- iPhone topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Befutott a Garmin Forerunner 970 is
- Kamerahangsúlyos középkategóriásak az Oppótól
- Középkategóriában is menő lesz a mini?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Fotók, videók mobillal
- A Qualcomm bemutatta a Snapdragon 7 Gen 4-et
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Netty31
újonc
Sziasztok
Sony Bravia KD-49XE7005 TV-n szeretnék USB-n keresztül filmet lejátszani, de semmilyen formátumban nem indítja el a filmet. Tudnátok segíteni?
Köszi -
-
T_Stark
őstag
válasz
Sundesz #37038 üzenetére
Én is az MM-ben vettem a TV-t, és a Központi Sony szalonnál intéztem a garancia kiterjesztést.
A vásárlástól számított 1 éven belül lehet, van sima garancia hosszabbítás, és balesetre kiterjesztett is.Ha felhívod őket, vagy írsz nekik, elmondanak mindent, mi kell hozzá, hogyan intézd stb.
-
tizedes7
csendes tag
üdv.
valaki ismeri ezt a Tv-t ,van ,volt neki? Sony Bravia KD55X8509C
KÖszi!
-
Hmmm1
aktív tag
válasz
norrberth #37018 üzenetére
És a legszánalmasabb az, hogy a legszarabb tv-kért csinálják ezt... whááá xd. : )
Egyébként annyira dühitő még a felhozatal Samunál, hogy egy ilyen akciós Sony-n elgondolkodtam..na nem mintha jutott volna amúgy : ( De ezt a 8505-ös tényleg elég jónak tünik : S Laikusként amit látok, hogy a mozgásmegjelenítés és a kép elképesztő a Sonynál, viszont a távirányító, menü, kezelhetőség meg a Samu felé húz. De hát ott meg vagy beválna egy MU7-es széria vagy nem. Szempont film lenne. Soap opera effekt nélkül, ahol nem akadozik a kép. Szal legalább egy 60hz-s monitor színtü lejátszást tudjon. Ha jól sejtem az a 24p judder free szisztéma nem?: ) (Bár a monitornál is van némi judder, de az a legkevesebb.)
Mi kell hogy teljesüljön ehhez? Esetleg a belépő szintű 200 alatti tv-knél is elérhető ez, beállítások trükközésével (ergo rásegítő csúszkák álligatásával? anélkül hogy pörgetett felvételt néznénk?) Vagy a legfontosabb az hogy 100hz-es legyen a kijelző? -
Livius
őstag
Hello!
Van egy fél éves SONY KDL-43WE750 TV-ém, és abban gondolkodok, hogy az 1 évig vásárolható 5 éves gari kiterjesztést megvásárolnám hozzá. Fél évvel ezelőtt a központi szalonban vettem, gondolom ami jelenleg ki van írva ár még mellette azzal náluk megtudom venni, de kérdezném, hogy milyen más helyeken is lehet még ilyet venni a sony TV-ékhez?
[link] -
oxide83
aktív tag
válasz
lumpika #37027 üzenetére
Akkor ezek szerint nem létezik semmi médialejátszó, beállítás, frissítés amivel zoomolni tudnám a FULL HD és 4K filmeket anélkül hogy nyúlna a kép? Ez hihetetlen. Csak nézd meg a többi tévét, mind tudja ezt a funkciót, valamelyik aspect ratio-t változtat (16:9, 1:85) valamelyikkel zoomolhatsz de nem nyúlik meg a kép hanem ahogy mondtad a kép oldalából vág ki részeket. Nekem ez a funkció kellene.
A beállításokat még most próbálgatom, gondolom HDR10 funkció nélkül tapasztalod a legjobb képfrissítést. Én néha észreveszek apró szaggatott mozgásokat (Kodival és alap media playerrel is) főleg amikor a filmen belül a kamera egy hosszú snittet pásztáz.
-
blakey
titán
válasz
Gsx-rr #37020 üzenetére
Mindenki maga dönti el, hogy megéri-e lecserélni vagy sem, sokat gondolkodtam, hogy cseréljem, ne cseréljem, utolsó szériás legjobb FHD tv a mai igényeknek tökéletesen megfelel. Simán megvehettem volna az XE85-t, de minek, jövőre még jobb tv-k lesznek, és így tovább, inkább várok 1-2 évet és OLED-re cserélem, nem bohóckodok a "felhőkkel", örülök, hogy most egy kiváló LCD-m van, ráadásul egyelőre nem foglalkozom a 4K-val, mert nagyon helyigényes és a régi, filmjeimet nem fogom kukázni, tehát 95%-ban FHD-t néznék és az 5% az ami magasabb felbontású lenne. Hasonló a helyzet az Apple TV 4K-val, azon is gondolkodtam, hogy megvegyem-e vagy sem, meghírdettem a sima 4-est, de rájöttem, hogy nincs sok értelme, a játékok még nem támogatják a 4K-t, a Google még nem engedélyezte a 4K-t a YT-on és még sorolhatnám, tehát az eladását nem erőltetem, persze prociban nagyon erős, tehát jó lenne, de…
Szóval számomra nem akkora érvágás, hogy csak FHD-t nézek, nyilván ha elkap a gépszíj és nagyobbat szeretnék akkor nincs más, már 4K-t tudok venni. -
lumpika
tag
-
oxide83
aktív tag
Az XE85-nél a zoomolás (szélesvásznú mód menü alatt lehet beállítani) mint írtam nálam nem elérhető ha mkv fájlokat játszok le a TV saját lejátszójával. Csak ha TV adást nézek akkor érhető el ez a funkció. Tudja valaki hogy lehet elérhetővé tenni ezt a módot mkv filmek alatt is? Kodi-n belül egyébkênt meglehet nyújtani a képet tőbb méretben is illetve kézi módban de ott a szereplők teste, feje és a tárgyak is nyúlnak a zoomal együtt. Az lenne a legjobb ha teljes képernyőre tudnám rakni a filmeket (alsó,felső fekete csíkokat eltüntetve) anélkül hogy megnyúlna a kép, ha már ekkora kijelzôje van. Azt nem értem hogy a 3 éves 42 colos Sony televíziómon simán lehet úgy zoomolni mkv és avi filmeket hogy nem nyúlik meg a kép, egy idei tv meg nem tud ilyet??? Ha erre nincs megoldás eladó is lesz tv, még egy napos sincs, tudtok rá vevőt 😁?
-
beriv
tag
Sziasztok ezt a TV szemeltem ki SONY KD65XD7505BAEP
milyen tapasztalatok vannak ezzel a típussal, tisztában vagyok hogy csak IPS paneles és nem VA de az ára sem az. -
Sundesz
addikt
Én sem bírtam tovább és elhoztam egy 55XE8577-et kipróbalni a Pana 50EX700E mellé. Meglátjuk melyik marad.
Lehet hülye voltam, de Mediaban 18 ezerért még +3 évre kibővítettem a garanciát, bár nem sok jót hallottam róla...
-
-
Gsx-rr
veterán
Érdemes lenne lecserélnem a 55 w755c tv-met KD-55XE8505-re?
-
oxide83
aktív tag
válasz
#TOTTI #37014 üzenetére
Sikerült nekem is beszereznem a KD-55XE8505 típust 250 ezerért, szerencsére bementem az árkádba és pont volt még egy darab
. El is kezdtem a beállításokat, töltöttem le media playereket is (Kodi, Archos) és volna egy-két kérdésem.
Milyen media playereket tudtok még javasolni ami jó?
Az aspect ratio változatása (azt hiszem "szélesvásznú mód menü alatt lehet beállítani) nálam nem elérhető ha mkv fájlokat játszok le a TV saját lejátszójával. Csak ha TV adást nézek akkor érhető el ez a funkció. Tudja valaki hogy lehet elérhetővé tenni ezt a módot filmek alatt is? Kodi-n belül meglehet nyújtani a képet de ott a szereplők és a tárgyak is nyúlnak vele együtt. Nyilván a célom az lenne hogy teljes képernyőre rakjam a filmeket (alsó,felső fekete csíkokat eltüntetve) anélkül hogy megnyúlna a kép. Nem igazán értem, a 3 éves 42 colos Sony televíziómon simán lehet úgy zoomolni hogy nem nyúlik meg a kép, csak be kell mennem a kép beállításokba.
-
tizedes7
csendes tag
Hali
Sony Bravia 55XE8096 250 ért megéri??4k ,hdr,jó minden ebben? -
Piftuka
veterán
válasz
Dareiosss #36965 üzenetére
"Van
, hogy az első egy nagyon korrekt készülék, a másik 2 re meg szót sem érdemes fecsérelni.
"
Ne haragudj, de az ilyen hozzászólásokkal nem segítesz!
Ha figyelmesen elolvasod, amit belinkeltél, akkor a konklúzióban leírva láthatod, hogy általános használatra mindkét tévét jónak találják, és dicsérik a képminőségét.
Igen... a két IPS paneles tévé fekete szintje elmarad attól, amit egy VA paneles tévé produkálni képes, de nem mindenki használja sötét szobában. (És nem is mindenkit zavar, ha gyengébb a kontraszt és kevésbé mély a fekete.)
Szépen kérek mindenkit, hogy hagyja ezt a "IPS-t soha/csak VA-t/csak OLED-et" szemléletmódot, mert egyáltalán nem konstruktív! Helyette inkább segítsen a kérdező preferenciáinak megfelelő készüléket találni.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
hunaqua #36955 üzenetére
Elindultunk a közgazdaság felé.
A gazdaság/pénz ott kezdődik szerintem, hogy nem lustálkodni kell, hanem dolgozni, értéket előállítani. Pl egy asztalosnak nincsen pénze, vesz fel hitelt (a banktól), amin vesz fát, ad hozzá értéket (megmunkálja, asztalt csinál), és eladja drágábban (mint ahogy a fát vette). Aztán a profitot visszaforgatja (befektet, újabb hitelt vesz fel), hogy vegyen még több fát, hogy aztán még több asztalt adjon el.
De mindegyik munkának értéke van. A takarítónő kevesebbet keres, mint az orvos. Viszont ha én kitalálok valamit, amire van igény, azzal is tudok keresni (esetleg még jobban is mint az orvos, lásd cukor márk) . De olyan is lehet, hogy valamire nincs szükség, vagy alig, vagy csak bizonyos rétegekben. Ilyen lehet pl a sötét szoba.
A banknak onnan van pénze, hogy valaki befektet náluk (ő kamatot kap), és valaki meg hitelt vesz fel (fizet egy magasabb kamatot). A különbség meg a bank profitja. Viszont a bank mindig több hitelt ad, mint amennyien befektetnek nála, szóval a valóságban mindig kevesebb pénze van, mint amennyi elviekben van neki. Ez csak akkor lesz baj, ha az embereknek meginog az bizalma a bankban, és mindenki egyszerre akarja kivenni a pénzét (ilyenkor mennek csődbe a bankok).
Amit te elmondtál, az a gazdaság beindítása/ösztönzése. Anno Hitler csinálta ezt Németországban, rengeteg állami beruházással (pl autópálya építés) beindította a német gazdaságot (persze ehhez külföldről kapott kölcsönt).
(Most az állam is ezt csinálja, kevesebb az adó, így többet költenek az emberek, jobban forog a pénz, jobban pörög a gazdaság.)Ennek csak egy hátránya van. Hogy ha egy bukik, akkor húzza magával a többit (mint mikor mindenki kiveszi a pénzét a bankból).
A világon vannak és lesznek szegények és gazdagok. Szegény környékek/országok és gazdagok környékek/országok.
Ha mindenkinek lenne pénze takarítónőre akkor ki takarítana? Szóval vagy az a megoldás hogy felemeljük a takarítónő fizetését, amit már valaki (akinek viszonylag kevesebb pénze van) nem tud kifizetni, vagy szegényebb országból hívunk takarítónőt, mert neki az a pénz többet jelent (neki kevesebb van).
Szóval én csak úgy tudok gazdag lenni, ha vannak szegények is (a kérdés ki lesz az). Szóval az egész lényege, hogy én mint személy/ország hogy tudok úgy játszani, hogy én legyek a gazdagabb (pl tudás, munka, értékes ásványi kincsek, élelmiszer...)."azok a társadalmak ahol jólét van, az hasonlóan működik"
De ott jólét van itt meg nincs, nem teljesen ugyanazok a szabályok érvényesek emiatt ránk. Ettől függetlenül ha forog a pénz az tényleg jó. De attól még nem kell túlköltekezni.
Itt a szegényebb régióban az emberek olyan életvitellel, olyan színvonalon akarnak élni, mint a gazdagabb régiójúak. Mást jelent egy csúcs sony tv-t venni egy (átlag) magyarnak, mást egy románnak és mást egy németnek. Ugyanannyit akarnak dolgozni, ugyanolyan telefont akarnak...."Van nekem egy haverom aki sokáig dolgozott Amerikában egy villanyszerelő cégnél.Arra is hívták Őket,hogy kicseréljék az égőt."
Ez szerintem gáz. Nekem a talpraesettséghez tartozik, hogy egy-két alap fiús dolgot (falba szögbeverés, fúrás, égőcsere...)meg tudjak csinálni. Ezek az emberek még jó hogy nem halnak éhen, és berepül a sültgalamb a szájukba. Ezeket szvsz. csak a szociális háló védi (és az védi is, mivel gazdag az ország).
Az más, ha valaki milliomos, és neki drága az ideje, vagy ilyen "alantas" dolgokkal nem foglalkozik (deő kivétel). Szvsz. egy átlag amerikai 2 xbox-ozás között kicserélhetné. -
hunaqua
addikt
Eldőlt,megvettem a 65xe8577-et. Tipródtam sokáig,de szerintem ez nekem szuper lesz.
-
zooltan8
csendes tag
Sziasztok! Ma vettem egy Sony Kdl 43we750baep tv-t 135ert a MM-ban. Szerintetek ebben az arban jobb vetel volt mint pl a Samsung Lg Philips legolcsobb 4k modelljei? Ez a Sony ennyiert megerte? Mert boltban nezve szerintem sokkal szebb kepe volt mint a felsoroltaknak. Esetleg valakinek van ilyen Sony tv-je?
Új hozzászólás Aktív témák
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- Idén nyáron visszatér az HBO Max
- Ford topik
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Milyen egeret válasszak?
- Trollok komolyan
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen TV-t vegyek?
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Csúcsteljesítmény? Igen! Kattints és rendeld meg MOST! 0% THM-re is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- Samsung Galaxy A15 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest