Hirdetés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- 1”-es kameraszenzort mutatott be az OmniVision
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Fotók, videók mobillal
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
A Sony 2010. május 11-én bejelentette a MILC (tükörnélküli cserélhető lencsés) fényképezőgépcsaládjának első két tagját, a NEX-3, és NEX-5 gépeket, APS-C méretű szenzorral. A piaci várakozásnak megfelelően az APS-C vázak rövid, de gyors evolúciója után 2013.október 13-án megjelent az első full frame méretű érzékelővel szerelt Sony MILC ILCE-A7 néven. Az összefoglaló a rendszert átlátni próbál segítséget nyújtani.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sordoran
addikt
válasz
Hínár929 #30745 üzenetére
+1 a boltnak, nekem is tőlük jött meg 1 nap alatt.
Igen, még ezeknek a Patona akksiknak is kisebb már alapból a kapacitása, és az idővel romlik, míg a gyári (elmondások szerint) alig. Ha csak kell egy-két pót akksi, amíg feltöltöd a gyárit, akkor tökéletes. De ha töltés nélkül akarod cserélgetni, akkor hosszú távon a gyári a megoldás.
-
Bódi Erik
csendes tag
válasz
Hínár929 #30668 üzenetére
A kérdést Te magad tetted fel úgy ahogy, amiből mindenkinek az jött le, hogy az alapokkal sem vagy tisztában, de a használati utasítást okolod, hogy nem nyomja le helyetted az expo gombot a megfelelő beállításokkal.
Segítenek itt a srácok, csak hagyd ott a sértődött kislány viselkedést és konkrét kérdést tegyél fel, amivel nem vagy tisztában. Akár YT-os tutorialokat is nézhetsz, pl Mark Galer nagyon jó ebben, Krisztustól kezdi és nagyon részletes. -
konyi79
addikt
válasz
Hínár929 #30668 üzenetére
Ezt olyan sokáig magyarázod, hogy már nekem kínos olvasni.
Nem látok semmi rosszat a kolléga hozzászólásában sem, csak finom utalt arra, amire mindenki gondolt itt, hiába próbálod azt annyira sértőnek feltüntetni.Ha bármi konkrét kérdésed van, mindig fog itt valaki válaszolni. De a gépet helyetted nem tudjuk megismerni, mi már ismerjük. Kérdésekre tudunk válaszolni.
-
Butcher82
senior tag
-
kovsol
titán
válasz
Hínár929 #30654 üzenetére
AF-C az alap.
Tedd át a kamerát sorozatfelvételre a bicaj fotósához. Közepes gyorsaság szerintem már jó lehet. Záridőt szerintem 1/500 -al nézd meg, aztán ha bemozdulnak esetleg így is akkor annak tükrében tudod változtatni. Ha kevés a fény esetleg próbálkozhatsz hosszabb záridővel is.
Én első körben a zóna mezővel próbálkoznék, és akkor azzal kicsit le tudod szabályozni a kép melyik részén lévő dolog legyen éles, de mégis kellően nagy, hogy mozgó témát benne bírj tartani.
Bízz meg a kamerában, mert mozgó témát elég hatékonyan lekövet, de nem érdemes túl kicsi mezőre korlátozni, mert akkor nem sok lehetősége lesz követni.
Ha embereket fotózol akkor ha csak pár ember van a képen az eye af -t gombnyomásra aktiváld, és ha megvan a szem tetszőlegesen komponáld újra a képet, követni fogja a szemet.
Ha sok az ember akkor az EYE AF bajban lesz, akkor érdemes esetleg valami flexible spot mondjuk M méretet használni, és te próbáld a témára rárakni.
De igazából próbálgatni kell. Nincs tuti beállítás, mert függ attól is honnan fotózod, milyenek a fények.Ha elektronikus zárat (néma mód) használod a gépet mindig csinálj egy próba képet, nehogy meglepetés érjen, hogy esetleg több száz képed kuka miatta.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
Hínár929 #30666 üzenetére
Az van, hogy ezt egy használati sem fogja neked elmondani hogy adott helyzetre mit használj, csak irányokat mutat, de azt neked kell tudni, hogy adott fény és ISO mellett, milyen záridőt és ehhez követő AF-et, van középső AF-t használj.
Gyakorolni kell és próbálgatni a beállításokat, erre lesz időd, gondolom nem egy ember fog indulni rajta.
Amit Bazsy írt nem volt benne semmi bántó, nincsenek elméleti tanácsok hogy erre és erre ez lesz jó. Ott a helyszínen majd látod hogy mi nem jó, és állítasz rajta, ebben meg segít a manual. -
KawaBazsy
aktív tag
válasz
Hínár929 #30657 üzenetére
Izé, én tényleg nem akartalak megsérteni.. Az ismerőseim többsége nem tud fotózni, s amikor hasonló kérdéseik vannak, akkor küldök nekik fotós könyveket, meg linkeket a tárgykörben. Megjegyzem, én sem tudok.. Továbbra is az a véleményem, h a Sony weboldalán levő használati teljesen elég minden funkcióhoz, leírja, h mi mire jó, én anno átrágtam magam az egészen. Viszont az, hogy milyen szituban hogy használjuk, az már gyakorlat és tudás függő.
Szerk: Van ilyenem pl, h Fotóiskola (National Geographic) PDF-ben. Ha kell, át tudom küldeni.. -
Taci
addikt
válasz
Hínár929 #30661 üzenetére
Itt egy videó a 6500 összes beállításáról, időbélyegzőkkel, szóval célirányosan is rákereshetsz menüpontokra, funkciókra. Plusz ugye adott a magyar nyelvű feliratozás.
Én is egy ilyen videót tanulmányoztam végig (többször is), amikor megvettem a 6400-at.
Azt viszont még továbbra sem tudom, hogyan lehet az elmentett beállításokat a gépről kiexportálni, és később visszaimportálni akár egy másik vázra is (ha lehet egyáltalán). -
Bullitz
aktív tag
válasz
Hínár929 #30654 üzenetére
Szia!
Én már azelőtt nézegettem a Sony/Panasonic videókat, mielőtt megvettem volna tavaly az első A6000-esemet. Életembe egyszer nem lapoztam fel a manuált, mert 10x gyorsabb a neten, videókban, fórumokon bármit megtalálni. Javaslom állítsd át a nyelvet angolra, és keress rá egy két Sonys youtuberre, vannak fent nagyon straithforward videók, amiben pillanatok alatt megérted mit-miért miközbe nyomkodod a gépet. Külön videók vannak menüre, focus settingsre, mit-mivel fotózz, és még tanácsok is az egyéni customizationre, ami a Sony-nál jelentősen megkönnyíti a fotózást.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen TV-t vegyek?
- PlayStation 5
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- 1”-es kameraszenzort mutatott be az OmniVision
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Politika
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS Eszpresszóképes kávéfőző 15 bar nyomással
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest