- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Sony Xperia 10 VI - vajon miben bízhat?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
And
veterán
''Szóval 5.1 ben fog szólni az biztos, de ha vmilyen mp3(zene)-at hallgatok, és engedélyezem a DD-t, az is 5.1 ben szól, pedig az soha nem volt az, csak sztereo. Ilyenkor a hangkártya ''találja ki'', hogy mi szóljon a centeren, meg a hátsókon.''
Szerintem a hangvezérlő nem ''talál ki'' semmit. Ha sima kétcsatornás jelet - pl. mp3 lejátszásakor - enkódolsz effektek nélkül (nVmixer: Environment disabled, Surround settings: none beállításokkal), akkor a két frontcsatornán kívül a többi néma marad. A DD-enkódolás ugyanis nem jelenti azt, hogy minden csatornát kötelezően ''ki kell tölteni''. Ez a VU-meteren jól látszódik. Ha Surround: clone v. delay beállításokat választasz, akkor kerül jel pl. a két hátsó csatornára. (A clone - mint a neve is mutatja - sem varázsol kitalált jelet, egyszerűen ''hátra másolja'' a két frontcsatorna jelét.)
''Ha kiküldheti PCM ben is felesleges tömöríteni DD be''
Így van. Ha zenét hallgatok, én is sima kétcsatornás továbbítást, pcm-et használok. -
And
veterán
Hi! Elolvastam azt a bizonyos tesztet (inkább bemutatót: [link]). Ha jól értem, szerintük ésszerűnek tűnik, hogy azért nincs jel DD-módban az analóg kimeneteken, mert D ->A ->D -konverzió történik. Hát szerintem ez éppen rém ésszerűtlen, ugyanis ennek tényleg semmi értelme sem lenne. Pedig a 4. oldalon még rá is tesznek egy lapáttal: ''Also, DDL (*Dolby Digital Live) is not free. If you have a truly amazing home theater, you may be able to detect that the process of digital to analog back to digital may have a slight weakness.''
Már 2,5 éve Soundstorm-os alaplapom van, így közvetlenül tapasztalhatom a DDL (ahogy ők nevezik) hatását. Az első oldalon említik is, mint (a vélhetőleg első) szintén hardveres DD-enkódolásra képes chipset-et. Azt bizton állíthatom, hogy egyrészt a jel DD-enkódolás előtt nem ''alakul analóggá'', hogy aztán újból digitalizálják, hisz az analóg kimeneten határozottan több zaj (nálam többek között egy halk, állandó hangmagasságú, folyamatos sípolás is) hallható, mint digitális átvitelnél. Másrészt az is tuti, hogy nem kapcsolódnak le az analóg kimenetek DD-enkódolás esetén sem. Kipróbáltam: mindkét módon - analóg és toslink (optikai) - összekábeleztem az erősítőt a PC-vel, bekapcsoltam a DD-enkódolást, de mindkét bemenetről szólt. Az analóg jelek maradtak..
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Milyen légkondit a lakásba?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Apple asztali gépek
- Linux kezdőknek
- Gmail
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- BestBuy topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- További aktív témák...
- NEXT LEVEL RACING NLR-A020 - LITE Free Standing Monitor Stand
- 5700X / B550 / 16 GB DDR4 / 250 GB SSD / 4 TB HDD / RM650X
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép. / I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 500GB SSD
- Lenovo Thinkpad X1 Yoga laptop-tablet (12,5 3K/i5-G7/8GB/256SSD) + ceruza
- HP Elitebook 840 G3 laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD/Matricázott) - Akku X
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station (kb. 20 szett)
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest