- Jól néz ki a világoskék iPhone 17 Air
- Magisk
- Telefon javítás, szervíz!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Új belépőszintű Motorola árára derült fény
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
Hirdetés
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsuri0
csendes tag
-
-
Celtis
veterán
válasz
karmaresz #57082 üzenetére
Az emagnál nincs csere. Elállásként kezelik, visszaszállítás után jóváírják a készülék árát és új rendelésként küldik az újat.
Nekem is volt pár hete egy hasonló esetem velük.
Törött készüléket hoztak, telefonon azonnal bejelentettem (11-27)
December 2-án kaptam egy emailt, hogy a visszaküldési kérelmet rögzítették, talán 6-án jött érte a futár és 8-án értesítettek emailben a visszaérkezésről és elbírálásról.
Ezután még várni kellett, hogy az időközben magasabb árú terméket az új rendelés során ráfizetés nélkül kapjam meg, de 14-én jött a futár az új csomaggal.A két csomagot összehasonlítva már tudom, hogy az első bontott volt.
-
Drakuf
tag
válasz
karmaresz #57082 üzenetére
Igazad van, valószínűleg nincs kapacitása a Magyar Postának. Inkább csak azzal van problémám, hogy ígértek nekem már 5 különböző időpontot, és egyszer sem jelentek meg vagy mondták volna azt, hogy bocsi, de nem tudunk érte jönni..
Mindenről dokumentáció készült, pár hete töltöttem fel képeket a fórumra. Egy xh9096 modellről van szó, a doboz makulátlan állapotban érkezett, a panel olyan, mintha felpúposodott, elvált volna a készüléktől. Laikusként azt mondanám, hogy borzasztóan párás körülmények között lehetett tárolva. December 7-én érkezett és kértem azonnal a termék cseréjét.
-
tsiszi
csendes tag
válasz
karmaresz #57029 üzenetére
Hálózatról. De mondom, a tv okosítóval abszolút folyamatos a kép, valószínűleg az android nem tudja még mindig a kadenciahelyes lejátszást rendesen. A probléma az, hogy hdrnek érzékeli a tv a nem hdr anyagot is. Mondjuk mintha jó színeket használna és nem konvertálna, de mivel a hdr filmekhez más beállítás kell, ezért ez macerás...
-
karmaresz
senior tag
válasz
karmaresz #57018 üzenetére
Most volt lehetőségem tesztelni az új távirányítót valamivel alaposabban.
Tömege 18 grammal több, mint a tv mellé csomagolt példány. (143g vs 125g ugyanolyan elemekkel). Kézben is érződik, hogy masszívabb és "van súlya".
A gomboknál pedig egy jellegzetes mikrokapcsolós érzés van, nem túl kemény. de határozott nyomásponttal. Sokkal finomabb viszont a kattanás mint az LG magic remote esetében és ahhoz képest hangja sincs.
Szerencsére minden taknyolós, csúszós érzés elmúlt, ami a gyárilag csomagoltat azért némileg jellemzi.A TV árának kb 5%-a volt, de mivel jórészt ezen keresztül vezérlem, nekem határozottan megérte.
A gyári pedig megy a fiókba, tartaléknak.U.i.: alapból működik a legtöbb funkció, de a hangvezérléshez a tv-t a távvezérlők és tartozékok menüben is párosítani kell az új távvezérlővel.
-
Joshi
titán
válasz
karmaresz #56978 üzenetére
Leírtam a miértet.
Szerintem Vincent arra gondolt DV-nél, hogy most már állítható, "finomhangolható" a DV kép. Pl nekem az A1-ben nincs semmiféle HDMI Dolby Vision javított opció és ha DV profilra vált a tévé, akkor nincs DV sötét stb beállítási lehetőség. Ettől függetlenül a Sony csak olyan DV profilokat fogad ami elődekódolt. Anno azt írta a Sony ez ügyben, hogy azért döntöttek így, mert a teljes DV támogatáshoz túl nagy erőforrás igény szükséges.
-
Joshi
titán
válasz
karmaresz #56947 üzenetére
Nem tudom hogy találtad meg ezt a videót, de szörnyű. Javasolnám a HDTVTest youtube csatornát nézni, mert ott legalább minden összehasonlított tévé kalibrálva van.
Amúgy most néztem meg a Hobbit első és második részét Dolby Vision verzióban, hát valami csoda.
Samsung J530-al fotózva, szóval nem adja vissza úgy igazán. -
syler123
veterán
válasz
karmaresz #56926 üzenetére
Az a baj, hogy az akciók kifutnak és nem nagyon kapunk hasonló árban mást. Egyik sem hibátlan. Pl Samsung q80t-nél game módban vagy nem megy, vagy bugos a fald led háttérvilágítás és vagy fél éve nem javították. Oled nekem azért nem játszik, mert szinte sosem kapcsolom ki a tv-t, sokszor statikus megállított videón felejtem stb... Szóval nekem marad mindenképpen, remélem javítják a hibákat. Jelenleg maga a Ps5 sem tud vrr-t, ott is csak ígérik, gondolom kb hasonló időben érkezik a tévékre és a ps5-re.
-
syler123
veterán
válasz
karmaresz #56904 üzenetére
Most végül megcseréltem a hdmi kábeleket, mert vettem egy hdmi 2.1 kábelt és arra kötöttem a Ps5-öt, a ps5 kábelét meg használtam a Soundbarhoz, mert annak nem kell nagy adatot közvetítenie. Most van hang, de nem tudom, hogy azért-e, mert a tv-t áramtalanítottam, vagy a kábelcsere oldotta meg. Lehet a Ps5 kábele is a ludas, bár csak annyi lenne...
-
Joshi
titán
válasz
karmaresz #56882 üzenetére
Semmiképpen se a Streaminges Netflixet vedd alapul, mert annál a minőséget nagyban befolyásolja a bitráta is ami a béka segge alatt van. A referencia mindig az eredeti Blu-ray kiadások.
Példa:
A sima Blu-ray (1080p AVC) átlagos bitrátája ~30Mbps, míg az UHD Blu-ray (2160p HEVC) lehet akár 50-60Mbps is.A Prémium Netflix bitrátája 15Mbps.
Link.
-
mano42
aktív tag
válasz
karmaresz #56860 üzenetére
Pl Star Trek Discovery, Stranger Things, Altered Carbon, Mindhunter, Lucifer, Bright, Ozark, A korona, A vezércsel, karácsonyi Krónikák, Sabrina, Barbárok, csomó természeti dokumentum film stb. Csak így hírtelen átgörgetve. Amugy bármelyik filmre rámész, kiírja, hogy HD 5.1, 4k, Dolby Vision 5.1 stb.
-
Joshi
titán
válasz
karmaresz #56824 üzenetére
"Nekem egyedül akkor mutat egy a jobb felső sarokban HDR jelet, ha HDR (DV) tartalmú videót nézek."
Dolby Vision-ra csak akkor vált a tévé, ha a kép üzemmódnál Dolby Visiont mutat. Ha látod a HDR logót, de a kép üzemmód marad mondjuk Cinema Pro-n, akkor az csak sima HDR10.Ennél a két Dolby Vision demónál biztosan átvált DV-re a Sony tévé belső lejátszója.
LG: Amaze Dolby Vision
LG: Earth Dolby Vision -
modflow
veterán
válasz
karmaresz #56830 üzenetére
Azt hiszem most péntejen lesz 3 hetes a tv-m, xh90 és valamiért zavarja a szememet.
Nem tudom nézni, csak egy spéci anno még monitorhoz vett ilyen-olyan szűrős szemüvegben.Járt már valaki így?
Egyszerűen nem értem miért van ez. Nem tudom megmondani miért jobb szemüvegben, de érzem hogy úgy jó, nélküle nem. És nincs benne dioptria. :) -
Joshi
titán
-
Bargain
tag
válasz
karmaresz #56782 üzenetére
Netflix-en elindítasz egy Dolby Vision jelölésű filmet, utána belépsz a képbeállításokba, ott akkor már megjelennek a vision beállítások pl. dolby vision dark -ra tudod állítani a képet, meg egyéb beállításokat is tudsz módosítani. Mindenféle mókolt rippek-re nem jönnek fel csak a hdr beállítási lehetőségek.
-
da.
tag
válasz
karmaresz #56679 üzenetére
4 fokot dől hátra. és sajnos szándékosan, mert arra számítottak, h alacsony állványra teszi az ember..
https://www.sony.co.uk/electronics/support/articles/00166676
hát nemtom. ha hagyták volna egyenesen, akkor mindenkinek jó lenne. így van akinek jó, nekem meg rossz. :) -
Joshi
titán
válasz
karmaresz #56515 üzenetére
Ma invazív fajokkal van tele minden, mint ilyen olyan poloska és a harlekin katica.
Tévé csatorna rendezésre használd a Sony Channel Editor Ver.1.2.0-t.
A XH90 is nagyon jó tévé, használd egészséggel.
-
ozzy711
őstag
válasz
karmaresz #56510 üzenetére
Üdv a klubban!
A frissítésekkel szerintem egyenlőre vigyázz, mert nekem az utolsó előttinél (a 120 Hz-es ) random fagyások jöttek elő, újraindulással. Az utolsót fel sem mertem egyenlőre rakni, mert az meg a spec. kontrasztjavítás bekapcsolásánál villog állítólag.
Egyenlőre megvárom a következőt. -
KardosAttila
aktív tag
válasz
karmaresz #56490 üzenetére
hát egy 30 centire a tvtől lehet, és nem csak hátulról, elölről is hallható,de csak akkor vettem észre mikor közel voltam a tvhez és teljesen csend volt a szobában. Bekapcsolt állapotban viszont nem hallom, egy halk búgás hallható de az normálisnak tűnik. Illetve kikapcsolás után 5-10 percel megnéztem, utána se lehetett hallani, de ha hosszabb ideig ki van kapcsolva, vagyis készenléti állapotban van, akkor jön elő.
-
vlevi
nagyúr
válasz
karmaresz #56388 üzenetére
Eléggé forrás függő, hogy mennyire torzul a kép a VA panel képe oldalról nézve.
HD TV adasnal, pl Mozi+HD, hiába HD, de eléggé alacsony a reszletesseg, oldalról nézve hamar eltorzulnak a sötét részek. De jó minőségű, 4k, vagy nagy bitrataju FULL HD filme estén ez nem annyira feltűnő. -
Piftuka
veterán
válasz
karmaresz #56342 üzenetére
Szerintem állj a sarkadra, és már csak elvből (és a fogyasztói társadalom érdekében) állj el a szerződéstől!
Ne a tévé legyen a lényeg. Azt tudsz majd még venni később is.
Mert ez, amit itt elmeséltél... ez egyszerre groteszk, felháborító, és nonszensz.
Egy tőlünk szerencsésebb történelmi fejlődésű országban egy korrekt üzlet akár egészen komoly bukta árán is a presztizsét, valamint a vásárlót (Téged) tartaná fontosnak, és a saját költségére küldené neked a 75 colos tévét. Azzal a futárral, amelyiket fel tudja bérelni a feladatra.
(És nyilván a saját honlapján világossá tenné a vonatkozó információt, hogy a jövőbeli rendeléseknél ne "csapódjanak" be a vásárlóik.)
-
DonDennis
senior tag
válasz
karmaresz #56342 üzenetére
Ha elfér a nagyobb mindenképpen a nagyobb legyen azért mert itt szívatnak a szállítással ne tántorodj el, mert megfogod bánni és úgy az "olcsóbb" tv se fog tetszeni. Én is őrlődtem, hogy kell a 85 és hogy mennyivel drágább mint a 75 de elfért a 85 és végül az lett mert utána bármikor ránéztem volna tudtam volna lehetett volna nagyobb is és akkor hiába olcsóbb 250-300 ezerrel ha nincs meg a vigyor az arcán az embernek akkor úgy 50.000Ft is drága szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Xiaomi 14T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 2600 / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 512 SSD
- Samsung Galaxy A21s 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest