- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoarden
tag
válasz
dSERiES #236138 üzenetére
@dSERiES köszi hogy ennyire részletesen leírtad!
Igazából már tavasz elején kinéztem - pont ezzel a számlappal - de egyrészt nehéz volt fotó és yt videók alapján ráérezni, felpróbálni meg nincs lehetőség. Másrészt mostanra van az évforduló, amire akarok valami konkrét dologgal is emlékezni.
Én is Chronoclasson raktam be a kosárba anno, csak nem vittem el a kifizetésig. Melyik szállítási módot választottad hogy ilyen gyorsan megjött?
Én ezeket látom:
- GLS-DPD-DHL-FedEx Europe (alternative) in 5-15 business days
- Czech Post - Insured Parcel (Priority) in 7-15 business days
Phoibosok is tetszenek, egyedül a logójuk irritál, amin sajnos nem tudok jelenleg túllépni.
A Citizen NY0040 hátrébb szorult a listán mert van most 3+1 búvár már a dobozban-illetve hát felváltva hordásban. Csak @polarstar kartács szövege rontott kicsit a képen az alsógatyázással. Azóta meglátom az indexben :-) -
zoarden
tag
válasz
dSERiES #235669 üzenetére
@dSERIES
mik az első tapasztalatok a G-01-esről?
Milyen viselni, kényelmes (ez persze csuklómérettől is függ)?
A számlap szín élőben mennyire ad más érzést, mint a képeken?
Ha jól látom fekete bőrszíjjal jött. Milyen minőség?
Közvetelenül Geckotáéktól vetted vagy más boltból? -
zoarden
tag
válasz
5-ös kezelő #236037 üzenetére
Melyik számlappal nézted ki?
Egy full lume-os órát keresek. Megörültem itt a Heimdallr-os sumónak, aztán felmerült hogy 52-es a L2L. Hát az sajnos nekem kényelmetelen(ül nagy).
A fugu is jól néz ki, kivéve a mutatók, amik nem tetszenek nekem. -
zoarden
tag
válasz
Lev Abalkin #232971 üzenetére
köszi!
Lehet veszek is az izzadós időkhöz... -
zoarden
tag
válasz
Lev Abalkin #232942 üzenetére
Szia,
A szilikonokkal az volt a bajom eddig hogy nekem zavaró volt, ahogy tapadtak a bőrömre, izzadt alatta. Az SKX gyári is ilyen volt.
Ezekkel mi a tapasztalatod?
Látom sok rücsi van rajtuk, ami az eltartás miatt elvileg pont az általam említetteket akadályozná. -
zoarden
tag
válasz
dzsi23 #232361 üzenetére
Előbb utóbb jó lenne egy fehér, de pont a használat helye, módja miatti szemüvegnélküliségben a legfőbb használati funkcióban sérül nálam - a leolvashatóság miatt.
Mindegy max, elvagyok így továbbra is a low-end kategóriás mrw-200h-val. Ha összetörne majd veszek másikat.
Pedig a forma, az analóg olvasható kijelzés és a tűrőképesség miatt jó lenne egy s2100-as.
Mutató moddolásig meg nem fajulok valszeg. -
zoarden
tag
válasz
dzsi23 #232355 üzenetére
sajnos ezek sem "tökéletesek". A méret végre jó kisebb kézre is (hurrá, babyG felirattal nemtom hány hím szaladgálna...), de a színvilág hangulat oltárán a leolvashatóság vérzik el egy kicsit:
- a fehér változat fehér mutatói így ugyan egységet sugároznak, de rontják a leolvashatóságot.
- A feketén meg negatív az LCD ami ugyan csak "segédszámlap" és kevésbé fontos mint a mutatók, de ott szintén ennek rovására megy -
zoarden
tag
Sziasztok,
látott már valaki esetleg élőben G-01 es Geckotát? Vagy ha nem is ezt a típust hanem valamelyik más típusukat.
Yt-on is vannak videok, de nehéz így elhatározni a rendelést. -
zoarden
tag
válasz
Lev Abalkin #229615 üzenetére
Vajon mit takarhat az hogy "Movement: Japanese quartz"
/ én is a kéket választanám asszem / -
zoarden
tag
-
-
-
zoarden
tag
Szaisztok,
a Dagazon elérhető ez a zafír . Ha már ennyiért adják lehet vennék egyet a narancs SKX-embe: de AR csak belső felületén van. Mivel nincs még zafíros órám, ezért kérdezném a tisztelt idegyűlőket, hogy mik pro/kontra érvek a dupla AR-hez képest? -
zoarden
tag
Hidegkúti Nándor , Az “Öreg” Century márkájú karórájának felújítása
érdekes -
zoarden
tag
válasz
pulutodurumo #222880 üzenetére
Gondolom ez lenne az eredeti compressor
-
zoarden
tag
Nemrégiben szó volt itt arról hogy ki mit mer hordani...
itt elég érdekes szélsőségek láthatóak...szereléskor
Richard Mille RM 01 vs F91W -
zoarden
tag
válasz
5-ös kezelő #220200 üzenetére
Milyen számlappal?
-
zoarden
tag
válasz
MrSalieri #217131 üzenetére
Szia,
Doxákról:
nekem van egy nagyon hasonló Marvin (kb Doxa kategória), ilyen feketére átfestett számlappal. De igényesen megcsinálva, nem mint ezek. Összességében talán nem volt racionális a teljes felújítási költsége (Olaszországban volt a számlap), de nekem bejön ez a stílus. Amúgy Dzsana újította fel, topicban ismert órás.
Az egyik kedvenc órám amúgy, ha valami zakót veszek fel....Az ősszel láttam chrono24-en meg ebay-en is elmmeni ilyet ~55eFt-ért.
Úgy már talán megérné eladni is, de semmi pénzért nem adnám oda.Ha mégis valam hasonló retrót szeretnél a Bambinó helyett/mellé (jó ajánlás egyébként), akkor követhetsz valami hasonló eljárást:
Kerestem, majd megvettem a donort börzén (de egyben volt, nem ilyen legós) és aztán jött a felújítás. Így nem volt zsákbamacska. -
zoarden
tag
válasz
Lauda #215134 üzenetére
Van még gyerekkorból bőven tapasztalatom
A képen talán nem látszik de ez a példány kb. 2x akkora mint a normál méret (XXL). Valami giant tipus.
De az otthoni törpe, ami kb ötödekkora nagyobb kárt tudna bennem csinálni mint ez. Döbbenetesen bárgyú jószág.
A másik elnyomja még kukorékolni se mer...
Viszont a telefon és az órák jobban érdeklik mint a saláta... -
zoarden
tag
válasz
Lev Abalkin #213902 üzenetére
-
zoarden
tag
Van valakinek tippje hogy Bp-en milyen boltba érdemes betérni NATO szíjat nézni venni?
Webshopos vásárlás nem igazán jó, mert a netes képekben nem bízom, mivel pontosan látnom kéne hogy az órához passzoljon a szín. Az anyagérzet sem mellékes persze, amit szintén jó lenne vásárlás előtt csekkolni. -
zoarden
tag
Arany Rolexet ajándékozott Lauda a megmentő versenyzőtársának 1976-ban.
Vajon melyik lehet? -
zoarden
tag
válasz
Lauda #205872 üzenetére
Köszi a linket.
Nekem két mesh szíjam tűnt el egyenlőre a semmiben valahol a lisztes ferihegy dombjai között.
Tracking (pl track17) szerint beérkezett 02.28-án Mo-ra, de onnantól kezdve semmi infó. Posta tracking keresője nem találja.
Hnap jár le az ebayes szállítási határidő. Kénytelen leszek nem megérkezett-re rakni így.
Vagy az van hogy MÁVosok, akarom mondani VÁMosok most darabkánként röntgenezik- hátha beszorult egy-két eksztazi tabletta? Vagy hever vmelyik sarokban mint gyanús küldemény vagy pedig a rakodók lopták el, azt gondolva hogy vmi értékes cuccról van szó (ÁFA határ alatt volt az ára) . -
zoarden
tag
kicsitOFF
Azt tudtátok hogy régen volt olyan fajta sebességmérő, ami inkább az órák családjába tartozott?
Ebben a totalcaros cikkben ahol Csikós egy veteránkorú angol motorról ír, egy "Jaeger óra" van (cikk közepe tájéka)
"Hogy mi is ez a Chronometric? Egy fura sebességmérő-fajta, amit a francia Jaeger cég talált ki a húszas években". -
zoarden
tag
válasz
zoarden #203973 üzenetére
Végül is őszintén leírják DFS-nél:
Returns & Warranty Information
INTERNATIONAL WARRANTY All Orient products ship with a 1 Year Orient International Warranty Card. * Please note that service centres in some countries reject warranty claims for purchases from offshore online vendors. In such cases, we are also available to service your product for up to one year. Please contact us to initiate a return. -
zoarden
tag
válasz
Tsebacsi #203969 üzenetére
pulutodurumo, Tsebacsi, Fall-N :köszönöm a válaszaitok!
Ezzel helyére kerültek az utolsó puzzle darabkák. Én valószínűleg csak akkor rendelek majd ilyen helyről ha olyan jelentős árkülönbség tapasztalható a hazai árakhoz képest, ami egy esetleges hiba esetén még mindig ad mozgásteret a javíttatásra vagy a visszaküldésre. -
zoarden
tag
Sziasztok,
Visszaolvastam a kereső találataiból vagy kétszáz DFI-t tartalmazó hozzászólást (ez és ez talán a legrelevánsabb), mert még nem vásároltam tőlük, de most van pár Orient ami megmozgatta a fantáziám a fogyatkozó készletből. Jól értem ugye hogy "boltgarancia" van náluk, vagyis itthon nem érvényesíthető? Ha bibi van vissza kell küldeni vagy ,agam költségén javíttatom.
A másik kérdés hogy tapasztalatok szerint ez a valentin-nap dolog mennyire szokott akciókkal párosulni DFI-hez hasonló órás webshopokban és mikor kezdődnek általában? -
zoarden
tag
válasz
KelemenUhr #203582 üzenetére
Hogy jött ki 100k keretből ez az új Presage?
-
zoarden
tag
-
zoarden
tag
válasz
g0n21 #203061 üzenetére
Elég leleplező volt.
Az acéltokos G-sock ezzel le is került képzeletbeli listám (egy nem túl prioritásos) helyéről.Viszont továbbra is azt mondom hogy jó lenne ha egy kicsit többet beszélnél.
Erről már váltottunk pár szót a yt-bon az egyik adás alatt, de jobban jönne ki ha nem csak te nem akarnád megszakítani Dávid mondatát, hanem te is el tudnád mondani... -
zoarden
tag
válasz
5-ös kezelő #202980 üzenetére
mi az ami legfőképpen bonthatja a bimbózó érzelmeket?
-
zoarden
tag
válasz
petipetya #202977 üzenetére
Talán azért látod elállónak a tagokat a képemen, mert abszolút laza volt a kezemen (a 3., 4. tagon is látszik ahogy lóg, távolodik a kezemtől). Két szemet legalább ki kéne venni a szíjból ahhoz hogy a csuklómra simuljon. Az arány-eltolódással és csicsa-túltolással nagyjából egyetértek. Nekem sem a fényes segédszámlap, sem a 2 óránál lévő háromszög áttörés, meg a hajszálrugó ablakánál túldíszítített híd (?) elemei nem hiányoznának valójában. Egyszerűbbként jobban tetszene.
Még emésztem a dolgot.
Aztán lehet hogy veszek "gyorsan" egy Ray II-t hogy legyen vmi automata a zakós megjelenéshez, vagy próbálok találni egy használt snowflake-es Presage-et...
az open heart/skeleton projekt meg elhalasztódik...hmm -
zoarden
tag
Köszönöm petipetyának, dzsi23-nak, apucnak, alphaville-nek
az észrevételiket, bár egy részüket már a csak az esemény után tudtam elolvasni.Tegnap kipróbáltam az Orientet - már amennyire szíjhosszbeállítás (rövidítés) nélkül lehet
és vegyes érzéseim vannak.
Egyrészt eléggé csillog ami rontja a leolvashatóságot (ráadásul közelre már szemüveg kell), bár ez nekem inkább férfiékszer és kevésbé zavar hogy nehezebb a percet beazonosítani.
Márészt ha a másik kezemmel a szijat a csuklómra szorítom egy kicsi kényelmetlenséget érzek a felfekvésben.
A sráccal a beszélgetés odáig jutott a japán órákról hogy aztán egy Seiko presage snowflake-et ( SRPC97J1 )
is felpróbáltam mivel élőben még nem láttam. Az kényelmesebbnek tűnt a maga 47mmm-es tokfülmagasságával.
Ez plusz két mm az Orientnél nagyon kevés de úgy látszik érezhető különbség.
Az acélszíj pedig mindkettőnél látszólag ugyanúgy tud hajlani...
Nem mondom azt hogy kényelmetlen, de mindennapos állandó viseletre gondolva mégis kicsit elgondolkodtat az orient megvétele.
Csak az a nagyon vonzó olcsó ára ne lenne (~80k) a DK05002D-nek a beszerzési forrásnál, könnyebben elvetném.A másik dolog hogy a snowflake nagyon-nagyon jó, eléggé megfogott. A HD-s Grand Seiko videokón látható érzés, látvány átjött ezen is ott élőben...
Tudom a skeletonos Orientnek pont ellentéte, de szubjektíve úgy érzem hogy egyszerree kell majd egy eltisztult
egyszerű szépség meg egy másik, amiben láthassam a hajszálrugót, horgonyt.
De a Seikora most ennyi pénzt (160k) nem akarok kiadni.
Egy bécsi stílusú cca 100 éves felesütős falióra restaurálását is ki kell fizetnem hamarosan...
Mondjuk az mindenképpen nagy lesz a 17-es csukómra ;-) -
zoarden
tag
Sziasztok,
Egy újszerű Orient Star DK05002D vásárlásán töröm a fejem.
Talán ma megyek felpróbálni a Tutuhoz. 17-es csuklóval kicsit tartok tőle hogy ez a 41mm-es picit kényelmetlen lehet.
100% hogy a boltban nincs kivéve egy szem sem a csatból, így meg nem tudom rendesen megtapasztalni hogy milyen lesz hordani több ideig. Ugyan foghatom a másik kezemmel a felesleges szemeket összehúzva, szűkítve, de így nem nagyon derül ki hogy az U-hoz vagy az O-hoz áll közelebb az alak a kezemen
Ugyan van egy SKX011-em gumiszíjjal amit napi szinten viselek - a koronaméret kb ugyanaz-bár a tokfültávolságot most nem hasonlítottam össze... szóval bizonytalan vagyok egy kicsit azzal kapcsolatban hogy a kényelmességet be tudom e ezzel a próbával azonosítani.
Ha valaki tud valami trükköt, kérem ossza meg velem! -
zoarden
tag
Sziasztok,
fiam számára gondolkodom egy tartós óra vásárlásán szülinapra (18), de ő nem nagyon szereti az analóg számlapokat.
Milyen jobb minőségű quartz órát javasoltok úgy 60eFt ig max.
40-42mm nél ne nagyon legyen nagyobb. Lehet sportos, de nem kell sok funkció bele, inkább alap.
5M max vízállóság elégséges.
Még esetleg rá tudom dumálni egy hibridre talán (analóg és digitálsi is)
Milyen márkákat, típusokat nézzek meg?Z
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3041, 96% Akkumulátor
- Ritkaság! Hibátlan! Intel Core I9 13900KS Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest