Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telefonjavítás, szerviz
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
-
Mobilarena
Ez a topik a S.T.A.L.K.E.R. Shadow Of Chernobyl játék két ingyenes módjával (StalkerSoup és Narodnaya Solyanka Cumulative Pack 2) és honosításával foglalkozik.
FIGYELEM!
A StalkerSoup fejlesztés alatt álló játék, ezért hibák adódhatnak!
A végleges verzióra még várni kell
(TALÁN SOHA NEM JÖN EL AZ A NAP!).
Új hozzászólás Aktív témák
-
szepko
tag
sv destroy object [6923][af_electra_flash:af_electra_flash6923] [99358]
FATAL ERROR
[error]Expression : fatal error
[error]Function : CScriptEngine::lua_error
[error]File : E:\stalker\sources\trunk\xr_3da\xrGame\script_engine.cpp
[error]Line : 73
[error]Description : <no expression>
[error]Arguments : LUA error: ...hadow of chernobyl\gamedata\scripts\amk_anoms.script:365: attempt to index field '?' (a nil value)stack trace:
Föld alatt jelentkezik, rövid távú visszatöltés nem jön be, vaksi bolyongás a guglival Orosz linkeken célra vezet.
Megoldás:le az övről a detektorokkal! -
szepko
tag
-
szepko
tag
Tudja esetleg valaki ez mit akar jelenteni?

Starting RENDER device...
* GPU [vendor:10DE]-[device:1380]: NVIDIA GeForce GTX 750 Ti
* GPU driver: 23.21.13.8813
* CREATE: DeviceREF: 1
* Vertex Processor: PURE HARDWARE
* Texture memory: 4072 M
* DDI-level: 9.0
* GPU shading: vs(fffe0300/3.0/30), ps(ffff0300/3.0/30)
* GPU vertex cache: unrecognized, 16
* DVB created: 6144K
* DIB created: 512K
! Version conflict in shader 'def_shaders\def_aref'
! Version conflict in shader 'def_shaders\def_aref_v'
! Version conflict in shader 'def_shaders\def_trans'
! Version conflict in shader 'def_shaders\def_trans_v'
! Version conflict in shader 'def_shaders\def_trans_v_tuchi'
! Version conflict in shader 'def_shaders\lod_old'
! Renderer doesn't support blender 'effects\shadow_world'
! Version conflict in shader 'effects\watertest-1' -
Laris
junior tag
Közben itt Zatonon szereztem, egy Barret M95-ös sníper puskát, meglátom milyen ütős. De az PKS-07-es távcső még érdekel. ( egyébként újratelepítettem a játékot, és most nem találkoztam sem Petrenkónál, sem máshol, ezzel a távcsővel, pedig már Jupiteren vagyok, és a Soupos szál sincs lemaradva)
-
szepko
tag
Egy a kotróhajón, egy a hajó és közted a bokorban, egy a mocsár és az út között egy fa mögé bújik kb 100 méterre tőled. Frost a hosszú vascső elé áll, nem kell külön keresgélni.A két tagot lődd ki először, akik a helikopter mellett álnak, így haladj magad felé. A helit is lőheted de az hozzá van szkriptelve az F7 gombhoz

Bocs, az első három mesterlövész egyesével jelenik meg sorban, hajó, bokor,fa
-
Laris
junior tag
-
Laris
junior tag
Köszi a segítséget, de nem találom azt a zsákot. Vissza töltöttem azt a részt is amikor először mentem Jupiterre, akkor sem.Busstynak pénzes kazetta kellett innen, elvittem neki, de közben megbetegedett, Kruel vette át, egy gyógyszeres küldi neki is, és Simmeringen adta ezt a tranzakciós feladatot így vannak ők hárman.Lehet hogy máshol van az a puska. Gauss nem jó, itt nagyon gyorsnak, és pontosnak kell lenni.Lenne egy kérdésem ahol Aaz van ott is lapul egy mesterlövész ő lő ki, ha nem sikerül a feladat, és el akarod hagyni a területet őt is ki kell lőni, mellesleg 360 m-re van tőlem.

-
szepko
tag
Úgy emlékszem lőttem mindenkit akit láttam, aztán egyszer csak teljesült, sokadszorra.Mindenképp jó idő kell, különben semmit sem látni. A kord géppuskát vidd, a többi gyenge.Ha elkezdenek futkosni, akkor annyi.Gausst nem próbáltam. A jutalom miatt fontos küldi, ha tehetném ezzel kezdeném

-
Laris
junior tag
válasz
Gery D.
üzenetére
Shimmering adta ezt a feladatot. Ő a Kordonban van,két társával. Akkor kerültek a képbe, és hatékonyan segítettek amikor Sidorovichnak kellet kilopni a katonaság táskáját. Pár feladattal kisegítettem én is őket. Visszatérve a témához, Jupiteren elfoglaltam a kijelölt helyet, jött egy SMS.a következő szöveggel, várjak míg mindenki összegyűlik, mindenhol mesterlövészek lesznek, két percem lesz hogy Frost hadnagy kivételével mindenkit lapátra tegyek. Nem maradhat tanú VAlószínű, hogy Lieberman lenyúlta Sakharov papírjait, és passzolja Padlikov őrnagynak A gond az, hogy a helyszínt nem hagyhatom el, a tranzakció tőlem jó háromszáz méterre van Az idő homályos, és közben a zombik lőnek rám. Még nem tudtam eldönteni, mennyire fontos ez a küldi.Még annyit ha letelik a 2 perc akik megmaradtak beszaladnak a helikopterbe, é a feladat rontva..
-
Gery D.
Topikgazda
Kicsit érdekes az angol fordítás

Az első mondat úgy szól eredeti Oroszból fordítva, hogy Shimmering-(őt nem tudom, ki lehet) kéri, hogy akadályozzuk meg Jupiteren a Katonaság és a "Romlott"-(ennek majd lesz másik szó, ha odakerülök) Tudósok közötti üzletet.
A következő mondatok így szólhatnak:
A legfontosabb, hogy senki sem térhet haza a tranzakcióból. Kivételt kell tenni Frost hadnaggyal.
A fő célpontok, Lieberman Tudós és Padlikov őrnagy. Valószínű, hogy Sakharov-tól lopott iratok Lieberman birtokában vannak.
Shimmering megígérte, hogy tájékoztatni fog a tranzakció pontos idejéről.
Röviden ennyi lenne a feladat. Remélem segítettem.
-
Laris
junior tag
Köszi a segítséget, meglett a zsák. De lenne egy kérdésem. Itt Jupiteren a cementgyár tetejéről, az üzletet elég megzavarni, vagy egyből likvidálni kell a társaságot Frost hadnagy kivételével. Két perc van ráadva, de nagy a távolság, látni meg alig lehet A páncélos katonák eléggé golyóállóak, Mi itt a megoldás?

-
Laris
junior tag
Köszi az infót. Jártam a könyvtárban, de csak egy üres zsákot találtam, az egyik megdőlt szekrény mögött. Viszont mellette ott volt Cyclops írógépe.Eléggé csavart feladatok ezek, lehet hogy ennek is van valami előzménye, amit kihagytam? Egyébként te a könyvtár melyik részén találtad meg.
-
-
Gery D.
Topikgazda
16.7-es verzió kint. A StalkerSoup beépített frissítőjével letölthető.
-
Gery D.
Topikgazda
16.6 Mikropatch:
Micro update will correct:
- Friar spawn and his pda,
- find Berill armor (now military armor) task from the Sidorovich for the blockpost documents,
- Major Kuznetsov will sell a new armor from time to time,
- player can get a repair kit early or latter, depending on how he will do some of the tasks,
- improved backpack(drrr script) functionallaty
- redesigned script file for the weight icon. Now the icon is much more precise,
- and the other small corrections...
These are from me; santaI believe that TecnoBacon will wrote his fixes below;
-
Laris
junior tag
Amióta Stalkerozom, ilyen hatékony fegyverrel, mint az AA-12 Como nem találkoztam. Nagylátószögű kukkerja nyílt reflex irányzékos 2x-es nagyítással pillanatok alatt célra lehet vele állni.32db Buckshot lőszert akár egy sorozattal le lehet adni vele. A legerősebb mutánst is lefekteti, és micsoda hangja van.Sajna Cross-nak le kell adni ha nem akkor abba is lehet hagyni a játékot. szepko: a collectoros módban meddig jutottál? Meg lett az infernós küldi is.
-
Kaszas1990
csendes tag
Ertem es koszonom a valaszaitokat!

-
Laris
junior tag
Ez a Solyanka tetszik ez a játék, de nem sikerül párhuzamosan vinni a több szálon futó feladatsorokat, és máris jön a kraft! A Soupos részt ismerem, a collektoros részt nem, Zaton-on, és Jupiteren is kódolt ajtók megállítottak, gondolom a Soupos rész után lesz elérhető. szepko : a collektoros gyüjtögetést a fekete angyal felvétele után tudom elkezdeni.Felvettem már a küldetést,pár elektromos kiméra kinyírása után meglesz.Remélem a Soupos rész után már nem kell ennyire katonásan ügyelni a sorrenre.
Az infernós küldinél én a banditákat a Vadvidéken ( ahol a mesterlövészek voltak ) kaptam el többször is. -
Sensut
őstag
Ez valami új hiba. Nálam Le Havre miatt sosem orrolt meg Akim a Soupban, de egyszer utólag valamitől igen, és nem Le Havre miatt volt, mert őt már korábban kinyírtam és akkor még béke volt köztünk. Valami egy logikátlan hibát generál vele kapcsolatban a játék során. Ha bele gondolunk, Akimnak semmi köze senkihez, ő egy szabadúszó. Ez a problem csak a Soupban van, mert a Solyankában ilyesmi nem történt meg egyszer sem.
-
Laris
junior tag
Köszi. Pár visszatöltéssel, új küldetésteljesítéssel próbálkoztam, és elég zavaros lett a dolog.Vissza töltöttem égészen Fima-ig . mert sokáig halogattam a szappanos küldijét, és egy idő után nem állt szóba velem. Próbaképp előre elhelyeztem egy gázpalackot Havre melletti ajtónál, a szóváltás utáni menekülés végett.Lelőttem Havret , irány Akim, és elfogadta a közben összegyűjtött zombi kezeket. Aranycafatot meg árulja a Doki .Elakadni meg biztos fogok még többször is.
-
szepko
tag
Üdv
Havre kereskedő, Akim is az, szerintem ezért pirul be. Először is vidd el Akimnak a zombi kezeket, a doksikat, a páncélokat.Jobb lesz a viszonyod vele,nem pirul be.Megpróbáltam lelőni, leszúrni,hogy aztán feltámasszam de nem igen akar möghóni

Aranycafat van nálad de Yakut csak most küld Ghost után.
Így el fogsz akadni. -
Laris
junior tag
Visszatöltöttem egy korábbi állást, ahol Akim még barát, Le Havre-t kiiktattam, ahogy szoktam, visszamentem Akim-hoz aki újból ellenség lett.Lehet valami összefonódás közöttük. Nem hinném, hogy valamit elrontottam, az altatás utáni szóváltáskor ő lőtt először, én meg a Saiga taktic-al ledózeroltam, meg a haverjait is.Nem gondolnám, hogy ennek így kellene történnie, mármint hogy Akim bepirosodik. ( ha lenne KM/H számláló )

-
Laris
junior tag
Sziasztok . Akim ellenség lett , ki lehet vele békülni? Sidorovich nem foglalkozik ilyen kis témával, simán visszatölteném, de azóta olyan feladatokat oldottam meg, amit nem szeretnék, ha lenne megoldás.

-
Gery D.
Topikgazda
válasz
Kaszas1990
üzenetére
Ahogy az összefoglalóban is le van írva, a honosítás nincs kész, csak a Soup-os küldetések vannak benne fordítva, úgy hogy teljes fordítást ne várj.
-
Laris
junior tag
válasz
Kaszas1990
üzenetére
Itt fönt az összefoglalóban mindent megtalálsz, magyarítást játékkönnyítést.. A MEGA-ról két nap alatt lejön a szüneteltetést is beleszámítva.Felrakod a két patch-et törlöd a gamedata mappát, és rádobod a magyarítás gamedatáját. -
kekeeci
senior tag
válasz
Kaszas1990
üzenetére
A lap tetején az 'Összefoglalóból'.
-
Kaszas1990
csendes tag
Sziasztok erdeklodnek, h honnan lehet letolteni a STALKER Narodnaya Solyanka meg a honositast? A valaszt koszonom elore is.

-
Gery D.
Topikgazda
Az első fájlban a </text> részből véletlenül töröltem a fordítás során a < jelet, az volt az end tag, vagyis a vég jel, a második fájlban pedig szintén ugyanez volt a helyzet, csak ott egy " jelet.

Sajnos ha siet az ember, néha belecsúszik ilyen baki. De mind a kettőnél szépen leírta a log fájl, hogy mi volt a baj.
-
Gery D.
Topikgazda
Mindjárt utánanézek.
Update: gamedata/scripts/arhara_dialog.script fájl javítva.
Tesztelve, a fordításom használható most már. Köszi Szepko a logokat.
Loggal egyszerűbb a javítás, mint úgy, hogy beírjuk ide, hogy nem indul, mert kidob. Minden esetben, amikor crash-sel kilép a játék, egy log vég sokat segít.
-
szepko
tag
válasz
Gery D.
üzenetére
FATAL ERROR
[error]Expression : fatal error
[error]Function : CScriptEngine::lua_error
[error]File : E:\stalker\sources\trunk\xr_3da\xrGame\script_engine.cpp
[error]Line : 73
[error]Description : <no expression>
[error]Arguments : LUA error: ...ow of chernobyl\gamedata\scripts\bind_stalker.script:407: attempt to index global 'arhara_dialog' (a nil value)stack trace:
Már elindul.Menüig eljut. Mentés betöltésnél, és új játék esetében ugyan ezt dobja.
-
szepko
tag
válasz
Gery D.
üzenetére
Üdv!
Nekem ezt dobta.
FATAL ERROR
[error]Expression : false
[error]Function : CXml::Init
[error]File : E:\stalker\sources\trunk\xrXMLParser\xrXMLParser.cpp
[error]Line : 87
[error]Description : XML file:text\rus\aem_strings.xml value: errDescr:Error reading end tag.stack trace:
-
Laris
junior tag
válasz
Gery D.
üzenetére
Nos talán sorba venném. Az NS-val játszottam,de valószínű, hogy a célszerű haladási sorrendet átléptem, összekevertem.Az történt, hogy a Zatonos szálat erőltettem, amíg lehetett, majd a Suopos szállal haladtam csak közben megfeledkeztem, Dan-ról, és Arharáról is , és így beütött a kraft. Az az egy idő után nem tudtam felvenni fontos feladatokat, az elvégzett feladatot nem tudtam leadni, lemenni a laborba felvenni küldetés tárgyat stb.Ráadásul régebbi mentésekkel el sem indult a játék. ( ezt úgy értem, hogy időnként az elmentéseket belerakom egy külön mappába) ez volt az előzmény. Újratelepítettem a MEGA-ról most letöltött NS-t ráraktam ami kellett, majd a most leszedett magyarításodat, de ezzel csak angolul ment,meg úgy ahogy föntebb leírtam. Azután találtam a gépen egy tavaly nyári magyarításodat, gamedata mappa törölve magyarítás föl és működik.A legutolsó magyarításoddal nekem el sem indult a játék. Log- file-t nem tudok küldeni, mert már letöröltem, egyébként is minden hibás programot amit le is ellenőrzök törlök.
-
Gery D.
Topikgazda
Az, hogy nem tölthető az NSCP2, az mit jelent pontosan? A fordításom nem tölthető, vagy maga a játék? Mert a játék a tárhelyemen nincs fent.
Az, hogy nem indul a játék, így nem tudom, mitől lehet. Egy log ilyenkor mindig sokat segít. A legvégén pár sorban szokott lenni a hiba leírása, azt kérném ide bemásolni. Az appdata mappában található.
Kérnék képet arról a félig Orosz-Magyarról. Csak így tudok ránézni a fájlokra.
Az mit jelent, hogy egy régebbi fordításommal működik a játék? Az NSCP2-ben nincs, csak 1 verzió. Nem keverted véletlenül a Soup-pal a fájlokat?
Ha valami hibát talál valaki, azt ne csak leírja, rakjon be róla képet és log leírást is, mert ez így esélytelen a javítás.
-
Aarpok
őstag
Újabb SOUP újítás ha az irányító sokáig szuggerál akkor te magad is a zombik csoportjához fogsz tartozni ezt egy pirosan pulzáló agyindikátor jelzi a minimap alatt.Onnantól kezdve megnő az ellenségek száma.

Esetleg Szidó kitud szabadítani a csoportból persze jó sok Rubelért,de addig el is kell jutni.Egyszerűbb megoldás a visszatöltés mikor még minden normális. -
Laris
junior tag
Szia Gery D Egy NS -val kapcsolatos kérdésem lenne.Az összefoglalóban, a MEGA-ról letöltöttem, sorban ráraktam a patch-ket, a javított angolt majd a magyarításodat, de csak angolul megy a játék, van itt még valami ami kell hozzá? Ha a gamedatát törlöm, simán oroszul megy. A tárhejedről nem tölthető az NSPC 2. Ja igen egyszer bejött olyan magyar ciril keverék.
-
Sensut
őstag
Ahogy Gery D. kollega mondta, a Bárnál ez megszokott probléma még az alapjátékban is. Viszont erre még rátesz egy lapáttal az is, hogy ha a dolgaidat mind a Bár területén tárolod, ahogy mindannyian szoktuk
Ilyenkor a motor nem csak a szereplőkre keres rá, de minden egyes tárgyat indexelnie kell, ami szintén időbe, de még inkább több memóriába kerül. Ezért ha nincs elég memóriád a gépben, jön a crash. Ha pedig a virtuális memóriára vagy kényszerülve és még tudja kezelni azt, akkor várnod kell néhány másodpercet, amíg minden szir-szar betöltődik, illetve kiíródik a merevlemezre (itt sokat segít egy SSD). Ez általában a hídnál, vagy közvetlen a híd után történik. Még vannak ilyen területek aztán Pripjátyban is, ahol sajnos már törvényszerű a crash bármennyi memória mellett is. -
Yutani
nagyúr
Bal oldalon a kerítés mellett menve sikerült bejutni, közben néhányszor megakadt persze.
-
Gery D.
Topikgazda
A logból az utolsó néhány sor többet segítene. Bár, nekem csak szimplán megfagy úgy 10mp-re a hídon átérve, de tovább megy. Nem hiszem, hogy bármit is törölni kellene, hogy jó legyen. Ez már az eredeti Stalker-ben is benne volt. Ugyanez az eset áll fenn, ha a másik oldalról próbálsz meg bemenni a Bár területére. Hirtelen annyi textúrát és NPC-t kell betöltenie, hogy a játék megáll. Talán ez az egyetlen hely az egész játékban, ahol ennyi karakter mozog ilyen kevés területen.
-
Yutani
nagyúr
Most azzal küzdök, hogy a Szeméttelepről átmenve Rostokba a város előtt, még a Szolgálatosok állása előtt mindig kilép a játék. A shader cache hol található a SS esetében? Esetleg annak a törlése segítene.
-
Yutani
nagyúr
-
Gery D.
Topikgazda
Nézd meg jobban a földet, mert a táska beleolvad a környezetbe. De használd a keresőt is néha, mert nem is olyan régen erről már esett szó.
Ha valaki elakad a Soup Level 0-ás részénél, először keressen rá a gyorskeresőben, mert szinte mindenről volt már szó, ami kicsit is körülményesebb feladat.
-
Yutani
nagyúr
Esetleg tudjátok, hogy Agropromban Ghost dokumentumait hol találom az északi részen bekarikázott területen belül?
-
hubai38
aktív tag
Ma is kaptunk egy kis javítást?Kezdjek új játékot?
-
Új hozzászólás Aktív témák
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- Okos Otthon / Smart Home
- Projektor topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple asztali gépek
- Telekom mobilszolgáltatások
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- MSI CLAW A1M 512GB GamerPC + hordozó tok 2027.09.19-ig garancia!!!
- Szép Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i9-11950H 64/2TB RTX A4000 8GB 4K OLED
- Msi Nvidia Gtx 590 ( dual gpu) ritka
- iPhone 15 Pro max 256GB gyári független mint az új 100% akku
- Eladó gamer pc, Intel i7, GTX 1660 TI 6gb
- Beszámítás! Acer Predator Helios Neo 16 notebook-i9 14900HX 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 8GB W11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Samsung Galaxy A54 5G / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

És újonc fokozattól egy fokkal sem feljebb.
Ez a kiskés feladat, egyenlőre még nagy falat nekem