- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Yettel topik
- iPhone topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
envagyok
veterán
válasz
vitezlejszlo #29143 üzenetére
Engedélyezve van a hibernálási napló.
Hol látom, hogy mikor hibernálta a hdd-ket a rendszer?
A naplóközpontban nem találtam ilyet
DSM6 -
Ed Parker
nagyúr
válasz
vitezlejszlo #29168 üzenetére
Én is hálózaton keresztül másolok, lassabb de legalább ez is meglesz.
-
Csabee.
nagyúr
válasz
vitezlejszlo #29143 üzenetére
Ez komoly. Megnézem én is.
-
Tuomas
addikt
válasz
vitezlejszlo #26782 üzenetére
Nincs valami seed, vagy indexelés, vagy cloud station folyamat? Nem maradtál bejelentkezve véletlenül telefonról, nincs felcsatolva hálózati meghajtóként?
-
Tuomas
addikt
válasz
vitezlejszlo #26773 üzenetére
Nekem hibernálja a lemezt.
Hogy miért azt nem tudom... Vagyis de, beállítottam, de úgy értem, nem tudom, hogy neked pl miért viselkedik másként
Én a legelején beállítottam rajta, azóta úgy megy, ahogy akkor be lett állítva, volt közbe 6-os frissítés is. -
Essejó
veterán
válasz
vitezlejszlo #26753 üzenetére
Mondogasd neki, hogy: Múkoggy vagy lerúglak az asztalról! Az néha segít
Ha sokszor mondod, akkor neked lenyugodni.
Ezek a vasak ennyit tudnak azzal a kis rammal / procival... -
Mezga82
csendes tag
válasz
Ez jó összehasonlítási alap lehet:
[link] -
Mezga82
csendes tag
válasz
Normálisnak tűnik. 115j nagyjából hasonló tempóban működik, ahogy írtad.
-
MrCsiT
addikt
válasz
vitezlejszlo #25067 üzenetére
DSM 6-ra frissítés után, a javításokat is feltetted? ..csak mert az egyik, emlékeim szerint, éppen ezt a hibernálás hibát javította..
Mr Bond 007: "Gondolom az elérhető legelső foglalatban levő eszközről indítja" - nos, miután betettem az új 1-es lemezt, és működésre fogtam, leállítottam, kivettem a 2-est, indítottam egyet úgy, hogy csak az 1-es volt bent. Ezt követően leállítottam, és visszatettem a 2. lemezt. Ezek után, azt mondta a rendszer, hogy javítani kell a rendszer partíciót a 2-es lemezen, és ezt szerinte hibátlanul meg is csinálta.
Ezt követően, nem látok semmi bejegyzést arra, melyik a system számára. Én is gondolom, hogy az első az, de azt gondoltam, megkérdezem, hátha valaki tudja is.
-
Madwe
nagyúr
válasz
vitezlejszlo #23489 üzenetére
Két helyen nézd meg: egyrészt a control center - shared folder - kérdéses mappára edit majd permissions, másrészt a user (meg a group ha van, admin tuti pl) duplaklikk majd permissions. Nekem pl adminként van olyan mappa, amihez nincs olvasási jogom, ezért nem látom se file stationbe se sehol máshol (kivéve a shared foldereknél a control panelen, ott mindent látsz akkor is ha nincs jogod).
Röviden valahol elvetted a jogát az adminodnak h lássa
-
zoltan6
addikt
válasz
vitezlejszlo #23477 üzenetére
állítsd magyar nyelve,lehet hamarabb eligazodsz rajta.
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
vitezlejszlo #23476 üzenetére
Jó meg is van. Elmodnom hátha más is belefut ilyenbe.
Control Panel / Share Folder / Edit / Advanced / Advanced Share Permissions
Na és itt csak Read Only-ban volt az Ap megosztás. Így már rémlik, hogy játszottam ezzel...
Mondjuk a File Station még most sem látja ezt a megosztást.... de legalább már tudom írni
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
vitezlejszlo #23475 üzenetére
Na kérem. SSH a Nasra admin userrel:
ls -la /volume1:
d--------- 6 root root 4096 Apr 3 20:07 Ap
drwxrwxrwx 5 root root 4096 Apr 20 20:40 Ap2Nade. Ha ssh root userrel, akkor:
d--------- 6 root root 4096 Apr 3 20:07 Ap
d--------- 5 root root 4096 Apr 20 20:40 Ap2Na most ez így hogy?
Ellenberger.
Control Panel -> Laca user Edit, Permission fül, na ott az Ap és Ap2 megosztás, és az Ap előtt van egy kék "i" betű. Amire ráegerészve azt mondja: The permissions preview does not include share permissions. Please check Advanced > Advanced Share Permissions for effective permissions.
Na ilyet nem találok. hol van ez az Advanced? Mert a Control Panel / User / Advancedben nincs semmi ilyesmi.
-
Magi
tag
válasz
vitezlejszlo #23111 üzenetére
Sorry.
Tehát:
1. File Station elindít
2. Megosztandó mappa megkeres
3. Jobb klikk - Fájlhivatkozás megosztása
3.1 Itt kapsz egy linket amit kitudsz másolni
3.2 MentésMegosztások kezelése:
1. Eszközök - Megosztott hivatkozások kezelője
2. Törlöd, szerkeszted stb.Azonban sajnos a NAS-ok közötti szinkron még mindig kérdéses
-
partytime25
tag
válasz
vitezlejszlo #23065 üzenetére
Szia.
Köszi a tesztet ezek szerint neked egész jó a dolog...
Nekem 60MB nél még mindig nem akar többet menni, de szerintem WD green re lehet fogni a dolgot... 2/3 ig van a HDD.
A Thosibád 7200RPM szerintem ennek tudható be a dolog... Már feladtam valószínüleg hiába kerestem a hibát a hálózatban , NAS ban.De majd akkor leszek biztos a dologban ha HDD csere lesz egyszer akkor majd megosztom hova jutottam...
Irtam hogy van itthon egy 7200rpm Segate em kipróbálom egyik 5400rpm WD helyett hétvégén , de elvetettem mivel több helyen olvastam a lassabik HDD lesz a mérvadó ha tükrözve vannak.
Mondjuk mikor húzom a cuccost róla akkor a disk 1 van igazán leterhelve a disk 2 max 10% ot ír ezért gondolkodtam a próbán....
Amúgy ha a disk 1 helyére bedobom az üres HDD-t akkor disk 2 ről elvileg átmásolja a cumokat az 1 es re minden gond nélkül?
Ha végeztem a teszt el és úgy döntök mégis visszateszem a régi HDD-t disk 1 helyére akkor nem lesz gond vagy ismét másol disk 2 röl....?
További jó NAS solást
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
vitezlejszlo #22796 üzenetére
Lehet már nem aktuális, de most jutottam idáig.
Volt egy beszélgetés pár napja egy max 70MB olvasási sebességet tudó a 215-ös nasról Green WD vinyókkal.
Itt az én tesztem.
215J a nasom, 5-os SW-vel, és a NASról olvasás alatt 40% körül volt a HDD terhelés.. A hdd benne két Toshiba 3TB tükörbe ( DT01ACA300 ).
A file amit lemásoltam 32367052908 byte hosszú tehát 30GB, és az olvasási teszt előtt másoltam fel. A teljes rendszeren kb 500GB van eddig fent, tehát a HDD kb az 1/6-odától olvas (ezt az olvasási maximum miatt írom, külsős tesztek szerint ez ennél a típusnál 160MB/sec körül van. Linux alatt volt felcsatlakoztatva a NAS, és a /dev/null-ba másoltam konzolból, hogy a lokális diskem írási sebessége ne fogja meg a tesztet. Így két egymás utáni másolásnál 5 perc 38 és 5 perc 48 másodperces értékeket kaptam,vagyis 95.7MB/sec és 92.7MB/sec átlaggal olvasott a gép a NAS-ról. De voltak csúcsok, amikor 117MB/sec-et írt a webfelülete a NAS-nak.
Ami fura volt, hogy ezt a NAS-t eddig csak felfele töltöttem adatokkal, tehát nem nagyon lehetne fregmentált, mégis néha annyira beesett az olvasási sebessége, mint a csuda (25MB/sec), és recsegett is nagyon, tehát tuti tekerte a fejet ide-da, nem csak szekvenciálisan olvasott. Bár lehet, hogy a NAS írt ki valami logokat éppen, és emiatt nem az olvasással foglalkozott... de mindegy is. A 95M átlagba nekem jóItt egy kép a másolásról:
-
partytime25
tag
válasz
vitezlejszlo #22811 üzenetére
... vitezlejszlo kipróbáltam FTP-t is tegnap este érték ugyan az bár néha felment 55-70 re is , de itt ezekszernit nem a titkositás protokoll páros a gond hanem olyan mintha nem tudna több adatot tolni a HDD....
Csak kérdem én írni miért tud rá 80MB körül olvasni meg csak átlag 55-60MB... pedig elvileg az az egyszerűbb müvelet neki
Ez itt a furi...
Azért köszi a infokat...
-
partytime25
tag
válasz
vitezlejszlo #22796 üzenetére
Olyan 30% körül tehát nem az a ludas....
-
partytime25
tag
válasz
vitezlejszlo #22766 üzenetére
... A gépbe SSD van ezért a lassú HDD fogalma kiesik 300-500MB/s megy az SSD k között gépbe tehát nas fele nyitott az út 100MB/s nek lazán menne....
Na leírom hátha érthetőbb lesz.
Tehát ha NAS ról húzok le akkor 50-60MB/s (elvileg akkor olvas a NAS a HDD ről ennek ávitelnek kéne nagyobbnak lennie)
viszont...Ha a NAS ra másolok gépről akkor 60-70MB/s (elvileg ekkor ír a NAS tehát kisebbnek kellene lenni az értéknek pedi így gyorsabb 10-15MB/s el)
ezért nem igazán értem....
+
Ha a pendrive van nasban onnan gépre 110-115MB/s viszont ha a gépbe a pendrive úgy másolok NAS ra akkor 70-80MB/s.
Természetesen ugyanazzal az 1 nagy fileal próbálkoztam úgy hogy NAS on nem fut semmi a háttérben. CPU kihasználtság 20-30% mozog másolás közben viszont ami érdekes a kötet kihasználtság 100% felmegy.
50-60MB is elég nem arról van szó csak ennyit tudott a régi nasom is lecseréltem dupla árért és dettó ugyanennyit megy ez is tehát valami más a gebasz... holottkisebb nasokkal is lazán viszik nagy file esetén a 100MB ot....
-
partytime25
tag
válasz
vitezlejszlo #22759 üzenetére
Szia.
Pontos érték gépemre NAS (215+) ról 50-60MB/s között ingázik... Ha USB 3 portjára dugok a NAS nak pendrive ot ott jön amit linkeltem is képet 113-115MB/s. Tehát hálózati probléma (router,LAN kábel,Ethernet vezérlő akármi kilőve)
Ez a szar nem tudom merre induljak mert elég sok mindent kipróbáltam ,de eddig nem segített.
WD Green HDD k vannak benne de azoknak is bőven kellene vinni a 100MB ot..... Amit még érdemes tudni előtte 212+ om volt azzal is pont ugyanennyi volt az átvitelem most lecseréltem mondván biztos az 1 magos proci nem bírja erre semmi változás....
Még amit nem tudtam megnézni jogosultsági probléma miatt nason "hdd alignment" valahol ezt is irták ez is okozhat lassú tempót ha nem helyes az induló szektor. Syno formázta csinálta az SHR-t nem hinném hogy szar...
Ha van tipped várom ...
Bármit kipróbálok csak formázni ne kelljen
azt végére hagyom...
KÉPEK:
NAS HDD ről gépre <-----
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
vitezlejszlo #19786 üzenetére
Megjavítottam, válaszolok magamnak.
Mivel kiállt az install, telneten elérhető lett az eszköz. Beléptem, és fdiskel mindkét vinyó partícióit töröltem, majd újra létre hoztam mindkét hdd-n 1-1 particíót, de azon kívül semmit (nem formáztam nem raideztem, csak két sima partíció) Reboot után már végigment az install.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SZÉP Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Laptop -75% 15,6" i9-11950H 64/2TB RTX A4000 8GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Eladó Apple MacBook Pro 13" A1706 (Late 2017, Silver - EMC 3163)
- Amazfit GTR 2 Classic okosóra dobozában töltőkábellel
- Mac mini M1 chip 8 magos CPU-val, 8 magos GPU-val
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest