Hirdetés
- IFA 2025: Sokrétű tudást kínál az AGM két friss strapabírója
- Telekom T Phone 3 5G – modern tudakozó
- Valószínűleg a Honor legolcsóbb modellje lesz
- IFA 2025: Lépcsőmászó, víztisztító, szögletes és gombóc alakú robotporszívók
- 3 milliós villanyautó, AI tamagocsi és kamerás napszemüveg - megjött az AstraUX
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Google Pixel topik
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Telekom T Phone 3 5G – modern tudakozó
Új hozzászólás Aktív témák
-
wetomi
aktív tag
Öregecske AM3-as rendszeremről FM2-es APU-ra váltottam. Az alaplap+proci csere után ugyan gond nélkül működött tovább minden, de mégis csak a legalapvetőbb hardverek cserélődtek. Gondoltam így újrapakolom a rendszert is win7 dual bootal egy kis kocajáték érdekében.
Bizonyára csak én vagyok lemaradva pár évve az uefi és a secure boot csodálatos adományaival, de saját bőrömön nem tapasztaltam az "előnyeit". Fél szemmel ugyan követtem az elmúlt évek eseményeit, de a tegnap estét megszenvedtem.
Szóval a win7 csak MBR partíciós táblára hajlandó települni, GPT-re nem. De. Az openSUSE telepítő, mind a Leap 42.3, mint a Tumbleweed csak csak erőltette a GPT-t.
Nem tudom mit műveltek a telepítőjével, de mindkettő piszok lassú volt amíg egy-egy oldalról a következőre tovább lépett, de a particionáló felület is katasztrofálisan lassú volt, pedig azt nagyon szerettem. A betöltés, egy-egy módosítás "mentése"...
Csak a Btrfs-t erőltette, hiába particionáltam meg előre a saját kialakult rendszeremet. Egyszerűen képtelen voltam a meglévő windows partíció mellé odasúvasztani az openSUSE-t., hogy mindkettő működjön. Amikor nem csináltam uefi partíciót, az volt a baj, ha csináltam, akkor csatolni nem engedte, mert hogy foglalt a csatolási pont...
2 kör windows+opensuse tumbli telepítés után a 3. körben lezúztam a windows-t, anyáztam még egy sort a lassú telepítővel, de GPT-re lassan ugyan, de gond nélkül felhúztam egyészben egy Leap 42.3-at EXT4-es fájlrendszerre. A stabilitás mellett döntöttem a frissesség helyett.
Az egész gépfejlesztés amúgy is egy program miatt és virtuális gép miatt indult... Szóval a win7 marad a virtual boxban, jó helyen van ott, nem fogok játszani. A gép nekem erős, virtuális rendszeresen is tökéletes már a sebesség.
Az újrapakolt Leap 42.3 is sokkal pörgősebb és gyorsabb, mint a tegnap esti friss Tumbleweed telepítés, vagy a, fejlesztés utáni, de még érintetlen rendszer.
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen széket vegyek?
- Windows 11
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Synology NAS
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max Stílusos erő, Pro kamera rendszerrel! 128GB - 3 hónap gari!
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Új és újszerű 15"-16" Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital Purple SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest