Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Veron
addikt
válasz
5-ös kezelő #251555 üzenetére
majd fattyu megoldja, flexelés közben szíjat is cserél.
-
Veron
addikt
Seiko mod hírek:
A Lucius Atelier kínálatában megjelent a ráncfelvarrott explorer tok. Az egyik legjobb mod case a piacon.
[link]Azon gondolkodtam hogyan nézne ki fémszínű tokon és bezelen rose gold insert. Kevés képet találtam erről, mi a véleményetek?
@5-ös kezelő: boldog előkarácsonyt magadnak!
-
Veron
addikt
válasz
korpicschess #251073 üzenetére
csere 3rd party (vagy másik Seiko) csatra?
-
Veron
addikt
válasz
korpicschess #251072 üzenetére
nagyon szép darab. mi ez?
-
Veron
addikt
-
Veron
addikt
válasz
bigmasterg #251029 üzenetére
róla mindig ez ugrik be: [link]
-
Veron
addikt
válasz
BAti77 #250983 üzenetére
igen tudom miért hosszú és valóban kényelmes. cserébe egy 36 mm-es orán soknak érzem. én személy szerint feláldoznék 1-2 állítási lehetőséget 3-4 mm hosszcsökkenésért.
amúgy az új C63 csatja még hosszabb, mint a tied, 42-43 mm körül van (ennyi maga az óra L2L távja is kb). -
-
Veron
addikt
Egyre inkább foglalkoztat a CW Sealander 36 fehér vagy zöld számlappal. Hiába a sztratoszférába katapultált font, kuponkóddal még mindig érdekes. Ez azzal járna, hogy eladom az aventurin Smiths Everestet... de mikor ránézek, egyszerűen nincs szívem hozzá.
nincs poén a sztori végén, csak elmondtam hogy állnak a dolgok itt. -
Veron
addikt
válasz
pulutodurumo #250863 üzenetére
mindig keverem ezeket
-
Veron
addikt
válasz
5-ös kezelő #250834 üzenetére
Egészen pontosan úgy okozzák, hogy nem csinálnak semmit fiskális oldalról, így a JMF szárnyalhat.
Akarok venni egy CW-t de fájdalomküszöb körül van már az ára JMF-ban. Mondjuk a Smith'sem dupla annyit ér, mint újonnan.
-
Veron
addikt
hol találok olyan jó minőségű, egyenes endlinkes president vagy jubilee szíjat, aminek nincs ormótlan nagy csatja)?
a strapcode-os jó lenne, de a csatos kívánalomnak nem felel meg. -
Veron
addikt
válasz
Veron #250591 üzenetére
aki szeretne egy jó kis bronz szíjat a bronz Sandhurstjére, az potom 500 fontért megveheti
ez kicsit több, mint az óra árának a fele -
Veron
addikt
válasz
5-ös kezelő #250589 üzenetére
Szerintem jó lett.
Erősen elgondolkodtam a cserén, pedig kedvelem az Aikont.
Van bronz verzió is, ami még menőbb. Btw. bronzot lehet polírozni vagy javítani a felületét? -
Veron
addikt
5-ös kezelőnek soxeretettel: új CW Sandhurst
-
Veron
addikt
moddolóktól kérdezem: mit lehet csinálni, ha bezel insert úgy került az órára, hogy pont számlap indexei közé esnek az insert indexei? magyarul egy fél klikkel elcsúszott az insert.
@bigmaserg: hol vetted? puha párnásat keresek, de nem könnyű szerezni.
-
-
Veron
addikt
válasz
5-ös kezelő #250369 üzenetére
Köszönöm.
Szereti csesztetni az órákat, most már a sajátját püfölheti. -
Veron
addikt
válasz
Veron #249883 üzenetére
Utánaolvastam a holtjátéknak, amit korábban kérdeztem, és bár abban nagyjából egyetértés van, hogy ez a fogaskerekek fogréseinek összeadódásából áll, a mértékében nincs. Nálam kb. 2 perccel "esik ki a szinkronból" a nagymutató.
Nem csekkolná le valaki(k), hogy nála mi a helyzet?
A lényeg, hogy előre és hátrafelé állítva az időt különböző a mutatók relatív távolsága. Úgy is mondhatjuk, hogy a korona tekerésére ennyit mozog a nagymutató, mire megmozdul a kicsi.
Kiváncsi vagyok mennyire általános jelenség.
Kösz! -
Veron
addikt
válasz
@mriya@ #249865 üzenetére
Csalódnék, ha nem javítanák. Sőt már ez is csalódás, mert $2k körül ne legyen szösz a számlapon! De lehet irreális az elvárásaim vannak.
A szervizeléshez először meg kellene találnom a hivatalos Maurice Lacroix szervizt.
Az alábbi jelenségre mi a magyarázat?
Kíváncsi voltam a mutatók mennyire pontosan az indexeken állnak egész órakor.
Ha ha előre tekerem a mutatókat és a kismutató pont indexen áll, akkor több esetben is 1-2 perccel a 12 mellett áll a nagymutató.
Viszont visszafelé mozdítva mindig pontosan állnak. Ennyi holtjátéka van a rendszernek? -
Veron
addikt
Nézegettem az órám nagyító alatt és felűnt (erős fényben szabad szemmel is látni, hogy egy szösz, egy pici szál lóg ki az index alól. Valószínűleg alá kerülhetett valahogy összeszereléskor.
Mit gondoltok lehet garanciban kérni az eltávolítását? -
Veron
addikt
válasz
5-ös kezelő #249740 üzenetére
Adom az ötletet. Sok buktató van benne, de kényelmes lenne próbahordási lehetőség.
Akit érdekel, jöjjön pár hetes tapasztalat az óráimról.
Legtöbbet az Maurice Lacriox-t hordom. Meglepő, mert nem mondanám, hogy az én stílusom és méretem, de mégis megfog a stílusa és jól is áll, szépen körülöleli a csuklót. Próbáltam legalább egy kis pontatlanságot találni a bezel és indexek elhelyezésében, de nem sikerült. Nagyon szépen ki van dolgozva az egész, beleértve a szíjat is, ami nem is tépi a szőrt. Amit megfigyeltem, hogy meglehetősen csillogó a számlap és az indexek, főleg napon feltűnő. Mivel a bezel es tokfülek teteje vízszintes, ezért szembe is tudja vakítani magát az ember rossz esetben. Annyira csillogó, hogy elegánsansnak könyveljem el, de mégis felvettem shorthoz és nem éreztem nagyon oda nem illőnek. Nem tudom hogyan fog öregedni az óra, mennyire lesz ultraronda tele karcokkal a szép felületeken.
A Smiths nem új, de nem rég tettem rá a jubilee szíjat. Rém kényelmes, könnyű viselet így, részben a mérete okán. Az aventurin számlap nagyon különleges, szépen veri vissza a fényt napon, mégsem annyira feltűnő, mint az Aikon. A forma kevésbé friss, klasszikus mondhatni. A luméja és a pontossága is legjobb a háromból, kidolgozásban talán a sor végén van - de egyáltalán nem vállalhatatlan.
Sericánál még mindig tetszik a design, de mostanában háttárbe szorult a másik kettő mellett. A legkönnyebb óra, köszönhetően a bonklip szíjnak. Aminél továbbra is probléma, hogy mivel az utolsó helyre tudom beakasztani a kis nyelvet, hidegebb időben nem áll olyan stabilan a csuklómon. Ebben azért a hihetetlen könnyű szíj és relatíve nehezebb tok is közrejátszik.
-
Veron
addikt
válasz
rbalint88 #249603 üzenetére
jó, de a kabrió miatt megdpulázódik a menőpontjaid száma.
így új Speedyt nem, de egy használt AT-t felvehetsz hozzá.@Zyrius: Szerintem semmi baj azzal, ha olyan órát szeretnél, ami neked tetszik. Szerintem szép óra, a 42mm nem egy malomkerék. A szerkezet in-house, ami egyfelől exkluzivitást ad, másfelől drágább szervizelni.
A márka meg olyan, hogy 90% nem ismeri, a maradék meg hümmög egyet magában, mert legalább nem az unalomig ismertek egyike. Eladni nem lesz egyszerű itthon pont ezért.
Az ára magas, de ha neked belefér, miért ne?! Szerintem ez egy jó óra! -
Veron
addikt
válasz
#14787072 #249589 üzenetére
Az baromi jó érzés először, amikor egy számomra viszonylag drága óra van a csuklómon, örülök, mint majom a farkának. Viszont ez általában nem pusztán az ár miatt van, hanem az ezzel (általában) egyenesen arányos kidolgozással, technikai tartalommal, körítéssel stb. Aztán mikor mesélném valakinek, hogy micsoda technikai nóvum az órám, akkor rájövök, hogy nem tudom elmondani senkinek, mert senkit sem érdekel, vagy nem érti miről beszélek.
Nyilván a "drága" itt relatív, van akinek a 100e Ft is wtf, másnak meg félmilliós Sellitás cucc is fosch... de ezt már kitárgyaltuk. -
Veron
addikt
válasz
Jhonny06 #249573 üzenetére
Nagyon jó felvetés!
Engem pl. kifejezetten nyomaszt, ha túl drága órám van. És nem is azért, mert hiányzik a családi kasszából az a pénz, mert más hobbim nincs. Egyszerűen engem zavar, ha (a csak általam ismert érték) nincs összhangban egyéb ingóságaim értékevel, feleségem fizetésével... az egész életem színvonalával.
Zavarna felvenni egy 2 millás órát egy 3000 ftos polóhoz és közben feleségem pedagógus 1 fizujára gondolni.
Engem zavarna, nem őt vagy a szomszédot.Amúgy jól mondják a kollégák, hogy senkit nem érdekel milyen császit hordasz. A Tudorom 4 alkalommal dicsérték meg, ebből egyik Hantos társa, Gyuri volt.
Szóval én nem adok kb. 3 heti fizunál többet egy óráért jelenleg, pedig néha elfog a vágy...a Svájcban elő haver is cukkol, hogy vegyek már valami normálisat (neki két Daytonája van).
Ami még különösen zavar, ha az óráim értéke nagyon különböző egymáshoz képest. Kétszeres szorzót már nem szeretek, mert az olcsóbbat úgy sem veszem fel annyiszor, mint lehetne, mivel elvileg a drágább a jobb a szebb stb. Kicsit sarkítottam persze.
Ezért merült fel egyáltalán a kérdés a fejemben, hogy az Aikont tartsam meg vagy a Smiths és a Sericat szettként.Lehet kényszeres vagyok plusz watch nerd, rossz kombó.
-
Veron
addikt
válasz
bigmasterg #249558 üzenetére
lehet mindkét oldalán van, akkor látszik úgy, mintha nem is lenne üveg rajta.
-
Veron
addikt
Azon gondolkodom, hogy van-e tudományos alapja az állításnak, miszerint az új órák idővel "bejáratódnak", ezért pontosabbá válnak. A fogaskerekek nyilván kopnak valamennyit, kenést is kap minden elem, de én nem számítok nagy változásra.
Az Aikon +8-12 spd körül jár. Ez számomra kicsit csalódás (tudom tudom, az elaboré SW200-ak ennyit tudnak), de legalább stabil. Az Everest (Miyota 9) eközben +3-5 spd, igaz az már féléves darab. -
Veron
addikt
válasz
bigmasterg #249342 üzenetére
Aikonhoz kb. $280 körül találtam gyári gumiszíjat (más nem is megy rá), és ez volt a legolcsóbb.
Egyetlen dolog vigasztal: fémmem vettem, gondolom az haroindrága lenne utólag.
Egyébként a másodperchajhászoknak (én is az vagyok egy új óránál az első egy hónapban):
Aikon (SW200) kb. +10 spd - ennél jobbra számítottam, de legalább stabil
Serica (SOPROD P024) kb. +10 spd - ez jobban szór, és manuális révén nehezebb a pontos tartományban tartani. -
-
Veron
addikt
válasz
rbalint88 #249240 üzenetére
Melyiket érzet átdefőnek?
Az OP-szerű Sealandert az explorerszerű Everesttel, vagy az Aikonnal? A Serica elég egyedi stílusú, pilóta pedig még nincs.
Egyébként alapvetőn egyóras (max 2-3) arc vagyok, ezek általában egymást váltják, illetve havi fizetésnél többet nem szeretek órában tartani. Lehet veszek valamit, megtetszik és megy helyette más.@djeperto: A Stowat kedvelem, de ez a Laco Pro állítólag patentre sikeredett, jó méret (37mm is van) és kedv szerint konfigurálható.
-
Veron
addikt
válasz
fagyalllo #249165 üzenetére
Azt modja a fazon a Citizen szervizben, hogy a Citizen és Miyota kettéváltak és külön fejlesztenek. Azért nincs nekik Miyota 9hez még alkatrészük.
Csak pislogtam ennek hallatán.@SeatZola: én elfogult vagyok a Longines-nal szemben, de manapság mintha jobban értékelném a kidolgozást, mint a werket (elaborétól felfele). Plusz a Mido nem tucat mint a Hydro, de cserébe eladni is nehezebb
-
Veron
addikt
Írok kicsit a két új szerzeményemről, egyelőre mindkettő tetszik, de nem hiszem, hogy mindkettő marad. Az Everestek után fura, hogy nagyobb órát hordok, de hamar meg lehet szokni, egyik sem túl nagy az éppen 16 cm alatti csuklómra.
Maurice Lacroix Aikon
Csodás darab ("kétajtós klasszikus méretig" látok minőségben, felette fekete folt nekem), részleteiben nagyon szépen kidolgozott.
A számlapon a Clou de Paris minta különböző fényben pompázik a napon és árnyékban, a kék alapszín a majdnem fekete és a világoskék között változik. A felületkezelés különbsége a tokon szépen elválasztott: a dupla "karmok" és a lünetta oldala polírozottak, máshol sálcsiszolt. A korona jelzett, lume inkább csak mutatóban van az indexeken és mutatókon, halványan pislákol csak.
A szíj kényelmes, polírozott-szálcsiszolt részek szépen váltakoznak. Féltem a megfelelő méret megtalálásától, mivel nincs micro adjusment a pillangócsaton, de különböző méretű linkek tartoznak a szíjhoz. Talán 3 féle méretű linket is adtak hozzá (de kettőt biztosan), és a pin-collar megoldás miatt méretezés sem volt vészesen hosszú idő... azoban alvó csecsemő mellett nem érdemes elkezdeni.
A szíj masszív és nehéz, nekem picit túlságosan súlyos is, ezért szokni kell. A toknál 23 mm, az csatnál 19 mm, előbbi miatt masszívnak hat az óra. Ellenben a széles lünetta miatt pedig kisebbnek érződik, érzetre 38 mm körüli.
A szerkezet egy mezei SW200-as Sellita (Elaboré talán), pontosságról nem tudok beszámolni. Egy top azért illett beleférhetett volna ennyi pénzért, ha már a CW is ad chronometert olcsóbban.
Bolti ára kb. 780e Ft, ennél lényegesen olcsóbban be lehet szerezni pl. c24.comon
TLDR: Nagyon tetszik a kidolgozás és a fényjáték a tokon, számlapon, szíjon.
átlagon felüli kidolgozású, méreténél kisebbnek ható, de masszív óra, átlagos szerkezettel és viszonylag magas árral
39 mm átmérő, 45 mm L2L, integrált szíj, 200m WR
Serica 4512
Identitásválságban szenved első ránézésre, de pont ez ad neki karaktert. Nekem a cali számlapos van, ez még ráerősít, de emiatt még jobban tetszik.
A számlap fényes, lakkozott, nagy márkajelzés nélkül. Emiatt is tool watchnak látszik, amit aztán a retro szíj ellensúlyoz. A tok szálcsiszolt csak a lünetta oldala, és a nem jelzett korona polírozott. A lume nem kifejezetten erős, de rendben van, csak 12-3-6-9 és a mutatók világítanak. Tartottam a hosszú tokfülektől és bár viszonylag tényleg azok, nem vészes a dolog. Ívelt a végük, így szépen rásimulnak az olyan csoffadt csuklóra is, mint az enyém.
A szíj pedig elkésztően kényelmes. Valamennyire lélegezni is tud a bőr, könnyű a szíj és pofonegyszerű állítani. Fura, hogy ha ráfektetem az tokot a csuklómra, hogy becsatoljam, a könnyű szíj miatt könnyedén elforog az egész óra. Nekem a standard hosszúságú van és az utolsó előtti helyre akasztom be. Nálam vékonyabb csuklóra senki se vegyen ilyen szíjat, mert nem tudja becsatolni!
A szerkezet STP1-11M vagy SOPROD P24, azt hiszem az újabbakba már utóbbi kerül. Kézihúzós szerkezet koronazárral (vajon miért), szintén nem tudok nyilatkozni a pontosságról, a járástartalék kb. 38 óra.
Bolti ára kb. 280e Ft, ki lehet fogni olcsóbban másodkézből szinte újakat.TLDR: Nagyon tetszik a kicsit retro és kevert stílus.
stílusos, jó kidolgozású, kézihúzos óra, baromi kényelmes szíjjal és "az idő eldönti milyen" szerkezettel
37,7 mm átmérő, 46 mm L2L, bonklip szíj, 200m WR
Bónusz: ha valaki tudja miért forgatja el a fórum a képeket, mondja el nekem is pls!
-
Veron
addikt
mit szoktatok tenni, ha kicsit nyöszörög a fémszíj? ha forgatom a csuklóm, akkor hallani néha.
-
Veron
addikt
Bambinoról jut eszembe: régi kedvenc olcsó, all-dial style, elengásabb.
[link] -
Veron
addikt
válasz
5-ös kezelő #249087 üzenetére
házasságkötésre is érvényes az elállás?
-
Veron
addikt
válasz
5-ös kezelő #249046 üzenetére
Mit is mondhatnék... a vesémbe látsz.
Egyrészről ez egy hobbi és ha leragadnék egy mellett, unalmas lenne.
Másrészről most épp jutalmazom magam az elmúlt 1,5 év nehézségei miatt.
De egyébként igen, megvolt már az igazi...eladtam. -
Veron
addikt
válasz
BloodRay #249033 üzenetére
Az egy kifejezetten szép óra, tényleg minden részletében jól kidolgozott (nyilván nem GS szint, de az ára sem). Maga a tok kialakítása miatt kisebbnek érződik átmérőben, mint 39 mm. De ennek ellenére sem egy kis óra, a széles 23 mm-es szíj miatt elég masszív benyomást kelt.
Egyébként még nem hordtam, mert pines a szíja és még nem vettem rá magam, hogy átméretezzem, ezért a Sericát próbáltam, ami pedig kifejezetten könnyű és kényelmes viselet.
Az összes óra biztosan nem marad meg egyszerre, a képen 3 felesleges darab látható, de hogy melyik az a 3, azt nem tudni.Az új CW Sealander nagyon mozgatja a fantáziám, lehet kipróbálom azt is.
Egyetlen örök darabom van, de az nincs is a képen.Ha hátlapot szeretnék gravírozni azt megcsinálja a Seiko szerviz, vagy inkább bármelyik gravíroshoz vigyem?
-
Veron
addikt
válasz
bigmasterg #248996 üzenetére
Igen, azt a Chronomatot már én is néztem és szó nélkül fel is venném, ha nem milliós ára lenne. Longines is nőiként árulja a Conquest 36ost.
-
Veron
addikt
Nem az a klasszikus méret hanem egy klasszikus méret.
Mert sok régről ismert, napjainkban is rendre felismerhető darab rendelkezik hasonló mérettel. Valamint manapság is rendszeresen készítenek ebben a méretben (is) modelleket a régi gyökerek miatt (Rolex OP, GS SBGX, IWC pilot, Oris pointer date stb). -
Veron
addikt
válasz
5-ös kezelő #248942 üzenetére
Jó az a 36os szerintem, klasszikus méret. Az alá még én sem mennék, de a 36 okés.
Beújítottam két új darabot, holnap megmutatom őket. -
Veron
addikt
Na jöjjön egy kis kollekció, az éppen tetsző darabokból... csak úgy, hogy szép napotok legyen!
CW Sealander 36mm
CW Sandhurst
Serica 4512
Longines Conquest VHP 36mm
ML Aikon 39mm -
Veron
addikt
Behoztam poggyászban egy órát Angliából (nem lett elvámolva) és meghibás miatt viszaküldöm. A javított terméket futár hozza majd vissza, ekkor vámáfát kell fizetnem, jól gondolom?
-
Veron
addikt
-
Veron
addikt
Köszi mindenkinek a választ, az Aikon egyelőre még a boltban van, szabad préda bárki számára.
Határesetnek érzem "direktben" rápillantba, tükörből teljesen jó. A 39-es ámérő ellenére az L2L csak 45mm és az endlink kialakítása miatt is rásimul a kézre. A puszta mérete alapján elutasítottam első körben, élőben nem rossz.@LimaBravo69: Ez egy limitált Smiths Everest Silver Jubilee aventurin számlappal és jubilee szíjjal (amit még egyébként sosem használtam). Már nem kapható.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- sziku69: Szólánc.
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PlayStation 5
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- Formula-1
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC-Számítógép! I9 11900K / RTX 3090 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga i5-10310U 16GB RAM 512GB SSD 13.3 FHD Touch 2in1
- Hordozható Gamer Számítógép / PC! HP Omen X 1000P / I7 7820HK / GTX 1080 8GB / 16GB DDR4
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest