- iPhone topik
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- VoLTE/VoWiFi
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 13 4G
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Padam
aktív tag
Sziasztok nekem egy 9700 pro ati-m van es nehany jateknal a kovetkezo hiba lep fel:
Windows:
www.zak.hu/grafika.jpg
Jatek:
http://www.zak.hu/WOW.jpg
A hiba eddig csak neha lepett fel, mostmar viszont sajnos rendszeresen nem tudok jatszani miatta, mi lehet a gond?
Előre is thx a helpet! -
Mosqa
tag
5.11-es catalyst-al is pont majdnem ugyanannyit kaptam 3DMark 2001SE-ben, a játékban is érezhető a teljesítmény csökkenése, valaki segítsen!
-
Mosqa
tag
Feltettem, dew így sem engedi az AGP-t. Egy XP újratelepítés megoldaná a gondomat?
-
Mosqa
tag
Abit IS7-E2,Intel Pentium 4 3.2 Ghz Prescott,512 Mb RAM,Gecube ATI Radeon 9600 pro 128Mb, XP Sp1, ATI catalyst 4.11 3DMark 2001 SE: 8534 pont.
-
Mosqa
tag
Ezt írja az EVEREST is és a catystom is: AGP állapota: Letíltva
-
Mosqa
tag
Abit IS7-E2 alaplapom van, de a BIOS-ban már néztem, és ott 8x-os sebbesség van beállítva, az EVEREST pedig azt írja, hogy le van tíltva a Fast-Write opció, a catalystom meg nem engedi 8x-osra húzni.(ATI catalyst 4.11-nem ccc) Lehet hogy az a baj hogy már volt fent egy pár catalyst?
-
Rover623
félisten
A legnagyobb probléma az, hogy nem árultad el a lényeget: milyen alaplapod van...?
Az AGP sebességének (a ''hányszorosságnak'') sok dologhoz van köze...de a FastWrite-hoz nincs...az már csak hab a tortán...
Korlátozhatja a sebességet a VGA (ebben az esetben valszeg nem), a lapkakészlet, a BIOS...és ''elveszhet'' sebesség még az oprendszer és a driver ''útvesztőjében'' is...
Tehát először azt kellene tudnunk, milyen lapod van...lehet hogy ''ő'' a korlát... -
Mosqa
tag
Hali mindenkinek!Van egy nagy problémám.Gecube ATI Radeon 9600 PRO karim van, de nem ez a lényeg, hanem, hogy le van tíltva a Fast-Write opció, így nemtok 8x-os AGP sebességre váltani...
A kérdésem, a BIOS-ban hol lehet ezt az opciót bekapcsolni??? Valaki segítsen légyszi, mert ez a felére csökkenti a teljesítményét...!
-
vaxonanxx
csendes tag
Hali, sziasztok.
Nem tudom volt e már valaki akivel ilyen történt és rájött, hogy mi lehet a gond.
A problémám a következő:
Ati radeon x700 tipusú pci-e-s grafikus kártyának van három kimenete: normál vga ezzel semmi gond, DVI (digitális kimenet ezzel vannak gondjaim), és egy tv svhs-szerű (ez most nem érdekes).
A probléma a következő:
kb. 20 perc után a kártya lekapcsolja a DVI kimenetet és a monitor átvált a normál vga kimenetre. Ha utána újra inditom a gépet müködig megint a DVI, de egyre rövdidebb idő után átkapcsol a normál vga kimenetre, közben ha a futó alkalmazásokat vizsgáljuk meg az ATI2evxx.exe program 40-60%-ban veszi el a teljesítményt a processzortol. Ki lehet lőni ekkor a gép teljesítménye érezhetően megnő. Bár ekkor a system vesz el 40-60%-ot de ez később vissza csökken és az rendszer üresjárat visszaáll 99%-ra. Nem tudom mi lehet a gond. Driverek jeleneleg a grafikus kártya és az alaplap tekintetében a legújabbak. Várom hogy esetleg valakinek van valamilyen jó ötlete megoldása. Előre is köszi. -
vaxonanxx
csendes tag
Hali, sziasztok.
Nem tudom volt e már valaki akivel ilyen történt és rájött, hogy mi lehet a gond.
A problémám a következő:
Ati radeon x700 tipusú pci-e-s grafikus kártyának van három kimenete: normál vga ezzel semmi gond, DVI (digitális kimenet ezzel vannak gondjaim), és egy tv svhs-szerű (ez most nem érdekes).
A probléma a következő:
kb. 20 perc után a kártya lekapcsolja a DVI kimenetet és a monitor átvált a normál vga kimenetre. Ha utána újra inditom a gépet müködig megint a DVI, de egyre rövdidebb idő után átkapcsol a normál vga kimenetre, közben ha a futó alkalmazásokat vizsgáljuk meg az ATI2evxx.exe program 40-60%-ban veszi el a teljesítményt a processzortol. Ki lehet lőni ekkor a gép teljesítménye érezhetően megnő. Bár ekkor a system vesz el 40-60%-ot de ez később vissza csökken és az rendszer üresjárat visszaáll 99%-ra. Nem tudom mi lehet a gond. Driverek jeleneleg a grafikus kártya és az alaplap tekintetében a legújabbak. Várom hogy esetleg valakinek van valamilyen jó ötlete megoldása. Előre is köszi. -
GBX
aktív tag
-
Móci
addikt
Nekem még anno egy SiS Xabre 400-as csinálta ugyanezt a szemetelést 3D alkalmazásokban, az egyértelműen memóriahiba volt. Nem lehet, h megsérült vmi a memóriánál?
-
regent
aktív tag
Ha tudtad pár millimétert föl le mozgatni, akkor a kártya nem ül rendesen a slotban.
szerk: de most látom hogy lehet hogy rosszul láttam magam elöött, nem ki-be mozgatást jelent az a föl-le ugye? Ebben az esetben ez a slotos téma ejtve.
Amúgy lehet hogy összetett a hiba.
Egyrészt nem jó a csatlakozás, akár a slot, akár a tápcsati felé, esetleg mindkettöö, és ez okoz gondokat.
Másrészt, lehet, hogy már a memóriák sem a régiek, és ez is okozhatja a szemetelést.
Ha van lehetööséged, próbáld ki másik alaplappal, másik géppel.
[Szerkesztve] -
GBX
aktív tag
Valaki?
-
GBX
aktív tag
Üdv.
Itt most leírok mindent az elejétől kezdeve, hogy könyebben lehessen megmondani mi lehet a hiba.
Nos történt a következő. Egyik nap kapcsolom be a gépem (AsusA7N8XDeluxe, 1Gb DDR333, amd2600Xp, Club3D Ati Radeon 9700PRO ).
És a kép elkezd szemetelni, de nagyon. Gondolom, mi a fene, ilyen még nem volt. Újraindítom. Oké, de kb 10 perc múlva megint csinálja.
Több drivercsere után, hardver oldalról közelítettem a problémát. Kiderült hogy a vgakártyán a külső tápcsatlakozó (az amolyan kisfloppy drive tápcsatlakozó) forrasztásai megrepedrek és az egész lötyög, és miközben lötyög szemetel a képre még DOS-os képernyőre is (pl amikor bootol a gép).
Elvittem szervízbe (bluefish) és mivel nem volt már garis így nagy nehezen sikerült rábeszélni őket fogy forraszák meg. 4 pici forrasztásért fizettem kb 1000Ft-ot.
Hazamegyek, berakom a gépbe. Oké, nem szemetel, még akor sem ha mozgatom a csatlakozót.
DE amikor bekapcsolok vmi GPU-t izzító alaklmazást, pl játék, vagy bármi más 3d-s progit akkor kb 10 másodperc múlva elekezd szemetelni, egyre jobba és jobban. Kikapcsolva a 3d-s alkalmazást egy 20 másodperc múlva megszünik a szemetelés, és tiszta minden.
Gondoltam a Zalman szendvicshűtő hatásfoka romlott. Ki a kártyát, le a hűtést, szilikonpasztát újrakentem, vissza a hűtést.
Eredménytelen, nem változott semmi.
Gondoltam mivel PRO ezért a memóriák talán már nem bírják az iramot több mint 2.5 fél év után. Találtam egy progit amivel lehet GPU/mem órajelet állítani. Mindegyikből visszavettem 25% (enyit engedett a progi). És lám, mosmár kb 15 maásodperc múlva kezd el szemetelni.
Gondolom megint hardver oldalról közelítem meg a dolgot. Találtam egy olyan pici 3d progit amiben lehet álítani a forgatott kockák mennyiségét (ezáltal a GPU terhelését is tudom szabályozni). És találtam egy olyan beállítást amikor éppen hogy csak elkezd szemeteleni de viszont sokkal lassabban erősödik a szemetelés. ÉS ekkor megmozgattam a kártyát (magyarán a kártya egyik sarkát (ami közel van a tápcsatihoz) kicsit pár miliméterrel föl le mozgattam) és a szemetelés foka hol erősödött hol csökkent. Persze szép látni hogy a szemetelés a kockára húzott textúrában is megmarad (és a kocka forog tovább a teleszemetelt textúrával). Tehát ebből nekem egyértelmű hogy a tápcsatlakozó rossz forrasztása a ludas (ami miatt gondolom ott kontakthiba alakul ki egy bizonyos teljesítményfelvétel után és így beleszemetel a memóriába).
Szóval teljesen kétségbe vagyok esve, mert a szervízben meg azt mondták hogy ne csodálkozzak, mert a Club3D kártyák felét memóriahiba miatt hozzák vissza.
Szerintetek akkor most a forrasztás vagy a memória a ludas (vagy vmi más)?
pls, help.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Nintendo Switch 2
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- VoLTE/VoWiFi
- Milyen légkondit a lakásba?
- Hobby rádiós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3070 Ti OC 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest