Hirdetés
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Magisk
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Kétezer eurós csomag lehet a Vivo X300 Ultra
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aaalbi
tag
Sziasztok!
Vettem 1 új laptopot (hp g6-2240sh).
A teljes sztorihoz hozzátartozik, hogy fel akartam tenni a win7-et, de mire feltelepült és újraindult volna a telepítés befejeztével. Hát mit ad isten nem indult el. Aztán kiderítettem, hogy nem is fog. Csak win8al mert ahhoz van driver a hp oldalán.
Ezután direkt úgy csináltam partíciót h hagytam helyet a linuxnak. Ki szeretném próbálni hogy működik-e vele a laptop.
Kiválasztottam az openSUSE-t. feltettem a 12.2-est. Feltelepítem és természetesen az az idióta vindóz indult el. Most megjelent a 13.1 az van fent. A telepítés során figyeltem mindent, úgy volt a beállítás, hogy ne alapból az MBR-ből bootoljon hanem a /dev/boot/-ról.
Gondolom ide települ a GRUB2.
Ja, kezdő vagyok a témában.
Tehát itt is utolsó újraindulásnál azt látom, hogy a vindóz 8.a-es "csodája indul".
Olvasgattam a témában, hogy bootoljak be a live dvd-ről és majd a yast-al kell csinálni valamit.
Na ez itt a kérdés, hogy mit? Úgy h elinduljon a GRUB2 az elején.
Köszi a segítséget.
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft Office 2024 Home Business dobozos
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Xbox / Microsoft Store feltöltőkártya kód (digitális, HU) több címlet, több db, azonnal, olcsón
- RÓZSASZÍN! -20%!!! MACBOOK NEO!!!! - MAGYAR BILLES! - HAJNALPÍR AJÁNDÉKKAL!
- GAMER PC! i5-12400F / RTX 3060 Ti / 16GB 3000MHz / 512GB NVMe / 600w
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! EVGA FTW3 Ultra RTX 3080 10GB GDDR6X Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI Gaming Cyborg A15 FHD Gamer notebook - R5 240 16GB DDR5 512GB SSD RTX 5050 8GB
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest