- Magisk
- Mobil flották
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
-
Mobilarena
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Daneeka
senior tag
Koszi de ismeretlen vizzel sotetben tapogatozas fozni. Kene egy laborteszt ra. A csapvizemnel pl. felhivtam a vizmut, megkerdeztem a sorfozes eseteben relevans asvanyianyagok stb. mennyiseget, igy legalabb tudom, hogy mi kene meg bele vagy mibol van tul sok. Ekkor jottem ra, hogy erdemes forralassal kicsapatni a karbonatot peldaul.
(mi jot szivtunk a kuttal amugy, telkunkon ontozeshez kellett volna sok viz, csinaltak tesztfurast, 70 meterig nem jott semmi pedig van tolunk par szaz meterre egy termeszetes to meg mindenutt patakok vannak stb. Persze vegtelen penzbe kerult a tesztfuras is.)
-
Daneeka
senior tag
Eloszor csapvizet hasznaltam mert mindenki azt mondta, hogy 'jo lesz az' stb. Egyebkent van ahol tenyleg jo, klasszikus stilusok kialakulasat befolyasolta is a helyi vezetekes viz. Na nalam nem ez a helyzet. Aztan ezt a ket klont szentkiralyibol csinaltam, nem tudom miert. Aztan a ket sajatnal jobban beleastam magam a temaba es elkezdtem forralassal/precipalassal lagyitani es sokkal kezelni a csapvizem, hogy a mash ph rendben legyen. Meg jobb lenne ha tudnek szerezni RO szurt vizet vagy desztillalt vizet es gipsszel/messzel/sokkal beallitani a stilushoz illo vizet. Ha valaki amugy tud pl. forditott ozmozis szurt (RO) vizet szerezni az ne tartsa magaban.
Elvileg adnak el haztartasoknak is ilyen szuroket itthon.
Mint lathatod meg minden uj fozetem eggyel jobb lesz mint az elozo, meg a palackozas kori oxidacion agyalok, hogy azt megoldottam-e mar a szifonnal vagy nem. -
jookomak
őstag
Sajnos azt kell mondjam, hogy akkor te nem is létezel!
Értem miért, de sajnos ma már nehéz nélküle. Egy csomó cég, oldal, kocsma, stb csak ott van. És jól tud jönni, ha ezeket is meg tudod nézni.
Amondó vagyok, hogy regisztrálj. Nem kell hülyetinipicsaként azt is megosztani, mikor nagyot büfizel, meg egymillió képet feltölteni, de arra, hogy koncentrált hírfolyamként olyanokról olvass, amik érdekelnek, arra jó. Vagy tedd föl magad kamu névvel, kép nélkül. -
jookomak
őstag
Azt, hogy nem hiszel nekem.
Ott ittam, szóval tuti kapható. A kézművessörök honlap hullámokban van frissítve, nem mindig percre pontosan naprakész. Amúgy meg be kell like-olni facebookon az összes magyar kézműves főzdét, boltot, kocsmát blogot, és akkor nagyjából tudja követni az ember az újdonságot, illetve hogy hol mi van csapon pl.
-
mivel beteg voltam, így az én szavam nem lenne mérv adó, de ő is hasonló véleményen van, mint én: [Katalin Cárnő]
Ő kávé-likőrként emlegeti, nekem a rumos kávé jutott először eszembe róla. Ahogy jookomak is írja, egy Angry Beastnél lágyabb, mégis összeforrottabb imperial stout lett.
-
adster
tag
Ezek egyébként jobbnál jobbak, úgyhogy biztos nem fogsz, illetve valószínűleg nem csalódtál bennük, bár a Nocturnummal nekem is az volt a tapasztalatom, hogy egy tökéletesen összerakott ital, kiemelkedő sajátosságot viszont nem nagyon fedeztem fel benne, pont az volt benne a kiemelkedő, hogy kikezdhetetlen. Emellett azonban tényleg eléggé egyszerű is...
-
adster
tag
Hát, hogy olyan megszokottól eltérő megközelítés, de pozitív értelemben.
Igaz, hogy már az este vége felé jártunk, de nekem bejött, a gyümölcsös jelleg (amit egyébként egy konyakos-meggyes-meggymagos-marcipános kavalkád alkotott) nem volt mindennapi, érdekes egyveleget alkotott a barna sörös, pörkölt karakterrel, szerintem kellőképpen össze is simultak az ízek, az alkohol pedig szintén jótékony hatással volt rá.
-
-
Bitang!
Bár én két évvel ezelőtti főzetet kóstoltam, amit akkor még nem fémjelzett a "Legenda" főzde neve, csak az Olaszházi.
Beálltunk a sorba, előttünk sokan kérték. Senki nem ismerte, de ez volt kint a második legerősebb sör, és mindenki kérdezte, miféle, hogy isszák. Majd csak azt láttuk, hogy mindenki a fejét rázza, és mutatja, hogy csak egy picit, pohárkával.
Na a mi emberünk ezt a szót, hogy pohár, nem ismeri, így ő volt az egyetlen aki korsóval kért (magának is, meg nekünk is). A mai napig nem emlékszik, hogyan jutott hazaAz én részemről amire emlékszem: érdekes csokis imperial stout, édes, gyümölcsös, már-már boros fanyarsággal, épp csak finoman ütlegelő alkoholos mellék zöngével. És még én is, a 110 kilómmal beszédültem miután felkeltem az asztal mellől
Nem mondom, hogy a legjobb amit e kategóriából ittam, sőt, amolyan pincekatyvasz jellege volt. De minden esetre, egy élmény sör, kár lett volna kihagyni. -
looser
addikt
Ugyan (csak szerényen) :-) Szóval csak onnan gondolom, hogy a Venenum oldalán írják a nevét a srácnak, ő pedig nem tagja a Legenda hármasának (Olasz, Roli, Ákos). De, ha sikere van, akkor biztosan bekerül a szortimentbe. Legalábbis reméljük, ha tényleg olyan jó :-)
Én mindenesetre meg szeretném kóstolni. A Dob-Izabella sarkánál van egyébként a Legenda pub, ott fogom a jövő héten megkukkantani. Vagy utána, mert jookomak írta, hogy most meg nyit a Hopfanatic pub is :-) -
looser
addikt
No offense, félre ne érts, de most már annyi de annyi remek sör fellelhető MO-on (de ha külföldről rendelünk, mint itt Adster kolléga, akkor tényleg szinte végtelenek a lehetőségek), hogy ez, akármilyen remek párosítás is, de azért még nagyon remélem köszön be nálad majd még néhány száz féle sör, míg élsz :-)
-
jookomak
őstag
Minden csak pénz kérdése...Vagy le kell küldeni a zasszonyt!
Ha ezt a három sört nem kóstoltad (na jó, kettőt, a splash nagyon új), akkor gondolom még nem sok magyar kézműveset ittál. Ebben az esetben érdemes ellátogatni a csakajósörbe, vagy a különleges sörök boltjába, és elkezdeni ismerkedni a magyar sörökkel!
Jövő héten meg a főzdefeszt remek alkalom egy kis szeánszra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI Mavic Air 2 Fly More szett Friss vásárlás, aktív DJI Care, újszerű állapot (AZ ÁR ALKUDHATÓ)
- Xiaomi Yunmai Fascial masszázs pisztoly (Massage Gun)
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett +128GB SanDisk SD
- Ùj - DJI FPV Drone - 0h repülési idő
- DJI Air 3 Fly More Combo RC2 drón - garancia 2026.08-ig
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest