- Ulefone Armor X32 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Apple Watch
- Honor 400 Pro - Gép a képben
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Kelvin
őstag
Töltsd le ezt: makerpm-amd-12.1.sh
Majd tedd futtathatóvá. (tudod, hogy kell?)
A konzolban válts root felhasználóra, /su, majd a jelszó/ majd írd be a következőt ini 3.
Ezután átvált runlevel 3 -ra, itt ismét jelentkezz be root-ként, root és jelszó.
Majd állítsd be a könyvtárat ahova letöltötted a script-et. /mondjuk mc-ben lépkedj oda/
Ezután már nincs más dolgod, hogy elindítsd: ./makerpm-amd-12.1.sh -i
Ha befejezte indítsd újra a gépet, /reboot/ és minden szép és jó lesz. -
Kelvin
őstag
válasz
BigManus #2569 üzenetére
Az ntfs-config felesleges, kell neki a hal.
Az /etc/fstab -on belül, menj a hasonló sorra
#Device Mountpoint Filesystem Parameters
/dev/sda1 /windows/C ntfs-3g user,users,gid=users,fmask=113,dmask=002,locale=en_US.UTF-8 0 0és erre figyelj dmask=002 ez engedi az user-t írni is.
Mondjuk:
vi /etc/fstab
nyomsz egy i-t
átirod, majd
Esc és utána :wq!
Ezzel kilép és menti a változtatást. -
Kelvin
őstag
válasz
BigManus #2555 üzenetére
Szerintem ugyanúgy néz ki mint eddig a kde és a gnome 3 -is nem értem mire gondolsz, milyen új felületre.
Sajnálom, hogy így jártál. Nálam hála isten minden rendben és jóval gyorsabb és stabilabb a kde 4.7.2 is. Mindenre pillanatok alatt reagál és minden megszokott csomagom simán felment. -
-
Kelvin
őstag
válasz
!wannabe #2386 üzenetére
A skype által készített csomagból kihagytak pár függő csomag leírást és ezért azokat nem telepítette. Ezeket telepítetted terminálból, a részlet amit belinkeltél, igazából csak annyi, hogy néhány csomag telepítve van már.
Ajánlom figyelmedbe az http://forums.opensuse.org/ oldalt amennyiben tudsz picit angolul, ott pl. már ez is le lett írva -
Kelvin
őstag
válasz
!wannabe #2384 üzenetére
Távolítsd el a fent lévő skype csomagot, majd
ha 32-bit-es rendszert használsz
su -c 'zypper install libqt4 libqt4-x11 libqt4-dbus-1 libsigc++2 libpng12-0'
illetve ha 64-bit-es rendszered van
su -c 'zypper install libasound2-32bit xorg-x11-libXv-32bit xorg-x11-libs-32bit libqt4-x11-32bit libpng12-0-32bit'
akkor ezt vidd be a terminálba.
Telepítsd ezt.
Majd az Internet -> More Programs alatt megtalálod.
-
Kelvin
őstag
(#2174) stillness +1
1. Nálam semmivel nem lassabb mint egy ubuntu telepítés, persze ha a megfelelő médiákat hasonlítjuk össze.
2. YaST lassú? Melyik része? Nálam ez is rendben van.
3. Gnome vagy KDE rakja ki az asztal közepire a particióidat?Bár gondolom inkább az első mert én nem láttam KDE alatt.
4. A grub meg mindenütt grub maximum más verziószámmal. Nálam nincsen debian, ubuntu, fedora mellette csak win , de azt rendesen betölti.
Ha nem értesz hozzá, akkor meg használd bármelyik más linux betöltőjét ha azzal jó.Mi a manónak neked ennyi minden egy gépre, így nem ismersz meg semmit sem rendesen....
De akkor azt is mond, hogy miben kéne a segítség.
-
-
Kelvin
őstag
válasz
CPT.Pirk #2136 üzenetére
A gnome-keyring-manager arra volt jó, hogy beállíthattam, hogy csak egyszer kérje a jelszót a munkafolyamat során, attól függetlenül, hogy te utána még email klienst, ftp kilienst vagy olyan alkalmazást indítottál amihez mindig felugrott egyesével. Azt, hogy most ez miként valósul meg az új fejlesztésben nem tudom sajnos.
Ha letiltod, ahogy írtam ugyanúgy el lesz mentve a jelszavad csak nem egy titkosított file-ban.
Ezt könnyen kipróbálhatod mert utána csak vissza kell kapcsolni.
Itt biztosan találsz olyan embert aki ért hozzá és gnome-ot használ.
Vagy az angol nyelvű forumon. -
Kelvin
őstag
válasz
CPT.Pirk #2133 üzenetére
1. /usr/bin/gnome-keyring-daemon nevezd át mondjuk tegyél utána egy .-ot és egy t-betűt akkor tuti nem tudja elindítani
Csak azért ajánlok ilyen puritán módszert mert nem gnome-ot használok.
Amúgy vagy a yasban a sysconfig-ban vagy pedig a rendszerbetöltő beállításainál true-ról false-ra állítható. Ez lenne a szebb megoldásAmúgy ha a wi-fi is problémázik ne bajlódj vele mert nemsokára (márc.11) itt a 10.4, és nagyon pöpec, már rc1-óta tesztelem.
-
Kelvin
őstag
válasz
CPT.Pirk #2128 üzenetére
Én is kapkodva írtam és nem fejeztem be illetve jól ki magam
A jelszót a GNOME Keyring kéri akkor valószínűleg. Nem tudom, hogy jó vettem-e ki a szavaidból...egyszer kéri csak a jelszót amikor kapcsolódik a hálózathoz?
A GNOME Keyring védi az ftp connections, email password logins, wireless network authentication jelszavait. Ez egy jó dolog én is használom KDE alatt a megfelelőjét.
Persze ha azt akarod, hogy ne legyenek titkosítva ezek a jelszavaid meg lehet csinálni. -
Kelvin
őstag
-
Kelvin
őstag
válasz
CPT.Pirk #2121 üzenetére
Én már rég óta ezt használom.
A Skript először ellenőrzi, a telepítéshez szükséges követelményeket, kernel csomagok, stb....
Nyugodtan futtasd semmit sem fog elrontani, ha nincs valami rendben akkor kiírja és nem telepít.Régi verziós kernel-devel problémával még nem szembesültem....mi is lenne ez pontosan?
-
Kelvin
őstag
Sziasztok, itt a legegyszerűbb megoldás az fglrx telepítésére.
1.wget http://www.sebastian-siebert.de/downloads/makerpm-ati-11.1.sh
2.chown root:root makerpm-ati-11.1.sh
chmod 744 makerpm-ati-11.1.sh3../makerpm-ati-11.1.sh -i
4.reboot
Ez egy Skript amit Sebastian írt és tart karban.
Mindig a legújabb Catalyst-hoz igazítja. Ha minden igaz a 11.4-es kiadás hivatalos része lesz.(pl.: ha új kernelt raksz fel, rendszerindításkor automatikusan lefut a Skript. Amennyiben már egyszer futtattad.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470m - i5-3GEN I 8GB I 480GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- iKing.Hu - Honor Magic V2 Black Használt, karcmentes állapotban 16 GB RAM / 512 GB tárhely
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 32GB RAM 1000GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest