- Yettel topik
- Akciófigyelő: Ajándékokkal érkeztek meg az új Dreame porszívók
- Hamarosan körbefotózza a Google a Balatont
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- iPhone topik
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Bluetooth-headsetekről általában
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacces
őstag
és Sk8erPeter és martonx, köszönöm a választ.
Picit tovább boncolgatom. A User_Hirdetés tábla az lett rontva névre, az valójában User_Hirdető kapcsoló tábla akart volna lenni.Ez csak egy elméleti gyakorlat... Na várj kitalálok valamit. Ez eszembe jutott és elgondolkoztam rajta.
Zsír, van egy példám
.Van egy weboldal, ahol mesehősök vannak rajta, és meg lehet rendelni az ő szolgáltatásukat.
Például.: (Ennél jobb példa nem jutott eszembe) Super Mario hirdet, mint hirdető. Én, mint oldal tulajdonos, a hirdetőtől szeretnék kérni vezeték nevet, kort, számlázási adatokat! (ezért kezelem külön, mert a sima felhasználótól ilyet nem kérek). A felhasználó, pedig tud üzenetet küldeni Super Marionak, hogy vezetéket kellene szerelni, vagy aranyat gyűjteni. Illetve tudom értékelni Super Mario hirdetését: Hogy hüm, ő egy nagyon jó vezetékszerelő.
Ahhoz hogy valaki hirdést adjon fel, az-az hirdessen, ahhoz regisztrálnia kell magát.És így a user_táblával eltudnám azt intézni, hogy ez a felhasználók beléptetéséhez kell és ennyi. És nem lenne egy csomó null, érték.
Felhasználó, tábla most is annyi adat, amennyi. Mit tud a weboldalon, csak regisztrált felhasználó tud üzenetet küldeni a hirdetőnek, esetleg kommentálni a hirdetésben látható terméket!(De egy mezei felhasználótól nem kérem, hogy adjon meg szállítási címet, keresztnevet, ezért tekintem őt, mint külön típus.). És egy nem regisztrált felhasználó nem tudja értékelni Super Mariot, meg üzit küldeni neki.
Akkor ezért szedném külön, hogy user tábla, hirdetés tábla, és hirdető_adatai tábla. (és akkor a hirdetőtáblában lenne: user_id, számlázási adatok stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyúrósok ide!
- Samsung kuponkunyeráló
- Kész rémálom lesz Linuxot használni jövőre az USA egyes államaiban
- PlayStation 5
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Minigép vagy NAS? Mindkettő!
- Szintet lépett "lopakodó" alaplap készül a Colorful műhelyében
- AMD FX
- Elektromos autók - motorok
- OLED monitor topic
- További aktív témák...
- KIÁRUSÍTÁS - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 Dock (akár 2x4K felbontás)
- HP EliteBook 830 G5, G6 13,3" i5, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- LG 45GS95QX - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ADATA XPG Valor Air 600W
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

.