-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
hpeti2
aktív tag
válasz
vandeminek #64798 üzenetére
Ismert telekom hgw probléma. Tedd fel telefonra és laptopra a "fing" alkalmazást és addig próbálkozz a hálózati eszközök kilistázásával, amíg nem látod a nas-t is közöttük. Utána próbáld meg a korábban nem ment kapcsolatokat. Nekem is kicsit játszani kell a wifi - lan kapcsolattal így.
Ui.: máshogyan is generálhatsz arp-request-eket, de azt már rádbízom.
-
hpeti2
aktív tag
válasz
Sztupidka #58802 üzenetére
Itt a megoldás reindexelésre transmission alatt.
https://prohardver.hu/tema/synology_nas_a_nem_hivatalos_forum/hsz_19457-19457.html
Csak download station huszárokra ne hallgass... -
hpeti2
aktív tag
Viszonyításképp, én kb ugyan erre használom a ds115j-t. Annyi a különbség, hogy megállok 1080p-nél.
-
hpeti2
aktív tag
válasz
gyugyo79 #51675 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek. Végül sikerült. A kulcs az volt, hogy kliens oldalon kellett kezdenem a dolgot.
Létrehozni egy cél megosztott mappát. Azt a drive admin konzollal csoport mappává tettem.
Utána szerver oldalon, mikor a cloud stationnel beléptem a kliensre (ekkor egyszer kerülnek felolvasásra a lehetséges cél mappák), már felhozta a korábban létrehozott cél mappát, az ELSŐ oszlopban lett ez jelölve.
A mappa ikonnal kiválasztottam a forrás megosztott mappát (második oszlop), a csavarkulccsal finomítottam az almappákkal és a feltöltési iránnyal és már kész is voltam. -
hpeti2
aktív tag
válasz
gyugyo79 #51672 üzenetére
Köszönöm a választ, de sajnos ugyan úgy nem értem, mint a netes leírásokat. Szerver oldalon nem látom a kliens oldali mappákat, így beállítani sem tudom.
A mappa és csavarkulcs gombokat már 1000x néztem, de nagyon hülyén van elnevezve és nagyon nem egyértelmű a számomra.A mappa gomb neve: "mappaelérési út módosítása" Ez mi a fenét jelent? Itt kiválaszthatok egy a gyökérben lévő megosztott mappát.
A csavarkulcs neve: "speciális" ezen belül a "mappa" fül alatt a már korábban kiválasztott megosztott mappán belüli mappák között tudok választani.Így lesz egy "megosztott mappám" meg egy "helyi szinkronmappám", amiről nem tudom, hogy mit takarnak.
Ilyen hülye elnevezésekkel még életemben nem találkoztam.
Ui.: Nekem is a drive és a cloud station share sync van "csak" feltelepítve.
-
hpeti2
aktív tag
Sziasztok!
A fotóimat szeretném biztonságba tudni és ezért egy másik nas-ra átszinkronizálni. Szeretem a /photo mappa adta előnyöket, de nem szeretném, hogy a másik nas-on is mindenki az én fotóimat böngéssze, ezért másik mappába szinkronizálnék. Összegezve hogyan tudom megcsinálni ezt:
NAS1: /photo/fiu --> NAS2:/fiu_photo
NAS1: /photo/lany --> NAS2:/lany_photo
NAS1: /otthon_photo <-- NAS2:/photo/otthonNézegettem a Cloud Station ShareSync-et, a Drive-ot, a Hyper Backup-ot. De minden megoldás csak a forrással azonos mappába akar szinkronizálni.
Köszönöm a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Autós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- OLED monitor topik
- Futás, futópályák
- E-roller topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- További aktív témák...
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest