- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 400 Pro - gép a képben
Új hozzászólás Aktív témák
-
And
veterán
Hi! Elolvastam azt a bizonyos tesztet (inkább bemutatót: [link]). Ha jól értem, szerintük ésszerűnek tűnik, hogy azért nincs jel DD-módban az analóg kimeneteken, mert D ->A ->D -konverzió történik. Hát szerintem ez éppen rém ésszerűtlen, ugyanis ennek tényleg semmi értelme sem lenne. Pedig a 4. oldalon még rá is tesznek egy lapáttal: ''Also, DDL (*Dolby Digital Live) is not free. If you have a truly amazing home theater, you may be able to detect that the process of digital to analog back to digital may have a slight weakness.''
Már 2,5 éve Soundstorm-os alaplapom van, így közvetlenül tapasztalhatom a DDL (ahogy ők nevezik) hatását. Az első oldalon említik is, mint (a vélhetőleg első) szintén hardveres DD-enkódolásra képes chipset-et. Azt bizton állíthatom, hogy egyrészt a jel DD-enkódolás előtt nem ''alakul analóggá'', hogy aztán újból digitalizálják, hisz az analóg kimeneten határozottan több zaj (nálam többek között egy halk, állandó hangmagasságú, folyamatos sípolás is) hallható, mint digitális átvitelnél. Másrészt az is tuti, hogy nem kapcsolódnak le az analóg kimenetek DD-enkódolás esetén sem. Kipróbáltam: mindkét módon - analóg és toslink (optikai) - összekábeleztem az erősítőt a PC-vel, bekapcsoltam a DD-enkódolást, de mindkét bemenetről szólt. Az analóg jelek maradtak..
[Szerkesztve] -
dabadab
titán
''A gépben a digitálisból megszületik a 6db, különálló, analóg jel, amit ezek a lapok megint digitálissá kódolnak''
Nyilvan egyik gyarto sem olyan hulye, hogy eloszor atnyomja a jelet a DAC-on csak azert, hogy utana visszarakja az ADC-re - vegig digitalis marad a jel. Az osszes minosegromlast az AC3 okozza, ami ugyanugy veszteseges, mint az MP3 (amugy meg az AAC rokona), az meg nem olyan veszes, ha a DVD-k 5.1-enek jo, akkor jo lesz a jatekokhoz is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED monitor topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Futás, futópályák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Mesterséges intelligencia topik
- Házimozi belépő szinten
- Elemlámpa, zseblámpa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- ÁRCSÖKKENTÉS TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest