Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Kroni1

veterán

válasz djherby #10884 üzenetére

Jó eséllyel 350, mert kb annyiért kapható. Na igen, igazából aki csodát vár az csalódni fog. Mégis azt gondolom, hogy egy 100e körüli sb-nél jóval többet tud nyújtani hangzásban egy bar 9.1 De ahogy az lenni szokott az ár növekedésével exponenciálisan csökken az átlag user által észlelhető minőségbeli javulás.

• Kroni1

veterán

válasz djherby #10861 üzenetére

Az LG SN8Y-tól, a Q70R-től, sőt még a Q800 as samsungoktól is az ilyesztett el, hogy ezek gyakorlatilag sztereora lekonvertálják a többcsatornás hangot. Persze lehet, hogy szinte semmit nem vesz el az élményből, az Atmos teljesítményüket viszont elfogadhatónak mondják, de pl. ezt írják ezeknél a tipusoknál, ami kicsit elbizonytalanított:

"The LG SN8YG's surround performance is poor. It downmixes surround content into stereo in order to play it"

Szóval nem tudom, érdemes lenne őket valódi filmjelenetekkel kipróbálni. A Sony-nak van egy HT-Z9F tipusa, esetleg ennek a tesztjét még hasonlítsd össze a kiszemeltjeiddel. Ez ugyan kicsit drágább, de volt nemrég 208e MM-ban akciósan asszem, ott 10 havi kamatmentes részletre havi 21ezerért nem lenne rossz vétel ha megint leakciózzák..

• Kroni1

veterán

válasz djherby #10852 üzenetére

Ugyanebben a cipőben járok. Vettem egy új philips tévét, de a hangja gyenge, van netflixem ami kiirja h a tv tudja a dolby atmost, de kéne alá hangrendszer is. Így elkezdett érdekelni a téma, mert a tizen-húsz éves hangrendszerem nemhogy nem naprakész hanem egyenesen kb. kuka. Viszont helyhiány miatt nálam is sb lesz, nulláról epítkezve erősítővel nem lennék meg 400e alatt, annyiért meg már egész jó Soundbar rendszerek is vannak.

Javaslom hogy olvass rtings.com cikkeket soundbar témában, ha az angol nem gond. Vannak tematikus cikkek legjobb soundbar atmoshoz, subwooferrel, zenére, filmre, stb.. Komoly tipus teszteket találsz, lehet mazsolázni. Ja és whathifi.com tesztek is jók, de találkoztam olyannal hogy egyiket kicsit jobban lehúzzák ők másikat kevésbé, rtings szerintem tudományosabb, kevésbé szubjektív.

Nekem hátsó sugárzók nem annyira férnek el fixen, ezért a következő tipusok vannak a látókörömben:
    1. A JBL bar 9.1 rendszer az elsőszamú befutó nálam aminek leszedhető a főegységről a két surroundja, amolyan hybrid megoldás.
    2. Második amit mindehol dicsérnek a samsung hw Q900A illetve ha surround is kell akkor Q950A.
    3. LG-nek is dicsérik az SN10YG tipusát, talán ez a 3. esélyes nálam.
    De olvass utána a saját igényeid szerint, én olyat akarok aki chromecast és bt streaminget is tud, de a mélynyomó mérettől kezdve sokminden befolyásolhat h nálad mi lesz a megfelelő.

Új hozzászólás Aktív témák