Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Bemutatkozott az Infinix GT széria új generációja
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Redmi Note 11 és 11S - biztos alapra jobb építeni
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Beszáll a Vivo a Pro Max csatába
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tarill
őstag
válasz
loscsaba86
üzenetére
pl. központi befecskendező
-
Kornel
veterán
1.0 vagy 1.4 boosterjet?
-
loscsaba86
csendes tag
Sziasztok!
Nekünk egy Suzuki Swift 1.3-asunk van. 1999-es évjárat, 3-ajtós ferdehátú.
Kb. 3 napja elkezdett rángatni menet közben. Az volt az érdekes, hogy ha gázt adtunk neki, akkor oké volt, csak ha levetted a lábad a gázról, akkor egy bizonyos fordulattól lefelé már dadogott, rángatott ebyén. Alapjáraton ugyanilyen rossz. Olyan, mintha le akarna állni.
Ezek lettek már cserélve: gyújtáskábelek, 4 db új gyertya, gyújtáselosztó, rotor. De a hiba még mindig fennáll.
Mi lehet a gond? Van valakinek tippje?
-
Kornel
veterán
Gyerekek nagyon tetszik az új swift.
GL+ még vállalható is.
Jövő héten biztosan megnézem. -
deka1
csendes tag
Sziasztok,
megtetszett egy 2009/11-es Suzuki Swift viszont próbaúton neccesen láttam ki belőle, lámpáknál is gond volt, messzire kellett volna megállni ahhoz, hogy lássam őket, kérdés, hogy lehet-e valahogy az ülésmagasságon állítani "házilag" azokban a típusokban, ahol ez nem támogatott..? Lefelé úgy értem..
üdv
-
M_AND_Ms
veterán
-
Kornel
veterán
Egyébként nem egyszerű döntés 4+M-t autóra elkölteni.
-
gerii
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Mondjuk én már csak automatát vennék, abban van, de 4,8M-ért Swiftet?
-
dReFiX
senior tag
Kezdődik

Egyébként ebben már magyrul beszél a navi stb.
-
Kornel
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Annyiért meg autót adnak már.
-
dReFiX
senior tag
válasz
Kornel
üzenetére
Swiftem volt/van/talán lesz is, úgyhogy elfogult vagyok....
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Pörgetni kell mint az eddigieket viszont marha jól eszik. Futó műve is nagyon jól vizsgázott azon az "úton". Fájó a tempomat hiánya középső kategóriában, és az is hogy alig 180 vagyok viszont éri a fejem hátul a kárpitot. DE az újságírók leírtak úgy is mindent, illetve max 2 hét és várnak a rendszámos tesztautók. -
-
Tarill
őstag
-
dReFiX
senior tag
válasz
mdani01
üzenetére
Ezek a képek a bemutatón készültek, Alsópetényben. Jövő héten lesznek az autók a szalonokban szerintem.
Egyébként kötelező az 1.0 teszt autó a szalonokban. Szóval ki lehet mindenhol próbálni mit is tud.
(28761) Kornel
Próbáltuk is egy hatvan kilométeres etapon mint az újságírók. -
válasz
Zoleee83
üzenetére
Az 1.6 szívó is igen jó esélyekkel indul az éhezőbajnokságon. Elmegyek én vele 4,2-3 literrel... igaz ekkor mozgó forgalmi akadály vagyok ) ld. még IFA)...

De ha az ember fia/lánya betartja a sebességhatárokat, akkor is megáll 5-5,5-ből.

Nekem senki ne mondja, hogy a turbós motor kevesebbet fog enni.

-
Zoleee83
addikt
Én ezért maradok a faék egyszerű szívómotornál, nincsenek kompromisszumok, rejtett költségek.
Lehet nem tud annyit, nem megy olyan jól, plusz lehet többet fogyaszt 100km-en 1-3 literrel, de igénytelen, az a max 1000 Ft meg számomra hanyagolható 100km-en.Szigorúan saját vélemény.

-
Danex
addikt
válasz
Kornel
üzenetére
kitudja... biztos sokat lehet segíteni rajta, ha 1-2 hetente van neki padlózva egy gyorsítás (ne rakódjon le a közvetlen befecskendezés miatt) persze csak üzem melegen.
Leállás előtt hagyni neki, hogy kicsit visszahűljön.
Start-stop ésszel való használata.
Induláskor hagyni ugyan úgy egy fél percet járni és utána indulgatni.
Olajcsere amúgy is 10K a gyártó szerint, azt nem hiszem, hogy érdemes tovább csökkenteni.
-
Kornel
veterán
Vajon mennyire lesz tartós az 1.0T?
-
Motion_Blur
félisten
Mennyire elfogadnám az autómba ezt a 1.2 90/120-as szívó benzint... 6.3ról tuti 5 literre csökkenne a fogyim. Új Switf meg simán 5 liter alatt, mivel 150 kilóval könnyebb. Annál az 1.0T is többet eszik azért. Persze jobban is megy.
Amúgy nincs kettőstömegű 1.0T-ben és 1.4T-ben sem.
-
tboldi
nagyúr
válasz
Kornel
üzenetére
Ez alapján láncos és DMF is van.
Tudom, a videóban az 1.4-es szerepel, de nem hinném, hogy különbség lenne ebben a 2 változat között.
-
Kornel
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Alapjáraton nem hallani, nagyon el van szigetelve.
Nem is razkodik.
Hirtelen padlógázra kihallatszik a Wartburg hang, de amint felveszi az egyenletes tempót, utána kisimul a hang.
Bőven jó
4/5 -
Kornel
veterán
Kenyelemre nagyon jó, tágas, elférek benne, az ülés lehetne puhább, és mondjuk plüss, ezért az ülés 4,5-est kap nálam.
A lábtér bőséges, 5-ös.
Felszereltség 5-ös.
Motor jól megy, 2000-tol végig ott a csúcs nyomaték, sokkal élhetőbb, mint az 1.6 benzin. Menettulajdonsagra 4,5, de bőven elég normál használatra.
Megbízhatóságra nyilván kérdés, ezért itt le lehetne húzni.
Fogyasztás ismét 5-ös, 500 km-est tesztautó nagyatlaga 5,5 volt, nekem 15 km alatt sikerült levinni 5,4-re, de ez simán reális vegyes fogyasztásnak is.
Rugozasa 4,5-es, azért érezni a hátsó csatolt lengőkar nem egy muktilink futómű.
Kormányzás csak 3,5-es, jojó, de nem egy remekmű.
Váltó nálam tökéletes volt, simán 4,5.
Kuplung pedál viszont ropogott, ez WTF? 3-as max. Garis csere lesz ez így első blikkre.Összességében 4,37M-ert nincs jobb autó ma ujan.
-
Kornel
veterán
Vezettem az ezres scross-t.
5-bol 4,5 pont nálam. -
dnelb
veterán
-
Zoleee83
addikt
válasz
Kornel
üzenetére
Nem nem, ha hiszed, ha nem, teljesen jól elférek benne, ülés hátratolva (nem is teljesen), megdöntve, padlóig leengedve.
Nem cserélném el egy Mondeora semmi pénzért, vicc az alkatrész ár a Suzukihoz, teljesen elégedett vagyok vele.
Anno Astra G, illetve Renault Tálája' volt versenyben.
Opelba nem fértem be , középkonzol nyomta a térdem, a Renault meg nem indult mikor megnéztem![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Saját vélemény: francia/olasz autót meg alapból nem veszünk, hacsak nincs feleslegesen szervízre költhető pénzünk.
-
dReFiX
senior tag
3,150 gl
3,450 gl+
1.0t gl+ 3,85
110 metál
Jövő héten lesz már a jobb szalonokban. -
gerii
addikt
Képeken ennek is az újfajta lőrés szélvédője van, azaz qrva alacsony a teteje. Ne legyen igazam, mert ha olyan mint a Baleno, akkor az szopó lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HIBÁTLAN iPhone 15 128GB Yellow-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4489, 100% Akksi
- HP EliteBook 745 G6 14" Ryzen 5 pro 3500U - 7 pro 3700U - 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Dell Precision 7550,15.6",FHD,i7-10850H,16GB DDR4,512GB SSD,Quadro T2000 4GB VGA,WIN11, 2 KAMERA
- Lenovo A485 Ryzen 5 pro 2500U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, számla, garancia
- 27% - ASUS VY279HGR IPS Monitor! 1920x1080 / 120Hz / 1ms / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Neee![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)