- Ringbe száll a Xiaomi a mobilchip piacon
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Mobil flották
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Predatorr
őstag
Megjött a Buds 5 pro, remek a hangzása, hallani az LDAC jobb minőségét (még az mp3 is kicsit jobb minőségben jön át, mint újratömörített AAC-vel), viszont néha picit zizeg a bt.
Az ótvar xiaomi buds appal persze szórakoztam 1 óráig, mire felismerte, ahhoz is a My Buds app kellett, amellyel viszont nem lehet kezelni.
Végül a PC/tel kombó csatlakizás is működik.
Szerintem van értelme olcsón is egy jobb (LDAC) felszereltségű fülest választani. Főleg ennél a Semminél. -
Predatorr
őstag
válasz
<Adamsky> #27 üzenetére
Azt írtad, hogy LDAC minőséget várok, én viszont nem azt, hanem, hogy kíváncsi vagyok, mit tud. Egyébként olcsó cuccban már csalódtam kellemesen nem is egyszer, drágában meg éppen ellenkezőleg.
A másiknál is, ha elsőre és másodikra is fordítva értetted, mit segíthetnék? -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Predatorr #26 üzenetére
"... (akcióban) 21 000 Ft-ért árult, LDAC-ot támogató füles minőségére vagyok kíváncsi ... "
A Redmi Buds 4 Pro-ról beszélünk? O.K. jogos, nem 14e Ft, hanem 19e Ft + szállítás. Az eredményen – véleményem szerint – nem változtat. Erről beszéltünk korábban, hogy ez nem az a kategória, ahol előjönnek a nagyobb sávszélt biztosító codec-ek előnyei." ... az AptX-et is éppen ellenkezőképpen értetted, mint amit egyébként magyarul leírtam ... "
Ezt írtad: "Nálam már az AptX is kész főnyeremény volt SBC/AAC után."
Akkor segíts kérlek, hogy ezt, hogyan értsem?! -
Predatorr
őstag
válasz
<Adamsky> #25 üzenetére
Nem jól érted. Egy (akcióban) 21 000 Ft-ért árult, LDAC-ot támogató füles minőségére vagyok kíváncsi, főleg, hogy már a 11e Ft-os AptX-es minőségét is hallottam. Ez kicsit sem azt jelenti, amit érteni vélsz, de nem csodálkozom, ha az AptX-et is éppen ellenkezőképpen értetted, mint amit egyébként magyarul leírtam, és még idéztél is.
Szövegértés...
-
<Adamsky>
nagyúr
"Remélem még mindig a pici fülesekről van szó ... " – de bizony
" ... open ear mérető sugárzóból ... " – ezt most nem világos nekem, hogy mire gondolsz.
Pontosítanék (és konkretizálnám), hogy én mire: az előbbi hozzászólásomban in-ear fülesről, egészen konkrétan egy Technics EAH-AZ80-ról beszéltem, amikor azt állítottam, hogy ha nem is ordas nagy a különbség, de azért érezni / hallani, mikor LDAC-ot használva szólal meg.
Szóval lehet itt volt köztünk egy kis félreértés: te open-ear fülesre, én pedig már in-ear-re gondoltam. Az open-ear nálam egyébként sem "pálya".
Mondjuk aztán behozod a SoundPEATS fülesét, ami viszont in-ear, szóval kicsit meg vagyok kavarodva" ... nem lehetséges ekkora méretben ... " – ezzel azt állítod, hogy még a vezetékes fülesek sem (ahol nem korlát a saját kis beépített erősítés, DSP, DAC) képesek minőségi zenehallgatásra. Ezt én (de szerintem még jó páran) vitatnám ...
#24 Predatorr
Jól értem, hogy egy hazai kisker br. 14e Ft-os TWS fülestől várod az "LDAC minőséget"?" ... az AptX is kész főnyeremény volt SBC/AAC után."
He?Nálad az aptX rosszabb volt, mint az SBC? No ez egyre érdekesebb.
-
Predatorr
őstag
válasz
<Adamsky> #20 üzenetére
Azt tervezésnek hívják. Hangolni akkor kell, ha előbbi félrement.
90-es években bementél egy szakboltba, aztán 5-féle f.sza fejhallgatót vehettél, ma meg 100/100 hulladék, mert parasztnak jó, a minőségit ki sem rakják. Webshopok kb. ugyanaz, és egyre többfelé látom az arany „hi-fi audio” plecsnit SBC/AAC hulladékokon, meg persze mindent valami híres hangmérnök vagy cég „hangolt”.
Az elektronikával szívsz, mert az egyetlen pillanat alatt döglik be, nem.érzed előtte, hogy baj lenne (Audi TT 1. gen. pl.).
Rendeltem egy Redmi Buds 4 Prot, kíváncsi vagyok, mennyire jó LDAC-vel ennyiért. Az ugyanennyibe kerülő vackoknál csak jobb.
Én inkább eladom a Samsung telefont, de én mondjuk gondolkodok és számolok is.Futo001: Nálam már az AptX is kész főnyeremény volt SBC/AAC után. Jó hallással persze nem mindekit vert meg a sors. Én átkozottul beleborzongok abba is, ha a cinek scisceregnek (cintányérkaparás), még a gondolatába is, mert spóroltak a magasakon a kódolásnál, brrr... de tömörítésnél a felhangok és zöngék is eltűnnek, aztán üres hordó a zene számomra akármilyen utólagos feljavítással. Persze csellózásnál durván büntetett, ha fél mm-t is melléfogtam egy üveghangnál, mint egy áramütés, az én bajom.
-
futo001
senior tag
válasz
<Adamsky> #22 üzenetére
Remélem még mindig a pici fülesekről van szó, és nem kevertük bele a fejhallgatókat.
Fizikai képtelenség lenne LDAC minőséget kisajtolni egy hagyományos technológiát használó open ear mérető sugárzóból. Lehet megváltozik a hangszín, ami éppen jobban bejön az egyénnek és ezt hallja is, de nem lesz minőségibb, mert nem lehetséges ekkora méretben dinamukisan lefedni a hallható tartományt. Igaz, már ez is megdölni látszik az xMEMS-ekkel szerelt füleseknél, pl a SoundPEATS Capsule3 Pro+ már megkívánja a fejlettebb kodeket, ennek megfelelően támogatja is.Akkor nem "jutottál messzire".
Amellett, hogy a múltban prémium audió eszközök tesztberendezéseinek fejlesztésével és kalibrációjával foglalkoztam, 2019-2024 között nem hiszem, hogy lenne olyan prémium gyártó és prémium termék amit ne próbáltam volna a kategóriában, legyen az buds vagy open ear. Ennek ellenére open ear kategóriában mégis a legrészletesebb, legkiegyensúlyozottabb és értelmezhető térrel rendelkezó minőséget egy kínai gyártó terméke kínálja jelenleg, AAC-vel. Itt van a Bose, Audio-Technica, Apple, Sony, B&O, B&W, HIFIMAN, Sennheiser, Cambridge Audio stb a fiókban csilivili kodekekkel és mégis egy kínai open eart használok futásra, meetingre, néha filmezni, játszani és zenélni is. Persze utóbbi háromra van jobb, de az nem open ear vagy buds kategória.
Nincs miért beletenni a modernebb kodekeket ezekbe a pici, hagyományos fülesekbe, 0 a funkcionális hozzáadott érték, persze a placebo is eladható, de nem fog akkora plusz bevételt generálni, hogy vesződjenek vele olyan gyártók, akik a roadmapjaikaet valós piaci adatok analízisét követően rakják össze. Inkább a gond, hogy olyan kodekek sem kerülnek bevezetésre, ami pl az akkuidőt vagy a késleltetést javítaná. De ezekbe a kampós meg agybadugós fülesekbe ez nem is annyira kell, lenne akinek jól lönne, de az a piac is szűk, nincs miért becélozni. Ráadásul egy kodek bevezetése nem csak az alkatrészből és licensből áll, rengeteg finomhangolás van a háttérben, egyenként minden kodekre, modellenként. Amúgy is, inkább tudjon kevesebbet, de azt nagyon jól. Azért azt is szeretném megjegyezni, hogy a fentebb írtak a szubjektív véleményemet képviselik, az ízlés nem mérhető és használható mint racionális alap (ezért is mérünk).Az egyik gond a mai kereslettel, hogy mindent is akarunk, de azért drága se legyen és el se romoljon.
Hallottál már az LC3 codec-ről?
Ne sértegess.(viccelek)
Ezt nem értem. Mi nem "elhanyagolható"?
A modernebb kodekek hiánya, mivel ezek forráseszközök. -
<Adamsky>
nagyúr
"A valaha általam próbált legjobb buds és openear is csak SBC/AAC ... "
Akkor nem "jutottál messzire". Nyilván egyén, helyzet (nyugodt zenehallgatás: otthon, iroda), forrás és zenefüggő) és eszköz (jó cucc + jó codec) függő a dolog, de én bizony hallom az AAC és az LDAC között a különbséget.
Nem azt mondom, hogy ha az adott eszköz csak AAC-n képes megszólalni, akkor sikítva tépem ki a fülemből, de egy jó minőségű felvétel tud annyi pluszt adni, ami miatt (nekem) megéri a jobb codec." ... mert rájöttek, hogy meló van vele ... "
Én ezt borúsabban látom. Lesz*rják, mert látják, hogy így is eladható a cuccuk. Sőt, több pénzt tudnak abból kihozni, ha speckó / saját codec-et használnak, és így magukhoz képesek láncolni a user-t. Ilyen a Samsung a scalable codec-el. Én ugyan még nem hallottam ilyen fülest, de állítólag – annyira nem meglepő módon – jobban szól, mint az SBC/AAC. Mit tesz ilyenkor az egyszeri user. Samsung telefonhoz Samsung fülest vesz. Win-Win! Ja, nem! Csak win ...Hallottál már az LC3 codec-ről? Alig pár gyártó készüléke támogatja. Fülesből is inkább csak az olcsóbbak. Ok? Szerintem ugyanaz, mint amit fentebb írtam. Jau lesz az a parasztnak így, ahogy van (SBC/AAC). Persze a bt. verziót lép, de nulla, semmi, nyista az ebből származó előny, mert a "kézzel fogható" újdonságok nem kerülnek implementálásra.
"Telefonnál ugyanez azért nem ennyire elhanyagolható persze."
Ezt nem értem. Mi nem "elhanyagolható"? -
futo001
senior tag
válasz
Predatorr #13 üzenetére
Eleinte én is figyeltem a kodekre, aztán 100+ buds és open ear kipróbálása után már nem érdekel, mert semmi jelentősége nincs, úgysem tudják ezek a mütyűrök kihasználni a komolyabbakat. A valaha általam próbált legjobb buds és openear is csak SBC/AAC. Ma már gyakrabban látom kodekek sorát olcsó kínai termékekben, mint a drágább versenytársaikban, mert rájöttek, hogy meló van vele, a hozzáadott érték peding legfeljebb a marketingig terjed.
Telefonnál ugyanez azért nem ennyire elhanyagolható persze. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Predatorr #19 üzenetére
"Rég rossz, ha egy fülhallgatót hangolni kell .... "
Félreérted. Úgy értettem a gyárban. Abban igazad vagy, hogy utóbb egyre több gyártó épp az EQ meglétével próbálja az előbbi munkát megspórolni."Ez olyan, mint amikor nem a jó futómű ... "
Így van!Ott is a gyárban kell jól hangolni. Ha sz@r, akkor az elektronika sem biztos, hogy az úton tudja majd tartani.
-
Predatorr
őstag
válasz
<Adamsky> #17 üzenetére
Ki puffog? Csak megállapítottam néhány tényt.
Támogatók nyilván nem engedik, ahogy fülhallgatóknál sem szokták. Annyira is értékelem ezeket a "teszteket". Sok helyen fel sem tüntetik, csak oda virítják, hogy Hi-fi! EU-s és hazai fogyasztóvédelem meg lapít a fűben. Késleltetésnél ugyanez. Aztán, ha végre találnék akár 50-60e körül egy hangzásban jó fülest, megnézek egy teszt videót (mert reviewban ugye tilos megírni), és a pisztolylövés fél másodpercet késik. Képzeld el ezt játékban, hányszor lőnek le, mire meghallod.
Telefon? Xiaomi 14-gyel megkapsz mindent épelméjű áron (de LDAC, aptX még az A52S-emben is van, a jack csatiról nem is beszélve), a többi megint felejtős.
Rég rossz, ha egy fülhallgatót hangolni kell, ezért messziről kerülöm azokat is, amelyeknél rögtön kihangsúlyozzák, hogy ott az EQ a hangzás beállításához. Ez olyan, mint amikor nem a jó futómű, hanem az elektronika tartja úton a kocsidat.
Futás közben sosem zavart, gyúrás közben sem, bringázásnál meg néha leszálláskor akadt a kormányba. Vigasztal a töredék ár és a sokkal jobb hangzás.Persze szélzaj miatt nekem is kellett egy bt, de 40km/h fölött a 35db zajszűrés sem ér sokat, legföljebb a zajterhelés kisebb, a zenét úgy is alig hallani. Szerencsére az utazótempó inkább 30km/h, de ha jön a szél, vagy egy lejtő...
Most kompromisszumosan egy Haylou X1 Pro-t nyúzok, egy picit csettegős (8mm hangszaró, ugye, vs. Mori Pro 12mm. amelyen semmit nem kell állítani), ami minimális középmagas EQ-lehúzással kiiktatható, úgy már kiegyensúlyozott hangképpel bír, és zéró észlelhető késleltetéssel (lips sync) működik, szóval játékra is jó.
Amennyit én tankolok, 30e egy örökkévalóság.Rég leszoktam az autóról, bármi hétköznapi dolog sokkal olcsóbban elintézhető anélkül.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Predatorr #15 üzenetére
"És az talán nem pofátlanság?" – az, de ezen nem érdemes puffogni, mert az emberek veszik így is, mintha nem lenne holnap. Egyébként te hány telefontesztnél olvastál pl. bt. codec támogatással kapcsolatban bármit is? Számomra rejtély, de szinte soha, sehol nem téma.
Azért gyorsan hozzátenném, hogy a codec sem minden. Hiába vannak már "gombokért" aptX-et vagy akár LDAC-ot tudó fülesek, ha a hangolásukkal a kutya nem foglalkozott.
"30e fölött már az akkuk miatt ... " – pedig a fölött kezdődnek a jobb / komolyabb cuccok. Abban persze igazad van, hogy egyik sem örök élet +1 nap, de hát ez a "szakma" már csak ilyen. A 30e Ft meg egy tank benya ...
" ... elviselem a vezetéket."
Sportolás vagy mozgás (akár séta) közbe ma már nem tudnám elképzelni, hogy vezetékkel szívassam magam. Otthon vagy munka közben, az más kérdés. -
Predatorr
őstag
válasz
<Adamsky> #14 üzenetére
És az talán nem pofátlanság? A Samsung is pont ennyit tud, ha nem Samsung telefonhoz csatlakoztatod őket. Kiegyensúlyozott, tiszta hangzású SBC/AAC füldugókat már 10e Ft körül kapsz, sőt, a Haylou Moripods még Aptx-et is tud, csak maradt volna meg a füleimben. 30e fölött már az akkuk miatt nem veszek bt fülest, pedig nézegettem pár LDAC/LHDC képességűt (és a fórumaikat), akkor már 20-30-ért (Sennheiser, 1more) elviselem a vezetéket.
Hát igazából semmi nem túlárazott, amit megvesznek.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Predatorr #13 üzenetére
"Azért kell pofa egy SBC/AAC fülesért ... "
Részeben jogos felvetés, de ugye tudod, hogy az almák (telefonok, fülesek, fejhallgatók) is pont ennyit tudnak?Az, hogy mi túlárazott, és mi nem, az egy izgalmas kérdés. Bt. codec szempontjából egyébként a Nothing és az almárkája a CMF pont nem állnak rosszul. Az előbb említett almás márka mellet a másik nagy droid-osat (Samsung) is verik. Szóval túlárazás ...
-
Predatorr
őstag
Azért kell pofa egy SBC/AAC fülesért 60 rongyot elkérni! Hiába, na, a telefonjaik is durván túlárazottak, mégis van rájuk kereslet, ügyes!
-
morze
kezdő
Fele ennyiért lesz kapható hamarosan az EarFun OpenJump.
-
futo001
senior tag
Ami nekem kényelmetlen másnak lehet tökéletes, elég nehéz lehet a fülesgyártók dolga ebből a szempontból: 1 dizájnnal lefedni egy olyan piacot, amiben nincs 2 egyforma user.
Nálam az OpenRock X semmi hibát nem produkált eddig. Az izzadságtól eltompuló hangot az Oladance produkálja, az X-szel még ez sem fordult elő. Ez a másik, ami miatt már csak ezt használom.
A Bose szerintem nagyon király kényelemre és hangzásra, egy picit viszont sokallom amit kérnek érte. -
Garada
őstag
Ezek a Nothing termékek nekem mindig üde színfoltok a piacon, jó látni, hogy azért léteznek még ilyen egyedibb kinézetű megoldások úgy, hogy meg is élnek belőle.
-
Te is fiam, beyerdynamic
köszönöm a hasznos infokat, akkor az valószínűleg ki is esik a pixisből. OpenRock X jöhet a helyére
feltéve ha javítják a pro gyengepontjait - de lehet csak az én készülékem volt hibás (sokszor nem töltött a bal fele, illetve olyan is előfordult bicózás közben, hogy izzadság csorgott a belsejébe, és eléggé lefojtva szólt, amíg ki nem száradt, ami egy sportfülesnél nem túl előnyös, ezért is kellett távoznia). A Bose megoldása is piszkál, de az árához képest elég vegyes a megítélése.
-
futo001
senior tag
Röviden: nagyon jó, ha a számodra megfelelőt veszed. A kampósak tudnak kényelmetlenek lenni, open ear modellek kialakításuknál fogva általában nem tudnak az elfogadható hangminőségnél jobbat kínálni, a mélynél véreznek el a legjobban. Mégis van pár ami magasan kiemeelkedik a többi közül. Ha csak a kényelem és a hangminőség számít, a fentebb említett OpenRock X a legjobb, van mély, közép és magas is.
Ami valamivel kisebb de hasonlóan kényelmes az Oladance OWS Pro, hangminőségben ugyan elmarad, de még mindig sokkal jobb, mint sok másik modell.Összehasonlító videó. Ez 8 hónappal ezelőtt került fel, akkor még nem volt kint az OpenRock X, ennek tudatában érdemes nézni.
-
<Adamsky>
nagyúr
Ha nem akarsz ennyit kiadni, akkor nézd meg a Soundcore X10-et (esetleg az X20-t, bár nem tudom, hogy annyival jobb-e, mint amennyivel drágább).
-
<Adamsky>
nagyúr
A "mennyire jó" kérdést nem fogja tudni más helyetted megválaszolni. Nekem nagyon-nagyon rég (még a walkman-os időkben) volt sok ilyen nem "agyba-dugós" fülesem, aztán vettem egy – ha jól emlékszem – Sennheiser CX-300. Azóta úgy vagyok vele, hogy nálam más nem játszik.
Kampó: elsőre jó ötletnek tűnhet, de engem tuti zavarna futás közben. Eléggé izzadós vagyok, és gyakran folyik a verejték a fülem mellett. Az, hogy nem tudom letörölni, mert mögötte / alatt ott a kampó (ráadásul ennél a konkrét típusnál egy elég vastag "izé") biztos idegesítene.
Én egy abszolút nem sport fülessel sportolok (ez is stabilan a helyén marad), de ha sportos füles kellene, akkor tuti az ilyen Sennheiser Momentum Sport, Beats Fit Pro, Jaybird Vista vonalon keresgélnék. -
Sanyi.mTs
addikt
"Mennyire jó" egy ilyen fülkampós fülhallgató, ami csak a hallójárat felé nyomja a zenét, nem pedig hallójáratba van bedugva és úgy szól?
-
futo001
senior tag
Verio 200 szerintem nagyon kényelmetlen (nekem biztos az). Emellett gyanítom, hogy nem több mint egy Cleer Arc II, csak átcimkézve. Azt is kényelmetlennek találtam, pont ugyanott nyom.
Nálam jelenleg az OpenRock X visz mindent hangzásban és kényelemben egyaránt ebben a kategóriában. Mellette pedig az Oladance OWS Pro és Sports. Persze a Nothing Ear Open is érdekel ettől függetlenül, már várom hogy kipróbálhassam, de kötve hiszem hogy lenyomná az OpenRock X-et. -
Érdekesnek tűnik. Nemrég cseréltem le az Openrock Prot egy JBL Soundgear Sense-re, és hát vegyesek az érzelmeim. A hangzás egyértelműen jobb a JBL-nél, viszont kényelmetlenebb mint az Openrock, és az érintő gombok sem a kedvenceim, bár a töltő bölcső laposabb kialakítása praktikusabb. Szóval most képbe jött ez is a Beyerdynamic Verio 200 mellé. Köszi az infót!
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Politika
- Vezetékes FEJhallgatók
- BestBuy topik
- Ringbe száll a Xiaomi a mobilchip piacon
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- World of Tanks - MMO
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest