Hirdetés
- Lassan teljes a Xiaomi 16 tudáslistája
- Nyolc év után a Spotify eljutott a veszteségmentességig
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Kikapcsolható lesz a PWM az iPhone 17 modelleken
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mire a levelek lehullanak, jön a Nothing OS 4.0
Új hozzászólás Aktív témák
-
lúzer
veterán
kinek higgyek?
De ha Neked bejött, akkor ennyi! -
beltram
tag
Egy kicsit felmelegítem a témát, hátha érdekel még valakit.
Csináltam egy ram drive-ot és ráirányítottam a pagefilet, a windows temp könyvtárat és a firefox browser cache-t.
Úgy érzem, hogy gyorsult a rendszer, de egy biztos, sokkal kevesebbet hallani a hdd-t dolgozni, főleg firefoxnál érezhető a javulás. -
Ramman
csendes tag
Helló!
Másfél éves topic! Na itt az ideje ujra éleszteni.
Szerintem nem hülyeség a gépet lassító swap filet kiküszöbölni!
Tud valaki valami megoldást? Ha jól emlékszem van olyan PCI-ba illeszthető kártya ami
DDR modulokat tud fogadni és a windows háttértárolókén látja! A gép kikapcsolásakor pedig egy aksi gondoskodik a ramok tartalmának megtartásáról (persze swap file esetében ez se fontos). Szóval tud valaki erröl vaki valmit?
-
-
X-COM
nagyúr
az lehet, de én spec. soha nem éreztem gyorsulást, ha tiltottam a swap-et, azaz nem is zavar, hogy úgy használja ahogy.
egyébként a ram-nak elég nagy részét igyekszik mindig elérhetővé tenni a programok számára, ill. jókora adagot használ cache-nek.
de erről nálamnál nagyobbtudású kollegák is értekeztek, pölö Fóti Marcell-Netacademia, írása megtalálható a netacademia oldalon is, vagy Mark Russinovich -
X-COM
nagyúr
2000re volt egy nem kiadott ramdrive cucc, gondolom működik xp alatt is
Bővebben: link
de nem látom sok értelmét, ami nem kell azt tényleg inkább a vinyóra lapozza ki, ne a ram-ba.
klasszikussal élve, vudumedzsik -
rATdrAgOn
senior tag
Ooo... szerintem az.
1. M$ cuccoknal utoljara ha jol Mlekszem DOS-on lehetett kotott meretu ramdrive-ot csinalni.
2. Ringyoznal nem is tudom, egyaltalan lehet-e.
3. Gyorsitani semmit sem fog, raadasul lehet, hogy az okos kernel azt is megprobalna kiswappolni. ;)
Szvsz a megoldas: fogjal egy csendes, de azert eleg gyors oregebb diszket, hajitsd bele a vasba es arra tegyel swapot, mar ha feltetlenul szukseges.
En 1G ramnal mar kikapcsoltam a ringyozomon, azota sem nagyon kell.
No, sok szerencset!
[Szerkesztve] -
_Volkovy_
nagyúr
Mivel a Windowsnak egyszerűen kell a swap file,anélkül nem képes normálisan működni(lehet akármennyi szabad ramod),arra gondoltam mi lenne,ha a swapot egy ramdrive partícióra tenném?
Meg lehet ezt csinálni?
Milyen programmal lehet ramdrive-ot csinálni?
(egy 200-250mb-ra gondoltam,ilyen célokra elkülönítve)
Vagy ez marhaság?
Új hozzászólás Aktív témák
- Nők, nőügyek (18+)
- OLED TV topic
- Autós topik
- Lassan teljes a Xiaomi 16 tudáslistája
- Nyolc év után a Spotify eljutott a veszteségmentességig
- Elektromos autók - motorok
- Gyúrósok ide!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B550 Vision D B550 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest