- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
stellaz
veterán
Valaki tudja esetleg, hogy a Smaragd románca című filmben a végén Joan Wildernak pontosan melyik casio van a kezén?
Vagy hol lehetne ennek utánanézni? Googli nem segített.
-
stellaz
veterán
válasz
Lev Abalkin #247334 üzenetére
Végül is, így is lehet
[link] -
stellaz
veterán
válasz
Lev Abalkin #247326 üzenetére
Nem az elnevezés létjogosultságán vitatkozok, nekem teljesen megfelel az oksóra elnevezés, értjük, hogy mit takarhat egy ilyen termék. Hanem azon, hogy a mechanikus órák, kvarc órák és az okosórák, mind az órák halmazába tartoznak-e vagy sem.
Szerinted igen, szerintem meg, ahogy a mobiltelefon sem zsebóra, úgy az oksóra sem óra, mert elsődlegesen nem időmérés céljából készültek, hiába képesek erre is vagy éppen hasonlítanak rá külalakban (amit amúgy a csuklón hordás kíván meg, nem az óra funkció).
-
stellaz
veterán
válasz
Lev Abalkin #247314 üzenetére
"Témánál maradva: az valahogy nem elfogadható álláspont, hogy hordjuk, ami nekünk tetszik, nevezzük, ahogy akarjuk, és nem akaraunk megtéríteni másokat?"
Te ezeket melyik hozzászólásból olvasod ki? Definíción megy a vita továbbra is, nem azon, hogy mit kell hordanod. ha ember akarsz lenni.
#247315 ricsik
A férfiak nagyobb része szerintem zsebben hordja, ahogy én is. De a zsebórát is biztosan volt, aki a táskájában horda.#247318 ricsik
A tv és a monitor is meg van különböztetve, aztán mind a kettő alkalmas monitornak is, meg tv-nek is. -
stellaz
veterán
válasz
ricsik #247308 üzenetére
"Karon (csuklón) lehet hordani és mutatja az időt? Vajon mi lehet? Karóra. Pont nem attól lesz egy karóra karóra, mert csak az időt mutatja, vagy a nagy általánosságban elfogadott alapfunkciókat."
Pusztán ebből az következne, hogy az okostelefon meg zsebóra. Ráadásul nagyon sokan így is használják, nem is hordanak mellé egyéb órát.
-
stellaz
veterán
válasz
Tsebacsi #247275 üzenetére
Mármint megjeleníti az időt, ha úgy tartod és akkor világít is. De ez nem egy kényelmi opció, hanem kényszer, mert amúgy pár óra alatt lemerülne.
Egy óra esetében meg a dekoratív megjelenéstől eltekinteni... maradjunk abban, hogy számítógépnek egész csinos lehet, órának meg hát nagyon nem.
Az okostelefon is sokkal kényelmetlenebb és bénább a tapi kijelzőjével, mint egy hagyományos telefon. Csak ugye az okostelefon is egy mini számítógép, egy multimédiás eszköz, annak viszont már elég jó, csak ne keverjük a kettőt.
-
stellaz
veterán
válasz
Tsebacsi #247272 üzenetére
Az automata vagy kvarc órát nem kell levenni naponta tölteni, nem kell hozzá áram és töltő sem. A kijelzője meg ugye nem alkalmas folyamatos megjelenítésre. Az meg már csak hab a tortán, hogya megjelenése is igen korlátozott: fekete kijelző.
De, a járműre azt mondom, hogy van sebességmérő funkciója,. és nem azt, hogy a sebességmérő órának van jármű funkciója.
-
stellaz
veterán
Egy 30 éves számítógép vagy mobiltelefon arra sem alkalmas, mint amire 30 éve ki lett találva. Az óra meg igen, legfeljebb ma már mások az elvárásaid, bár az alap órák pontossága nem sokat változott azóta sem.
Lásd Windows verziók termék támogatásának megszűnése, 3G mobil hálózat épp a napokban történt lekapcsolása (ez utóbbi pár éves készülékeket is érint), stb.
-
stellaz
veterán
válasz
rbalint88 #247257 üzenetére
De tekintve, hogy órának nagyjából alkalmatlan egy bármilyen órával összehasonlítva, figyelembe véve a kijelzőt és a töltési gyakoriságot, ezért élek a gyanúval, hogy nem az időmérés volt az alapgondolat, mikor megalkották.
Az elnevezése pedig azért okosóra, mert hasonlít az órára és marketing szempontból jobban hangzik
Mobiltelefon: a korai készülékek mobil vagy rádiótelefon elnevezést kapták, a maiak pedig az okostelefont elnevezést, aminek már bőven nem a telefonálás a fő funkciója, de képes arra is. A gsm képes okosóra és egy mobiltelefon között mi a különbség? Az egyiket a kezeden viseled és kicsi, mutatja az időt, ezért okosóra, a másikat a zsebedben és nagy, szintén mutatja az időt, ezért az lehetne akár zsebóra is, ha tisztán a logikát követem.
-
stellaz
veterán
válasz
rbalint88 #247254 üzenetére
" Szerintem onnantol kezdve, hogy valaminek az az alapfunkcioja, hogy mutassa az idot, az ora."
De az okosórának pont nem ez az alapfunkciója
A 30 éves laptopot pont nem tudod semmire sem használni, mert elavult és terméktámogatása sincsen. A 30 éves mobillal sem igen telefonálnál manapság. Egy 30 éves óra viszont tényleg ugyanúgy alkalmas órának, mint 30 éve.
-
stellaz
veterán
#247241 rbalint88
#247242 Evil SnowmanDe amit itt mondtok, az pont azt erősíti meg, hogy az óra az egy időmérő szerkezet, az okosóra pedig egy időmérésre is alkalmas számítógép. Közelebb van egy mobiltelefonhoz, mint egy órához. A szoftveres avulás is ezt jelzi.
De felteszem a kérdést, a mobiltelefonom egy kibővített zsebóra? Ha nem, miért nem? Hiszen mutatja az időt és a zsebemben hordom.
Most meg, hogy kinek mire van szüksége, vagy melyik funkciót tartja hasznosnak, vagy, hogy mennyire népszerű az egy teljesen másik kérdés.
-
stellaz
veterán
Ez nem vaskalapossag.
A kvarc óra időmérő funkcióját tekintve elérte a maximumot, innen nincsenek hova tovább reálisan nézve sem pontosság, sem praktikum szempontjából.
Az okosóra legfeljebb ezt tudja.majd elérni az evolúciója csúcsán, de nem többet. A szovtveres avulás viszont legfeljebb csak rosszabb lesz, ezekből N lesznek soha kult termékek,.mert pár évesen használhatatlanok lesznek reménytelenül.
De kérdezek eggyet. Vedd ki a telefont és a számítógépet az okosóra mellől és úgy is azt használnád-e bármilyen rádiós kvarc óra helyett a mindennapokban? -
stellaz
veterán
Az okosóra, mint óra sokkal nyomorultabb termék,.mint akár egy rádiós kvarcóra. Gyakorlatilag csak hátránya van. Korlátozott méret, kijelző, netfüggés, egysíkú design, üzemidő egy vicc, töltő kell hozzá, szoftveresen hamar elavul, stb.
Viszont számítógépként nézve egész ügyesen megoldja, hogy a karodon legyen és még az időt is mutatja.
-
stellaz
veterán
Ha a telefonomat óránként használom, akkor zsebóra lesz?
Szerintem az óra kb az céleszköz, ami elsődlegesen az idő mérésére szolgál és ennek is van alárendelve az egész, legfeljebb van valami kiegészítő funkciója is.
Az okosórára ez nem igaz. Az egy számítógép, amit történetesen.a kezeden hordasz. A pulzusmérő óra sem egy óra, hanem egy sporteszköz.
Vagy éppen egy stopper funkcióval ellátott karóra sem lesz az a stopperóra, amit atlétikai versenyen használsz. Analóg példaként a traktor sem személyautó, hiába van meg mindene hozzá, sőt, sokkal többet is tud, hanem egy mezőgazdasági munkagép.Tehát a mérvadó, hogy a tervezésekor mi volt az elsődleges szándék. Ha az idő mérése, akkor óra, ha valami más, akkor lesz búvár computer, okosóra, pulzusmérő óra, okos karkötő, stb.
Szerintem.
-
stellaz
veterán
Igen, de ott valójában a referencia atomóra pontossága a meghatározó (mondjuk az sem 100%,, kíváncsi vagyok mennyi időnként pontosítják és az hogy zajlik. Mármint tudom, hogy szextansokkal a csillagok alapján, de hogy a jelátvitelt, az elektronika kiesését, stb hogy oldják meg?).
Így inkább én azt egy rendszernek tekintem, ami amúgy szintén elképesztő, hogy bárki kezén ott lehet egy atomora pontossága.Okosóra szerintem az nem óra, csak éppen van óra funkciója is, ahogy az okostelefonnak is, mégsem hívjuk órának.
Megjegyzem, tegnap utaztam vonattal, ami 10 másodperces pontossággal indult el a pályaudvarról.
-
stellaz
veterán
Az évi 5 sec eltérésű óra pontossága
99.99998%A napi 5 sec azaz évi 29 perc eltérésű mechanikus órappontossága
99.99421%Azt is mondhatnánk, hogy egyik lenyűgözőbb, mint a másik.
-
stellaz
veterán
Még egy kérdés a GW-5000 témában.
Attól, hogy kicsit nehezebb az óra, mint a resin tokosok, nem kell szorosabbra húzni a szijat rajta?
A G-5600u annyira könnyű, laza szíj állásnál sem csúszkál a kezemen, de így nem is izzad annyira alá.Másik: a casioak vékony csuklón hogy áll? Tudom, meg is próbálhatnám, de neten akarom rendelni (már ha egyáltalán), így meg nincs pofám a boltost ugráltatni.
-
stellaz
veterán
Bennem él egy olyan kép, hogy Breitling és Panerai órákat kigyúrt bunkók vesznek általában.
Most jöttem el egy belvárosi óra butik előtt és benézve egy ember vásárolt éppen, egy kopasz, tetovált, atléta trikós, ránézésre nem fizika professzor fazon :D
Persze bármi lehetséges, egyszer a gyúró terembe járt egy hasonló fazon, aztán kiderült róla, hogy sebész orvos :D -
stellaz
veterán
válasz
simsonguru #247025 üzenetére
Nekem ilyenem van, csak más színben és szövet szijjal. A mérete nekem tökéletes, a kinézetét én az elmúlt 5 évben sem untam meg.
Nálam viszonylag pontos, a kézi húzás hiánya csak néha zavar,.mert ha kezemre veszem, onnantól simán jár, mind a két irányban tud húzni a rotor.
Soha nem ázott be, bár nem is vittem kádba, uszodába.
A mutatók és indexek nagyon szépen és aránylag sokáig világítanak
Egyszer leesett a rotor róla, én húztam meg a csavarját,.de kerkparoztam és motoroztam benne elég sokat, az meg minden órát szét tud rázni.
Karcot jól bírja, nem is igen látszik a használat rajta. -
stellaz
veterán
válasz
fagyalllo #246900 üzenetére
+ #246902 dzsi23
igen, igen, ilyenem volt gyerekkoromban és amikor nemrégen megrendeltem a G5600U-t, akkor meglepődve tapasztaltam, hogy ez nem fém tokos és nem is made in japanArról az az emlékem maradt meg, hogy kb a valaha volt legjobb órám volt
Aztán egy ideig azt hittem, hogy a fémtokra csak rosszul emlékszem, de nemrég kiderült számomra, hogy nem, csak az sokkal drágább
#246902 dzsi23
Nekem a mostani gw5000-es megjelenése tetszik, éppen annyi nüanszal visszafogottabb a megjelenése, amennyivel régebb óta vagyok fiatal -
stellaz
veterán
Mostanra kezd megérni bennem, hogy a Casi G-5600u g-shockommat lecserélem egy gw-5000-re.
Akinek van ilyenje és főleg volt előtte a műanyag tokos, az mondja már el az őszinte véleményét, hogy mindent egybevetve utólag is úgy gondolja, hogy megérte-e a háromszoros árat? Nálam ez pusztán csak érzelmi kérdés, de hátha kapok egy pro vagy kontra megerősítést. -
stellaz
veterán
válasz
5-ös kezelő #246717 üzenetére
Ha jól látom elég konkrét stílusú órákat kedvelsz
-
stellaz
veterán
Ez az óra szervíz olyan téma, mint a bringásoknál a hajtás. Használj több láncot cserélve/egyet amíg mindent ledarál/cseréld csak a láncot adott nyúlasnál/stb :D
-
stellaz
veterán
Óra költés: nekem szerencsém van, egyrészt, mert nem vagyok gyűjtögető típus abban az értelemben, hogy nagyon idegesít, ha nem tudom használni az általam "szerelemből" vásárolt dolgokat. Ezért csak annyi van minden ilyesmiből itthon, amit tényleg használok is.
Másrészt pont két olyan órám van, amiket évek óta ugyanúgy kedvelek, nem unok, pedig nem voltak drágák, az egyik egy Seiko 5 Military 22 ezerért (hiába nézegetek drágább órákat, akkor is ezt a stílust keresem) és egy G-5600-as gshock 33 ezerért, amit kb '92-óta imádok, akkor volt először ilyenem.
Ez utóbbival vagyok dilemmába, hogy lecseréljem-e a tökugyanígy kinéző, de 100 ezres, csak belül fémtokos verzióra, mert hát nekem az az igazi. Nekem valahol ez egyben a pénzügyi határ is.
-
stellaz
veterán
válasz
Szirtimorc #246554 üzenetére
Én meg a '80-as év terméke
-
stellaz
veterán
válasz
5-ös kezelő #246508 üzenetére
Após egy körmölő bicskával úgy nyit bármilyen óra tokot, mint más a dobozos sört
-
stellaz
veterán
Tudományos érdeklődéstől hajtva szétszedtem az Ankert. A werk felülete kicsit sérül, pont ahol a jelzés van benne, annyit lehet kivenni, hogy 2976, de hogy ki a gyártó, az szerintem nem is volt benne.
Mindenesetre a kis műanyag fogaskerék már ebben is ott figyel, pedig kb '70-es évekbeli lehet az óra. A számlapja viszont nagyon szép.
-
stellaz
veterán
válasz
@mriya@ #246216 üzenetére
Köszi. Arany jelzés sincsen benne, csak annyira arany színe van, és ez nem bevonat, hogy ezért gondoltam, hátha.
A Glashütte ebben az állapotban vajon eladható egyáltalán valamennyiért? Chrono24-en 100-140 ezer között vannak fent, gondolom azok jobb állapotban vannak.
Igazából ha após Swatch órájához egy új szíj ára kijönne belőle, az már jó lenne, érzelmileg semmi nem köti ehhez az órához, javíttatni meg egészen biztosan nem fogja. De ha konkrétan eladhatatlan, nem vacakolok vele. -
stellaz
veterán
válasz
@mriya@ #246211 üzenetére
Az M. F. hátlapját nem fotóztam le, de az rozsdamentes acél, Kérjek róla apóstól egy fotót?
Glashüttéről nincs több fotóm, de az a műszerolaj sehogy nem tett jót neki. Elvileg azt megelőzően teljesen pontosan, szépen működött.
Érdemes lehet az eladásukkal bajlódni ilyen állapotban? Vagy ezeknek már a fiók legmélye a megfelelő hely?
-
stellaz
veterán
Apósommal ma beszélgettem és előkerült egy marék óra is.
Van egy marha jó Swatch Ironyja, de egy rakás elég régi órája is. Talált egy Cartier Tank-ot is a Deák téren, de kinyitva egy ócska honkongi kvarc szerkezet van benne
Meg vannak még ezek:Mussi Fischer
Ez lehet, hogy arany? Csupa karc, de sehol nem látszik alatta más színű fém (a fotó csalóka), a tokfüleknél volt kopás, de kiderült, hogy lekaparható és alatta arany színű. A felhúzó az réz, teljesen elüt a tok színétől.
Anker, ez marha jól néz ki, de totálkáros. Ha ez jó lenne, ezt elhordanám.
Glashütte, automata
Ez működik, bár apósom beletett valami műszer olajat, amitől most késik, előtte teljesen pontos volt. Ez érhet valamit? Élőben azért jobban néz ki ennél a fotónál.Marvin, elvileg működik, de nem a belevaló felhúzója van. A szerkezet egész szép.
Ez valami orosz óra, szépen jár, a hátlapja is elég komolynak néz ki. Ez mi lehet vajon?
Ismeretlen orosz óra, ez is jár. Ez mi lehet?
Paketa zsebóra. Működik, Ez képvisel valamilyen értéket vajon?
Bienna svájci női mechanikus óra. Szépen jár. Erről lehet tudni, hogy miféle? Interneten nem találtam infót. Itthoni vásárolta apósom édesanyja jó pár évtizede.
És egy vicces, targoncás svájci
-
stellaz
veterán
Ez a szíj megér ennyit? Van valakinek tapasztalata a márkával?
-
stellaz
veterán
válasz
bulikavagyok #246100 üzenetére
Esetleg ez, ők is magyarok. A kronometer.hu videóiban azt mondták, hogy a jóval drágább árával a phenomenato jobb minőséget ad, de amúgy ez is nagyon rendben van.
Nekem van egy szíjjam tőlük, nem tudok rosszat mondani rá.
-
stellaz
veterán
válasz
Ulenspiegel #246042 üzenetére
Akkor ez nekem új, mert még soha a büdös életben nem láttam ezt a kifejezést hivatalos levélben, de még regényekben sem, kizárólag bejegyzésekben, hozzászólásokban, de ott meg mintha kötelező volna.
-
stellaz
veterán
válasz
Ulenspiegel #246036 üzenetére
De most komolyan, te hallottál olyat, hogy felolvasnak egy levelet, és azt mondják utóirat helyett, hogy post scriptum?
-
stellaz
veterán
válasz
Ozsi009 #246034 üzenetére
Automata órát gondold meg, szépen néz ki, ahogy halad a másodperc mutatója, de mint óra, jóval nagyobb szívás, mint egy kvarc.
Az automatát rendszeresen (ha peched van pár naponta, ha szerencsés, akkor 1-2 hetente) állítgatni kell, érzékenyebb az ütődésekre, szerviz igényesebb (ami nem két forint), ha nem hordod 1-2 napig, akkor leáll, ilyesmi. A kvarcba pár évente elemet kell cserélni, vagy ha olyan, (szoláros vagy 5-10 évig jó bele az elem akkor gyakorlatilag még azt sem, és sokszor elég a téli-nyári időszámítás váltásakor újra beállítani. -
stellaz
veterán
válasz
Ulenspiegel #246026 üzenetére
A Post Scriptum kifejezést élő szóban nem használjuk, ezért felolvasni is elég furcsa lenne egy ilyen levelet. Ráadásul nem spórolsz semmit vele, ugyanannyi karakterből áll.
A etc az az et cetera, azt azért használjuk szóban is és kicsit mást is jelent, mint a stb.
A user, review, lol, azok az informatika oldaláról jönnek, azok nyelve meg az angol. -
stellaz
veterán
válasz
Ulenspiegel #246017 üzenetére
Nem akarok kötözködni, de a "P.S.:" használata az "U.i.:" helyett számomra a modorosság olyan foka, ami már nekem kínos
-
stellaz
veterán
válasz
5-ös kezelő #245992 üzenetére
Ez nekem is tetszik. Erre simán lecserélném a hasonló stílusú Seiko automatámat, de egyszerre kettőnél több órát nem szeretnék itthonra.
-
stellaz
veterán
válasz
fagyalllo #245962 üzenetére
A hamisítvány pont azért népszerű, mert státus szimbólumot lehet hazudni vele. A divatóra meg népszerű, de nem is tartják órás körökben túl sokra.
#245961 SOAD19
"Persze, azért megnézem, hogy milyen szerkezet van benne, hogy viszonylag jó minőségű, megbízható legyen."Jól kinéző órát megvennél hitvány szerkezettel? Ha nem, akkor pont ugyanarról beszélünk.
Hasonló megközelítésben egy gondolat kísérlet: Ha csak viselésre adnának kölcsön órát 1 évre (biztosítással együtt) és 2 típusból lehetne választani, mint kérnél? Egy neked minden szempontból nagyon tetsző Seiko (Orient, Casio, stb) órát vagy egy Rollex (Omega, IWC, Grand Seiko, Stb) órát, aminek a formája, színe, mérete, stb kevésbé tetszik? Indoklással.
-
stellaz
veterán
válasz
dzsi23 #245956 üzenetére
Nem értek veled egyet.
Az óra elsősorban funkcionális műszaki eszköz, másodsorban viselet.
Szerintem az óra inkább olyan, mint az autó. Elsősorban legyen kényelmes, gyors, megbízható, könnyen karbantartható, másodsorban nézzen ki valahogy. Elég szűk az a réteg, aki kizárólag kinézet alapján vesz autót. A Toyota meg a Lexus simán eladja az ocsmány autóit is millió számra, a csodaszép Alfa Romeo eladásai meg nagyítóval is alig látszanak.
Az okosóra pedig nem funkcionálisabb egy óránál, ha a funkciót az időmérésben határozzuk meg, sőt, sokkal rosszabb.De az ékszer meghatározás egyébként kicsit félrevezető, sokkal inkább státusszimbólumok a drága órák. Ha nem így lenne és csak ékszerek volnának, akkor a Tissot PRX pont annyit érne, mint egy Rollex oysterquartz...
-
stellaz
veterán
válasz
TechN7ne #245933 üzenetére
Így igazad van, de én arra gondoltam, ha a kvarc órákat egy abszolút skálán nézzük, ahol a belépő modellek az Aldiban kezdődnek 2,5 ezer forintért, akkor egy 15-30 ezres Casio már bőven alsó kategória, 30-50 körül alsó közép, 50-100 a közép, 100-200 között a felső közép, 200-400 között a felső kategória, ez felett meg már a luxus kvarcórák vannak, amik már inkább ékszerként funkcionálnak, az áruk a funkciónalitásból már sehogyan sem vezethető le. Hozzátéve, hogy magát az időmérés funkciót egy 40 ezres, rádió vezérelt Casio már kimaxolja. Legalábbis az én meglátásom szerint.
-
stellaz
veterán
válasz
dzsi23 #245929 üzenetére
Mondjuk ha a 100 ezres kvarc kronó még bőven az alsó kategória, akkor ez vajon hová tartozik?
https://www.timestore.hu/Marka/Casio/Collection/Casio-Collection-36438
vagy ez
https://www.timestore.hu/Marka/Casio/Edifice/Casio-Edifice-37722 -
stellaz
veterán
válasz
_thanatos_ #245918 üzenetére
A Timex sokkal jobban néz ki, nincs rajta bevonat, ami lekopjon és van háttér világítása. Nekem volt timexem (nem pont ilyen), a másodperc mutatói nem ütöttek vonalra, ami miatt nem kedveltem és pár év alatt tönkre is ment. A háttér világítást és az örök naptárat szerettem benne, meg az építési minősége is rendben volt
Ennyi pénzért nagyot nem kockáztatsz, ha az tetszik. Rendeld meg online és ha élőben mégsem tetszene a minősége, legfeljebb visszaküldöd, pont erre való a 14 napos elállás.Nekem hasonló stílusban egy 37 mm-es Seiko 5 Militarym van, az automata, kb 5 éve vettem és a mai napig nagyon szeretem ezt a stílust, szoktam is rendszeresen hordani.
-
stellaz
veterán
válasz
dzsi23 #245789 üzenetére
Gyerekkoromban volt egy kocka G-shockom, nemrég vettem egyet, igaz, az enyém fémtokos volt annó, az új meg műanyag tokos és a vásárláskor nem voltam tisztában vele, hogy létezik ma is fémtokos verzió (ahogy azzal sem, hogy létezik műanyag tokos egyáltalán). Szerintem a fémtokosra is be fogok nevezni előbb vagy utóbb, mert igazából eredetileg is azt szerettem volna.
-
stellaz
veterán
válasz
SOAD19 #245745 üzenetére
Emlékeim szerint elemcserére vittem, először elhajtottak, hogy jöjjek vissza később, mert ebédel az órás mester, de amúgy milyen óráról van szó? Megmutattam, akkor valamiért kedvesebbek lettek, az órát is átvették, meg kaptam valami papírt, hogy hány karátos arany az óra, meg ilyesmi. Ebből, de tényleg csak ebből azért gyanús lett, hogy nem pár tízezer forintos az óra.
-
stellaz
veterán
válasz
GlitterJohan #245743 üzenetére
ahhh... igazad lehet
-
stellaz
veterán
válasz
GlitterJohan #245740 üzenetére
Lehet, hogy keverem egy hasonló nevűvel?
Szerintem ez egy jó marketing duma, valahogyan meg kell magyarázni (a kereskedő a vevőnek, a vevő pedig a feleségének és magának) a milliós órákat, ami nem könnyű, ha figyelembe veszem, hogy minden szempontból kiváló órákat lehet kapni töredék áron
-
stellaz
veterán
válasz
GlitterJohan #245735 üzenetére
Pont a hétvégén néztem az arénában, hogy ki van rakva 3millió feletti Vacheron-Constantin, persze a többi ennél jóval olcsóbb volt.
Amúgy érdekes volt, hogy ha nem lettek volna kint árak, akkor kinézet alapján nem tudtam volna őket belőni a valódi árszintjükre, legfeljebb egyik-másik nézett ki drága órának.
Mondjuk lassan 20 éve volt, hogy a főnököm megkért, vigyem ki az óráját elemcserére a Vörösmarty térre, én meg simán zsebrevágtam, hogy valami olcsó vacak óra, egyáltalán nem látszott drága órának, aztán kiderült a boltban, hogy egy arany IWC (mondjuk ez nem sokat mondott) és milliós ára van. -
stellaz
veterán
válasz
dzsi23 #245725 üzenetére
Igen. Illetve ez a teljes variálhatóság sem feltétlenül előny szerintem. Mármint abban az értelemben, hogy simán össze lehet rakni egy ekzakt értelmben rossz designt és nem az van, hogy mindegyiket képzett tervezők, művészek alakították ki, amik szakmailag még akkor is jók, ha amúgy éppen nem tetszik adott forma vagy szín.
Gondolom a nagyobb gyártók általában egy-egy model variánson is nem keveset dolgoznak.
-
stellaz
veterán
Megint felmentek az evolvens honlapjára, de még mindig az az érzés fog el, hogy ezek ilyen a szokásosnál jobban összerakott divatórák, kevés kifinomultsággal. Ezt a főoldalon olvasottak is megerősítették kissé "Döbrösi Laura vagyok, színésznő és a környezetvédelem nagykövete."
Ezt nem érzik kínosnak így 2022-ben? -
stellaz
veterán
A domború zafirnak mi a gyakorlati értelme? A logika inkább a homorút mondatná velem. Vagy optikailag nem lenne jó?
-
stellaz
veterán
Leolvashatóságra a fentebb lévő Fortis Spacematic kb tökéletes.
-
stellaz
veterán
válasz
5-ös kezelő #245657 üzenetére
Ez elég jól néz ki, azt hiszem én is elfogadnám. Ilyen névvel nekem mondjuk rádióvezérelt kvarc szerkezettel kéne
A dátum kijelzése mennyire jól van már integrálva a számlapra. -
stellaz
veterán
válasz
hallador #245623 üzenetére
"A tokozás fejlődése hála a MIDO vagy a Certina technológiáinak, lehetővé tette a mérsékelt vagy teljes vízállóságot. Eleinte parafa tömítést alkalmazva a koronán (felhúzókorona). A korona mindig, a mai napig a gyenge pontja a karórák vízállóságának. Ott ázik be a legtöbb óra. A hátlaptömítés a legtöbbször szabványos, az üvegtömítés szintén, de a koronába általában gyárilag bele van építve a tömítés. Ez a vízállóság záloga, így kímélni kell. Ha minden nap felhúzunk egy órát, hamarosan a tömítést a koronában elkoptatjuk, így cserélni kell a koronát. Régen nem a tömítés miatt kellett a koronát cserélni, hanem mert az anyaga kopott el, elhasználódott. Ma már ezeket az acél koronákat sokkal nehezebb elhasználni, de a tömítést a mindennapi húzással pillanatok alatt! És ha a korona tömítése rossz, akkor jobb, ha zsebre vágjuk az órát amikor esik az eső!
Na, ez a magyarázat, hogy miért automaták a mai mechanikus órák. A mindennapi viselet mellett az automata órákhoz egy kis igazítás, esetleg felhúzás miatt csak néhány hetente egyszer kell hozzányúlni. És az alábbi ábra mutatja, hogy tulajdonképpen a felhúzós szerkezetről csak az automata részt hagyták ki, gyakorlatilag (majdnem) ugyanaz! Mivel manapság különlegesnek tűnhet, ha egy óra felhúzós, és új, ezért eléggé magas árakon meg lehet találni néhány "nosztalgia-márkában" ezeket a szerkezeteket." -
stellaz
veterán
Amikor én vettem a Seiko 5 militarymat nem izgatott a másodperc stop, vagy a kézi húzás. Tudtam, hogy van ilyen, de egyáltalán nem volt szempont.
Mikor leesett a rotor és mondták, hogy 25 ezer a javítás, akkor szétszedtem és visszacsavartam én. Azóta vettem egy 5600-as g-shockot, a Seiko pedig a polcon pihen és csak néha néha napján veszem fel.
Ha teljesen megállná, nem tudom, hogy megcsináltatnám-e. A formája és stílusa nagyon tetszik a mai napig, és ha mutatósból újat vennék, az is hasonló lenne szerintem, de az automata óráktól az elmúlt 5 évben kicsit elment a kedvem, bár, hogy őszinte legyek, a másodperc mutató léptetése fogott meg és az a mai napig lenyűgöz.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- iPhone topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Milyen routert?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- bambano: Bambanő háza tája
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Eladó karcmentes Apple iPhone 13 Pro Max 512GB / 12 hó jótállással
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest