- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Google Pixel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsoika
addikt
válasz
alessandro9 #4380 üzenetére
"Nem is tudtam ezt az ARC-os dolgot, hogy nem visz át HD hangot, ezek szerint akkor "sima" Hdmi port a megoldás?!" Óóóó ...azért SB-nál, ez a HD hang hiánya nem annyira nagy érvágás ...pláne nem 100eFt alatti kategóriában. Csak azért írtam hogy ARC-n nem megy , hátha v.kinek ez fontos infó. Akkor kell egy külső MP.
Az SB-t pont az egyszerűsége miatt veszik az emberek és a Tv hangjának a feljavítására használják....arra meg elég a sima DD,DTS és az ARC(még az optika is). Ált. az emberek magyar szinkronnal nézik a filmeket ....az meg 95%-ban DD,AC3. -
zsoika
addikt
válasz
alessandro9 #4380 üzenetére
"A tv-nél meg igazából a lényeg a beszéd érthetősége, valamint egy focimeccsnél a hangulata, hogy hasonló legyen, mintha ott ülnénk a lelátón"
"A zenei résznél, főként a youtube-ról hallgatott jazz, piano, és gitárral fűszerezett zenék mennek, plusz az is előny, ha marad elég mély, basszus a rap, és R'n B típusú zenéknek isPersze telefonról bluetooth-on keresztül is hallgatnánk a zenéket."
"Filmeknél nyilván az effektek, és a film karakterisztikájához jobban passzoló hangok legyenek rendben, itt gondolom a subwoofer-nek kell vinni a hangsúlyosabb szerepet."
Pont erre való a SB!Jó helyen jársz. Sokan 5.1-ben gondolkodnak itt a SB topikban.
"Szóval yamaha yas-207 , vagy a Cambridge Audio TVB2" Nem szeretnék állást foglalni , mert kb egy kategória. A yamaha már sokaknál bizonyított , míg a Cambridge is egy jónevű márka csak kevesen választják ,így a tapasztalat is kevesebb. Én csak meghallgatás után vennék ilyesmit újban ...vagy online vásárlásnál ott az elállás joga.
Én nem nagyon szeretem az ilyen visszaküldést, de pont erre találták ki...ha nincs hol meghallgatni. -
wierra
senior tag
válasz
alessandro9 #4369 üzenetére
Mivel már több hónapja agyalok és keresgélem a számomra megfelelő SB-t, így még az alábbiak is fontosak lehetnek a döntés tekintetében:
- Összesen hány forrást és milyen bemeneteken keresztül akarsz használni most és a jövőben? (pl. elég a "klasszikus" 1+1 HDMI + optical?)
- Lényeges-e, hogy legyen hozzá mobil applikáció (vagy pl. musicast funkció)?Hasonlóan hozzád én is all-roundert keresek-kerestem. Nekem fontos, hogy sok bemenete legyen (TV + PS4 + medialejátszó) és zenével (FLAC forrásból) is kielégítően működjön.
Az SB450 nem szólt rosszul, de nekem az a mély rengeteg volt; visszavéve belőle is túl domináns volt zeneszámok esetén.
Jelenleg nekem a zsoika által linkelt Cambridge lehet a befutó, de még azt is meg kell hallgatni személyesen. -
zsoika
addikt
válasz
Kifutottam a szerkesztésből
Szóval Én azt tanácsolom ,hogy HDMI-set vegyél (optika már elavult) és olyat ami mindkét szabványt és az összes (sima és HD) formátumot is kezeli.....akkor nem ér meglepetés és te tudod eldönteni (nem az eszköz) hogy nézed a filmet.ui: Optikán és HDMI ARC-n sem megy át a HD hang....tehát ha a TV a lejátszó akkor bukod a HD hangokat.
-
zsoika
addikt
válasz
Szia!
"Ami engem érdekel az a hangtisztaság, széles színpadi kép, erős jelenlét mind a magas- közép- és mély tartományban, vagyis egyben legyen, ne essen szét a hang" Kicsit árkategóriát tévesztettél! Az kb. ez a szint."fontos hogy zenében is erős legyen" Milyen zene , milyen forrás, milyen formátum?
"Fontos -e pl. a 4K átengedés, HD hangok" Az hogy neked fontos e, azt csak te tudhatod....nekem igen.
"HD hangok - Dolby Digital szabvány, szemben a DTS-el"
Mindkettőnek van tömörített és HD hangja is. Ha az SB valamelyiket nem képes dekódolni akkor a forrásnak kell azt. Akkor van szívás ha a forrás sem tudja....na olyankor nem lesz hangja a filmnek. Én csak olyat vennék ami tudja a Dolby és a DTS szabványt is dekódolni, hogy ne érjen meglepetés.
"ha eredeti szinkronnal megy a film, ami ugye DTS szabványú, de gyengébb a mélye, mint a JBL-é, vagy annyival jobb az amerikai termék, hogy maradjon szinkronos DD a hang, mert annyival jobb is összességében..." Valamit nagyon félreértesz! Te úgy gondolod ,hogy az eredeti hangsáv csak DTS és a magyar szinkronos csak DD?
A filmek teljesen változó hangsávval jönnek ki...lehet az Dolby vagy DTS is és azon belül is ATMOS, DTS X, Dolby TrueHD, DTS HD (MA), DD, DTS (core) stb. A magyar szinkronok valóban általában DD formátumúak ....tehát ha szinkronosan akarod nézni (és nem eredeti hanggal +felirat) a filmeket akkor valószínűleg neked nincs szükséged a HD hangokra."hogy maradjon szinkronos DD a hang, mert annyival jobb is összességében..." A magyar szinkronos DD a legpocsékabb hangsáv ami létezik! Ha ezt megfejeled egy JBL 450 mélybombával akkor abból nem lesz "annyival jobb" szerintem. Egy előnye van a szinkronos hangnak, hogy nem kell olvasni és a magyar szinkronszínészek általában nagyon jók.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI H510M i5 10500 32GB DDR4 960GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest