Hirdetés
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- T mint tavasz: képeken a közelgő Xiaomi 17T
- iOS alkalmazások
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.

Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bad Pritt
félisten
-
Bad Pritt
félisten
Daredevil S01E01
Nagyon jól kezdődik és ahogy látom a visszajelzéseket jól is fog folytatódni, de!
Az a dokkbéli leszámolás az emberkereskedőkkel az elején megmosolyogtatóan kopizza a Batman Begins kikötői jelenetét. -
Bad Pritt
félisten
Ez a nyolcadik rész a Vikingsból elég masszívra sikeredett, bár a cgi-nál néha kilógott a lóláb, viszont ezek az arcok, akiket viking harcosoknak castingoltak minden pénzt megérnek (a farkasfejes forma nagyon állat volt
). -
Bad Pritt
félisten
Hű, mi lesz itt a Vikings kövi részében... elszabadulnak a hangulatok!

-
Bad Pritt
félisten
válasz
Sareth
üzenetére
Szerintem szimplán csak az olyan sorozatok, mint a TWD meg a GoT elindították ezt a hullámot, hogy a legváratlanabb helyeken és időkben írnak ki főszereplőket is, hogy új irányba tereljék a cselekményt, a Vikings (meg a Black Sails is amúgy) felugrott a vonatra. Athelstannél egyetlen elvarratlan szál maradt, Judith és a baba, de azzal, hogy megölték a csávót, sokkal érdekesebb lett szerintem az ő sorsuk. -
Bad Pritt
félisten
Vikings S03E06
Derp... egyik szemem sír, a másik nevet. Egyrészt a sorozat általános színvonala továbbra is kiugróan magas, csak amitől féltem korábban, az kezd beigazolódni, jön a GoT-effektus: kezd nagyon sok karakter lenni nagyon sok helyen, akikkel foglalkozni kell és emiatt sokan elsikkadnak és nem marad rájuk idő, most úgy tűnik, hogy nem a jó irányban. Ugyanakkor ott van az, hogy mikor ritkítani kell kicsit őket, akkor (szerintem) ésszerűen és hatásosan teszik, olyan karaktereket írva ki, akik tényleg túl vannak már a számukra lényeges történéseken.
Ami mellett viszont nem tudok és nem akarok elmenni, az a vallás humbug egyre erőteljesebb jelenléte mindenhol. Minden a vallásról szól már gyakorlatilag és ezekkel a "jelekkel" (plusz az egész Harbard-szállal) kezd kicsit elrugaszkodni a földtől a sorozat. Persze, meg lehet magyarázni, hogy behaluzzák a dolgokat, de azért egy komplett, kézrátétellel gyógyító, feltűnő majd eltűnő vándorembert, akit mindenki lát és érintkezik vele, nehéz megmagyarázni...
Mindenesetre kíváncsi vagyok nagyon a folytatásra, innen azért elég sok csetepaté kiindulhat. -
Bad Pritt
félisten
válasz
Cthulhu Dawn
üzenetére
Tényleg durca volt, egyrészt az effektek szokatlanul magas minősége, másrészt az egész rész felépítése, minden szálon történt valami.
Kövi évad nagyon várós Feketeszakállal.
-
Bad Pritt
félisten
Dokik. Zseniális.

-
Bad Pritt
félisten
Ezt nézi vagy nézte valaki?
-
Bad Pritt
félisten
Elkezdtem nézni ezt az Empire című nigger sorozatot, hát beszarás, komolyan bekönnyeztem rajta.

Meghal az egyik szereplő, erre jön a szokásos "azt akarta volna, hogy ez a tied legyen" rész, de a megszokott gyűrű, nyaklánc, karkötő, mifasz helyett egy ordas nagy 10 kilós aranyfuxot aggat a srác nyakába a nagybácsi.
Komolyan, nem tudom eldönteni, hogy ezek komolyan gondolják, vagy ez egy szatíra. 
-
Bad Pritt
félisten
válasz
Nordic
üzenetére
Nem, nekem is furcsa volt az a forma, főleg mert Vane jött a dumájával, hogy "ti voltatok a legrettegettebb kalózok", egy az egyben illett volna Feketeszakállra.
(#20543) bagyulajuve:
Azt nem tudom, de mikor a rasztákat Nassaura hozta, akkor is kellett lennie valami ladiknak. Gondolom nem úsztak. 
(#20545) brownus: Van, a héten lesz az utolsó része.
-
Bad Pritt
félisten
Blackbeard. És nem más játssza, mint Ray Stevenson.

-
Bad Pritt
félisten
Black Sails S02E09
Pont azon kezdtem gondolkozni, hogy túl sok szál kezd el kibontakozni túl sok helyen, aztán megtörtént az, ami megtörtént, ott rácsaptam a space-re, bazmegeltem vagy 2 percig és utána tudtam csak nehezen befejezni ezt a részt. Megtörtént az, ami nem hittem, hogy meg fog, jövőhéten a három hétvégi sorozatom közül (The Walking Dead, Vikings, Black Sails) ezt fogom elsőnek megnézni, mert abszolút übereli a másik kettőt. Nem kiabálom el, mert most van a legtöbb buktatója az egész sztorinak, de ebben az évadban olyan betonstabil kézzel vezették eddig a cselekmény közel összes szálát, hogy az a sorozat első pár részére visszagondolva elképzelhetetlennek tűnik.
A zene a végéről: Nick Cave - Avalanche
Gyönyörű.
-
Bad Pritt
félisten
-
Bad Pritt
félisten
válasz
jonnyjoker01
üzenetére
Két és fél hónap alatt? Well played, mister.

-
Bad Pritt
félisten
Bosch Season 1 enyhén SPOILERES!
Van az az érzés, mikor úgy meglepődsz valamitől, hogy utána nem tudod hova tenni és inkább vársz még a véleménynyilvánítással, nehogy hülyét csinálj magadból. Na a Bosch pontosan ilyen a legjobb értelemben, elképesztően minőségi, szinte tökéletes noir sorozat a The Wire hagyományait követve.
Pedig a felütés még nem adott bizakodásra okot, nem tűnt érdekesnek Bosch és a jogi hercehurcája, a nyomozós szál pedig alig indult be, aztán a második résztől ütött a kalapács, behozták a nemezis karaktert és onnantól kezdve rakétaként lőtt ki a sorozat, legalábbis minőségben, mert a tempó továbbra is lassú, szomorkás maradt, ami nagyon elüt a mai top sorozatok hangulatától, de Bosch-nak nagyon is jól állt.
Talán az a sorozat legnagyobb fegyverténye, hogy nem akar sokat markolni, nem akarja túlfűzni a családi vagy a romantikus szálat, a politikai intrikákat, amik behálózzák a rendőrség intézményét, viszont kellő figyelmet fordít a karakterekre, inkább sejtet sok esetben, bízva a néző agyában. A karakterek és az őket játszó színészek repítik a Bosch-t a szimplán jó sorozatból a legjobb detektívsztorik közé, Titus Welliver telitalálat volt, ahogy rendőrtársai is, Madison Lintz meglepően éretten formálja meg a lányát, de aki ellopta a show-t sok esetben az Jason Gedrick. Nem tudom, mit mondtak neki, nem tudom, honnan szedte az ihletet, de fenomenális volt Raynard Waits-ként, pont annyira volt visszafogott, hogy az már fenyegető, bizarr volt a néző számára, abszolút 10/10-et érdemel az alakításáért.
Összességében az egyik legkellemesebb meglepetés számomra a Bosch hosszú évek óta, nagyon egyedi hangulatú, ráérős, de jól összerakott és érdekes sorozat, külön figyelemreméltó, hogy a különböző sztoriszálak milyen tökéletes összhangban vannak egymással, sosem éreztem azt, hogy túl sok lenne ebből vagy abból és inkább nézném valamelyik másik történést (pl. a fent említett The Wire egyik hibája szerintem ez volt). Csak 10 rész, ajánlom mindenkinek ínséges időkre.
-
Bad Pritt
félisten
The Walking Dead S05E12
Egyrészt a pap totál eltűnt, nem is láttam nagyon sehol, másrészt a szőke csaj férjével még bajok lesznek. Amúgy ez a rész sem volt nagy eresztés, megint lagymatagon folynak az események. -
Bad Pritt
félisten
Bosch Pilot
Igencsak meglepődtem a pilot végignézése után: a mai trendeknek megfelelő pörgősebb, pattogós párbeszédekkel teli nyomozós sorozatot vártam, ehelyett egy kifejezetten lassú, csöndes, már-már melankolikus élménnyel lettem gazdagabb leginkább a Wire hagyományait követve, csak értelemszerűen elhagyva az ottani gettó hangulatot. Erre ráerősít Bosch, nem jut eszembe jobb szó, megkülönböztető jegye (mint Raylan Givens kalapja a Justifiedban, vagy John Reese öltönye a Person of Interestben) a jazz zene, ami nagyjából mindig hallatszik mellette, amikor csak lehetőség van rá.
A Wire amúgy másként is megjelenik a sorozatban, ugyanis két színész is állandó szereplő az ottani csapatból, ahogy lesznek ismerős arcok más szériákból is (rögtön az első részben Hershel a Walking Deadből). Amiben a Bosch többet nyújt szerintem, az a főszereplő karaktere: egyrészt Titus Welliver egy nagyon tapasztalt sorozatszínész, a legnagyobb nevek közül a Lost, Sons of Anarchy és Deadwood is ott virít az IMDb profilján, másrészt Bosch karaktere sem követi a a manapság elterjedt superhuman detektív archetípust, amilyen Raylan Givens a Justifiedban vagy John Reese a Person of Interestben, csak hogy két általam nézett példát mondjak. Nagyon remélem, hogy tovább fogják árnyalni Bosch-t, mert a felvezetés alapján meglepően egyedi, ha nem is újító karakter, Welliver pedig tökéletes választásnak tűnik a szerepre, képzett, jó színész, meglehetősen egyedi színészi eszköztárral.
Kíváncsian vágok bele az évad többi részébe, remélem sikerül tartani ezt a minőséget. -
Bad Pritt
félisten
Vikings S03E01
Brihtwulfról és Burgredről vélemény:

Aki látta, érti szerintem.

-
Bad Pritt
félisten
válasz
Nordic
üzenetére
Szerintem a legjobb rész volt eddig. Meghökkentő a legjobb értelemben.

Más: ezt a képet a Legend of Korra hivatalos oldal osztotta meg, miután J.K. Simmons megnyerte az Oscarját a Whiplash-ért (a sorozatban ő volt Tenzin hangja). Elég nyomi.

-
Bad Pritt
félisten
Black Sails S02E05
Nem akartam egyetlen Black Sails részhez sem írni külön, de ehhez muszáj több okból is, bár egymásba kapcsolódnak.
Szóval ez így elég wtf volt. Nagyon jól megvezették a nézőt a viszonnyal, tökéletesen elhittem, hogy Miranda és Flint kapcsolata volt a kritikus pont, aztán jött a mindfuck, minden a feje tetejére állt, én meg csak néztem ki a fejemből. Vitán felül áll szerintem, hogy ez a legjobb rész eddig, nagyon szépen lezárta a múltbéli szálat, ezzel együtt háttérbe szorult a jelen, de legalább megindult a harc az erődért és gyakorlatilag az összes karakter között megbolydult a kapcsolat valamilyen szinten, ami érdekes lesz a továbbiakban. Abszolút jön föl a sorozat, mint a talajvíz, el sem tudom hinni, hogy az első néhány rész gyengélkedése után mit ki nem hoztak belőle már most a készítők és mi lesz még itt a jövőben!
Viszont ami mellett nem tudok elmenni és itt egy kis Halt and Catch Fire SPOILER fog keveredni a Black Sails SPOILER-hez: a férfiak közti homoszexualitás és az internet jámbor népének reakciója erre.
Mint írtam szerintem ez volt a legjobb része a sorozatnak eddig és megbotránkoztatott, hogy IMDb-n majd egy ponttal kevesebb van neki átlagban, mint a többi epizódnak, úgyhogy hirtelen ötlettől vezérelve lecsekkoltam a Halt and Catch Fire harmadik részének az értékelését, ahol ugye Joe-ról kiderült, hogy biszex és nem túl meglepő módon az is alacsonyabb pontszámot kapott a többi részhez képest. Ezek szerint a tévésorozatok közönsége nincs felkészülve ilyen karakterekre és eseményekre, pedig egyik eset sem volt túl explicit, nem volt túlragozva, értelmes ember számára könnyen értelmezhető mindkettő. -
Bad Pritt
félisten

Itt a vége lassan.

-
Bad Pritt
félisten
válasz
FireKeeper
üzenetére
Rackham most nekem is kedvenc, meg persze Max... szóval igen, ő is.

Azt amúgy még mindig nem tudtam hova rakni, hogy a hatalmas szakállas forma, akitől Vane legénységet szerzett, Feketeszakáll volt, vagy csak valami noname karakter? Vele is kéne találkozni a sorozatban... -
Bad Pritt
félisten
válasz
FireKeeper
üzenetére
Pont most néztem meg a negyedik részt a második évadból (vagy a XII.-et, ha úgy tetszik), folyamatosan egyre erősebb lesz az egész sorozat, az atmoszférájából nem veszít, a flashbackek kifejezetten hasznosak és jól tagolják a részekben a történéseket, de nincs belőlük sok szerencsére, a nassaui események pedig érdekesen vannak felépítve, plusz egyre több új szál lesz belebegtetve, ami csak érdekesebbé teszi a sztorit. Számomra, meg azok számára, akik játszottak az Assassin's Creed: Black Flaggel külön mókás az, ahogy felépítették ott ugyanazokat a kalózkaraktereket, mint itt. Vane például jellemében meglepően hasonló lett...
-
Bad Pritt
félisten
válasz
Nordic
üzenetére
A Justified jelenleg az egyik legjobb futó sorozat sajnos már csak pár hónapig, mert az idei az utolsó évad. Azon ritka esetek egyike, amikor minden karakternek, minden történésnek megvan a maga helye a sztoriban, minden és mindenki annyi időt kap és ott, amennyit és ahol kapnia kell, nem lesznek túlsúlyos mellékszereplők, nem hal meg senki értelmetlenül, vagy mert túl nagy szerepet kapott hirtelen. Vonalzó mentén vezetett cselekmény, érdekesen felépített karakterek érdekes ügyekkel és utánozhatatlan hangulattal, ez a Justified. Gyakorlatilag hibátlan sorozat, szőrszálhasogatás lenne az apró hibáiba belekötni, de azt el tudom képzelni, hogy valakinek nem fekszik ez a harlan-i redneck hangulat, ami azért fajsúlyos szerepet kap az elejétől kezdve. Raylan Givens karaktere miatt már megéri megnézni, 10/10-es forma.
-
Bad Pritt
félisten
Bosch valaki? Amazon sorozat, ez nem tudom jót jelent-e, de egyben adták ki tegnap az első évadot.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
ígyvanferi
üzenetére
Vele mindig öröm angolt tanulni.

-
Bad Pritt
félisten
Person of Interest S04E14
Annyira jó látni, hogy egy elég hosszú lejtmenet után feltámadt a sorozat, új irányt vett, a készítők felismerték a problémákat, látták az igényeket és a való életben bekövetkezett eseményeket is figyelembe véve alakították az egész sorozat arculatát. Ha kellett kiírtak valakit, ha kellett behoztak új karaktert, majd kiírtak mást váratlanul vagy kevésbé váratlanul. Ez a melankolikus hangulat remekül működik, a két főszereplő egyértelműen változott az évadok során, de most talán Reese-ben több potenciál van, úgyhogy nagyon kíváncsi leszek a folytatásra. Csak így tovább.

-
Bad Pritt
félisten
Justified S06E01-03 SPOILER!
Choo-choo b*zmeg, hát besírok, nem hittem volna, hogy tud újat mutatni ez a sorozat a karakterek szintjén, de ez elképesztő.

-
Bad Pritt
félisten
A Justified utolsó évadához a magyar felirat hány nap késéssel szokott jönni?
-
Bad Pritt
félisten
válasz
kexksz
üzenetére
Nem lenne ezzel baj, ha kiemelkedőek és érdekesek lennének mindenki számára, de az az igazság, hogy a saját zsánerükön belül is épp csak a jó kategóriába esnek bele ezek a sorik. A Supernatural már oda sem. A fogékony kicsit felülértékelik, a többiek annyira nem értik.
-
Bad Pritt
félisten
Black Sails Season 1
SPOILERES! A Black Sails az a sorozat, amit az ember vagy a badass kalózok vagy a csöcsök miatt kezd el nézni, esetleg mindkettő, akkor viszont a Paradicsomba kerül a kedves néző. Az az igazság, hogy az első pár rész felejthető, érdektelenek a karakterek, a sztori sem folyik igazán, csak úszkálnak a híg levesben, amit Nassau "városa" testesít meg. Aztán az évad felétől beindul a szekér és az utolsó rész abszolút kiemelkedő lett, meglepő fordulatokkal (Gates...) és egy látványos csatajelenettel (az a pillanat, mikor a spanyol sorhajó oldalra fordul és kinyílnak az ágyúk nyílásai majd tüzet nyit 50 ágyúból, miközben Flint lemondó tekintetét látjuk, hátborzongató volt) és egy fasza cliffhangerrel.
Igazság szerint hatalmasat lépett előre már az évadon belül is a sorozat, a karakterek is érdekesebbek lettek (főleg Vane és az utolsó pár részben Dufresne változott sokat), a zenéje epic, a látvány pedig szerintem kifogásolhatatlan egy sorozathoz képest. Ha valakit nem riaszt el a kalózos téma, annak mindenképp érdemes tennie egy próbát, remélem az idei évadban sikerül még tovább javulnia. -
Bad Pritt
félisten
The Legend of Korra Book 4
SPOILERES! Ahogy Korra felnőtt, úgy komolyodott a sorozat is és végül beért a negyedik évadra. Ahogy sejtettem Kuvira nem volt igazán nemezise Korrának, sokkal inkább egy katalizátora az eseményeknek, habár állati jól néztek ki a fémszörnyei, az óriásrobotot kicsit túlzásnak éreztem, bár kétségtelenül működött és jól megizzasztott mindenkit. A végkifejlet pedig... az az igazság, hogy nem volt váratlan, az utolsó évadban nagyon hangsúlyossá vált, hogy Korra alig beszélt már Makóval vagy Bolinnal, ellenben Asamira mindig volt egy kis ideje. Meglepő? Igen. Maga a tény, hogy egy Nickeloden sorozat gyakorlatilag egész második évada arról szólt, hogy összevissza kavart a három főszereplő, ami kis rosszallásra adhat okot, mert nem igazán sikerült beletenni azt, hogy ez így nem helyes, majd a sorozat végén a két lány összejön. Furcsa volt, nem rossz értelemben, ugyanakkor nagyon szép lett a sorozat lezárása, főleg azzal a zenével.
Nem tudnám amúgy megmondani, hogy ez volt-e a jobb, vagy az Utolsó léghajlító. A Korra sokkal érettebb közönséget kíván az ideológiák és gondolatok miatt, amiket megfogalmaz, meg persze a fent leírt párkapcsolati mizéria is érettebb gondolkodást kíván, ugyanakkor Aangék kalandja sokkal kalandosabb volt, mesésebb, amit talán könnyebb befogadni. Mindenesetre számomra mindkettő maradandó élményt jelentett és a jövőben biztos újra fogom nézni őket.
-
Bad Pritt
félisten
Black Sails SPOILER
A batár kopasz szakállas forma, akit Vane felkeresett a 6-7. részben nem Feketeszakáll akar lenni? Albinusként hivatkoznak rá valamiért, az meg egy totál ismeretlen név, legalábbis számomra.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
Atomantiii
üzenetére
-
Bad Pritt
félisten
The Legend of Korra Book 3
SPOILERES! Nos igen... Zaheer. Szerintem rászólhattak néhány kreatív koponyára, hogy Unalaq nem volt túl erőteljes karakter, ezért visszatértek az oldschool szupercsapat koncepcióhoz, ami már az előző szériában is bizonyított Azula és barátnői személyében, Zaheer-ral a főszerepben pedig olyan magasra tették a főellenség szintjét, amit Kuvira egymagában nem hiszem, hogy meg tud ugrani (bár sejtésem szerint nem is lesz cél vele). Nyoma sincs annak a mesterkéltségnek, mint Amonnál, nincsenek érthetetlen és idióta akciói, mint Unalaqnak, az első pillanattól kezdve mintha egy huzal mentén feszítenék ki a tetteit, mindent egy célnak rendel alá, nyoma sincs megalkuvásnak, tétovázásnak, vagy érthetetlen és felesleges tetteknek és ezt olyan alapvető dolgokkal is érzékeltetik, mint a mozgása, a gesztusai, a harc közben mutatott mozdulatai, minden körülötte a tökéletes céltudatosságot jelképezi (hülyeség tudom, de ismét csak Bane jutott eszembe a harmadik Batman filmből). Kis kompániája szintén érdekes figurákból áll, nem beszélnek sokat, de szerencsére jól felépítették a miliőt körülöttük, mindenki félt tőlük és az évad során kiderült, hogy nem is ok nélkül... iszonyat durva volt már csak a zaofu-i menekülés is, vagy a levegő templombeli összecsapás Tenzinnel és növendékekkel, totálisan sikerült átadni azt az érzést, hogy ezt a kvartettet igazából semmi és senki nem tudja megállítani, főleg Zaheer vezetése alatt. A végső leszámolás szintén apokaliptikusra sikeredett, bár ehhez persze egy erősen mérgezett Korrára volt szükség, de ez mit sem von le a finálé érdemeiből. Az utolsó jelenet pedig gyönyörű és megható lett mindennel együtt.

-
Bad Pritt
félisten
válasz
cattus
üzenetére
Biztos, hogy nem véletlenül lett pont ez a neve (kb. ugyanaz, mint a Mátrixban Neo nevének eredete). Ez is amúgy egy óriási pluszpont a két sorozat mellett, tömve vannak érdekes és magyarázható nevekkel és kifejezésekkel, Tenzin Gyatso-tól kezdve, Mako-n át Zaheer-ig.
Mondjuk azt meg is értem, hogy miért pont ő lett az avatarod (owned
), mindkét sorozat tömve van emlékezetes karakterekkel, akiket fel lehetne használni. Ezért is furcsa, hogy itt vagy Wannal, ez érthető, van már Aang meg Sokka, sőt, Pabu is van már, de Zuko, Iroh, Appa, Amon vagy akár Korra vagy Tenzin még nincs senkinek. -
Bad Pritt
félisten
The Legend of Korra Book 2
SPOILERES! Szóval ez egy gyengébb évad... persze összevethetetlenek egymással, de néhány top nézettségű élőszereplős sorozat (Supernatural, The Walking Dead) szeretne ilyen gyengébb évadot magának, mint amilyen ez volt. Unalaq kezdetben érdekes karakter volt, érthető motivációkkal, aztán fokozatosan vesztett a karizmájából, ahogy kezdett megőrülni, nem igazán éreztem koherens egésznek az egész figurát, egy olyan ember, aki valóban egész életében tanulmányozta a szellemvilágot (vallást), az nem túl életszerű, hogy pont pusztulást szeretne hozni tízezer évre.
A másik probléma talán abban rejlett, hogy sok szereplőt mozgatott az évad és nagyon szétszórt területen, csapongó volt kissé a mesélés. Ezt ellensúlyozta szerencsére az a bizonyos két rész, amiOnepardon, Wan történetét meséli el, valamint a befejezés is fantasztikus lett. Összességében nem érzem olyan gyengének, de kétségtelen, hogy Amon után Unalaq csalódást keltő ellenfél, Vaatu, Raava és Wan története viszont kiemelkedő, önmagában is megállja a helyét, külön tetszett a másfajta rajzstílus.
Elkezdve a harmadik könyvet azt már most látom pár rész alapján, hogy Zaheer jóval komolyabb ellenfél talán még Amonnál is, egyszerűen érezhető, mennyire komolyan vették az ő karakterét a készítők. De erről majd akkor.
-
Bad Pritt
félisten
Már elkezdtem rég, csak mindig kb 2-3 rész lemaradással írok.
Egy negatívumot tudok, ami személyes mondjuk, de nem elég, hogy ez a Meelo gyerek idegesítő és nem is vicces, de miért kellett ilyen istentelenül rondának megalkotni?
-
Bad Pritt
félisten
The Legend of Korra Book 1
SPOILERES! Azt valóban nem lehet elvenni a sorozattól, hogy jóval komolyabb, mint a Last Airbender, de még így is nagyon masszív élmény volt ez a röpke négy óra. Korra nem olyan idealizált karakter, mint a fiatal Aang, sokkal több hibája van, pont ezért szerethetőbb számomra, a mellékszereplők itt is remekül működnek, Amon pedig... holy shit. Minden, amit hiányoltam Zhao-ból a Last Airbender első könyvében az itt megvolt Amonban. Persze az egész karakter V másolata a V, for Vendettából, de szerencsére nagyon okosan megírt formában, nem zavaróan copy-paste, emellett nekem még a Dark Knight Rises Bane-je jutott eszembe (földalatti szervezkedés, fanatikus követők, a robbantásos jelenet egy az egyben megjelent mindkét helyen, ahogy a stadionbéli rajtaütés és beszéd is hasonlított), minden téren elsőrangú ellenfél volt és amennyire Zhao nem volt ellenfél nemhogy Aangnek, de még Zuko-nak sem az elődsorozatban, Amon annyira szétverte mindenki seggét itt. Hangulatos, jól felépített évad volt, technikai részről csillagos ötös kivitelezéssel, de azért kár, hogy 12 részes lett csak.

-
Bad Pritt
félisten
válasz
spammer
üzenetére
SPOILER
Ozai és Aang is nagyon látványos volt (annak is kellett lennie), de az a hihetetlen színkavalkád, ahogy Zuko meg Azula összecsaptak és mindent lángtengerbe borítottak maguk körül abszolút lehengerlő volt. És igen, ahogy írod a zene csak rátett még egy lapáttal.

Azula abszolút telitalálat lett, pont nem estek át vele a ló túloldalára, annyira volt gonosz és ellenszenves, hogy nem lett komikus. Nálam Zuko meg Iroh párosa a favorit, nagyon szép íve volt a herceg jellemfejlődésének és küzdelmének.
Egyszerűen fel nem foghatom amúgy, Shyamalan hogy csinálhatott ebből egy olyan abomináció filmet...
SPOILER
(#19037) orichalcos: Korra már most jobban tetszik, egyrészt mert sokkal szebb, mint az elődsorozat, másrészt nagyon csípem a korszakra jellemző dizájnt. Mivel most véget ért a vizsgaidőszak végre és nem mozdulhatok ki sajna még egy hétig minimum, ezért pikkpakk végignézem ezt is. Tetszik.

-
Bad Pritt
félisten
Befejeztem az Avatart, rögtön el is kezdtem a Legend of Korra-t. Ami egyből szemet szúrt, az a hatalmas változás, a Korra-béli technokrata világ tiszta 1930-as évek hangulatát árasztja, ami nem baj, csak nekem így elég éles a váltás. Ami viszont abszolút szívet melengető az rögtön az első részekben a visszautalások, apróságok (Katara mint Gran Gran például, vagy Mako karakterének a neve). Sokkal szebb, részletesebb a képi világ, mint a Last Airbenderé, a dialógusok is pattogósabbak, szinte minden téren tetten érhető a fejlődés. A kérdésem viszont az lenne, hogy a Legend of Korra játék a sorozatot adaptálja, vagy melléksztorit mesél el, vagy teljesen alternatív a története?
És hogy milyen volt a Last Airbender? Nos, ha valaki nem viszolyog a rajzfilmektől az mindenképpen tegyen vele egy próbát. Értelemszerűen tömve van gyermekbarát elemekkel, de abszolút élvezhető még felnőtt fejjel is, a főkarakterek nagyon jól meg vannak írva (az külön vicces volt számomra, hogy Zhao admirálisnál egyből felismertem Jason Isaacs hangját, aki ugye játszott egy Zhao-hoz hasonló karaktert a Hazafiban és utánaolvasgatva Tavington volt az alap az admirálishoz is), a jellemfejlődés nagyon szépen van árnyalva és szerencsére hosszan van végigvezetve, főleg Zuko-nál.
SPOILER
A vége pedig fenomenális, szvsz Azula és Zuko párharca mellett eltörpül az, amit Ozai és Aang leművelnek a sziklák között. Alapból Ozai túlságosan háttérben volt a sorozat egészében, számomra nem ő volt az elsődleges rosszfiú, sokkal inkább Zhao majd Azula.
SPOILER
-
Bad Pritt
félisten
Ez a Halt and Catch Fire odaver rendesen, elegáns, laza, karakterekben nincs annyira új, a színészek viszont remekek. Nagyon adja az 80s feelinget.
Az intrója meg tényleg mindent üt.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
spammer
üzenetére
Kicsit valóban.
De amúgy én azt hittem, hogy csak az Aang-ról szóló sorozat címe Avatar, mert a második sorozat címéből a posztereken meg mindenhol teljesen kihagyták és szimplán csak The Legend of Korra címen fut, ahogy én láttam. Szóval ezért mondtam, hogy az Avatart kezdtem el. 
-
Bad Pritt
félisten
Most, hogy véget ért a Legend of Korra, elkezdtem nézni az Avatart, ha már ennyien dicséritek.
Ezen azért felnevettem kicsit. Még az Avatart sem menti meg semmi a barátzónától.
[link] -
Bad Pritt
félisten
válasz
bambano
üzenetére
Arra, hogyha az összes filmet nézzük egy skálán, akkor a Man of Steel kifejezetten jónak számít. Nem világmegváltó, nem definiálja újra a képregény vagy akciófilmeket, de minimum középszerű.
Viszont abban egyetértek, hogy már azelőtt kasza, hogy elkezdenék, képtelenség, hogy pont a SyFy tudna epikus méreteket öltő értelmes drámát alkotni egy hihető, működő idegen világgal.
-
Bad Pritt
félisten
PoI S04E07
A zene valami fenomenális lett, a sztori eleje fasza, a második fele meh, nem is volt túl vicces, de határozottan halad valamerre a sorozat. Ez bejön.

-
Bad Pritt
félisten
válasz
ígyvanferi
üzenetére
Én azt hittem azt jelenti, hogy kompjúter által generált. Ahhoz képest szép munka lenne.

-
Bad Pritt
félisten
Nem vagyok ellene, de Kaley Cuoco mire fel kap csillagot a Hírességek Sétányán?
-
Bad Pritt
félisten
Amúgy azt tudja valaki, hogy miért Tyreese az egyetlen csaj jelenleg a Walking Deadben?

-
Bad Pritt
félisten
Odabaszott rendesen ez a Walking Dead évadnyitó. Ódzkodtam nagyon az egésztől, nyögvenyelősen néztem végig az előző évad sok részét, de most végre megint érdekes meg pörgősebb az egész show. Várós a folytatás.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

).

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Janaboy