- Mobil flották
- Huawei Watch Ultimate - dizájnultimátum
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
GBX
aktív tag
-
GBX
aktív tag
Valaki?
-
GBX
aktív tag
Üdv.
Itt most leírok mindent az elejétől kezdeve, hogy könyebben lehessen megmondani mi lehet a hiba.
Nos történt a következő. Egyik nap kapcsolom be a gépem (AsusA7N8XDeluxe, 1Gb DDR333, amd2600Xp, Club3D Ati Radeon 9700PRO ).
És a kép elkezd szemetelni, de nagyon. Gondolom, mi a fene, ilyen még nem volt. Újraindítom. Oké, de kb 10 perc múlva megint csinálja.
Több drivercsere után, hardver oldalról közelítettem a problémát. Kiderült hogy a vgakártyán a külső tápcsatlakozó (az amolyan kisfloppy drive tápcsatlakozó) forrasztásai megrepedrek és az egész lötyög, és miközben lötyög szemetel a képre még DOS-os képernyőre is (pl amikor bootol a gép).
Elvittem szervízbe (bluefish) és mivel nem volt már garis így nagy nehezen sikerült rábeszélni őket fogy forraszák meg. 4 pici forrasztásért fizettem kb 1000Ft-ot.
Hazamegyek, berakom a gépbe. Oké, nem szemetel, még akor sem ha mozgatom a csatlakozót.
DE amikor bekapcsolok vmi GPU-t izzító alaklmazást, pl játék, vagy bármi más 3d-s progit akkor kb 10 másodperc múlva elekezd szemetelni, egyre jobba és jobban. Kikapcsolva a 3d-s alkalmazást egy 20 másodperc múlva megszünik a szemetelés, és tiszta minden.
Gondoltam a Zalman szendvicshűtő hatásfoka romlott. Ki a kártyát, le a hűtést, szilikonpasztát újrakentem, vissza a hűtést.
Eredménytelen, nem változott semmi.
Gondoltam mivel PRO ezért a memóriák talán már nem bírják az iramot több mint 2.5 fél év után. Találtam egy progit amivel lehet GPU/mem órajelet állítani. Mindegyikből visszavettem 25% (enyit engedett a progi). És lám, mosmár kb 15 maásodperc múlva kezd el szemetelni.
Gondolom megint hardver oldalról közelítem meg a dolgot. Találtam egy olyan pici 3d progit amiben lehet álítani a forgatott kockák mennyiségét (ezáltal a GPU terhelését is tudom szabályozni). És találtam egy olyan beállítást amikor éppen hogy csak elkezd szemeteleni de viszont sokkal lassabban erősödik a szemetelés. ÉS ekkor megmozgattam a kártyát (magyarán a kártya egyik sarkát (ami közel van a tápcsatihoz) kicsit pár miliméterrel föl le mozgattam) és a szemetelés foka hol erősödött hol csökkent. Persze szép látni hogy a szemetelés a kockára húzott textúrában is megmarad (és a kocka forog tovább a teleszemetelt textúrával). Tehát ebből nekem egyértelmű hogy a tápcsatlakozó rossz forrasztása a ludas (ami miatt gondolom ott kontakthiba alakul ki egy bizonyos teljesítményfelvétel után és így beleszemetel a memóriába).
Szóval teljesen kétségbe vagyok esve, mert a szervízben meg azt mondták hogy ne csodálkozzak, mert a Club3D kártyák felét memóriahiba miatt hozzák vissza.
Szerintetek akkor most a forrasztás vagy a memória a ludas (vagy vmi más)?
pls, help.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mobil flották
- sziku69: Szólánc.
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Huawei Watch Ultimate - dizájnultimátum
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Androidos tablet topic
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
- KAMATMENTES , BANKMENTES részletfizetés ASUS ROG Strix G814JIR-N6012W Notebook
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest