Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hallador
addikt
válasz
hallador #240055 üzenetére
Ja és ki ne hagyjuk a Seikosa-t Japán oldalról. Vagy a Suunto-t Finn oldalról.
És hozzátéve, hogy ha ma odamennénk egy bármilyen katonához, akkor lehet, hogy a Bund-hoz hasonló olcsó Quartz toolwatchal találkoznánk, amit nem vagy nagyon ritkán lehetne abban a formájában megvenni, ami a katona kezén van. -
hallador
addikt
válasz
champagnion #240050 üzenetére
Az a probléma ezzel, hogy az éppen aktuális típusok között több fajta felhasználás is lehet, van az általános "kiskatona" aki más órát fog kapni, mint a pilóta vagy a Seal katona, vagy a buvár.
A kiskatonák körében soha nem lesz olyan óra rendszeresítve, mint egy mudmaster, mert drága. WWI óta az egyik legfontosabb tényező az ár. Ameddig a valódik kiskatona óra az A11 (szövetséges), vagy a Kelma, Tutima (Németország) volt, addig ma sem lesznek drága órák itt. Erre a legjobb példa, a Boccia/Tutima Bund watch egy Citizen Miyota T250 szerkezettel, nem tudta megvenni akárki (nem az ára miatt, nem árulták boltban), de egy olcsó toolwatch volt.
Az USA hadseregében ilyen volt a 9052-es G-Shock, mert ott pedig elvárás volt, hogy 50 $ körüli ára legyen. De pl a Francia idegenlégióban hasonló volt a g9000-es. (Nem véletlen sokat mennek sivatagba, és őserdőbe, az meg erre van kihegyezve, nem beszélve arról, hogy 100 $ alatt van az ára)
Az GB hadsereg pedig a CWC-re esküdött sokáig, egészen a 80'-as évekig egy ETA 2750-es szerkezetes mechanikus volt sokáig a bevett kiskatona óra, mert az angolok paranoiásak voltak, és nem nagyon vezették be a Quartz szerkezeteket, igenám, csak ez a mechanikus nagyon drága lett. Ezért először valamilyen Seiko quartz szerkezettel szerelték fel a CWC-aztán nem is szórakoztak legyártatták ezt a Pulsar-al, és quartz szerkezettel, mert ez kerül annyiba, hogy nagy mennyiségben tudták tudták olcsón gyártatni.
Van a másik véglet, ami ugye a pilóta búvár, speciális alakulatok, itt persze sok lehetőség van a leglegendásabb ilyen óra a Náci Németország által használt B-UHR TypeA és B annyira drágák voltak, hogy amikor a bombázó, vagy harci gépek leszálltak, akkor vagy a combjára, vagy a karjára kötött órákat le kellett adniuk, és amikor a másik pilóta ment, akkor odaadták neki az órát, külön csapat volt akik ezeket karbantartották. Ugyanez volt a helyzet a Panerai búvárokkal is amit a nácik is használtak. Ma már nem ennyire problémás az erőforrás hiány, de egy mondjuk egy GWG1000-est vagy hasonlót nem fognak osztogatni csak akkor, ha tényleg pl Seal-es az emberünk. De ilyen a Sinn EZM 2B is, ami hasonlóan egy ETA szerkezetes Quartz óra. Ezek nagyon drágák. És nagyon hasonló a Mühle Glashütte S.A.R. Rescue-Timer ami ugyan nem kifejezetten katonai óra, de ott is megállná a helyét.
A másik probléma, hogy az olyan "katonai" órák, amik úgy néznek ki mint a Harry Potter-ben a Magyar Sárkány, hogy több kilógás van az órán, mint a sárkány fején pikkely az soha nem volt és lesz katonai óra. ha jobban megnézi az ember akkor ezek az órák, szinte minden esetben valamilyen nagyon egyszerű a SINN-hez vagy a S.A.R-hez hasonló sima óra volt, ami nem akad be sehova mindene lekerekített, és a legegyszerűbb konstrukció. Egy toolwatch és ha megnézi az ember akár az A11-et, vagy a B-UHR-t egyik sem úgy néz ki mint a lego vár.
Ha megnézem gyakorlatilag az össze nagy második világháborús, koreai, vietnami katonai gyártó Kézi húzós szerkezetekkel gyártotta ezeket az órákat (CWC, Benrus, Laco, Stowa, Longines, IWC, Wempe, A. Lange & Söhne,Waltham,Bulova, Doxa, Angelus (Ez pont a magyar hadsereg pilóta órája volt)). Nem véletlenül nem automata szerkezeteket, használtak, azok ma sem lesznek elég strapabíróak, a CWC még a 70'es évek végén is kézi húzós szerkezetekkel gyártotta a rendszeresített katonai óráit, pedig, akkor már bőven volt értelmesebb automata is.
Persze vannak kivételek is ott az orosz 3133 ami automata volt, de jellemzően az oroszok is kézi húzós szerkezeteket használtak gyakorlatilag mindenhova.
Persze vannak azért itt is kivételek a tisztek és vagy akár a Sel-esek egy időben Rolex-eket kaptak ami szintén automata volt, de ezek ritkák drágák, és nem nem nagy számban használt órák voltak, az újabb korban.Ma ezeket a kézihúzósokat gyakorlatilag kivétel nélkül a még ennél is igénytelenebb, kevesebb karbantartást igénylő rövid távon sokkal tartósabb, pontosabb, elnyűhetetlenebb Quartz szerkezetetk váltották fel. Ott a G-Shock, a SINN, az Boccia/Tutima Bund, a Pulsar, vagy a CWC (amiben szintén valamilyen Seiko származék lesz, Marathon, egy egy Hamilton).
Tehát röviden ezekből lehet válogatni, amik valóban tudható módon katonai órák voltak. -
hallador
addikt
válasz
Mittu88 #240009 üzenetére
Hát ezzel az a baj, hogy új alkatrész ehhez nem vagy nagyon drágán lesz. Ha nem kopott annyira az óra, hogy ráteszik egy horometerre és nem azt mutatja, hogy agyonhasznált akkor talán van értelme, de ha már ilyen hetente 8 - 10 percet késik, akkor nagyon nincs értelme felújítani, max működőképessé tenni és ennyi.
Nagy eséllyel azok kerülnek ennyibe amik tényleg hozzák a gyári pontosságot, és egy fiókban csücsültek hosszú ideig.
Egy ilyen óra nagy eséllyel ha jó, és nem a korának megfelelően kopott, akkor hetente 1 - 2 percet késik, vagy siet, kiindulok az én új Poljotomból, ami 2 perc-et késik 15 nap alatt, de a Marvin 560-am (1950') már inkább 5 - 7 percet késik 10 nap alatt, a Seiko 6602-1990-esem (1971) meg 4 - 5 percet késik, a járástartalékok pedig már a Marvin esetében 30 - 33 óra között van, ameddig a Poljot simán elmegy másfél napnál többet is.
Persze a gyári adatok 30 - 40 másodperc per nap eltérésről beszélnek, de alaphelyzetben ha nincs szétkopva a szerkezet, akkor ez 5 - 15 másodperc inkább egy ilyen új szerkezet esetén. A járástartalék meg 36 - 44 órának illik lenni, a Poljot ahogy néztem kb 40 órát tud.Ha ez az Eterna hozza azt amit egy jó mechanikus, akkor kaphat bárki érte ennyit amit írsz, ha ezt nem hozza, akkor kétlem, hogy ilyen összegeket adnának érte. Ha csak nem kötődésből veszi meg.
-
hallador
addikt
válasz
@mriya@ #239993 üzenetére
Igen sajnos ahhoz képest, hogy orosz, igencsak megkérik az árát. Nekem is csak azért tetszik amit linkeltem, mert ilyen sima óra nincs ennyiért, persze ilyen tool/fieldwatchok vannak tömegével (CWC, Hamilton), de ilyen kis sima egyszerű óra kinézetű 31 - 36 mm-es nagyon nincs. De az automatákért nagyon megkérik, azért én sem oroszt vennék már az is biztos. Szerencsére én az automata órákat nem szeretem pénzt sem adnék érte.
Az egyetlen automatám, egy Tissot PR50-es még a Swissmatic előtti korszakból, egy 2824-2-es zafírüveges 36 mm-es ennek még ilyen óra kinézete volt, ami nem annyira flancolt 40 - 45 mm-es tokméretekkel. Hanem egy sima régi típusú svájci amihez fillérekért jutottam hozzá, egy karbantartás áráért. De pénzt nem adnék érte. Ma már ilyen úri huncutságokért sokat kérnének. (Persze ha a Rolex/Tudor/Patek és baráti körét nem nézemDe az nem nekem való. )
-
hallador
addikt
válasz
deadbody #239907 üzenetére
Ez egy eGodzilla? Na ez elég menő!
A G-Shock teljesen mindegy milyen, jó! Olyan van, hogy nem tetszik (bár ez is relatív). Szerintem ebben az esetben nem feltétlenül kell komolyan venni amit mondtak, nem gondolom, hogy rosszból mondták volna. Szerintem a magánvéleményem szerint bármelyik G-Shock megvehető ami tetszik. Nekem van 4 db, és szerintem a legjobb órák, amik nekem vannak.
Azért erre ne legyél biztos. Hogy nem iratkozom be. A másik, hogy én ezt gondolom, ennyi!
-
hallador
addikt
válasz
fagyalllo #239863 üzenetére
Ezeket az NH szerkezeteket még Hong Kong-ban gyártják? Illetve a Seiko még mindig nem adja a teljes nevét ezekhez? Csak érdekelne, hogy vajon lehet tényleges különbség a Seiko saját óráiban lévő szerkezetek, és az NH-k között, vagy csak egy tömeg termelésre felépített kínai gyárban ontják ezeket seiko movt alapján?
Köszi a választ. -
hallador
addikt
válasz
fagyalllo #239822 üzenetére
Természetesen igazad van, fordítva értetem hülyeséget írtam.
Egyik gyártó sem fogja javasolni. Régen sem javasolta. De ez nem jelenti azt, hogy nem is lehetne. Ugye elég csak a 30 000 - 45 000-es motorolajcserére gondolni melyik gyártó javasolja, hogy 10 000-enként cseréld az olajat, ja hát 100 000 - 150 000 km között motorfelújítás? Ha meg 10 000-enként cseréled, akkor 500 000-enként. Tehát aki nem hülye az nem 30 000-enként cserél olajat. Valahogy így van ez óráknál is? Szerintem igen.Nekem van 4 mechanikusom, ha ezt beviszem a Váci utcába, akkor négy évente lenne 200 - 250 000 Ft. Szóval ja ha kiszámolod. ~ 10 év alatt behozza az árát...
Egy Tissot, Doxa mióta prémium termék? Azért nagyon el vagy tévedve ha Porsche szinthez hasonlítasz egy ilyen két pálcás szerkezetekkel felszerelt órákat. Persze ha szerinted a Porscheba Renault Clio Diesel motor van akkor ja.
Lassan ott tartunk, hogy az 1982-ben bemutatott 2824 van az órában akkor összeteszem a két kezem, mert a swissmatic és baráti köre olyan messze van a prémiumtól, mint grósz karcsi bácsi Muhantma Ganhi-tól.Ja amúgy a linket megnyitottam, és csak a Swissmatic kerül 120 CHF-be, ha valami értelmes szerkezet van az órában, akkor már nem ennyi lesz és ez csak ez alsóházas Tissot.
-
hallador
addikt
válasz
Peddy789 #239808 üzenetére
Igen igen, hiszen annyi Porsche van az utakon mint Volkwagen. Hiszen ha már Igen igen, elfelejtetted az Áfá-t a szerviz költségét, és az a 120 nem 120 hanem inkább 150 - 200 euro lesz. Persze, ha ezeket az árakat Ausztriára értetted ott valóban annyi.
Tehát ha egy órásmester tegyük fel 10 - 15000 Ft-ért képes megolajozni egy órát, akkor szerinted nem ocsmány a az 50 - 70 000 Ft? Szerintem az.
Az pedig, hogy összevágtad amit írtam még igaz. Szerintem több Tissot órát veszben MO-on mint Poersche-t de ahogy érzed.
Hivatalosan 4 év igen és hogy 1 évente kellene ami meg nem hivatalos ugye? Mire is írtam hogy hivatalos? Nem voltak hülyék régen, csak azok az emberek már sajnos nem dolgoznak, és az a generáció kihalt.
Ha én ilyenre elmennék nem másnak, hanem a sajátomat tartanám karban. Mindenki el tud menni nem? De.
A másik, hogy nyilván nem lennék órás, mert ezt a szakmát megtanulni nem 3 hónap. Inkább csak az érdekelni, hogyan mívelik ezt? Nem pedig ebből szeretnék megélni.
Ráadásul kihez lehet menni betanulni, mert sztem ilyen emberek nem nagyon vannak. Ha vannak, akkor pedig nem a tanítás a cél, hanem a versenyzők lehúzása, vagy az ingyen munka, amit azért lehetett hallani még régebben is.Valamint én nem olyanokra vagyok kiakadva, mint egy Seiko szerviz vagy egy Orient, akik valóban élhető összegekért dolgoznak, hanem inkább azokra, akik ugyanezt 3szoros áron képzelik el.
Persze én megértem, hogy a svájci szervizes plecsnik, és egy szerviz nagyon sokba kerül és persze, hogy ezt be akarja hozni a tulaj. Ez rendben is van.
Ettől függetlenül a 3 euro-s ora karbantartása ugyanannyiba kerül, mint az 500 eurósé na ez a másik ami nem egészen ok nálam.
-
hallador
addikt
válasz
fagyalllo #239801 üzenetére
Hát javasolt nincs, így van. Még 50 - 60 évvel ezelőtt (By édesapám) minden évben ajánlott volt elvinni az órát óráshoz egy ellenőrzésre. Ami nem egy esetben olajozással is járt ugye. Ma pedig már javultak annyit az anyagok olajok, hogy sokkal jobbak. Persze ennek ellenére senki nem vitte, ugye amikor megállt a kézihúzós (mert nagyon más nem volt elérhető áron, és nagyon nagy mennyiségben, volt automata, na de azok nem mindenki számára volt elérhető, még oroszból sem, nem hogy svájciból).
Fogalmazd inkább úgy, hogy ma már nincs ilyen, de azért nem volt teljesen hülyeség. -
hallador
addikt
válasz
@mriya@ #239796 üzenetére
Ebben igazad van, de 4 - 5 évente egy bármilyen jobb szerkezeten, mit lehet szükséges felújítani? Teljes körű felújítás még egy orosz szerkezetnél is 12 - 15 éves távlatban értendő. Egy sima olajozásról van szó. Persze ez alól vannak kivételek, ha egy kétpálcás svájci lehúzós szerkezet van az órában amit 8 - 10 évente automatikusan ki kell cserélni, mert ennyit bír, ott meg 4 évente nagyon nem kell semmit csinálni ismét.
Szóval bárhogyan is de ez lehúzás tud lenni.
Az én véleményem szerint egy tisztességesebb iparosmunkának számító ETA/Sellita werk esetében (2824-2/2836/2892/3 és leszármazottjai és ennek a Sellita megfelelői) 4 évente semmit nem kell csinálni, ha ezen rotor sincs, akkor meg pláne nem kell semmit csinálni vele, max megmosni és olajozni kell a terméket.
Ezek a jellemzően tokozó cégek szervizei 4 évente kifizettetik a már bepalizott ügyfelekkel amit 12 - 15 évente kellene kifizettetni.Abban egyetértünk, hogy egy órás mester nem végez el 10 - 15 ezer Ft-ért egy teljes felújítást, de erre nincs is szüksége, csak az óra élettartama alatt 2 - 3 alkalommal, nem 4 - 5 évente. Igazából ugye minden évben kellene takarítani és olajozni, még a sima kézi húzós szerkezeteket is, de ugye az ilyen ocsmány szerviz díjak megölték azt, hogy évente valaki elvigye az óráshoz akár a saját orosz óráját és karbantartassa (mert ugye ez így kellene, hogy működjön). Akkor nem halna ki az órás szakma, és nem lenne az, hogy ma már nem lejet jó órást találni, vagy ritka. De még Ő sem fog annyit kérni, mint egy gyári szerviz, akik nem karbantartásra vannak kihegyezve, hanem feltételezik, hogy javítani kell, akkor is ha nem kell, na de ah már bevitte az ügyfél.
Ugye ezekre a legjobb bizonyítékok az ezeréves orosz órák, amiket akkor vittek óráshoz, amikor vagy megállt, vagy elkopott annyira, hogy már "tönkrement". Ez 10 - 12 évente történt általában, hogy ez most a nem megfelelő tájékoztatás, a nem odafigyelés, vagy épp nem is tudta a felhasználó, hogy azért 4 - 5 évente illene kitakarítani és olajozni kell a műszert. (hivatalosan évente, na de ugye ezt ne várjuk el) Ekkor lehet, hogy csak 15 - 20 évente kellett volna valóban felújítani az órát.
Persze ebben benne van az is, hogy a mechanikus óráknál 10 - 12 év után miután kopik a szerkezet az óra pontatlanabb lesz, meg ha nem is foglalkoztak vele csak amennyit nagyon kell, azaz amikor megállt, akkor került szervizbe, akkor 40 - 50 év után már nem 38 - 42 óra a járástartalék, hanem csak akár 8 - 10 órával kevesebb is.
Erre lenne a teljes körű szerviz, hogy ez folyamatos legyen, de ez nem 4 évente, és nem ennyibe kerül. Az pedig, hogy minden évben kellene ezeket az órákat takarítani olajozni pedig alapnak kellene lennie, mert ugyan az olajok, és egyeben jóval modernebbek, de ugye a vas az kopik, ha használják.
Persze ez az automata órák elterjedésével komolyan megváltozott, mert elkényelmesednek az emberek. De azért vannak alapszabályok. Persze vannak kivételek szervizeknél is, de a svájci szervizek pont nem ilyenek.
Sokat beszélgettem még régen órásokkal, meg pl Borkuti Béla bácsival is. Ő meg nem ma kezdte az órázást.
Amúgy engem is érdekel az a szakma lehet be is iratkozok egy tanfolyamra, de ha jól gondolom ma már ilyen nem nagyon lesz.
-
hallador
addikt
válasz
demars #239755 üzenetére
Sajnos 250 000 Ftért is nagyon meg kell nézni hogy a svájci alsóházból mit választ az ember. Sajnos 250 000 Ft a svájci óraiparban az alsóházat jelenti, ameddig Japán órák közül más csúcsközeli darabokat kap az ember (Orient Star). Seiko-ban is ami a legdrágább Japán is középkategóriát kap az ember.
Arról nem beszélve, hogy az új svájci fejlesztése a két pálcikás szerkezeteikkel, ahol sok esetben javíthatatlan is. De ha javítani is lehet, akkor is átalányár egy 250 000 Ft-os óra esetében a szerviz 4 évente 40 - 70 000 Ft, igaz ekkor kapsz hozzá minden szervizelés alkalmával 2 év garanciát, na de vajon egy ETA/Sellita 2824-2/200-ban 4 évente mi tud tönkre menni ha nem csapom oda sehova? Semmi. Ez szimpla lehúzás. Mert egy sima órás 10 - 15 000 Ft-ért megoldja, csak éppen aki megveszi ezeket a pénztemetőket a gyári szervizt próbálja meg, ott akkor jön a csodálkozás, hogy egy kisebb vagyon lesz egy legolcsóbb svájci óra szervize is.
A Japánok nem ennyire pokhendiek, és pofátlanok. -
hallador
addikt
válasz
Votyesz13 #239673 üzenetére
Ez egy jó választás a Master of G órák közül egy alapmodell, de azért arra figyelj, hogy mindenképpen próbáld fel, mert ehhez csukló is kell. Nem csak nagy, hanem vastag is. Persze amire gyártották. (azaz akár egész nap mocsárban sárban porban komoly munkát is tűri, de ennek az ára a nagy méret).
Amúgy nagyszerű db. -
hallador
addikt
válasz
dzsi23 #239431 üzenetére
Köszönöm.
Amint én is megtudtam ez 50 darabban limitált példány, és két számlap színnel készült, Pezsgő, és Zöld színben, mondta a boltban az ember, hogy nagy eséllyel ilyen nála többet lesz, mert hamar elkapkodják. Én nem Magyarországon vettem, és kérdeztem, hogy miért, mondta, hogy a világban összesen 50,50 db-ot csináltak, és én még megcsíptem, de több nem lesz. Az utolsót vettem meg.
Sajnos a 75. évfordulós Pobeda-ról lecsúsztam. De ezt megcsíptem. Nekem eddig tetszik. -
hallador
addikt
válasz
@mriya@ #239268 üzenetére
Végül egy Poljot International Samara (2609) lett, sajnos a Junkers 6030 már nem kapható (Eta Peseux 7001), a Junghans Meister Handaufzug pedig 1500 euro. Szintén 7001.
A Max Bill sajnos nem Zafír üveges, és még drágább is, mint a Poljot.
Sajnos ez a Poljot is 38 mm-es ami azért nem kicsi, mert jobban örültem volna egy 34 - 36 mm-esnek, Mint a valódi régi kézi húzós vintage darabok, de újonnan nagyon nincs ilyen árban a Max Bill drágább, és annyira élőben nem győzött meg.
Az utolsó darabot csíptem meg 530 Euro volt.
Köszönöm még egyszer a segítséget. -
hallador
addikt
Sziasztok,
Lenne egy olyan kérdésem, aki vágja ezt, hogy a Poljot/Vostok 2609 és egy ETA 2801 között minőségben mennyi különbség van? Abból indulok ki, hogy ma is nagyon sok Raketa és hasonló óra ketyeg.
Én újonnan vennék most egy Poljot Internationalt, de egy Junghans Max Bill Handaufzug-al összehasonlítva a Poljot zafírüveges. A Max Bill nem, a Max Biil-ben ETA 2801 van.
Szerintetek, reális döntés lehet egy ETA 2801-el szemben egy Poljot?
Az ETA 28800 féllengés számmal, ameddig a poljot 2609 21600-al. Tehát az Eta pontosabb.
Az ETA-t 1983-ban ameddig a 2609-et 1966-ban mutatták be majdnem 20 év van közöttük.Van valakinek tapasztalata a 2609-el?
Persze az óra új, azaz nem egy 70's évekbeli szerkezet, hanem új.
Köszönöm a segítségetek.
-
hallador
addikt
válasz
tupacamaru #238288 üzenetére
Igen, ilyen pl, a Citizen Promaster Land Tough is. (Nekem van ilyenem feketében imádom)
-
hallador
addikt
válasz
TechN7ne #237876 üzenetére
Ja ja, a neve adja el ennyiért van olyan Citizen, Seiko, és Casio, is ami hozza ezt ennyiért, csak abban nem kell két évente elemmel bajlódni, hanem 15 évig elketyeg. De persze ha neked tetszik, akkor hajrá. De használd persze sokáig.
Szerkezetileg nem kedvelt ezen az oldalon
Szerinted ezt a videót látva, melyik oldalon lesz kedvelt?
Én nem vagyok a saját pénzem ellensége soha nem fogok svájci pénztemetőt venni, pláne ennek az új áráért nem.Amúgy ennyiért nekem sem kellene bocs.... Ha még automata lenne, akkor talán igen, azokat meg annyira nem csípem. Ne tegyünk úgy mintha a század üzlete lenne...Miután lesz@r0zt@d az összes Japán és nem japán márkát. Ezen azért ne csodálkozz.
-
hallador
addikt
válasz
fagyalllo #237680 üzenetére
Nem kerestem semmit. Állítottam valamit amire válaszoltak, reagáltam de nem fogok. Mert jól van az úgy. Inkább csak a kérdésre válaszolok, senkinek nem jó a tisztán látás. Ez ma veszélyes. Sőt lehet jobb lenne ha nem is írnék ide, mert itt is kezd előjönni a kritizálunk mindent, de legalább úgy fogalmazunk, hogy félreérthető legyen, tuti ami biztos. Na azt hiszem sok sikert a topikhoz.
-
hallador
addikt
válasz
@mriya@ #237676 üzenetére
Ja ja.
"The resin housing is the ideal everyday companion. It is durable, lightweight and relatively insensitive to cold, heat or other external influences."Igen igen meg minden g-shock bírja a - 10/20 fokot, és minden g-shock bírja a magas hőmérsékletet, de emellett pedig könnyű is. Valamint a tokja kifejezetten arra van tervezve, hogy Munka óra legyen.
Abban egyetértünk hogy mindennapi viseletre egy G nem kell, de akkor dobjuk ki a komplett Master of G szériát nem kell, ott az 5600 mindenre is jó. Casioék tévedtek van ilyen. -
hallador
addikt
válasz
TechN7ne #237480 üzenetére
Mekkora szakértő lettél ezután a hozzászólás után.
Igazából érdekesség miatt linkeltem, be nem azért hogy olyan emberek értékeljék ki, akik kb ennyit tudnak az órákról:Roamer ,Orient ,Citizen ,Seiko ,Lorus stílustalan utánzatok ,másokról másolnak ,nincs bennük egyediség.
ki ne derüljön a végén, hogy az összes japán márka a Swatch-ot másolta, mert a végén téged ez sem zavarna.... -
hallador
addikt
válasz
@mriya@ #237460 üzenetére
A szokásos, kétezer forintos órájában jött Budapestre Ferenc pápa
Casio Confirms Pope Francis Wears A Humble Wristwatch Unlike Previous Popes
Ami jó annak nem kell reklám. A jó az jó. Nekem is van egy F91w-m, és valljuk be a világ legjobb órája, pont annyit tud amit kell.
Menő!
-
hallador
addikt
válasz
Narxis #237414 üzenetére
Pont hogy foglalkoznak vele. Ha jobban megnézed az egyik legnépszerűbb márka a topikban. Kicsit vissza kellene olvasni a szokásos magyaros okoskodás helyett. Erre senki nem kíváncsi. Főleg mert a topikban az egyik legnépszerűbb márka tulajdonos szintén is a Casio.
Esetleg van troll topik ott szívesen látnak... Ott lehet okosakat mondani van be fogadó közönség is erre... -
hallador
addikt
válasz
Szulita28 #236891 üzenetére
Nekem még van egy Marvin 560-am, és ezt az órát Big Marvinnak hívták, az 50-es évek közepéről való 37 mm.
kb a 70-es évek végén kezdtek nőni az órák a Quartz-ok megjelenésével. (Na azok sem 40 - 45 mm-esek voltak)
A Mechanikus órák pedig igazán a 90-es évek elején, amikor a Luftwaffe típusú pilóta órákról lejártak a licencek, és újra elkezdték gyártani a nagyobbnál nagyobb órákat. Akkor kezdett a 40 mm feletti kategória ismét terjedni. Addig is volt egy egy db ami ekkora volt, de egyáltalán nem volt jellemző.
Ma meg már vadászni kell azokat az órákat amik 33 - 36 mm-esek, mert nem nagyon vannak már ilyenek, amik megfizethetők lennének. és mechanikusok. -
hallador
addikt
válasz
TechN7ne #235870 üzenetére
Miért nézegetsz ilyen stílustalan utánzat órákat gyártó márkától? Mondjuk egy előnye van, hogy a Ronda 5030D legalább szerelhető a Tissot hasonló 2 hurkapálcikás egybeöntött szerkezetével szemben.
-
hallador
addikt
válasz
ricsik #235830 üzenetére
Az eredeti G-Shock 1983-ban acél tokos volt, műanyag kerettel, az első 5600 1987-ben acél tokos volt. 1992-ban jelentek meg az első gyanta tokos 5600-asok.
Az Eredeti acél tokos nagyon masszív darab. (Az 5035d-m nagyon masszív darab).
Én most azért gondolkodom ezen az 5000-esen. Jónak tűnik. -
hallador
addikt
válasz
dzsi23 #235815 üzenetére
Azért ez elég menő lett, és igencsak meg kell venni kategória.
Bocs láttam, hogy ennek menetes a hátlapja, akkor ha jól értem, hogy fém a váza?
Na most annyira felnyomtad ezzel az agyam, hogy holnap rendelek is egyet magamnak. Ez menő.
#235818 dzsi23Remélem, hogy a G-Shock GM-S2100-3A kapható lesz otthon is.
-
hallador
addikt
válasz
TechN7ne #235526 üzenetére
Igazából a Swatch akkor volt utoljára jó, amikor még a Casio szállította a szerkezetet. Ha már kínai, akkor legyen eredeti kínai, ne svájcinak álcázott kínai tucat.
Érvényes ez az olcsó Tissotra is, nem gondolom, hogy a svájci órásmester 1 - 200 CHF-ért készít tucat quartz-ot, Az is kínai. -
hallador
addikt
válasz
TechN7ne #235508 üzenetére
Nekem nincs fémszíjas órám csak Tissot, de annak a minősége ahhoz képest, hogy Eta 2824-2 van benne elég vacak.
Így nem. Nem szíj miatt szoktam órát venni, ráadásul kényelmetlen nekem a fém szíj így nem is nagyon lesz nekem ilyen.
Én azt soha nem fogom megérteni, hogy miért lenne jó nekem, hogy 8 - 10 évente valamiben az óra árának a feléért szerkezetet cserélnek. A japán quartz-n nem hogy elemet hanem 1,5 tovább bírja az akku, mint a Svájci quartz. Ezen a szíj nálam soha nem lesz érv. -
hallador
addikt
válasz
TechN7ne #235499 üzenetére
Már hogy az 5* többé kerülő Svájci pénztemető picit jobb mint a 30 - 40000 Ftos Casio? Hát nem tudom ha csak ennyit tudnak akkor megérettek a Felvásárlásra. Amúgy nekem is van egy Citizen Tough-om, 15 évente kell benne akkumulátort cserélni, zafír üveges. És mindenálló is, titánötvözet tokkal. ~ 98000 Ft volt. KB a pr50-est ami automata, szintén zafír, és ma már 200 000 alatt nem lenne, minőségben a Citizen nagyon elveri.
Szóval ez sem igaz amit írsz. Azonos árban a Svájci elbújhat. -
hallador
addikt
válasz
TechN7ne #235209 üzenetére
A sok barom kommandós meg G shockot használ USA-tol Japánig. Pedig ha tudnák amit Te azonnal visszatérnének a Rolex-re.
Hülyék ezek mind, nem téged kérdezték meg.
De a semmirekellő Kaliforniai tűzoltóság (ahol mostanában mindennaposak a tüzek) hivatalos órája is csak azért a gg1000 mert azok is csak hülyék lehetnek.
Szerintem jelentkezz be a világ szolgálataihoz hogy eddig rosszul tudták. -
hallador
addikt
válasz
KurtCobain #235229 üzenetére
Na ez a Tissot nekem is kellene. Gratulálok.
-
hallador
addikt
válasz
#31733248 #234929 üzenetére
Az van, amit mondtam: a vevők egy részének a közismert keleti óramárkák olyanok, mint amikor Karácsony felesége bugázott egy fosszínű inget a főpolgármesternek valami turkálóban. Egyszerűen nem hangzik jól. Ezek az emberek egy európaibbnak ható divatmárka óráját is szívesebben hordják. Pedig műszakilag semmi gond a Casióval, de a márkának a közvélemény egy részénél van egy alsópolcos megítélése, amivel nem szeretnek azonosulni. Nem kis részben az ilyen vásárlók tarthatják el a kisebb óramárkákat.
Mondjuk kell ahhoz egy minimális intelligencia is, hogy amit ide leírtál, a megfelelő információ birtokában dőljön. Az van, amit leírtam, vannak emberek, akik még nem jöttek rá 30 év alatt, hogy változik a világ. Ebben igazad van amit leírtál, de ettől meg van a jogom, hozzá, hogy ne értsek vele egyet ugye?
Hú, ezek a beszélgetések de nagyon messziről indulnak... Először is próbáld elengedni ezt a szánalmas előítéletességet és nem eleve azt feltételezni, hogy csakis nyálverésből vesz valaki ilyen autót. Mennyire beteg gondolkodás ez?
Mellesleg hasonlítsd össze az árát egy Golféval és rájössz, hogy nem is olyan drága, mint amilyennek hitted. A Mercedes A-Klasse egy prémium kompakt. Nem csak a nevében, a belső kialakításában és extráiban is, ezért is kérnek érte többet. Olyan rétegződés ez, mint a Volkswagen konszernnél a Skoda-VW-Audi, ahol az azonos műszaki alapokra épülő modelleknél is megfigyelhető az árlépcső. Neked nem ér meg az igényesebb kialakítás némi felárat, másnak meg igen, ennyire egyszerű.
Na igen nagyot mutatás fontos dolog, mint ahogy a kolléga megjegyezte de csak 2 ezerért tankoljunk bele, mert másra nem futja majd.... Ilyen az olcsó svájci óra is....
Azokba a legendás történetekbe pedig inkább bele se mennék, hogy majd jól elolvadnak a svájci kvarcórák X év után...
Na ezt honnan vetted? Abba mennél bele inkább, hogy hogy lehet, hogy egy filléres ETA-t 8 év után cserélni kell, és miért annyi a szervize amennyi. Ezt miért nem írják ki mikor eladják? Tudom tudom senki nem írja ki, de más nem is ennyire lehúzós igaz?
A Roamer eleve ad 7 év garanciát, vajon mi lesz a 8. évben? Leolvad a festék és felpúposodik a számlap?
Ugye pont a Roamert hoztam fel példaként, de te sportot űzöl abból, hogy amit más leír, azt elismétled, és utána úgy adod elő, mintha okosat mondtál volna. Ez a második alkalom... Nem baj, csak, ha már nincs saját ötleted, akkor legalább maradj csendben....
Az pedig hogy hülyeségeket írsz le, amit senki nem állított, az pedig igen érdekes kettős személyiség? -
hallador
addikt
Igen igen, mennyivel jobb 2 évente elemet cserélni, mint pl egy Eco-Drive-ot gondozás mentesen hordani 15 évig? Ja ha persze kibírja 15 évig az Ronda
Mert az nem biztos.... Mert mindenkinek az álma az elemcsere.....
Igen nekem még van egy Tissot PR50-em (Igaz ez nem quartz), ez volt az utolsó Tissot amit számomra értelme volt megtartani (Megörököltem egy szerviz ajánlat után
). Igen kaptam nagyon szép dobozt is, mert szuper kiskönyveket ,meg mindent, na de hogy ennek mi értelme van amikor a karodon van.
-
hallador
addikt
válasz
#31733248 #234844 üzenetére
Azért nem! Ha ez lenne amit itt leírtál, akkor a Tissot-ból adnának el a lenne, de jelen pillanatban a svájció óraipar szenved, és meg is érdemlik. Ez alól a felső kategória a kivétel, mert ott ők vannak egyedül, a Grand Seiko mellett.
Órát viszont a legtöbben nem feltétlenül racionális szempontok alapján vesznek, hanem azért, mert az adott darab egyszerűen tetszik nekik.
Most leírtad ugyanazt amit én is amit nem értek, de biztosan meg lehet magyarázni, hogy ha valaki valamit leír, majd leírod Te is, akkor ez okosabbnak hangzik....
A keleti óramárkáknak a hazai közvélemény jelentős részénél van egy kis stichje, a svájci óramárkáknak viszont jobb a megítélése.
Most pontosan milyen rétegre gondoltál? Mert aki utánaolvas, ott a Tissot, Doxa,Marvin, Epos-nak a neve Svájci van amelyik már nem is Svájci tulajdonban van, abban a rétegben, akik villantani akarnak igen. Akik utánaolvasnak nem. Abban igazad van, hogy a tudatos vásárló fogalma az nem jellemző adott vásárlóknál.
Egy Casio óra sok embernél már csak a neve miatt sem jöhet szóba, a Doxa viszont most is jól cseng.
Mondjuk ennek történelmi okai vannak, meg olyan is, hogy kishazánkban nem nagyon nyitottak az újdonságokra. Ugye, ha egy USA hadsereg G-Shock-ot használ, akkor Jack oda fog menni. és megkérdezni, hogy ember ez mi ez? De ha csak nagypapit tudja megkérdezni, akim mikor fiatal volt, akkor a Doxa, Marvin, Cornavin valóban tudta amit a neve ígért ma semmit nem ér.
Mercedest nem azok vesznek, akik felelőtlenek, hanem akiknek nem túl fontos szempont az értékvesztés. De ez nem feltétlenül azért van, mert hülyék és/vagy nem tudnak számolni. Ha valakinek ez nem fér bele, vagy zavarja a tudat, az válasszon olcsóbb típust, vagy vásároljon használtan.
Azért itt sikerült kicsavarni a dolgot, mint Virág elvtársnak a proletár munkásosztályt. Persze persze, csak itt ugye a Tissot a Mercedes A osztály, nem az S. Ugye, aztán ha elmagyarázod, hogy ezt miért és kinek érné meg a magamutogatáson kívül. Mert ugye egy menő Német cégnél dolgozó szingli manager csaj, vesz egy ilyet Németországban akár egy Audi A1-et, vagy BMW 1-est, azt értem a kultúra része, de, hogy egy sokkal szerényebb megélhetést biztosító országban ennek mi értelme lenne, azt nem nagyon lehet elmagyarázni...
Mezei óravásárlóként egyáltalán nem érdekel, kinek van tokgyára és kinek nem - ezzel a legtöbben így vannak.
Az első szervizig, vagy addig ameddig nem mondják neki, hogy egy "olcsó" svájci quartz-ra nem mondják hogy ja 8 év után azért munkadíjjal együtt fizessen 40 - 50 ezret, mert hát tudod tissot, az hát. Szóval ez egy jó nagyképű duma.
Na amikor felelőtlenségről beszéltem erről beszéltem, nem arról amire Te hegyezted ki... Persze ilyenkor a szemetek átverték szegény vásárlót mert nem mondta senki, hogy a márka az nem azt jelenti, hogy jó is.Felőlem össze is legózhatja innen-onnan, ha a végeredmény olyan lesz, ami tetszik. Ott van az MVMT példája, ahol szintén élesen elválik az órarajongók értékítélete a márka vásárlóiétól. Hiába írjátok le itt, hogy az csak egy másfél dolláros szar, ha egyszer simán eladják százért is, mert a fiataloknak tetszik.
Igen igen, ez a trend kezd megváltozni. Szerencsére.
Érdemes megpróbálni egy kicsit külső szemmel is ránézni a topicra. A tanácsot kérők 90 százaléka megkapja, miért érdemes az általa kinézett helyett akármilyen óra helyett Seikot, esetleg Casiót vennie.
Külső szemmel hol? Ahol a Casio nevet szerzett magának, a különböző szervezeteknek köszönhetően, vagy Magyarországon, ahol még arra sem jöttek rá, hogy a svájci óraipar már tömegszemetet gyárt a 3 - 500 eurós árkategóriában, 30 éve, quartz kategóriában?
Én azért inkább hiszek a valóságban, mint abban, hogy mi volt 50 éve.
-
hallador
addikt
válasz
TechN7ne #234742 üzenetére
Ha neked ez tetszik, akkor meg kell venni! De aki ehhez azért ért, az nem fogja ezeket nyugodt szívvel ajánlani, mert ez nem a racionális döntés.
Ennek azért viszonylag ellentmond, hogy a föld legnépszerűbb óramárkája a Casio.
Persze azért abban amit írsz az is benne van, hogy a magyar ember úgy akar élni mint a német, vagy a svéd, csak ehhez hiányzik pár dolog. Például a felelős viselkedés. Hiába szeretnék én Mercedessel járni (meg tudnám venni), csak amikor kiderül, hogy 10 év múlva a 10-edét éri az eredeti árának, és de a karbantartása viszont annyiba kerül, mint egy kisebb új autó ára, akkor bizony kell a tökömnek a mercedes. Az olcsó svájci óra pont ilyen. Az vesz ilyet akinek fingja nincs arról mivel jár a dolog.
A 8 - 10 000 Eurós svájci óra más kérdés, más szint. De aki Tissot-ot Doxa-t, és hasonlót vesz, na az meg is érdemli. pl: a Roamer azért más tészta, mert nekik legalább van tokgyáruk. Butaság ellen nincs orvosság!
Abból meg mostanában dömping is van! Ha tetszik ha nem ez az igazság! -
hallador
addikt
válasz
BloodRay #233585 üzenetére
Ember, te összehasonlítottad egy filléres Casi quartz pontosságát egy drága óráéval most meg neked áll feljebb. Valamit beírtál anélkül, hogy felméred volna miről van szó nagy arccal, most meg, hogy derülnek ki a finomságok, még neked áll feljebb. Komolyan mondom kicsit úgy érzem magam mintha óvodában lennénk minden szavamat meg kell magyaráznom, majd a végén én leszek a hülye, mert Te nem figyeltél oda. Komolyan nem értem, hogy mit nem értesz ezen.... Kötözködésből ennyi elég volt, ha nem érted ezzel mi van, akkor talán lehet, hogy nem megfelelő embernek válaszoltam. Szerintem igen. Szép napot...
-
hallador
addikt
válasz
Fall-N #233580 üzenetére
Arról nem is beszélve hogy egy közel 40 éves nem karbantartott quartz mert ugye akkor volt dögivel amit lehetett javítani, már nagy eséllyel kuka, vagy negyed évente cserélem az elemet. Ja meg még az lehet, hogy sokáig nem üzemelt. Az menthet meg, hogy akkor még azért voltak jobb minőségű tartósabb szerkezetek, mint a mai Miyota ecotec szerkezetek, mert ezek kB 20 év és kuka nincs mit javítani, mert műanyag kőmentes.
Amúgy pont az ilyen dolgokat hiányoltam ebből a beszélgetésekből amit behoztál hogy keverik a szezont a fazonnal jönnek a jobbnál jobb ötletekkel persze gondolkodás mentesen. Mert az már különdíjas lenne. -
hallador
addikt
válasz
BloodRay #233577 üzenetére
Nyilván minden szerkezet lehet más, mondjuk a seiko kívül te sem írtál típust na de sebaj. A 2020-as rádiós g-shockom kB pont ilyen pontos amit írsz minden más szar, mert 1988-ban egy filléres casio nem volt olyan pontos, mint egy 84es ki tudja milyen drága seiko. Igazad is van. Ez olyan kB mint a Kádár rendszer rendőr viccei... Se füle se farka...
-
hallador
addikt
válasz
dzsi23 #233571 üzenetére
Észrevehető az evolúció a db 31em havonta siet 2 - 3 percet 1988-as. A g2800am kB 1,5 percet tér el. A Suunto core már csak 1 - 1.5-öt. A mostani rádiós g-shockom meg pontos. De pl a Citizen Tough-om is siet fel évente egy percet 2019-es. Szóval az hogy ezt leírtad kB mintha azt írtad volna hogy a Lada 1200-es nagyon rosszul fogyaszt, azt mondjuk nem írtad le, hogy mihez képest mert a Ford T meg még rosszabbul. Szóval mindent a helyén kell kezelni nem ilyen gi i joe módon ahogy a videó is mutatja meg ahogy most leírtad...
Ha ma vennék egy modern Casiot vagy Citizent és fél évente sietne egy percet mint a Citizen Tough akkor lehetnék szomorú, de benne van a használati utasításában, hogy ez benne van. Ez meg nem a Kádár rendszer értelmetlen versenye, hogy az én apukám alsó gatyában mászta meg a csomolungmát. Na ezt übereld... Ha benne van a használati utasításában akkor siethet is.
A Core nem a ma gyermeke a múlté azzal kell összehasonlítani nem a GS-el. -
hallador
addikt
válasz
GreenGoblin #233410 üzenetére
Nekem van Core-om, a kérdéseidre a válasz:
1. Mennyire pontos az óra? Mennyit siet-késik egy hónap alatt.
Siet kb 1 - 1,5 percet. Ez kb normális is egy ilyen sima quartz szerkezetnél.
2. Milyen jól látható napsütésben?
Elég jól, de csak a hagyományos kijelzős. Nagyobbak a számok, mint a Casio-kon, nem véletlen, hogy a ProTrek-ek is nagrészt mutatósra váltottak.
3. Be lehet-e állítani, hogy csipogjon óránként mint a Casiók
Szerintem nem, de a Casio-kban sem mindegyikben van benne ez a funkció
4. Mennyire pontos az altitude, barométer, időjárás, viharjelzés?
Elég pontos sztem.Attól függ mennyibe kerül az elternatíva. Én 44000 Ft-ért vettem ennyiért nincs. A Casio ami ezt tudja, többe fog kerülni.
A Másik, hogy megnéztem a videót, sajnos azt kell mondanom, hogy tipikus amerikai menő manó. Több dolgot nem vesz figyelembe emberünk, nyilván egy 2009-ben kihozott óra, ami jelen pillanatban kivezetés alatt van, nem sokáig elérhető már. A Suunto is tudja, hogy ez az óra nem egy versenyképes termék 2021-ben, de 40 000 Ft-ért nincs alternatívája.
A vízállóság pedig nem nagyon értem miért lehet fontos egy magashegyi óránál, mert hát a Suunto Core az. Tehát ez nem úszásra való. Ettől függetlenül 30 métert valóban tudja, ellentétben a 50m-es, de sokszor 100 m-es Casiókkal.
A másik, hogy A Core 8 hónapot tud. Utána elemcsere. Ha nem használom az iránytűt, akkor sokkal többet is.
Amit leír az emberünk, hogy a Casio jobb minőségű, igaz, de nem is 40000 Ft, valamint Suunto Core-okat használták az USA hadseregben de a Finn-ben is. Ellentétben a ProTrekekkel.
Persze ha van pénz, akkor már nem Core-t érdemes megvenni, hanem valamilyen kondenzátoros órát. De az ilyen tudással, és ilyen történelemmel, és pontossággal ennyiért nem lesz.Én azért vettem meg, mert kifut, és ugyanúgy nem lesz, mint a Vector. Kellett egy.
-------
Nekem van legalább 6 Casiom is, mert azokat is nagyon szeretem. Többek között 4 G-Shock, és kettő klasszikus digitális óra is. Mert tényleg jók, de kettő Suunto-m is mert ezek is jók. -
hallador
addikt
válasz
heartdown #233385 üzenetére
A legolcsóbb ilyen óra, ami erre készült a ma már klasszikusnak számító Casio G-Shock G9000. Ennek az órának a története érdekes, mert hogy van neki.
Az órát becenéven Desert Shock-nak hívják, ezt az órát a Toyota gyár használta a sivatagi versenyeken. Kifejezetten ilyen feladatokra tervezték.Ezt az órát a francia idegen légió is használja. Tehát nem kamu amit tud.
Amúgy pedig a drágább verziók, amik ennél az óránál nem lesznek nagy eséllyel masszívabbak, de sokkal jobban leolvashatóak, és többet tudnak mint a g9000, de 3 * annyiba kerül, mert mutatós aminek a legnagyobb előnye, hogy nagyon jól látható, de sokkal nagyobb is mint a g9000.Valamint solar-os és hasonlók. De ahhoz csukló is kell. Azaz a Mudmasterek nem kicsik.
A Limunox komolytalan ilyen felhasználásra.
-
hallador
addikt
Logikailag, ha azt nézem, hogy mi van az órára ráírva, akkor valahol igen, de ha mint felelősségteljes gondolkodású ember, akkor nem.
Mondom nekem mi a problémám, az ilyen órákkal:
- Nem tudjuk ki és mikor szervizeltette, és hol.
- Nem tudjuk, hogy mennyit voltak hordva.
- Nem tudjuk milyen rejtett hibái lehetnek.A mechanikus órákat 4 - 6 évente szervizelni kell, minél Svájcibb egy óra annál nagyobb lesz a számla a végén, ezért nem szokták márkaszervizbe vinni, aki pedig oda viszi, annak nem szokott szüksége lenni a pénzre, vagy tud mutatni számlákat, hogy igen ezekre az órákra rá volt szánva 4 - 6 évente az az összeg amit rá szoktak szánni.
Mert mi van ha nem?
Akkor bizony, ezeknek az óráknak a gyári szervize az óra árával fog vetekedni. Ha pedig órás mesterhez viszed, akkor ott egy Omega nem lesz triviális.
A Pontosságuk nagyban függ attól, hogy mennyire volt szervizelve, ha nem volt, akkor ezek az órák perceket siethetnek, vagy késhetnek egy járástartalék lejárta alatt. Az az a gyári értékektől nagyon messze lesznek.
A megadott járástartalék gyári értéke csökkenni fog, ami lehet pl: 36 óra helyett 26 - 28 is.
(Ezt egy órás meg tudja nézni, van hozzá műszere általában.)Nekem kettő régebbi órám, egy Marvin 560 ma már 6 - 7 percet téved egy felhúzással. És a gyári megadott egy felhúzással elérhető gyári értéktől kb 5 - 6 órával kevesebbet tud. Ez nem hiba, ez a mechanikus órák jellemzője, ha nincs karbantartva. A Marvin 560-at már nem is lehet, mert nincs hozzá alkatrész.
Egy Seiko 6602-es ezt sikerült felújítani, ez most jó, de ez sokkal jobb minőségű volt a kor svájci megfelelői. (Persze nem egy IWC, Rolex szint, de a kor Doxa. Tissot, Orosz óragyártást kenterbe verte, nem csoda, hogy ma is jó, nem is volt sokat használva.)Teljesen más a helyzet, ha egy ilyen óra mondjuk 40 - 50 000 Ft mint az én Marvin-om volt, mert ennyit megérhet a nosztalgia. De ha ez 1000 € akkor azért érdemes megnézetni, hogy mit kapsz a pénzedért.
-
hallador
addikt
válasz
Szilágyi84 #233186 üzenetére
Hát szerintem nem. Eleve quartz órán mit szeretnél javíttatni? Ha csak nem valamilyen komolyabb svájci (pl: ETA 955.652, vagy 9F85A) akkor azt max cserélni tudja. Ami meg pénzbe kerül.
Szóval küldd vissza, mert még mindig ez a leg fájdalom mentesebb, mindenkinek. Illetve ha szereted magad azzal fárasztani, hogy járkálsz órástól órásig, akkor persze nem. -
hallador
addikt
válasz
@mriya@ #232746 üzenetére
Mert ma a csuklóján bárki zsebórákat hord nem? Meg amúgy bármilyen órás bármit tud javítani nem?
#232745@mriya@
Na persze, mert a mai automata műanyag alkatrészekkel rendelkező svájci órák pont fognak menni 50 évet, ha visszaolvasol, pontosan erről írtam. A mai automata 2 - 300 000-es automaták tudod mikor fognak menni 50 évig, pláne annyit mint a 100 éves zsebóra. Ja szép állom. Nekem meg van 33 éves filléres quartzom, amiben most van 4*edszer egy 1000 Ft-os elem.
Ja hát egyszerű mechanika ja, szerinted ezek közül a 2801/04, unitas 6497/98-on kívül esetlen a 7001-esen kívül kíváncsi lennék nálad melyik számít egyszerűnek, talán egy kettő orosz van még az átlag embereket figyelembe véve, tehát mielőtt még előjönne a Calatrava, vagy egy moonwatch, még mindig halandókról van szó.
Ja hát nekem is van még Marvin 560-am, meg Seiko SS 6602-1990, de veled ellentétben soha eszembe nem jutna, hogy egy Powermatic pláne a műanyag féle majd 50 éve múlva menni fog mint a 6602-es. Na persze.... Szép naivitás...
Attól félek, és nem is félelem, hanem ki merem jelenteni, hogy a Seiko SS 6602-1990 egy mai 3 - 5 milliós svájcit elnáspángol minőségben. Pontosságban, meg arcoskodásban nem, de minőségben simán.
Ha jobban megnézed pont erről írtam, de ezek szerint nem nézted meg.... -
hallador
addikt
válasz
pulutodurumo #232734 üzenetére
Nem unjátok hogy 100 évig is működhetne dolgot. Csak mert ez már nem az a 100 év ami 60-70 éve volt.
Azért egy Mako-t ne hasonlitsd egy, nála 3-or annyiba kerülő Svájci mechanikushoz. Mert nem nagyon lesz 70-90 ezerért olyan Svájci újonnan ami 100 évig megy. Nincs baj vele?
Ja a 300 ezres sem fog 100 évig menni szerintem... -
hallador
addikt
válasz
@mriya@ #232730 üzenetére
"Egy mechanikus óra még egy évszázad múlva is működhet, az elekronyos valószínűleg nem."
Jaja mert csak nálam is van olyan "elekronyos" ami működik 33 éve és még menni is fog egy dbig. (ez egy filléres elektromos, nem Longines) Ez a 100 évig is működhet duma ott halt meg amikor a svájciak elkezdték egekbe emelni a szerviz díjakat. Ha ezt 1950-ben írtad volna amikor a Marvin 560, a doxa, cornavin órák nem luxus órának számítottak, persze nem is gagyi luxusnak amit a neve ad el, mert minősége az nincs ma már egyiknek sem ezek közül. Ha pedig olyan Svájcit keresünk ami az 50'-es években volt olyan áron akkor az nincs ma.
Működhet ja csak senkinek nem éri meg. Csak az óra gyárnak. Ma a Svájci óra a hülyének is megéri illetve csak a hülyének éri meg.
Meg ugye van az a kategória ami még nem a sima embereknek készült. Reméljük nem erre gondoltál 100 év szempontjából. -
hallador
addikt
válasz
öcsi119 #232659 üzenetére
Sztem ennyi pénzért csak és kizárólag Japán quartz-ot szabad megvenni. Mindenben jobb mint a Svájci quartz-ok nem hozzák azt amit ígérnek.
Ennyi pénzért Citizen. 10 - 15 évig nem nagyon kell vele foglalkozni, valamint ha elkopik, akkor ugyanúgy komplett szerkezet csere van, csak éppen, közben a Svájciakban 2 - 3 évente elem csere, és minél öregebb az óra annál sűrűbben kell elemet cserélni, amikor már a szerkezet a végét járja, akkor ez évente lesz, majd fél évente. Na most ezek a szerkezetek, amik pl ebben a Tissot-ban van ez 8-10 év szokott lenni.
Sehogyan sem éri meg a matek, illetve vagyon nagy elhivatottság kell, hogy valaki ennyi pénzért Svájci quartz-ot vegyen.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Formula-1
- Milyen széket vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sorozatok
- Lexus, Toyota topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Ventillátorok és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Samsung Galaxy A12 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest