Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Veron
addikt
válasz
rbalint88 #248557 üzenetére
Ez a 39es.
Referenciaként itt egy 36os Everest. -
Veron
addikt
Jöhetnek a húsbamaró őszinte velemények.
Felpróbáltam ezt a szutyok RO kopit, hogyan áll a kezemen? -
Veron
addikt
válasz
hallador #248528 üzenetére
Sövénypacinak nincs szüksége védőügyvédre, ezért csak szimplán leírom a gondolatom.
Egy olyan tagot lehazugozni és részrehajlónak nevezni, aki óraszeretők tucatjainak segített már órát választani, tanácsot ad, tapasztalatokat oszt meg, meredeknek tűnik. Meg alaptalan is.
Az üres beszéd meg a felesleges, végeláthatatlan adok-kapok, a magyarázkodások tömkelege pedig fárasztó. -
Veron
addikt
Hopp mit találtam!
Eladó CW Sandstorm, szép ez az óra!@fagyalllo: igazad van, felhúztam magam a Smiths customer service-en.
-
Veron
addikt
válasz
fagyalllo #248355 üzenetére
Persze, hogy nem hordom.
Azért nem küldöm mindenáron mert bár a Smithsek kiváló órák, de ha a tulajjal kell egyezkedni akkor jönnek a horror sztorik.
Mondta, hogy küldjem vissza az órát saját költségén Angliába, de ha a bevizsgálás során kiderül, hogy még sem hibás, akkor azt is én állom.
Ezért megállapodtunk, hogy inkább itthon kérek árajánlatot és kifejezeti az esetleges javítást.
Nyilván ha nem találok hozzáértő szakít akkor megy vissza. -
-
Veron
addikt
Bevittem a Smithset a Citizen szervizbe.
Kiderült, hogy kb. két hét mire átnézik, de bármit cserélni kell az hónapok lehetnek, mivel annyira új a szerkezet, hogy nincs alkatrészük.
Wtf??? Egy Miyota 9039-ről van szó, ami tizenéve a piacon van.
Más javaslat esetleg, hogy hova vigyem, ahol nrm hetekig vizsgálják és még javítani is tudják?
De legalább kedvesek voltak... -
Veron
addikt
válasz
bigmasterg #248266 üzenetére
Hamilton Khaki Aviation Pilot nem begyere? Jókat írnak róla, két méretben, kétféle anyagból is kapható, iaz drágább, mint a Steinhart.
-
Veron
addikt
válasz
dzsi23 #248201 üzenetére
Köszi mindenkinek, főleg a szíj-számlap kombó miatt tettem fel. el is felejtettem, hogy van egy ilyen zöld CNS szíjam elfekvőben.
nem lehet minden márka annyira patent, mint a Smiths.@ricsik: az Air Ministry pl. 36-os, de hosszúak a fülei így nagyobbnak hat. kimondottan szép óra. ahogyan a Navigatornak is nagyobb a "jelentléte" vagy hogyan mondják magyarul a "wrist presence"-t. az Everest a mikly ring és a rövid fülek miatt egy kifejezetten kis darab.
-
Veron
addikt
-
Veron
addikt
válasz
BAti77 #248147 üzenetére
Gondoltam, hogy ha valakinek, akkor neked volt MGd
Nem érdekes a tokforma, de minőségi óra lehet. Egyedül a micro adjustment és half link nélküli szíj nem tetszik.
A CW kidolgozása tényleg remek és a werk is kiváló. Volt már Sandhurst nálam, de abban élethelyzetben sokalltam az árát... Most még drágább.
Ezeken filózom épp.
MG 29er
CW Sandhurst
Longines Conquest VHP
De ha sok zsé esik be akkor Longines Spirit -
Veron
addikt
Van valakinek tapasztalata Mühle 29errel vagy egyáltalán bármilyen Mühlevel?
Megtetszett a 29er, még nem vagyok meggyőződve hogy a 460ezres árát megéri-e. Ennyibe kerül egy CW Sandhurst is, aminek a neve nem cseng olyan jól, de COSC szerkezetet, gyorsállítós szijat és 5 év garit ad.
Tényleg nem adnak félszemet a Mühle szíjához? Az elég blama lenne a pillangócsat mellé.
-
Veron
addikt
Köszi mindenkinek! Jöhet még!
megyek sorban akkor
Khaki Field - hosszú a tokfüle sajnos
Seiko Aplinist - úgy emlékszem ennek is
Sandhurst - már volt, de az ára magas lett. már-már Spirit magasságokban
Conquest 39 - ez már nagy lenne -
Veron
addikt
jajj gyerekek!
nagyon megtetszett az új Longines Spirit 37-es verziója, de hát nem olcsó.
mondjatok valami alternatívát minőségben és árban a Smiths és Longines Spirit közé, hogy ne kelljen csorgatnom a nyálam a svájcira!
36-38mm átmérő, min. WR 50, nem kvarc (kivéve HAQ), "GADA" stílus kell, nem búvár.
a Longines Conquest VHP 36-os verziója ugrik be hirtelen... meg egy rakat microbrand, ami nem hiszem, hogy minőségben nagyon a Smiths felett lennének. Az 36-os Oris Big Crown Pointer Date-t az idétlen 17mm-es tokfültáv miatt lőttem ki... kár érte. -
Veron
addikt
válasz
5-ös kezelő #247834 üzenetére
Szerencse, amúgy sem adnám neked a Smithseim.
A Sandhurst viszont nagyon tetszett, de akkor drágának éreztem a Traska mellett. Persze most már sokkal drágább lett közben.
A Jász utcában melyik szerviz van? Citizen vonalon erősek? Ha nem akkor marad a CTZ a Blahán.
-
Veron
addikt
válasz
5-ös kezelő #247827 üzenetére
A többi Miyotammal semmi gond, kifejezetten szépen járnak, húzhatók.
-
Veron
addikt
válasz
Veron #247794 üzenetére
Valaki tud okosat mondani erre a kérdésre?
Közben nagyjából napi 60-62 mp-et siet a werk. -
Veron
addikt
A következőt tapasztalom az új Miyota 90xx szerkezetnél: koronáról húzás "darabos" érzetet kelt, kicsit kerregő hangja is van talán és egy ponton minimálisan megakad, mintha azon mindig át kellene ugrani. És valóban egy nagyon halk kattanással tudja, hogy átbillent a pontom.
Olyat már tapasztaltam, hogy nehezen járt az új szerkezet az elején, amíg be nem járódik, de ilyen megakadást nem láttam még.
Mitől lehet ez? -
Veron
addikt
Beszéljetek le arról, hogy a Serica 4512 (37,7mm, Soprod/STP manuális werk)
váltsa a Smiths Everest Expeditiont (36mm, Miyota auto) nálam!
Megtetszett a Serica de több hely már nincs a tartóban. -
Veron
addikt
válasz
joey04 #247578 üzenetére
ez a FB csoport. van összefonódás az említett kronometer.hu-val.
-
Veron
addikt
Van valakinek összehasonlítási alapja Watchgecko, Haveston, Blushark Nato szíjakról? Hasonló kategória mind? Árban nagyjából ugyanott vannak.
-
Veron
addikt
válasz
dzsi23 #247090 üzenetére
@dzsi23: Nem a Girard-Perregaux német haditerngerészeti tisztek számára készített modellje? Vagy csak az első tömeggyártású karóra volt? Összezavarodtam.
@vadászcsiga: Valamiért a Smithsek is magasabb áron kelnek el a használtpiacon, mint a shopból újonnan. Érdekes, pedig minőségre nem Rolex, mégis hatalmas a kereslet, a kínálat meg korlátozott.
@all: tudtok ajánlani jó minőségű, rövidebb (<28 cm) single layer NATOszíj-forrásokat a Havestonon kívül?
-
Veron
addikt
Mit találtam?! Marha jó ez a Serica 4512 tuxedo
-
Veron
addikt
válasz
5-ös kezelő #246877 üzenetére
És kényelmesebb viselni?
A Serica 4215ből van destro kivitel. Tetszik az óra, de nem értem miért tesznek koronazárat a kézihúzôs modellre.
Soprod P24ről van Tapasztalatotok?
@Taylor : köszi, ezt az elnevezést nem ismertem. -
Veron
addikt
Van valakinek tapasztalata balos (destro) órával? Tissot is megteszi.
Azon gondolkodom, hogy elsőre furcsa lehet de hordva akár kényelmesebb is mint a hagyományos. -
Veron
addikt
válasz
SOAD19 #246740 üzenetére
ezt csak így itt hagyom, mindenki számolhatja hogyan is jön ki mindez.
"Erről a szintről szerinte a mostani 400 forintos szint 10 éven keresztül évi 1 százalékos gyengülést jelent, ami egy exportvezérelt gazdaságban szerinte nem is baj. "
ON: nekünk azért fosch így, mert drágább az óra külföldről.
-
Veron
addikt
válasz
5-ös kezelő #246717 üzenetére
megvan még a Caimano és az Archimede is?!
mi az a Nautilus-forma balra középen? -
Veron
addikt
válasz
dzsi23 #246647 üzenetére
A sárga nagyon szépen passzol a fekete számlaphoz, nekem az tetszik legjobban.
Eddig csak deluxe-eim voltak/vannak, ajánlod ezt a prémiumot azok mellé, minőségben hasonlók? Szólhattál volna, hogy rendelsz, közösen még mennyiség kedvezményt is kapnánk.@Cold5: szép óra, tetszik a segédszámlap. mennyiért vágnak hozzád mostanában ilyet, ha megkérdezhetem?
-
Veron
addikt
válasz
GlitterJohan #246556 üzenetére
Nekem a BB36 az etalon (na jó, AR lehetne rajta), az elérhető grál.
Igazad van, sok Longinak hosszú a füle, de minek??? Ennek a 37-es Spiritnek csak 44,5mm, ami teljesen vállalható. Viszont a male end linkkel (47mm wtf?) kicsit elszabták, mint ahogyan Citizen is az NB1050-et. Sehogy sem tudom megideologozálni a male end linket.
@5-ös: szerintem csak elfojtod a kognitív disszonanciát. Tudod, hogy mindkettőnknek lesz egyszer Rolexe.
@all: Stellaznak igaza van, ahol már félteni kezded az órát mindennapi használat mellett, ott a határ. Empirikusan nekem 2 - max. 3 heti fizetés környékén húzódik a határ.
Szegény BB36-ot is féltettem, pedig a egyértelműem legjobb órám volt. -
Veron
addikt
válasz
GlitterJohan #246553 üzenetére
csodás óra. "szerencsére" a 2000 CHF ár és a 47 mm L2L táv (a male endlinkkel mérve, aneélkül 44,5 mm) megakadályozza a felelőtlen vásárlást.
-
Veron
addikt
Tegye fel a kezét aki tudta, kiadták a Spiritet 37es verzióban! Instant get ha lenne rá keret.
[link] -
Veron
addikt
válasz
bolgár #246545 üzenetére
Egyénenként változó.
Valószínűleg az első zafíros WR50 acél Casio is mindent tud amit kell kb 35 ezerért.
Nekem a Smiths ár-érték arányban tökéletes (150k). De kicsit olcsóbban custom "Seiko"-val (80k) is ellennék, ha csak azt nézzük tényszerűen mennyit adnak/tudnak az órák.@5-ös: mindig lebeszélni akarsz. Amúgy Rolexet veszünk, nem?
-
Veron
addikt
válasz
ricsik #246082 üzenetére
megérintett a retro feelingje, van valakinek Tissot PRX-e Batin kívül?
a kolléga leírásából kitűnik, hogy nagyobbnak hat, mint valójában, így csak a 35mm-es jöhet szóba nálam. abból meg csak kvarc létezik és nem is a gofri mintás.
az a gyarló gondolat nyilalt belém, hogy egy Smithset lecserélek egy Tissotra közelgő névnap alkalmából. ez egyáltalám nem racionális, mert előbb mindent tud, ami kell (csavaros korona, hátlap, AR, automata). de kétségtelen, hogy esztétikailag mindkettő tetszetős és még a kvarccal is megbarátkoznék, bár a ~140e Ftos ár nem kevés. (van olcsóbban valahol?)
akad hozzáfűznivalója bárkinek az Everest vs PRX témához. -
Veron
addikt
válasz
Eagl3 #246528 üzenetére
CNS-nek vannak 21-es szíjai jó áron.
Egyébként a szűkebb szíjak adnak retro feelinget kölcsönöznek, ha ez vonz valamennyire. Főleg csíkos bond esetében, -
Veron
addikt
Nem tudjátok, hogy Longines VHP modellek fémszíjához jár -e félszem?
-
Veron
addikt
válasz
5-ös kezelő #245837 üzenetére
dehogynem, mind azok vagyunk csak vannak akik többet költenek rá
-
Veron
addikt
válasz
5-ös kezelő #245775 üzenetére
emlékszem anno Te sem akartál 40 mm fölé menni, persze sok függ a tok kialakításától.
-
Veron
addikt
válasz
5-ös kezelő #245720 üzenetére
nem is láttam a válaszod, bocsi.
valóban én is jobban szeretnék egy lehajló fülű búvártokot, de olyat egyszerűen nem találtam. még a kis SKX013nál is filigránabb ez az Ajuicet DC23 széria, de még ez sem követi annyira a csukló vonalát. mondjuk ebben ludas az NH3x werk, amit szintén lehetne kissé vékonyabb.
mondom, a B terv, hogy bezel és insert nélkül beteszem a lapot meg a werket egy riyi002 explorer tokba (36mm átmérő, 12mm magasság). -
Veron
addikt
válasz
zola96 #245698 üzenetére
az a cél, hogy custom legyen és emlékeztessen valamire/valakire.
a vastagság miatt picit megállt a projekt. végigviszem búvártokkal ha meggyőzöm magam, hogy rendben van a méret, vagy átteszem egy explorer házba. utóbbi esetben bukom a custom bezel insertet és csak a színválasztástól lehet egyedi (mert a dial stock MOP).@all: köszi a válaszokat!
-
Veron
addikt
kognitív disszonancia itt.
kiléptem a komfortzónámból és 36x11-es tokméretből, egészen a 38x13,5-ig merészkedtem, életem 2. búvárja készül. az átmérő teljesen rendben van, de a vastagságnövekedés számottevő. a hátlap -> bezel táv csak 12 ugyan, de az insert és főleg a domború zafír adja a plusz 1,5mm-t, ami papíron már soknak tűnik.
elfogulatlan szemnek milyennen tűnik?
-> [kép] <-
szerk: nem értem miért fordítja el a PH, remélem a lényeg látszik@Mangum_: nagyon adja ez a Colt! nekem a bezel picit sok, de ez ne érdekeljen! klasszikus, szép darab, és nem egy tucatóra. hajrá!
-
Veron
addikt
válasz
fagyalllo #244840 üzenetére
ebben a legnagyobb bűnösök az alis/ebayek eladók, akik minden második Seiko szánt számlapra ráteszik a Seiko logót. én sem akarom rátenni, mert nem Seiko, de alig találok olyat, mint nincs.
most egy ilyen számlapra pályázok, csak várom a megfelelő mutatót hozzá. Harold 45 napot ígért.
-
-
Veron
addikt
-
Veron
addikt
még mindig modding téma. hol, kivel tudnám befestetni a bezel indexeit?
a képen lévő fekete nem illik a színvilághoz, szeretném egyedibbé tenni kicsit. magam nem vállalkoznék ilyesmire, az áhított színben pedig nem gyártják. -
Veron
addikt
köszi srácok!
-
Veron
addikt
válasz
pulutodurumo #243904 üzenetére
Ezmiez, custom darab? black MOP dial? állat!
hasonlót tervezek én is, de napok óta nem találom a megfelelő színkombót. -
Veron
addikt
Hol érdemes custom órát meglévő alkatrészekből (Seiko NH werk) megépíttetni és mennyibe kerülhet egy ilyen mutatvány (tok, bezel, bezel insert, korona, számlap, mutatók)? Seiko szerviz jutott eszembe első körben.
-
Veron
addikt
válasz
Keil Walker #243684 üzenetére
kék fényes Nato, pl. Haveston. korrekt minőség és korrekt a tulaj is.
-
Veron
addikt
Hol tudnék mutatót szépen befestetni? Nagy Seiko mod shopokban nem találok mint green vagy pink másodpercmutatót és DLW-n kívül nem is nagyon festegetnek.
-
Veron
addikt
válasz
Lev Abalkin #243580 üzenetére
akár ez is előfordulhat természetesen
-
Veron
addikt
válasz
Lev Abalkin #243572 üzenetére
Én csak annyit teszek hozzá, hogy Dialmaker 200 dollár körül árulja a meteorit számlapokat Seikokhoz.
-
Veron
addikt
csak úgy, mert tetszik. Yobokies sector dial watch
azon gondolkodom milyen mutatószett passzolna még hozzá. esetleg Panerai típusú, vagy cathedral skeleton? -
Veron
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Kuponkunyeráló
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PlayStation 5
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- További aktív témák...
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Dualtron Popular - 52V 20Ah dupla motor elektromos roller
- iScooter i9 2022 használt (olvass leírást!)
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest