- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- Magisk
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grafiqs
őstag
A téma további megvitatására kérlek használjátok ezt [link] topikot.
-
jippa
aktív tag
Én kb. egy fél éve kerestem ilyen kábelt. Egy hónapig keresgéltem, a tucat bolt közül, ahol kérdeztem, össz-vissz egy helyen hallottak már 6m-es darabról, azt 24k-ért hozták valakinek rendelésre Németországból. Én nem hittem nekik, és rendeltem egy 20m-es darabot az USA-ból 50 USD+postaköltségért (itthon a koax kerülne ennyibe)
a www.lindy.com-tól, 2 hétre jött, zárt csomagban, gyárilag bevizsgálva, szürke PVC huzatban. Hibátlanul szól. Eleinte féltem, hogy a túl hosszú kábel miatt meg se fog nyikkanni az erősítőm, de no problemo!
-
fiffer
tag
No igen, az igaz, hogy ha beállítom, hogy 2 hangszóró, akkor DD jelet ad, és persze csak a két frontra, de igazából az érdekelne, hogy ha 5.1 re állítom akkor tényleg 5.1 -e pl a FarCry, és tényleg a hátsó hangfalakon is az szól aminek kellene?
Mert ehhez az kellene, hogy a SS kártya felismerje a különböző csatornák jeleit, amit a játék csinál, és ezt tömörítse DD5.1-be.
Az erősítőn van egyébként 5.1 bemenet(hangkártya analóg kimeneteit rá tudnám húzni erre a bemenetre, viszont így a kártya saját hangját hallanám, az erősítőben lévő dekóder nagyságrendekkel jobb hangot ad(Yamaha RX-V630)
Ki tudnám próbálni, csak fel kéne telepíteni a játékot, +a hátsók sincsenek bekötve
...lustaság félegészség...
Régebben tesztelgettem ezzel a játékkal, de nekem úgy tűnt nem igazi 5.1 jön ki belőle, bár lehet rosszul emlékszem. Akkoriba sokat játszottam Xbox on a Haloval, ott tényleg tutkerály volt minden, kicsit off, de ott csak ráküldtem az optikai kábelt az erősítőre, azt ment minden magától, nem kellett b...kodni vele
Milyen drivered van? Nekem nincsenek ilyen beállítások.
[Szerkesztve] -
And
veterán
''Szóval 5.1 ben fog szólni az biztos, de ha vmilyen mp3(zene)-at hallgatok, és engedélyezem a DD-t, az is 5.1 ben szól, pedig az soha nem volt az, csak sztereo. Ilyenkor a hangkártya ''találja ki'', hogy mi szóljon a centeren, meg a hátsókon.''
Szerintem a hangvezérlő nem ''talál ki'' semmit. Ha sima kétcsatornás jelet - pl. mp3 lejátszásakor - enkódolsz effektek nélkül (nVmixer: Environment disabled, Surround settings: none beállításokkal), akkor a két frontcsatornán kívül a többi néma marad. A DD-enkódolás ugyanis nem jelenti azt, hogy minden csatornát kötelezően ''ki kell tölteni''. Ez a VU-meteren jól látszódik. Ha Surround: clone v. delay beállításokat választasz, akkor kerül jel pl. a két hátsó csatornára. (A clone - mint a neve is mutatja - sem varázsol kitalált jelet, egyszerűen ''hátra másolja'' a két frontcsatorna jelét.)
''Ha kiküldheti PCM ben is felesleges tömöríteni DD be''
Így van. Ha zenét hallgatok, én is sima kétcsatornás továbbítást, pcm-et használok. -
fiffer
tag
Nekem Abit AN7 alaplapom van, rajta Soundstorm hangkari, ez optikaival megy az erősítőbe.
Ezek szerint ha pl a FarCry-al akarok játszani 5.1 ben, akkor csak be kell kapcsolnom a DD kódolás engedélyezését?
Szóval 5.1 ben fog szólni az biztos, de ha vmilyen mp3(zene)-at hallgatok, és engedélyezem a DD-t, az is 5.1 ben szól, pedig az soha nem volt az, csak sztereo. Ilyenkor a hangkártya ''találja ki'', hogy mi szóljon a centeren, meg a hátsókon.
FarCry nál azt hallom pl jobb hátulról, amit valóban kellene, vagy ez is csak a sztereot 5.1 esíti?
ui.: Én amúgy általában kikapcsolom a DD-t, mert egy picit rosszab minőséget produkál(nem sokkal, de lehet hallani a különbséget). Ha kiküldheti PCM ben is felesleges tömöríteni DD be,
[Szerkesztve] -
-
And
veterán
Hi! Elolvastam azt a bizonyos tesztet (inkább bemutatót: [link]). Ha jól értem, szerintük ésszerűnek tűnik, hogy azért nincs jel DD-módban az analóg kimeneteken, mert D ->A ->D -konverzió történik. Hát szerintem ez éppen rém ésszerűtlen, ugyanis ennek tényleg semmi értelme sem lenne. Pedig a 4. oldalon még rá is tesznek egy lapáttal: ''Also, DDL (*Dolby Digital Live) is not free. If you have a truly amazing home theater, you may be able to detect that the process of digital to analog back to digital may have a slight weakness.''
Már 2,5 éve Soundstorm-os alaplapom van, így közvetlenül tapasztalhatom a DDL (ahogy ők nevezik) hatását. Az első oldalon említik is, mint (a vélhetőleg első) szintén hardveres DD-enkódolásra képes chipset-et. Azt bizton állíthatom, hogy egyrészt a jel DD-enkódolás előtt nem ''alakul analóggá'', hogy aztán újból digitalizálják, hisz az analóg kimeneten határozottan több zaj (nálam többek között egy halk, állandó hangmagasságú, folyamatos sípolás is) hallható, mint digitális átvitelnél. Másrészt az is tuti, hogy nem kapcsolódnak le az analóg kimenetek DD-enkódolás esetén sem. Kipróbáltam: mindkét módon - analóg és toslink (optikai) - összekábeleztem az erősítőt a PC-vel, bekapcsoltam a DD-enkódolást, de mindkét bemenetről szólt. Az analóg jelek maradtak..
[Szerkesztve] -
jippa
aktív tag
...húú, de rég jártam erre:
''Nyilvan egyik gyarto sem olyan hulye, hogy eloszor atnyomja a jelet a DAC-on csak azert, hogy utana visszarakja az ADC-re - vegig digitalis marad a jel.''
...és egy idézet a linkelt tesztből, ami alapján a hozzászólást írtam:
A quick note here - when in Dolby Digital Live mode, the analog ouputs are disabled. This may give insight into how the system work, as it would seem reasonable that the analog signals are rerouted from the discrete channel outputs into the hardware encoder.
Lehet, hogy a tesztelő nem ért hozzá (én azért hajlok rá, hogy neki higgyek), de szerinte már-már a mini-jack dugókig ér a jel, amikor a live encodinghoz visszafordítják. Részemről passz, én a dolognak ehhez a részéhez tényleg nem értek . -
dabadab
titán
''A gépben a digitálisból megszületik a 6db, különálló, analóg jel, amit ezek a lapok megint digitálissá kódolnak''
Nyilvan egyik gyarto sem olyan hulye, hogy eloszor atnyomja a jelet a DAC-on csak azert, hogy utana visszarakja az ADC-re - vegig digitalis marad a jel. Az osszes minosegromlast az AC3 okozza, ami ugyanugy veszteseges, mint az MP3 (amugy meg az AAC rokona), az meg nem olyan veszes, ha a DVD-k 5.1-enek jo, akkor jo lesz a jatekokhoz is -
dabadab
titán
BlueGears X-MYSTIQUE 7.1
Mo-n szerintem nem lehet kapni, keresd meg vmi netes boltban, en ugy 90 dolcsi tajan lattam
Alternativa lehet a Turtle Beach Montego DDL 7.1, ami tok ugyanezzel a chipsettel (CMI 8768) keszul, a TB oldalan 80 dolcsiert van.
Es igen, megoldja a gondodat. -
L1m1
tag
Köszi az infot gyerekek!
Már nagyon rég keresek egy ilyen hangkártyát!
Pontosan mi a neve ennek a hangkártyának hol lehet kapni és mennyibe kerül?
És akkor ez megoldja azt a gondot amivel ti is és én is küzdök?
pl játékban nincs 5.1!??!?
THX!!!!!!! -
jippa
aktív tag
A játék is marad 5 csatorna, csak kell neked egy, a linkelthez hasonló kártya (hónapok múlva választék is lesz belőlük). A gépben a digitálisból megszületik a 6db, különálló, analóg jel, amit ezek a lapok megint digitálissá kódolnak, egybegyúrják (AC3...vagy nem tudom, de mindenképp 5.1-es jellé) és elküldik melegebb éghajlatra a már meglévő erősítődnek az spdif-en keresztül. Ergo: térhangzású játék a házimozi erősítőn (prologic-ról továbbra sincs szó). A csávó a tesztben a doom-ot tolja vele, és szereti. Mer' ugye a plusz egy jelátalakítás minőságrontó hatását (sok szerintem nincs neki) két géppuska sorozat között uccse veszed észre, DVD-nél meg ilyenre továbbra sincs szükség.
-
_az
senior tag
hát épp ez az... viszont ahhoz meg kell olyan hangrencer, ami használja... én meg nem akarok olyat venni... maradok a headphone-nál
-
_az
senior tag
szerinted én miről beszélek?
játék marad 2 csatorna, ha 5-ön akarod hallgatni, ott a prologic jó gányul, tán feljebb nem ezt írtam? -
Raymond
titán
Ertsd mar meg hogy a jatekok nem hamis ProLogic szintu pozicionalast adnak. Ezt te csinalod tudatosan a dekodereddel - a sztereo jelet bekuldod az meg szetdobja az 5 hangszorora. De ha atkotod az analog kimeneteken keresztul akkor pontos 3D hatast ersz el. Az AC3 nem egyenlo a 3D pizicionalassal vagy egy jatek tobbcsatornas hangjaval, hanem egyszeruen egy tomoritesi algoritmus ugyanugy mint az mp3, ogg vagy aac.
-
_az
senior tag
na minnyár nézem azt a kártyát, bár valszeg nem fogok venni
viszont azon filózok, hogy ilyen analóg 5.1 a kártyákon 2001 óta létezik, kb akkor jött a live5.1, phillips és társai...
azelőtt volt 4.1, vagy a spdif a kártyákon... viszont akkor azt is csa kdvd-re lehetett használni, mi? játék maradt prologicban??? de rossz... -
jippa
aktív tag
Én nem pakolok, az biztos, inkább a nyetről 55 (40+15 szállítás) dollárért 20 méter ilyen TOSlink kanóc az USA-ból. A koax nálam sajna szóba se jöhet (IC7-G, az erősítőn foglalt a koax bemenet). Kiváncsi vagyok azért, hogy van e olyan cég kishazánkban, aki hozzá tud nyúlni a gurigás kiszerelésű optikai madzaghoz! Mondjuk gugli barátunk hallgat, mint a syr
-
jippa
aktív tag
Megtaláltam a hangkarihoz való hardveres Dolby Digital Live encoding processzorterhelési tesztet is (sajna angol):
Remélem sikerül beszúrni a linket:
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
jippa
aktív tag
Üdv!
Gugli: HDA Digital X-Mystique 7.1 Gold, a tesztek szerint zsír, friss, ropogós, 20k körüli ár. Szerintetek ebből az igazságból is csak odaát (USA) van? Ha van itthon is, akkor adja magát a kérdés: Létezik idehaza 15 méter körüli TOS-link kábel, vagy csak a bennternetes rendelés jöhet szóba? -
Raymond
titán
Ilyen jatek nincs. A jatekok DirectSound-ot hasznalnak - 2, 4, 5, 6 vagy 7 kulon csatorna. Nincs LFE a subwoofernek, ez vagy a hangszoron vagy mar a hangkartyan ''keletkezik''. Vagy sajat pozicionalo engine van mogotte (Miles es tarsai), de a vegen ugyis a DirectSound kimenetre van kuldve.
-
-
_az
senior tag
kezdem érteni
tehát a hifi ugyebár ac3-at, illetve DTS-t használ, vagy pedig prologic(broáf)...
viszont hiába támogatja pl needforspeed a thx-et meg a kármi, a hangkártya képtelen az spdifen kiküldeni a tömörített 5.1-et... 5.1-et csak anlóg módon varázsol, spdifen csak ilyen ''passthrough'' módon tud átengedni 5.1-et...
hát szomorú, mivel alaplapot nem szándékozom cserélni...
tehát akkor a megoldás:
1. csak dvd-t nézek hifivel 5.1-ben, minden más sztereo
2. veszek analóg módon hangszettet a gép köré
3. alaplap/hangkártya csere
4. prologic
szal soundstorm nélkül felejtsem el, hogy játszani fogok 5.1-ben hifiről szóló hanggal...
le vagyok törve -
drpele
senior tag
Alapvetően itt az a probléma, hogy tömörítetlenül csak 2 csatorna egyidejű továbbítására képes a cucc. DVD-nél probléma egy szál se, mivel DD-be van tömörítve a hang és ha ezt csak egyszerűen kiteszed SPDIF-re (mindebből a hangkártya kimarad) akkor máris 5.1-es jelfolyam érkezik az erősítőre.
Sajnos az a legnagyobb probléma, hogy még mindig nincs olyan hangkártya (tudomásom szerint (emberi áron)) amelyik tud DD-be kódolni. Egyedüli megoldás a már emlegetett nvidia SS.
[Szerkesztve] -
luciferc
őstag
szvsz ez Bővebben: link a topik is alkalmas lenne a kérdésed megvitatására, odabízom, hogy záratod-e ezt.
az AC3 filterben kell azt hiszem beállítani (spdif passthrough), hogy milyen hangokat adjon ki spdif-re (pl AC3-at).
azt viszont, hogy sima wav-ot vagy mp3-at SPDIF-en adjon ki ha jól tudom nem lehet megtenni, csak ha támogatja a kártya az SPDIF-be kódolást. vagy valami ilyesmi.
mod: azt hiszem a soundstorm pl tud ilyet, azaz pl játék hangját kiadni SPDIF-en.
[Szerkesztve] -
_az
senior tag
up
ha eccer képes 5.1et adni analógon, azt miért nem képes adni a digitális kimeneten? -
_az
senior tag
hi!
nem igazán találtam ilyesmivel foglalkozó topicot, ha mégis lenne, akkor szóljatok és ez akkor törölhető
naszóval gondjaim vannak az spdif-el a gépemben. jelenleg az abit aa8-asom integrált hangkeltőjét használom, ezt a gondot leszámítva elégedettem...
szóval ugyebár ott az optikai kimenet. rákötöm a hifi optikai bemenetére, szól is szépen... 2 csatornán. viszont a hifi 5 csatornás, érzékeli is, ha kapja a jelet...
eddíg egyetlen programmal sikerült 5 csatornát hallgatnom, ez a powerdvd volt, ahol spif aktiválva szólt a dolbydigital rendesen. viszont mást semmit. se játék, se film, se zene... a hangkártya szoftverében engedélyeztem az spdifet, de mást nem lehet vele kezdeni... 5.1 vagy 7.1 kizárólag analóg módon akar menni...
ez most miért van??? ha 5.1-ben akarok játszani, akkor kössek a gépre 3 pár hangszórót? gondolom valami szoftveres galiba lesz, csakhát nem értem...
tippek?
thx
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos cigaretta 🔞
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Anime filmek és sorozatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 üzleti notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD WIN11
- AKCIÓ! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- Részletfizetés , Acer Nitro V 15 minimálisan használt uj állapot sok garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest