is voltak a csomagban szép számmal.
Ami még tökéletesebb, hogy elmondása alapján amikor még ment az USB, vitt át adatokat az édesanyja gépére, amin mutatkoznak a betegség első jelei, valamint a droidos könyvolvasón is a tegnap délutáni telefonos beszélgetés alapján.
Vajon a samsung androidos telefonja túlélte?ui. ha egy üzlet egyszer beindul
-
szumo
senior tag
Most (délután) vitték el az inspiron 15R -t kékre eloxált alumínium borítással.
3+1 év garival, tettem bele egy samsung 840 EVO SSD-t, az 500-as vinyót meg usb3 keretbe raktam, és hasít a gép mint a fene.
Majdnem megtartottam, annyira megtetszett. Pedig nem sűrűn fordul elő ilyen velem. -
-
szumo
senior tag
Ott a farka, ott a farka bent a lyukba.................
Na majdnem, de ez nem kisegér amit Hofi is kergetett, ez egy egyszerű porsárkány farka. A többi része a ventibe volt belegabajodva. Azt már csak mellékesen említem meg, hogy a prociról a hűtést úgy kellett lefeszegetni.
A minőségért bocs, a telefon nem erre való, még mindig.
-
szumo
senior tag
mostanság nem igen tudtam lenni, de a szokásos sztorik mentek.
Pl: kellene egy gép játékra. 120e-ből kellene kihozni.
És nem értette, miért röhögök fel hangosan, és nem tudom abbahagyni. -
szumo
senior tag
Úgy látom másnál is jelentkeztek az első jaj mi lesz az zsikpémmel.
Jelentem a hullám hozzám is elért, még jó, hogy csak 1-2 napos és nincs olyan oszló állapotban. -
szumo
senior tag
Hoztak, egy lifebook s serias laptopot, hogy történt vele egy kis gond, egy pohár vörösbor került bele.
Illedelmesen mondtam, hogy hát 20% esélyt látok a gép felélesztésére.
Sajnos nem sikerült, mert a töltésvezérlő részre folyt rá a billentyűzet tálcájából a száraz vörösbor.
Erre a kedves ügyfél megkérdi, hogy nem állítanék e ki egy szakvéleményt, mert ő biz le akarja biztosítóztatni a gépet.
Közlöm az összeget, mire megkérdezi, hogy ingyen nem lehetne?
Hirtelen szóhoz se jutottam (mindenféle looney toons jelenetek villantak be, majd pár részlet burleszk filmekből). Majd egy határozott NEM volt a válasz.
Még 10 perc vekengés és elköszöntünk. -
szumo
senior tag
válasz
#21346560 #24376 üzenetére
Már linkeltem régebben, nekem a fa dobozos junoszt volt a videoton tvcomputerhez.
Az amiga már középiskola. Akkor élték fénykorukat a nyomtatott számítógépes újságok, amik kézről kézre jártak.
Akkortájt volt, hogy a számtekteremben lopkodtuk a gépekből a negyed mega ramokat, hogy hálóba nyomjuk az F29 retaliatort.
Vagy a mérőteremben a nemtudommilyen 2000 mérőpulton a tanár egy hatjegyű kóddal tudott hibát csinálni a mérőpanelen, és nekünk annak a kiderítése volt párban a feladatunk, hogy mi a hiba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! HP Elitebook 8560W - i7-2GEN I 8GB I 500GB I 15,6" FHD I Nvidia I W10 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged