Hirdetés
- iPhone topik
- Karácsonykor nyerte meg a Honor az üzemidőcsatát
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- A mostaninál szélesebb Foldon dolgozhat a Samsung
- Így változik a Galaxy A37 és A57 kamerája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
SQLkerdes
csendes tag
Sziasztok, van egy bosszantó problémám és a neten nem leltem semmit ezzel kapcsolatban.
Háttér:
szoftver: SQL Server Management Studio Express (tudjátok amit le lehet tölteni és installálni, korlátozott funcionalitás, zéró ár).
Egyetlen gépen fut a teljes cucc, szóval a Dell-emen fut a szerver is meg itt írom a query-ket is.
Statikus adatbázis tábláira írok lekérdezéseket (szal a táblák meg az adatbázis tartalma nem változik menet közben)Probléma: írok query-ket amik eredményét szeretném más query-k FROM részében használni, de nem tudom hogy kell.
Access-ben ez nagyon egyszerű, a query-t úgyanúgy kell használni mintha egy tábla lenne, de MS Server alatt egyszerűen nem látom a query-ket.
Le tudom menteni a query-jeimet (nem az eredményként létrejövő adattáblát, hanem a query-t magát), de itt végetér a tudományom.Meg tudnám csinálni, hogy 'SELECT ... INTO ujtabla' utasítással fizikailag is létrehozom a query-k eredményét, de sok query-m van és félek durván elszállna az adatbázis mérete.
Szintén be tudnám copy-paste-lni a query SQL kódját a FROM részbe (subquery), de az meg hibalehetőség, meg egy idő után bonyolult (pld ha 5-6 táblát meg query-t próbálok join-olni).
Access-ben is megpróbálhatnám, de ott nincs FULL OUTER JOIN, amire meg nagy nagy szükségem van (illetve van, csak bonyi a jobbos meg balos joinokat összefűzni).
Szóval a legjobb megoldás a query-k használata lenne, de nem tudom hogy kell.
Bármi ötletet hálásan fogadok!
Új hozzászólás Aktív témák
- Dobozos Lenovo Thinkpad T14s G6 Tartós Laptop 14" -60% Snapdragon X Elite 32/1TB FHD+
- Samsung Odyssey LS49CG954SU OLED Monitor
- DELL latitude 5420 Tartós Üzleti Laptop 14" -70% i5-1145G7 4Mag 16Gb 512GB SSD FHD IPS
- Apple iPhone SE 2022 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook aiR m2 Midnight '13,6 8/256GB
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i5 9600K 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA 400W
- Lenovo Thinkpad X1 Yoga 6th Gen. i7 11th, 32GB RAM, új akku, 4G LTE, toll, 27% ÁFÁS (0215)
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Eladó Xiaomi Redmi 10 64GB / 12 hó jótállás
- Acer Predator Rift Essential gamer szék
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest