- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
stellaz
veterán
válasz
pulutodurumo #245581 üzenetére
Nagy Árpi
Nagy Árpi
Nagy Árpi
..... -
stellaz
veterán
válasz
kislaci #245428 üzenetére
Itt sokféle van.
Én nemrég egy acéltokos, robotos órát vettem neki, minőségi kinézete van. Amira figyelj, az a jó leolvashatóság, gyerek óráknál néha a mintáktól azt se látni mennyi az idő.Van itthon egy Swiss made flikk -flakk is, cserélhetetlen a szijja, javíthatatlan, cserébe késik elég rendesen, de legalább sokba is kerül.
-
stellaz
veterán
válasz
5-ös kezelő #245394 üzenetére
Én elektromos rollerel szívtam. Aquából rendtem, gyári hibás kormanycsapaggyal jött. 2 óra múlva visszavittem szemelyesen, hogy a 3 napos garival hozom vissza. Hát... Egy hetes üvöltözés, panaszkönyv beírás, levelezés lett a vége, le akartak húzni bevizsgálási költséggel, stb. Végül vissza adták a pénzt, de elnézést nem kértek.
-
stellaz
veterán
válasz
5-ös kezelő #245204 üzenetére
Nem tudom mi számít izmosnak, de nekem is 17-es csuklóm van, és 80 kiló felett vagyok 176-os magassággal, minimális túlsúllyal (sportolok). Az alkarom is aránylag vastag, de a csuklóm meg ilyen kis vékony.
-
stellaz
veterán
válasz
hallador #245144 üzenetére
Szerintem azért problémázol, mert nem érted az alap problémát.
A járástartalék végén (ami általában nincs 2 nap, már ha teljesen fel volt húzva egyáltalán) minden óra elkezd késni, majd megáll. Ha peched van, akkor pont úgy veszed fel, hogy még kevés késést szedett össze ahhoz, hogy elsőre feltűnjön, de ahhoz már eleget, hogy lekéss fontos dolgokat. Jártam így, azóta nem bízok meg maradéktalanul az órában, fontos esetben inkább csekkokom az időt máshol is.
Ennyi és nem több. Semmi köze az óra karbantartásához és bármilyen furcsa, de még az is egyértelmű maradt, hogy fel kell húzni, ahhoz, hogy működjön. -
-
stellaz
veterán
válasz
dzsi23 #245124 üzenetére
Nekem a mechanikus órával a legfőbb bajom, hogy igazából soha nem tudok megbízni a pontosságában, és amikor ez fontos, kénytelen vagyok a telefonomon csekkolnk. Volt már, hogy a járástartalék vége felé még csak 15 perccel volt késve, amit még érzésre sem veszel észre.
Meg ha nincs rajtam minden nap, akkor inkább nyűg reggel beállítani, mint élmény. Főleg, hogy dátumos, így nem is csak pár másodperc.
Viszont szépen ugrik a másodperc mutatója, a kvarcnak meg elég nyomin.
-
stellaz
veterán
Érdekesség: most voltam egy megbeszélésen és körbenézve 10-ből kb 8-9 emberen volt óra és ebből csak egy volt szerintem okosóra.
Amúgy több ismerősöm is visszaváltott okosóráról már hagyományosra.
-
stellaz
veterán
válasz
ricsik #244889 üzenetére
A polírozása a toknak nem túl szerencsés. Oldalt végig tükör polir van, ami élőben egyrészt enyhén metroszexualis kinézetet ad neki (nem lehet véletlen, hogy van neki női méretű változata is) másrészt karcolódhat, mint a franc. Egy g-shock, amire vigyázni kell, mint a hímes tojásra.
-
stellaz
veterán
válasz
fagyalllo #244884 üzenetére
Egyébként, ha jól belegondolunk, a világ egyik legjobb órája:
- pontosság: atompontos, ennél nincs jobb, pipa
- funkcionalitás: jól látható, vízálló, ütésálló, zombi apokalipszisben is helyt fog állni, pipa
- kinézet: jól néz ki (nem szép, jól kinéző, férfiak vagyunk, nem úri kisasszonyok), masszív, pipa
- történet, hagyomány: régóta gyártják, mindenki ismeri, filmekben szerepelt, űrben járt, pipa
- Műszaki faktor: napelem, rádió vezérelt, belül is igényes műszaki tartalom, pipa
- Luxy faktor: háromszor annyia kerül, mint egy tök ugyanilyen óra, de neked ezt tetszett és pont. Mi ez, ha nem maga a luxus? Tehát ez is pipa.Valaki tud még egy hasonló órát?
-
stellaz
veterán
válasz
fagyalllo #244882 üzenetére
Pont az órabolt előtt jöttem el,. kézbe is vettem az acéltokost. Valóban nagyon masszív az érzet, a szija pedig puhább, de felvéve, kívülről ebből semmi nem látszik és amúgy jóval nehezebb is. Kicsit összekeveredtem, azt hittem ez kívülről is fém, de nem, sima műanyag borítása van, a szijja is hagyományos, csak puhább. Kézre nem vettem fel, nem tudom mennyire lehet fejnehéz amúgy. Talán ez lehet a hátránya az árán kívül. Objektíven nem éri meg a felárat, szubjektíven adnék érte 70 ezer körül, aki megveszi 100-ert, azt is még megértem. Jó metszéspont lehet a napi használhatóság és az óra buzeria között.
-
stellaz
veterán
válasz
fagyalllo #244879 üzenetére
Erre írtam, hogy régen az alap volt a belül fémtokos, nem valami extra dolog volt.
Gyakorlati jelentősége ennek, meg a csavaros hátlapnak sem sok van szerintem, ugyanaz a vízállóság, ütésállóság, stb. Csak másfélszer nehezebb.#24880
Tudom, ez ilyen. A hibrid szíj azért bele kellett volna, hogy férjen, az jóval olcsóbb órán is rajta van Kár, hogy nincs valami konfigurátor, ahol alap szinten össze lehetne rakni egy verziót. -
stellaz
veterán
válasz
#14787072 #244876 üzenetére
Az alap DW 5600 és a fémtokos, gumi szijjas GM-5600-1ER között van 20-25 ezer forint különbség.
Ha ezt rátesszük a GW-M5610U árára, akkor pont kijön az általam reálisnak írt 60-70 ezer körüli ár.
Persze ez az óra meg ennyibe kerül, ha ilyet szeretne valaki, ennyit kell fizetni érte. -
stellaz
veterán
válasz
fagyalllo #244872 üzenetére
Amit linkeltem, abban még Bluetooth is van, a másiknak meg ugyanúgy acél a bezel. Ha megveszed a kettőt és átcseteled a szijat meg a borítást (kapni feketében is, még nem inverzeset), akkor jobban kijössz és még egy plusz órád is marad. Nekem volt 30 éve Made in Japan, a műanyag borítás alatt acél tokos verzió, akkor az volt az alap.
-
stellaz
veterán
válasz
#14787072 #244861 üzenetére
Én 60-nál többet nem adnék érte, ha nagyon keveset használt, akkor talán 70-et. Persze nehéz kérdés egy olyan óra esetében, ami ha a szerkezetét nézem, egy 35 ezer forintos órát, ha a külsejét, szíját, akkor egy 48 ezer forintos órát takar, amik együtt sem érik el ennek az órának az árát (messze nem).
Amúgy nekem is tetszik. -
stellaz
veterán
-
stellaz
veterán
-
stellaz
veterán
Pamut szíjjal van valakinek tapasztalata? Mennyit bírnak kb? Nyárra érdemes lehet beszeretni egyet, vagy az izzadság, kosz gyorsan megeszi, meg bebüdösödik?
-
stellaz
veterán
válasz
gipsztigris #244841 üzenetére
-
stellaz
veterán
válasz
5-ös kezelő #244816 üzenetére
Szerintem egyiket sem kell napoztatni. Kézen van, aztán szépen feltölt. Tárolni meg elég, ha a polcon van.
-
stellaz
veterán
Nekem jobbnak tűnik az DW-5600-nál, a G-5600 összességében. Kicsit vékonyabb, könnyebb kezelni, több funkció (időzóna, több ébresztés, szundi, full auto világítás jól jöhet), én naponta használom a stopper és időzítő funkciókat, ami az elemest azért merítené.
Nagy macerát nem igényel a töltése, ha hordod, ne legyen állandóan takarva (ing, pulóver, stb), ha nem hordós, akkor ne sötét helyen legyen (ha fel van töltve onnan még elmegy közel egy évet és ha fiókban van, akkor alvó funkcióban még egyet).
Na meg csak különlegesebb egy kicsit tőle.
Illetve nem tudom, hogy minek köszönhető, lehet hogy csak a szórás, de nekem a szoláros pontosabb, mint az elemes, pedig papíron egyformán havi 15 sec a gyári adat . Az elemes kb havi 10-12 másodpercet siet, ez 2 hete pontosan 0 másodpercet mászott el. -
stellaz
veterán
Én is 2 hete vettem.
https://www.timestore.hu/g-5600ue-1dr -
stellaz
veterán
válasz
PELLE #244728 üzenetére
Köszi, ez érdekes.
Közben beszereztem egy G-5600-ast, az fényevő, de az is már tudja az említett ficsöroket, amikből nálam a legfontosabb, az auto világítás és hogy állításkor le és fel is lehet léptetni a számokat. (És amúgy vékonyabb is, nagyobb a kijelzője, nem háttérvilágításos, hanem szerintem ledes, valamint meglepően jó és kényelmes a műanyag szija.) -
-
stellaz
veterán
válasz
tomsolo #244655 üzenetére
Ha jól látom ez is olyan, hogy a mattabb felületbe visznek polír csíkokat a szíjon, ami számomra rendkívül visszataszító és ízléstelen, mint a farmer-poló lakkcipővel, külön-külön mind jó, de együtt borzalmasak. Persze ez sok-sok más órára is -márkától és ártól függetlenül- igaz, de valahol ki kell adnom az ez iránt érzett elkeseredett dühömet
-
stellaz
veterán
válasz
Tufa_ #244614 üzenetére
Én nem vitatkozok, csak annyit állítottam, hogy az órák piaca nem pont analóg az autókéval.
Egyébként, ha időmérő szerkezetként tekintünk egy órára, akkor a rádióvezérelt kvarc objektíve, számokkal leírható módon jobb (pontosabb) a 2,2 millió fontos óránál, től mindegy, hogy megengedheted-e magadnak, vagy sem.
Ha ékszerként tekintünk rájuk, akkor az egy másik kérdés, főként ízlés, művészet és rongyrázás, amit én validnak tartok, csak ne keverjük a dolgokat. -
-
stellaz
veterán
válasz
GlitterJohan #244518 üzenetére
Ha nem cserél benne semmit, akkor mit csinál 90 ezerért? Meg ez milyen óradíjra jön ki? A tömítés az valami olyan dolog, ami nem fér el egy 90 ezres szervizben? Mennyi egy ilyen tömítés? Nem kötözködök, tényleg érdekel.
-
stellaz
veterán
válasz
momcrew #244485 üzenetére
Persze, persze, én csak elmélkedek. De azért van egy trend, hogy reál értéken is emelkedik a minőségi óra ára. Ha jól tudom a 70-es években mondjuk egy Rolex vagy Omega jóval olcsóbb volt reálértéken, mint ma, miközben a gyártás jóval gépesítetteb, ki van szervezve sok minden Kínába, stb., ami szerintem alátámasztja ezt.
-
stellaz
veterán
Mondjuk én érzek némi zavart abban, hogy egy órára műszaki tárgyként vagy ékszerként tekintünk-e. Ha műszaki tárgyként, akkor legyen pontos, megbízható, vízálló, kényelmes, jól leolvasható, stb, és akkor ez élek lekerekitése, meg a polir minősége, stb másodlagos. Ha viszont ékszer, akkor meg kvázi semmi nem számít, csak jól nézzen ki, legyen drága anyagokból, stb
A kettő vegyiteséből jönnek ki a számomra néha értelmezhetetlen órák. Acél óra méregdrágán átlagos műszaki tartalommal, arany óra semmilyen kinézettel, iszonyatosan jó műszaki tartalom leolvashatatlan számlappal, stb -
stellaz
veterán
5600-as G-Shock témában.
Most olvasom, hogy a DW-5600 C (1987) és a DW-5600 E (1996) NASA minősítést kapott. Csakhogy akkor még 10 év elem élettartamra voltak hitelesítve, ami a mai DW-5600 E (BB, stb) modelleken már csak 2 azaz kettő év. Erre vajon mi lehet a magyarázat? Persze azóta már van fényevő modell, gondolom annak az értelmét tenné zárójelbe a 10 éves elem élettartam, de valóban csak ennyi lenne? Ez így elég elszomorító szerintem.
#244441 Spiler
Egy hete rendeltem, második nap nálam volt az óra.
-
stellaz
veterán
5600-as G-shock témában
Írtam, hogy a sima és a solaros típusok között van pár eltérés a tokban, de amúgy érzésre a sima sokkal nehezebb, nagyobb, masszívabb érzést ad. Azt hittem csak a gyári NATO szíj és adapter miatt érződik ez, de most összemértem és szemmel láthatóan vastagabb a sima, a paraméterek között is írják, kb 1 mm-el vastagabb és 2 mm-el szélesebb is (viszont kicsit rövidebb érdekes módon), szóval nem csak érzésre nagyobb a sima. És úgy vastagabb, hogy az üveg körüli perem alacsonyabb is, tehát az óratest még nagyobbat is hízott, mint ami a paraméterekből kiolvasható.
-
-
stellaz
veterán
válasz
gipsztigris #244343 üzenetére
Valószínűleg azt tartják visszatetszőnek, hogy eleve azért vásárolja fel ezeket a termékeket magánemberként, hogy magasabb áron eladja. Ebben azért van igazság, lássuk be.
-
stellaz
veterán
válasz
#97571072 #244337 üzenetére
Szerintem az nem egy túl egészséges hozzáállás, hogy aki megteheti az hordjon drága órát, az olcsó(bb) csak játszós, stb.
Azért egy 88 ezer forintos óra nem olcsó, tekintve, hogy 5 ezerért már van Casio, én meg pár éve 22 ezerért vettem a Seiko 5-öt. Nyilván vannak drágább órák,. mint luxus cikekk, meg ékszerek, esetleg műalkotások, de műszaki tárgyként tekintve ennyi pénzért ez azért már egy korrekt termék.
-
stellaz
veterán
-
stellaz
veterán
válasz
DonThomasino #244319 üzenetére
Nekem most jött onnan a második casiom, a szállítás gyors és korrekt volt, de garanciális ügyintézésem még nem volt náluk (remélem nem is lesz).
A mostani órám egy másik 5600-as G-shock (amiért minden kollégám hülyének néz, de én látom, hogy ez totál máshogy néz ki
). Érdekes, hogy a tokot elnézve vannak apró különbségek, az egyiken kiáll a set gomb, a másikon süllyesztve van, az egyes kis letörések más szögben vannak, ilyesmi.
-
stellaz
veterán
válasz
HunChaos #244285 üzenetére
Csak még egy ötlet, ha esetleg a konvencionális daraboktól el tudsz/akarsz vonatkoztatni és amúgy bejön a stílus. Szerintem inghez, causal szereléshez van olyan jó, mint bármelyik sportos mutatós óra és a marha jól ötvözi a retro és a modern megjelenést, plusz ikonikus óra. Nálam a lila abszolút nyerő, de a másik kettő sem rossz.
https://www.casio.com/products/watches/g-shock/gmwb5000pb-6
-
stellaz
veterán
válasz
HunChaos #244277 üzenetére
Ár-érték arányban japánok elég jók (Orient, Seiko, Citizen, Casio, és én a Bulovát is ide venném), Roamert is szokták dicsérni, ami viszont svájci. Mechanikus vagy kvarc órát szeretnél? Mechanikusion szépen ugrik a másodperc mutató, lehet nézegetni a szerkezetet, cserébe állítani kell elég sűrűn, ha nem hordod hétvégén, megáll hétfőre, sérülékenyebb, pár évente jó drága szerviz kell neki. Kvarc pontos, jó értelemben igénytelen, törődés mentes, van belőle napelemes, rádió vezérelt, stb.
Meg azt mondják, ha egy órának van fém és bőr szijjas kivitele is, de a bőr teszik, akkor is vedd a fém szijasat, és vegyél egy bőr szijat mellé, mert fogyó eszköz és nyáron gyorsan tönkre megy.YouTubeon van egy műsor a kronometer.hu csatornáján, az őszinten: órákról. Nagyon jó és felkészült a két srác, mutatnak be órákat a sokmillióstók az 1-2 száz ezres kategóriáig, érdemes nézni őket, informatik és szórakoztatóak is egyben.
-
stellaz
veterán
válasz
hallador #244272 üzenetére
Összekevertem mire válaszoltál, azt hittem a linkelt solaros, bluetoothos Casiora írtad.
Sima mutatós, egyéb funkció mentes óránál valóban kevesebb értelme van, ha az amúgy is elemegy 5-10 évet. Sőt, nem is lehet letárolni a fiókba sokáig, mert tudtommal tönkre megy olyankor.
Amúgy az energia takarékosság nem megy a pontosság rovására ezen a szinten?
-
stellaz
veterán
válasz
hallador #244260 üzenetére
A casional pont van értelme, mert Bluetoothos, ami gondolom tudja meríteni, plusz a solarosok tudnak automata világítást, ami elég praktikus. Ha meg sokat fut a stopper, világítás, stb eleve hamarabb lemerül.
A sima elemcsere sem olcsó, nyomáspróba, stb. , sarki órás azt sem csinálja meg, esetleg olyan elemet rak bele, ami 2 hónapot bír (jártam így).
Szóval szerintem jó a solar megoldás,.nem is drága különösebben és van hozzáadott értéke, ha az óra funkciói megengedik.Én digitálisban most olyat rendeltem, mondjuk az 2 év elemmel, tehát anyagilag is rentábilis lehet, de főleg az automata világítás miatt, ha az jól működik benne, akkor megérte a 8 ezer forint felárat szerintem.
Timexem volt egyszer, amire 5 év elem élettartamot írtak és utána ingyen adták az elemet life time. Sajnos az első elemcsre után már nem indult el soha többet :D
-
stellaz
veterán
Pár napja rendeltem a meglévő mellé egy másik 5600-as G-Shockot, este, majd reggel tiszta fejjel lemondtam a rendelést, hogy mi a gyíknak nekem még egy, teljesen értelmetlen.
Aztán azon kaptam magam, hogy napok óta ezt az órát nézegetem a kirakatban, a neten, meg a youtubeon és 5 percenként rágondolok.
Ezek után ma megrendeltem másodszor is, mert úgy látszik, hogy talán mégis megalapozott és sziklaszilárd a birtoklási vágyam -
stellaz
veterán
Áhh... kicsit átgondoltam a dolgot, lemondtam az új g-shock rendelésemet, nem lesz jó sehogy sem a design kombó, kettőt meg úgy sem fogok hordani. Majd ha lesz egy gyárilag olyan kivitel, ami minden szempontból megfelel, majd akkor veszek egyet.
Viszont cordura szíjat vennék a meglévőhöz (zöldet, meg lilát). Tudtok olyan helyet, ahol megbízhatóan jó a minőség és érdemes is rendelni Magyarországon/ra? Adapter nem kell, gyárilag van az enyémen. Az itthon kapható NATO szíjak között csak olyat találtam ilyen színekben, ami dupla részes, de az nem jó a G-Shockhoz, illetve a fém szegecsek sincsenek rajta, bár annak a hiánya nem tragédia, csak a gyári stílust hanyagolja. A legjobb lenne specifikáltan az 5600-ashoz készült szíj, az vastagságában is jó lenne gondolom, hogy ne csússzon le róla az óra, mert a szíj itt nem feszül meg a stiften, csak minimális hajlással átbújik az adatpeteren.
-
stellaz
veterán
válasz
dzsi23 #244178 üzenetére
Ja, ez az egyik legjobb. Az egyetlen bajom vele, hogy a műanyag szijat nem kedvelem. Van egy teljesen feketém, ami gyárilag cordura szijas,.de az meg ugye fekete, így nem tudom átcserelni.
Szerk.: Én nem találok ilyen órát timestore.hu-n, se máshol sem. Pedig elgondolkoztam rajta, hogy ez jó lenne.
-
stellaz
veterán
válasz
dzsi23 #244160 üzenetére
De ahhoz minimum 2 óra kell :) (mondjuk azért elgondolkozom rajta)
Van egy fasza 5600-asom, szövet szijjas, és még van olyan fém burkolatú, meg átlátszó, ami tetszik, de mind elemes. Ami végül is túlélhető, de valódi előnye van a rádiós, solaros kiviteleknek.
Csak azért zavar, mert az 5600-as nálam gyerekkori becsípődés és annyira közel van a számomra tökéletes g-shock és valahogy pont nem jön össze :)
-
stellaz
veterán
Nem tudom, ki hogy van vele, de rohadtul idegesítő, hogy a casio 5600-as g-shockjai nem érhetőek el minden szín, szíj és anyag variáns esetén solar + rádió funkcióval (jellemzően a solárosok pont sokkal bénábbak, bár ez ízlés dolga). Egyszerűen érthetetlen.
-
stellaz
veterán
válasz
dzsi23 #244104 üzenetére
Köszi. Nem tudod, itthon van olyan bolt Budapesten, ahol meg lehet próbálni?
Egyébként az is baromira teszik benne, hogy ez az óra valahogy a hagyományos presztízsen felül áll. Értem ez alatt, hogy ha olyan óra kell, ami megjárta egy ember karján utazva a Holdat, akkor abból csak kettő modell létezik, se több, se kevesebb. És ez az egyik. Kvarcból pedig az egyetlen.
-
-
stellaz
veterán
Sziasztok! Bulova Lunar Pilot órája volt valakinek innen? Ha igen, tudna írni róla, hogy mi a tapasztalata vele?
Köszi
-
stellaz
veterán
válasz
dilajoska1 #50477 üzenetére
köszi, ez nem rossz
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen egeret válasszak?
- Formula-1
- EAFC 25
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen autót vegyek?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nintendo Switch 2
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- MacBook Pro 14" M3 Pro 18GB RAM 512GB MAGYAR BILL 1 év garancia
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD+ 2TB HDD
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest