- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Magisk
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Kicsomagolták a Vivo X Fold 5-öt (videó és fotók)
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Tuomas #21465 üzenetére
WebDAV kliens..?
(nem zavarja a beépített tanusítvány sem) -
Proxy2
aktív tag
válasz
Tuomas #21452 üzenetére
Közben egy másik szál, miatt teszteltünk, a WebDAV HTTPS csak akkor fog menni Windows alól, ha a synology SSL tanusítványa megfelelő, önaláírt és "hibás" SSL tanúsítvánnyal a Windows nem emészti meg.
Tehát vagy beszerzel egy SSL tanúsítványt, vagy nem fog menni, vagy nem a Windows gyári megoldását használod, hanem valami WebDAV klienst.
A tanúsítvány beszerzése nem olyan nehéz, StartSSL például ingyenes és működik, kipróbálva! -
törölt tag
válasz
Tuomas #21438 üzenetére
aha...hátőőőő megvan mi volt a bugzás oka. kötet 1-re telepítettem magát a dm-et, úgyhogy hiába nem mutatott semmi rá attól még úgy gondolta hogy ő mégis oda tárolgat. átpakoltam arra a kötetre amelyike rá van lőve, és tökéletesnem, így se jó. hát akkor passzolom... mindegy, megoldom máshogy
-
törölt tag
válasz
Tuomas #21436 üzenetére
látom hogy ha leszedek 1 gigát akkor fizikailag kötet 2-őn látható, viszont 1-en is befoglal annyit.
ha kitörlöm a kötet 2-őn a file-t akkor az 1-en is felszabadul a hely. ha kiszedem a dm-ből, akkor a kötet 2-őn is felszabadul a hely.úgy néz ki hogy a letöltött állomány valamiért mégis megmarad a kötet 1-en, majd ránézek hogy miért csinálja ezt, csak reméltem itt valaki már belefutott hasonlóba
telneten rá lehet nézni egyébként, de még nem tettem meg persze
-
törölt tag
válasz
Tuomas #21433 üzenetére
hmm akkor itt több probléma is lesz.
1: ezek szerint hiába mondtam meg neki hogy ne a kötet 1-re tegye átmeneti cuccait mégis oda teszi
2: ha végzett és csak seedre áll be akkor se törli ezeket.kipucoltam a dm-et, leszedtem a kötet 2-őn átmenetileg tárolt cuccokat, és máris minden rendben. kipróbálom hogy eleve a kötet 1-re hagyom tölteni, hátha akkor nem nyúl a 2-eshez, és arra akkor mehet a tárolás.
-
törölt tag
válasz
Tuomas #20936 üzenetére
Két különböző felhasználónévvel akarsz két különböző mappát felcsatolni a Windows-ban, mint a hibaüzenetből is látszik ezt a Szamba nem engedi.
"Ugyan azzal a user fiókkal használnám őket."
... és mégsem. A belépési felhasználónak a DSM-ben felvett felhasználónak kell lennie és a DSM tartományából kell belépni.
Felhasználónév: Kiszolgálónév\DSM-ben felvett felhasználónév
Jelszó: A DSM-ben a felhasználóhoz tartozó jelszóPl.:
myDiskStation\felhasznalo
jelszóKicsit lehet "trükközni", ha a Windows User neve = DSM felhasználó neve akkor a névazonosság miatt elég a jelszó megadása. (Természetesen a DSM-ben felvett jelszó.)
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Tuomas #20890 üzenetére
Csak most akadt egy másik....
A Video, Audio, Photo mellé szerettem volna egy új mappát létrehozni...
De nem akar összejönni.
Tuti, hogy a jogosultságokkal lesz gond....csak még nem jöttem rá, hogy mi.
Mod : Addig is kiszellőztetem a fejemet és megyek egy kis havat lapátolni.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Tuomas #20874 üzenetére
Ha már hálózati meghajtó....
A kezdetek-kezdetén létrehoztam egy megosztott mappát.
A megosztott mappa neve is Synology 2415 ezért most így néz ki a felcsatolt hálózati meghajtóm a gépen :
Synology 2415 (\\SYNOLOGY2415)
Pár napja telepítettem a Photo Station-t, Audio Stationt ,Video Station-t és a Médiaszervert.
Ezzel egy időben megjelentek a hozzájuk tartozó mappák:
Photo,Audio,Video.Ezeket csak külön lehet felcsatolni hálózati meghajtóként vagy van rá mód, hogy a "gyökér" legyen felcsatolva ?
Mert nekem nem sikerült ....Szürke a gyökérkönyvtár esetén az "OK" gomb :
Ha mappát jelölök ki akkor rendben van :
Vagy valamit elnéztem ?
-
törölt tag
válasz
Tuomas #20696 üzenetére
"biztonság/tűzfal, válaszd ki jobb fent a "PPPOE" lehetőséget, ne LAN-ra (otthonra) szabályozz!"
Ez csak akkor igaz, ha a NAS maga hozza létre a PPPoE kapcsolatot, tehát router nélkül a NAS-on keresztül kapcsolódik valaki az Internet kapcsolati eszközhöz (DSL modem, ONT bridge módban, stb.) vagyis a NAS az ún. "betárcsázó".
Amennyiben routerhez kapcsolódik lokális hálózaton keresztül a NAS - ez esetben ugyanis általában az útválasztó/router a PPPoE kapcsolatot létrehozó/"betárcsázó" - akkor arra a LAN portra/portokra kell beállítani a NAS tűzfalát, amivel a lokális hálózathoz csatlakozik. (Amennyiben a NAS LAN portjai BOND-olva vannak és úgy kapcsolódik a lokális hálózathoz, akkor a BOND-ra.)
-
shownomarcy
csendes tag
válasz
Tuomas #20319 üzenetére
Így van, nem kell mennie.
Van rá app is (DS download).
(Megjegyzés, mert mint új én sem tudtam: a download manager fut mindig (hacsak le nem állítod), tehát ha belépsz a DSM-re és nincs megnyitva, attól még fut és seedel/tölt (csomagkezelési központban tudod ellenőrizni)
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
Tuomas #20272 üzenetére
Igen, pontosan ezért, a tv beépített lejátszója egy dvdrippel még elboldogul, de egy BD-rip vagy egy HD már nem megy neki.
Egyébként annyira nem vészesek a lejátszó árak, 20-as körül már korrekt gépet kapni úgy láttam (ASUS O! Play széria)Én 2db 215J beszerzését tervezem, egyik szülőknél lesz a korábban leírt funkcionalitással, a másik pedig nálunk, mi viszont nem fogunk ip kamerákat kötni rá, cserébe szeretném torrentezésre használni, és kicsit félek, hogy a 215J hardverügyileg kevés lesz hozzá.
-
caris1
tag
válasz
Tuomas #20267 üzenetére
Én biztos, hogy 215j-t venném, "csak" 10 ezerrel drágább. A 214se is jól viszi a DLNA-n keresztül a fullHD filmeket, de arra figyelj, hogy ha feliratfájl van a film mellett, akkor az nem fog menni, ahhoz már Plex kell, azt pedig nem tudom, hogy a 215j bírná-e, soha nem használtam Plex-et.
-
caris1
tag
válasz
Tuomas #20265 üzenetére
Igen, igazad van, a 215j lényegesen jobb választás, mert
- 512 ram van benne, igaz nem a ramból szokott kifogyni, hanem a prociból
- 2 magos CPU
- Wake On LANés tudja az időzített ki/be kapcsolást is.
Médiaszerver alatt mit értesz? Filmek megosztását DLNA/SMB/NFS segítségével? Azt simán bírja (A 214se is fele ennyi rammal és procival is.)
-
caris1
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Futás, futópályák
- Az adatközpontok szolgálatába állítja a nap- és szélenergiát a Meta
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Acer notebook topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest