- Honor 600 – kezes, kitartó, költséges
- Honor 200 Pro - mobilportré
- iPhone topik
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- T mint tavasz: képeken a közelgő Xiaomi 17T
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Daneeka
senior tag
válasz
somasz
üzenetére
Sorba megyek a kérdéseiden:
-a nagy fazék sosem árthat, mindenesetre én otthon az elektromos üveg főzőlapon amiért legomboltak súlyos pénzeket kb. 4-5 liter vizet tudok forralni, nem tudom a tied mennyit tudhat.
-Legalább két-három műanyag vödröt vegyél még az edényen kívül, egy idő után rájössz, hogy jó ha az egyikbe megy a mash, másikba főző vizet tárolsz, közbe a fazékba melegíted a vizet ha föl kell önteni a masht forró vízzel néha mert hül le folyamatosan, a végén a kivett zsákot valamelyik még üres vödörbe tárolod, hogy kicsöpögjön stb. párhuzamosan mennek a dolgok.
-A Coopers szerintem sűrítményes cuccokhoz lehet te meg all-grain főzől
-0,33 az "industry standard"
-erről előbb írtam, én még a kültéri gázzsámolyt is gyengének érzem néha pedig 17l-nél többet nem forraltam még vele
-az elsődleges erjesztő mérete mindegy, (magyarán 5 liter sört is erjeszthetsz a 20-as vödrökben) másodlagos erjesztés meg ma már kvázi nem létezik mert előnye nincs viszont sok hibalehetőséget hordoz magában, (oxidáció, fertőzés) kb. már csak ilyen brettes söröknél, lambicoknál meg egy évig érlelendő nagyvadaknál megy
-hűtés: nálam van a mosókonyhába egy elég nagy csap amibe belefér a 20 literes fazekam, ott szoktam hűteni hidegvizzel meg néha jeges palackot is dobálok mellé de mióta no-chillel is jó eredményeket érnek el emberek azóta nem nagyon aggasztom magam rajta, pláne, hogy a legjobb IPA-kba mostanában elég húzós hopstandeket nyomatnak ahol fél órákat áll a komló a 80 fok körül és csak utána hűtenek.
-recept: "könnyebb komlóhangsúlyos nyári sör": ezeket szinte a legkönnyebb elbaszni
Mondjuk tanulni is sokat lehet belőlük.-Belgát, saisont nyomathatsz hűtő nélkül is ilyen melegben, a többi ale élesztőnek kell a 18-20 fok.
-Gyakorlatilag bármilyen sörnek jó a 2 hét elsődleges, 3 hét palack. (ale élesztők esetében) Mondjuk 1.070-80 fajsúly fölött mehet néha 3 hét elsődleges is ha életképtelenebb az élesztő. Nem jó dolog beleméregetni az erjedő sörbe állandóan szerintem de általában ha 2-3 napig nem változik a fajsúly akkor lehet palackozni, ez gyengébb söröknél akár 5-7 nap elsődleges után is megtörténik. Palackból viszont nem nagyon ittam még 3 hét előtt jó sört sajna. Ha kegben nyomatnánk CO2-vel akkor 1-2 hét alatt is lehet iható gyengébb söröket csinálni (búzasörök, APAk)
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor 600 – kezes, kitartó, költséges
- Diablo IV
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Házimozi belépő szinten
- Bestbuy játékok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Projektor topic
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- LEGO klub
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab S8 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PCIe 5.0/4.0/3.0 Riser kábelek 90-os hajlított csatlakozóval (220mm/300mm)
- 27% - BeQuiet! Pure Loop 2 FX 360mm Vízhűtés!
- Lenovo Thinkpad X1 Yoga 6th Gen. i7 11th, 32GB RAM 27% ÁFÁS (0326)
- LG UltraWide 35WN75CP VA Monitor! 3440x1440 / 100Hz / sRGB 99% / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Mondjuk tanulni is sokat lehet belőlük.