- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Derron
aktív tag
válasz
Tengri #52311 üzenetére
Az X90 és az X95 csak a beépített hangszórókban van különbség, valamint a világító távirányító? Szeretnék hozzá vásárolni majd egy hangprojectort, így nekem a tévé hangzása annyira nem fontos. Viszont a HDMI 2.1 hosszú távon jól jöhet még.
Én még várok vele, majd csak ősszel vagy karácsonyra szeretnék bele vágni, így időm még van teszteket nézni és figyelni az árat, de sose lehet elég korán elkezdeni
-
nordlead3
kezdő
válasz
Tengri #52244 üzenetére
Bár felesleges további megerősítés, azért leírom hogy az én XG-m is ugyanilyen, tehát ez tervezetten ilyen.
Az okokról csak vadul tippelgetni tudnék.. talán az egyre laposodó médiabútorok + normál ülőbútorok esetén is szem felé forduljon a TV? Könnyebben megálljon rajta a lógatós színmérő műszer? Akit zavar az szerelje falra?
-
BBéci
legenda
válasz
Tengri #51991 üzenetére
Bocs, de tényleg, amiért nem vettem észre az iróniát! Második és harmadik olvasatra sem.
Az a lényeg, hogy nem szükséges 55 colos tévéhez moziszoba, szinte bárhol elfér, kivéve a szekrénysorok többségét. Olyanom utoljára gyerekkoromban volt a szüleim lakásában, abba még egy 37 colos példány sem fért volna el, ezért a Favorit a saját lábain állt, a Color Star komód tetejére került.
Nem azt írtam, hogy feleségem mindent rám bíz, csak az audiovizuális témakörről volt szó.
Úgy gondolom, nagyon jó döntés volt, hogy nem vettél LG-t. Nálam tévéből csak japán jöhet szóba, OLED-ből Panasonic, LCD-ből Sony.(#51993) ozzy711
A többihez képest igen, de attól még tény, hogy csakis műszeres kalibrálással lehet a maximumot kihozni egy képmegjelenítőből. Ha már kiadtunk a készülékre 3-500000 vagy még több forintot, akkor nem szabad spórolni a 10-15000 forintos kalibráláson. -
nordlead3
kezdő
válasz
Tengri #51960 üzenetére
Szep!
Leirasod alapjan a meretvalasztas teljesen ertheto, sok tenyezos egyenlet ez, amiben fontos szempont a csaladi beke. Raadasul ha jol ertem, az elozo keszulekedhez kepest meretben ez is nagy elorelepes.
En is hasonlo helyzetbol indultam par hete IKEA szekrenysor es itthoni konszenzus kapcsan, de a tavalyi LED LCD-k idei arait szembeallitva a az idei 49/48 LED LCD/OLED arakkal es elerhetosegekkel nalunk egyertelmu volt, hogy at kell alakitani a szekrenysort
-
BBéci
legenda
válasz
Tengri #51974 üzenetére
Ne már! Szerinted mindenkinek, akinek legalább 55 colos a tévéje, az külön moziszobában van elhelyezve? Tutira nem.
Természetesen mindenki úgy rendezi be a lakását, ahogy számára a legmegfelelőbb.
Ha nincs tv előfizetésed, akkor miért nem vetítesz inkább? Lehetne mondjuk 2 m széles képed egy plafonra szerelt tokból leereszkedő vásznon. Abban a gyerkőcök nem tudnak kárt tenni, hacsak nem a dísz szamurájkarddal rontanak neki.
Szerencsés vagyok, nálunk a berendezést, audiovizuális eszközök beszerzését és elhelyezését illetően nincs hadakozás a feleségemmel. Elfogadja azt amit javasolok, mert ő is élvezi a nagy képet. Sőt, megköveteli és a hozzá illő hangzást is. Éppen ma közöltem, hogy kell egy plusz függöny a teraszajtó/ablak elé, ami sötét színű, mert a meglévő fehér és a vászonról visszaverődő fény megvilágítja, ami rontja a kontrasztot. Vastag, nehéz anyagból lesz, hogy az akusztikát is javítsa. Azonnal beleegyezett. -
Celtis
veterán
válasz
Tengri #51974 üzenetére
Ha jól látom 3 centi híja volt csak. Én biztos megoldottam volna. Az alsó és felső szekrények két oldalára vágattam voln az oldalfalakkal megegyező méretű és azonos színű, ugyanolyan élzárású lapokat, amit szendvicsként beszúrok. Így plusz 4 centi a TV szélesség és talán észre sem vehető.
Eső után köpönyeg.
-
BBéci
legenda
válasz
Tengri #51960 üzenetére
"Várom a Rtings tesztet"
Azzal mit fogsz kezdeni?
Ugye tudod, hogy két teljesen azonos típusszámú tv műszeres kalibrálás során adódott értékeinek semmi közük egymáshoz? Akkora eltérések szoktak lenni, hogy el sem tudod képzelni. Ha nem így lenne, akkor a gyárból a sztenderd értékekkel jönnének ki a tévék. Ott sem hülyék dolgoznak, legalább annyira értenek a tévékhez, mint az Rtings-nél. De sajnos egyenként kell kalibrálni a tévéket, ami 2-3 órás művelet. -
PrinceHerceg
őstag
válasz
Tengri #50441 üzenetére
Sounbarból Atmost... You made my day...
Más kérdés:
BDP-S550 lejátszó miért nem ad képet TV-n? Bemenetek jók, kábelek is...
Reseteljem a TV-t, esetleg a lejátszót is?
PS3-nál anno volt olyan, hogy LCD TV után CRT-n csak fekete képet adott, felbontás difi miatt, de 10s bekapcs gomb nyomvatartád és meg is volt oldva!
Itt ez működhet vajon?
-
válasz
Tengri #40821 üzenetére
De max csak az ár miatt, a Sony A1-el hasonlítva, nem? A Sonykban is ugyanaz a panel van tudtommal, szóval műszakilag nem lehet eltérés, ugyanakkor mivel drágább ugyanaz a generáció (tavalyi OLED modellek a két gyártónál), így nyilván a B7V-t érdemes venni, ha még hozzáférhető ÉS van rá akció.
Egyébként ha már az ár így képbe került: én pl. egy 65B7V-et canceleztem (pedig már meg volt rendelve) egy 65XE9005 javára. Csupán csak azért, mert 300kHUF-al kellett volna többet fizetnem, annyival pedig nem jobb az oled a xe9005-ben levő panelhez képest. Abból a 300kHUF-ból upgradelem inkább a hangrendszert (ez már folyamatban is van) és veszek új mediaplayert. Neadj isten megveszem az összes aktuális konzolgenerációt belőle ha úgy tartja a kedvem.
Ezek mind-mind többet adhatnnak hozzá az élményhez (nekem), mint a pixelbaszás, amit eleve csak akkor vennék észre ha itt menne a két TV egymás mellett. Szóval ne már
Persze ehhez az egészhez kellett egy nagyon ütős akció az XE-re, szóval minden relatív.
-
sting2
addikt
válasz
Tengri #39345 üzenetére
Magasról a tesztekre.
Kis túlzással ugyan, de egy "gyengébb" vs "erősebb" készülék csatáját vezényeltem le Ősszel saját magam és hát..., azóta nem ülök fel a fingreszelésre.
Tegnap 900nit,ma már 1000, húha, aztamindenit.
Tegnap XDR, ma már XDR Pro- hogy be ne szarjak.
és folytathatnám még.
A tartalmak hol vannak kérem szépen???
A légyszar is 8K lassan, de ácsi!, én még mindig max. 1080i adást nézhetek, ja hogy angolul van már jobb is..., tényleg?.
Meg a bitumenen a filmek is?. tényleg?
Bekaphatják!
Meg még költsek el 200K-t playerre mert hát csak azon vakít csak igazán Bob autójának a fényszórója, de csakis eredeti UHD lemezen, bezony ám.
Emlékezzünk meg azokról a felhasználókról is, akik a VHS formátum óta ugyanazokat a filmeket újravásárolják, minden egyes " generációváltásnál" - aranyáron persze, mert hát az a FANCY.Azt gondolom, hogy a kijelzők területén is igaz az a tézis, miszerint tényleges, markáns fejlődést, szintlépést ha úgy tetszik, 3 - 4 évente érdemes keresni, de nem évente..
Elnézést kérek de jól esett ezt most leírni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- 12 GB-os RTX 4070Ti - garanciával
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
- HP EliteBook 830 G5 16GB 256GB 13.3" FHD IPS
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest