- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
toompa
őstag
válasz
redingitell #19399 üzenetére
A gyerekeknek a mesékhez, asszonynak a sorozatokhoz felesleges. Ő pedig nem néz semmit.
-
mazsi70
senior tag
válasz
redingitell #18527 üzenetére
Ott viszont stereo-pcm -et ír ki .Hiába van beállítva a hang atmosra ( nyílván az angol nyelvnél van ilyen opció) .
-
Tomix24
addikt
válasz
redingitell #18196 üzenetére
Nekem is, info gombot nyomok és kiírja a hangot
-
toompa
őstag
válasz
redingitell #18196 üzenetére
Pedig végigfut egy Dolby Atmos írás ha olyan a forrás.
Ez pl. Apple TV A levegő urai.
Nem tudom hogy fotózni, de kiírja a film indulásakor.
Q700B
Itt az Y AT látszik a z írásból.
[kép] -
zsoltee10
addikt
válasz
redingitell #17603 üzenetére
köszi szépen!
-
zsoltee10
addikt
válasz
redingitell #17594 üzenetére
Köszönöm!
Nálam is 25m2 a nappali. Meg tudnád nézni mekkora benne a hangszóró? 20 v 25cm, 30 biztos nem.
Na megtaláltam hosszas keresés után, 8" hangszóró, a JBL-ben 10" van.
-
torma1981
veterán
válasz
redingitell #17551 üzenetére
Ahogy olvastam szinte minimális a különbség a Q930- Q990 között. Ugye ahogy írtad is nem mindegy mekkora helységbe van használva. Az a +1 hangszórót nem tudom észre venné- e az ember. Én 1 éve vettem a Q930-at. Akkor majd 70-80k volt a különbség a q990 között. Annyit tuti nem ért volna. De persze izgatta a fantáziámat vajon mennyivel másabb, de ezt max akkor hallaná az ember, ha egyszerre tudná hallgatni a kettőt. Lehet észre sem venne semmit belőle.
-
Gino20
őstag
válasz
redingitell #17521 üzenetére
Nincs mit
.
Hátha a Dune setup-ban is vannak ilyen opciók.
TV-ken tudtommal egy ARC csati van (könnyen lehet, hogy tévedek, az iparágnak ezen része engem nem érint, mert minden forrás az AVR-be megy). Ha így van és a T-box-ot is ide kellene eljuttatni, akkor esetleg még egy kapcsolható HDMI splitter lehet megoldás (de ez macera) [link] . Ha ez lenne a megoldás, akkor ezeket abszolút nem ismerem, csak kb linkeltem valami gyártót gyors a gugliról. -
Gino20
őstag
válasz
redingitell #17519 üzenetére
SB-n szerintem semmi, de még TV-n sincs igazán beállítási lehetőséged (engedélyezed a CEC-t azt kb ennyi), így marad a Dune. Annak beállításaiban nézd meg a CEC controlt, hogy ott milyen lehetőségek vannak (nem ilyen lejátszót használok, így nem ismerem, pl mikor legyen aktív,.............). Itt talán inkább tudnak segíteni [link] vagy esetleg még megnézheted T box CEC beállításait is. HDMI-ket esetleg cseréld fel. Ha sehol semmi konkrét beállítás, akkor esetleg még az lehet megoldás, hogy Dune-ben a CEC-t úgy állítod be, hogy az "működjön", de csak akkor kapcsoljon be konkrétan a Dune, ha TV-n forrásnál kiválasztod azt (nekem CoreELEC setupban vannak ilyen opciók, igaz nincs gondom, nem vált vissza egyik forrásról a másikra), így amíg a dune nem megy, addig tudsz T boxozni. Persze ez esetben, ha viszont dune-zel, de onnan mennél T boxra és nincs más beállítási megoldás csak mondjuk ez, akkor ez esetben le kell lőni a rendszert és ismét vissza kapcsolni azt.
-
Gino20
őstag
válasz
redingitell #17511 üzenetére
-
Gino20
őstag
válasz
redingitell #17509 üzenetére
Félreértesz.
"A fülemre alapozva állítom, és állítottam, hogy érdemes volt cserélnem"
Ezt 1 másodpercig sem vitatom. Ha így éled meg az egy szuper dolog.
Arra értettem, hogy középkategóriához hasonlítottad a volt szetted, miközben az AVR tudott egy korrekt belépőt, de a passzív és aktív hangfalaid még ezt a szintet sem hozták, nemhogy középkategóriát + közben kifejtettem, hogy már korrekt belépő hangfalszett esetén mi történne csere esetén. A jelenlegi SUB-od meg klasszisokkal jobb, mint amit eddig használtál.
-
Gino20
őstag
válasz
redingitell #17498 üzenetére
Ha erről van szó [link], akkor ez olyan messze van bármilyen középkategóriától is, mint Makó Jeruzsálemtől!
Az RX-V4A a gyártó abszolút belépő 5 csatornás házimozi erősítője.
Ettől amúgy ez egy teljesen korrekt AVR egy elég jó YPAO room EQ-val, csak fontos, hogy ez megfelelően legyen használva / kalibrálva, majd ezt követően el kell végezni a szükséges módosításokat a setup-ban is.A hangfalaidat meg inkább nem minősíteném, meg azt a Subwoofer-t sem. A gond alapvetően ezzel volt meg esetleg a beállításokkal.
Félre ne érts. Nem degradálásból írom, csak ezzel így másokban (idetévedő laikusokban) azt a tévképzetet keltheted, ami nem igaz.Ha az RX-V4A-t mondjuk egy Monitor Audio Monitor 300 5.0-val és mondjuk egy ~150e Ft-os SUB-al társítod, akkor az nevezhető egy korrekt belépő szettnek. Na egy ilyen szettet már nincs értelme cserélni, mert az határozott visszalépés lenne.
Félreértés ne essék. A maga kategóriájában nagyon jók ezek ez az SB-k és ~300e Ft körül manapság nem igen helyettesíthető házimozival, mert az egyszerűen nem jön ki ennyiből.
-
Danex
addikt
válasz
redingitell #17495 üzenetére
Ez nyilván tér és a AV+hangfalaktól függ... soundbarból egy szint fölé nem nagyon tudsz menni már csak a méretek miatt sem.
-
tormakri
csendes tag
válasz
redingitell #17421 üzenetére
Uniós törvény vonatkozik ujracsomagolt termékekre. 250k felett kötelező a 3 év.
-
M5Norbi
őstag
válasz
redingitell #17423 üzenetére
Hát erről vegyesek a vélemények ha jól rémlik.
De pl a hivatalos Samsung. Persze ott csak akkor vannak jó árak ha akcióznak pl készletkisöprés miatt vagy ha összekuponozol legalább 20%.-ot.
-
M5Norbi
őstag
válasz
redingitell #17421 üzenetére
Nyilván a te dolgod és nem okoskodni akarok de én csak abban az esetben merném megkockáztatni ha 100%.-ig megbízható helyről lenne.
-
válasz
redingitell #17417 üzenetére
Nem kell félned, amint látod a HDR10-et és a DV-t is átengedi a TV felé.
2023-ban csúnya lenne ha egy felsőkategóriás soundbar nem lenne erre képes.
Még a 80-100-e forintos Q60B is tudja (kivéve a DV-t) -
válasz
redingitell #17413 üzenetére
Nem egészen értelek.
”Nem viszi át a HDR10-et”
Mire van/vannak dugva amit/amiket használsz?A TV-re?
Ebben az esetben teljesen mindegy hogy viszi-e, vagy sem, mert a tv-től hangot kap csak a soundbar.Amúgy JBL Bar 1000 és a HDR kapcsolata:
-
Fradipuma
tag
válasz
Nekem lg van így erre nem tudok mit hozzá fűzni. Monduuk samsung tv mellé szerintem samsungot vegyél, ahogy itt írták ebbe a kategòriában már semelyik oldalon sem tudsz csalódni, főleg ua még nem volt hasonlò cuccod!
-
M5Norbi
őstag
válasz
Üdv!
Igazából ebben a kategóriában már szerintem nem tudsz mellélőni. Kisebb különbségek lehetnek hangzásban de ez inkább vájtfülűek hallják csak ki.
Nekem "csak" 930b- m van de nem okozott még csalódást, max zenében tudnék meg több kraftot elképzelni de ez erősen forrásfüggő is. A napokban igaz csak Mediaban de meg tudtam hallgatni a 990.-et és ha nem is számottevően de nyilván még jobb persze abban a környezetben ez lehet csalóka akár pozitív akár negatív irányban.Ha belefér a nagyobbak közül bármelyik biztosan nem fogsz csalódni.
-
Fradipuma
tag
válasz
redingitell #17408 üzenetére
szia. én szeptember óta használok egy jhl bar 1000-t és egy percig sem bántam. Amit hangzásban tud az tényleg top a soundbarok között, mind a filmeknél mind a zenébe. Nekem külön tetszik és ez is volt a választásom fő oka, a levehető oldalsó hangfalak. Sima meccs nézésnél is magad mellé vagy mögé teszed őket, teljesen jól visszaadja a stadionban lévő hangulatot. Dolby atmos is nagyon jó, de azért nem szabad összehasonlítani egy épített házimozi rendszerrel. Szerintem nem fogsz csalódni ha a ibl-t választod ( de ugyan ez a samaungra is igaz persze)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Autós topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Mini-ITX
- Hobby elektronika
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged