- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Egy óra, két rendszer
Új hozzászólás Aktív témák
-
F_Peter
őstag
Házimozi és a soundbar más igényeket elégít ki. Mind a kettőre van pro és kontra, neked kell eldönteni hogy mik az igényeid, mik a prioritások. Szerintem felesleges hasonlítani egymáshoz őket, mert nyilván mind a kettő tud olyat amit a másik nem. Ha házimozi szinten szólna egy soundbar, hely szükség, kábelek, hangfal elhelyezési gondok nélkül akkor miért venne valaki házimozit?
Nekem egy régi típusú (nem kompakt) 5.1-es házimozim volt a soundbar előtt. Sok sok évvel ezelőtt is jóval drágább volt az a rendszer mint a mostani soundbarom- pedig használtan vásároltam össze. Változtak az igényeim és meg volt hogy miben vagyok hajlandó kompromisszumra és miben nem. Például hajlandó voltam lemondani a nagyobb és sorroundos térhangzásról.
2.1-be bekötve a régi rendszeremet abszolút gyengébb hangot produkált mint a soundbar, 5.1-be bekötve persze sokkal nagyobb és jobban elkülönülő térhangzást kaptam, de szvsz kisebb dinamikával, kevesebb tisztasággal. Így én teljesen elégedett vagyok.
Nem házimozi az tény, viszont nem érzem úgy hogy "csak a tv hangját javítja", hanem egy nagyon élvezhető mozi jellegű stílust ad.Ha fájdalom mentes egy házimozi elhelyezése és ki lesz használva, akkor házimozi; ha ez túl nagy kompromisszumokkal járna akkor pedig hallgass meg pár jobb soundbart ebben a kategóriában (majd vizsgáld meg megint a pro kontra kompromisszumokat
.
-
F_Peter
őstag
Csupán feltételezésem van.
Szerintem a DD és DTS hangsávokat a dekódere sztereóra alakítja, a 6.1 meg csak annyi, hogy a különböző hangszóróira más frekvenciákat enged, esetleg más hangerőn is és ezzel próbálja javítani a térképzést.Az itt kiírt 6.1 és a a házimozikban használatos 5.1; 7.1 stb. között nem szabad párhuzamoz vonni szerintem.
-
Rossi
addikt
Az optikai bemenet biztosítja a legjobb jelátvitelt.
A Yamahánál azt hittem, hogy a mélynyomós kivitelre gondolsz.
-
F_Peter
őstag
Tudtommal van hozzá külön mélynyomó.
Amikor én hallgattam (csak üzletben, otthon nem volt rá módom) akkor én mozizáshoz keveseltem a mélyet a bárból, de ízlés kérdése.
Javasolták neked a jbl 450est, viszont ahogy feljebb kifejtettem abban nincs dts dekóder, viszont van bőven hdmi - amit én fontosabbnak tartottam. -
BBéci
legenda
A tévéd belépő kategóriás, de a lejátszó megérdemelné egy normális hangrendszert. Amiket felsorolták, azok TV hangjának jobbá tételére alkalmasak, házimozi rendszert nem képesek helyettesíteni. Ne alkudj meg!
Még valami: az általad felsoroltak egyike sem hangprojektor, hanem hangrúd, angolul soundbar.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 Plus 64GB / 12 hónap jótállás
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest