Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Tízezres aksit tuszkolt a Honor a Power 2-be
- Google Pixel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kacsa7
őstag
válasz
vajgyu04
üzenetére
Mert ennyire értenek hozzá...
8096 8bites IPS panel, csak +frc-vel tudja a 10bitet, ráadásul 60hz-es a panel.
8505 natív 10bites, 120hz-es VA panel és rendelkezik az X1-es 4k HDR procival..
VA-n inkább van fekete, mint IPS-en, kontrasztban majdnem 3xosát tudja. A 8505 jelenleg bestbuy ebben az árkategóriában. -
vajgyu04
csendes tag
Sziasztok! A tegnapi nap folyaman vettem a eur....ban egy sony kd 55xe8096 ot. Meg be sem uzemeltem(nem vagyok otthon), de a forum olvasgatasa kozben ebredtem ra, hogy inkabb vettem volna a 8505-os modelt, csak 30e forinttal lett volna dragabb. Ugye itt a panelek nem ugyan azok (IPS, VA) Lehetoseg van ra kicsereltetni... Megeri ezert vallalni a kellemetlensegeket? Vagy jo ez a tv is? Ja es az elado azt mondta szinte ugyan az a ketto....
-
AstraCDX
senior tag
válasz
AstraCDX
üzenetére
Újra hasonló helyzetben vagyok, csak a típus más .
Tehát, SONY KDL-32W650A TV-be tettem be USB-n egy mkv-t .
Lejátszás megy, kép, hang van, viszont a kép alján állandóan ott a sárga felkiáltójeles felirat "Nem támogatott tartalom" .
Ennél a típusnál is el lehet valahogy tüntetni ezt mint a SONY KDL-50W829B típusnál ?
A SONY KDL-50W829B esetére alkalmazott módszer ennél a típusnál, sajnos egyenlőre nem hozott eredményes megoldást .
Üdv.
Astra
-
Darko
senior tag
válasz
kacsa7
üzenetére
A fórumban már olvastam hogy működött valakinek, bár én kipróbáltam, de nem találtam erre vonatkozólag semmilyen beállítási lehetőséget a vezetékes beállításon kívül. Ha összejön a kapcsolat az adapterrel akkor kipróbálom.
Joshi: Tv-re dugott hdd-re? Azt még nem próbáltam, ha lehet hogyan?
-
kacsa7
őstag
Bár van adapterem a médialejátszóhoz, mert az is alapból 100-as hálót tud, de a tv-ben még sosem próbáltam.
Sebességet én a magic iperf alkalmazással mértem, ami külön apk-ként telepíthető fel. Kell 1 szerver és egy kliens oldali app ami tudja az iperf3-at. Én pc és tv között mértem vele, hol a pc hol a tv volt a server.
Az egyik oldalon elindítod a szervert az "iperf3 -s" paranccsal, a másik oldalon pedig rácsatlakozol arra az ip címre az "iperf3 192.168.x.x -c" paranccsal.
Pc-n ez parancssorból megy és abban a mappában kell kiadni a parancsot, ahol az iperf3 progi van.
A magic iperf a tv-n 90 fokban elfordítva fut... Ellenben valós sebességet mér a belső hálón. -
Darko
senior tag
USB-Gigabit adaptert hogy lehet működésre bírni XD8577 tv-n? Sebességet valamilyen appal le lehet mérni?
-
AstraCDX
senior tag
-
AstraCDX
senior tag
Sziasztok !
Van egy SONY KDL-50W829B TV, beadtam ma neki USB-n egy mkv-t .
Lejátszás megy, kép, hang van, viszont a kép alján állandóan ott a sárga felkiáltójeles felirat "Nem támogatott tartalom" .
El lehet ezt valahogy tüntetni onnan ?
Üdv.
Astra
-
bundy
csendes újonc
válasz
kacsa7
üzenetére
Mint már azt korábban is megírtam csak úgy tűnik nem figyeltél eléggé,hogy a Philips tv-n nem úgy adta be a filmet mint pl a samun vagy a sony.
Ott nem kellett semmit sem kalibrálni/nagyítgatni semmin,hogy elpárologjon a fekete csík.
Teljes mértékben a gyári beállításokon ment a tv..
Vágom a mozis témát,hogy mi miért van,viszont ebből kifolyólag nem elhanyagolható az a réteg sem aki otthon növeszti a tv néző izmait...
Ez alatt azt értem,hogy azt a bizonyos piacot is ki kellene elégíteniük,aki megveszi az igen drága masinájukat és otthon nézné rajta a filmeket ...és most tekintsünk el a 21:9-es képaránytól...
Sok piac alkalmazkodik a vásárlóihoz és szerintem ez így is lenne rendben.
De ez alatt nem azt értem,hogy legyen a mai naptól mozis forradalom és csak 16:9-es képaránnyal vetítsék a filmeket,hanem legyen 1 B verzió is ami kompenzálja ezt a "problémát"És akkor hajrá,lehet köpködni az ötletem

-
lumpika
tag
Nem feltétlenül igaz hogy csak a kép nyújtásával tudod a fekete csíkokat eltüntetni.a nézendő filmből "open matte" változatot keress(mármint ha netről van) .ebben a kiadásban 16:9ben tudod nézni teljes képernyőn a filmet fekete csík nélkül képarányváltozás nélkül.A módszert nem ismerem, egyszer mintha írta volna vki hogy 4:3 veszik fel alapból a filmet és aztán alul felül vágnak, de ez nem biztos. Nem túl nagy a választék ilyen kiadásból.
-
vlevi
nagyúr
A szélesvásznú dolgoknál én megértem, hogy a 16:9 tévén is van fekete rész a 21:9 vagy mégnagyobb, szélesvásznú mozik képarányok miatt. Ott tényleg sokat elvenni a filmből, ha levágnám a széleit. Az viszont érthetetlen számomra, hogy a 4:3-as TV adásoknál kézzel be tudom állítani, hogy nagyítson bele a képbe. De az automatikus beállításnál nincs ilyen lehetőség, csak a széles nagyítás, ami kb fele mértékben lapítja és nagyítja a képet. Az semmire nem jó. Nem értem az ilyen, már bocsánat a kifejezésért, idétlen félmegoldásokat. Az előző TV-hez tudom hasonlítani, annál mindíg tökéletes volt a képarány, az XE8505-n viszont szórakozni kell vele. És az sem jó válasz, hogy egyszer beállítom, és kész, mert a TV-t nem nézi órákig az ember. A következő csatornánál már nem jó a kézzel beállított arány, vagy akár ugyanazon a csatornán is, a következő műsor már szélesvásznú, amire az automata jól beállna, ha lenne jó automata beállítás.
-
esox
senior tag
válasz
DoItYourself
üzenetére
Sajnos ezt későn tudtam meg, azt hiszem vero topicban is írtad ezt. Bosszantó, hogy majd 100 fontért vettem, pedig elég körültekíntően vásárolok, na mind1 most már

A kérdés akkor az, hogy milyen képet varázsol a Sony XE9005-re egy S950X, de megyek akkor a javasolt topikba, köszi.
-
DoItYourself
addikt
válasz
cucumber87
üzenetére
Esetleg a HTPC (Házimozi PC) topikba is benézhetsz.
(#38574) esox: a Vero4K valójában egy X96 (S905X) procis olcsó (~$26), kínai médialejátszó átcímkézve. Az egyetlen különbség a wifi modul, a Vero-ban ac-s van. Az X96-ot LE-el használva megegyezik a médialejátszó tudásuk. A többihez javaslom az Amlogic topikot.
-
esox
senior tag
Sziasztok,
használ valaki Vero4k-t XE9005 tévével 4ks tartalom lejátszásra?
Érdekelne a képminőség. Nagyon vacillálok, hogy ez legyen az új tévé otthon. -
TCr
veterán
válasz
cucumber87
üzenetére
Szerintem a Win10 topikkal előrébb leszel.
-
TCr
veterán
Gyerekek, tényleg ide való a Windows HDR képessége
képtelenségetéma? -
ArGab
őstag
Márpedig ilyen a film és máshogy nézve valamilyen szempontból tönkre lesz téve. Egy jó magyarázat a témában: [link]
Ha ennyire zavar és a szélesvásznú mozifilmekre akarod csak használni akkor vannak 21:9-es képarányú tévék. Bár kérdés hogy mit szólsz majd a két sávhoz bal és jobb oldalon a sima 16:9-es tartalmakkal. -
kezo0
addikt
Márpedig ilyen a film, elhiheted. Ha natív felbontásban akarod nézni, akkor meghagyod az alul-felül fekete sávokat, amelyek azért vannak, mert az eredeti mozi-változat „szélesebb vásznú”, mint a te 16:9-es képarányú tévéd. Ha eltünteted a fekete csíkokat, akkor azt vagy úgy teszed, hogy függőlegesen megnyújtod a képet, és torz, tojásfejű embereket fogsz látni, vagy úgy, hogy belenagyítasz a képbe, hogy a képarány megmaradjon, de akkor meg a hasznos kép jobb és bal széle is le lesz vágva, és nem azt a teljes képmezőt fogod látni, amit a kamera eredetileg rögzített – ráadásul ez utóbbi esetben a belenagyítás miatt a natív felbontást is sikeresen lerontod...
Ha nem elég nagy a tévéden a hasznos kép, akkor sajnos csak az marad, hogy még nagyobb tévét kell venni.
(És akkor sem lesz igazad, ha ugyanazt a sületlenséget kétszer is leírod, már ne haragudj.) -
bundy
csendes újonc
Értem én..YT-bon nem nézek mostantól semmit se,de amit írtam az még mindig áll...
"Az a helyzet hogy néznék én 4k-s filmeket is a tv-n ha nem rontaná el az egész látványt az a 2 vastag csík alul és felül...hiába a nagy tv ha közben lekicsinyíti az egész filmet 40"-ra
Tudom erre többnyire azt mondják,hogy "ilyen a film" ....na ez is badarság!
Hittem ebbe addig amíg nem láttam 1 philips tv-n ugyan azt a filmet kb 2 perces csúszással teljes képernyőn...
Amúgy ezt tudja valaki miért van?
A full HD-s tartalmakat engedi teljes képernyőn de a 4k-st nem." -
delibab
senior tag
Szaisztok,
Pár hete rendeltem egy one flick távirányítót. Az létezik, hogy az xe9005 nem kompatibilis vele? Sehol nem találom, hogy lehetne párosítani....
Előre is köszi!
-
kacsa7
őstag
Tedd automatikusra a HDR-t. Ha az Action menüt behozod és ott írja a HDR-t, akkor a tartalom amit nézel, valóban HDR. Minden más esetben ráerölteted a nem HDR tartalomra és akkor történik az a jelenség, amit írsz. Egy túlszaturált misztikum lesz.
Ne Youtube HDR-t nézz, mert ott nincs HDR, hiába írja az a nevében... 4k filmeken lehet tesztelni, mert azok mind HDR-esek. -
bundy
csendes újonc
Igen youtube 4k tartalmakat...
Az a helyzet hogy néznék én 4k-s filmeket is a tv-n ha nem rontaná el az egész látványt az a 2 vastag csík alul és felül...hiába a nagy tv ha közben lekicsinyíti az egész filmet 40"-ra
Tudom erre többnyire azt mondják,hogy "ilyen a film" ....na ez is badarság!
Hittem ebbe addig amíg nem láttam 1 philips tv-n ugyan azt a filmet kb 2 perces csúszással teljes képernyőn...
Amúgy ezt tudja valaki miért van?
A full HD-s tartalmakat engedi teljes képernyőn de a 4k-st nem.
Az is érdekes hogy youtubon pl kidobja teljes képernyőre de a vinyón nem. -
bundy
csendes újonc
Sziasztok!
Ennek az XE 8505-ösnek szerintem valami botrányos a HDR képe.
Próbáltam már mindenhogy állítani, úgy is ahogy itt ajánlották.
A vörös színnel egyszerűen képtelen megbirkózni..
A vörös színt maxra lehúztam mint nappali mint esti fénynél is,de mindhiába...
Az emberek úgy jelennek meg rajta mint akik leégtek a napon (bőrszín)
Ha pedig egy piros gyümölcsöt vagy egy virágot próbál megjeleníteni egy vörös pacal látszódik ronda kontraszttal
Olvastam egy külföldi oldalon hogy botrányos ennek a típusnak a HDR-je de konkrétan nem ezt a tulajdonságát húzták le.. -
Ronam
addikt
Köszi, megtaláltam közbe. Két külön zacskóban volt, csak "el volt rejtve"
. -
Ronam
addikt
Sziasztok!
Nemrég vettem egy 55XE9005 tv-t. Próbáltam az előbb összerakni a talpat, de nagyon úgy tűnik, hogy kevés csavar van. Összesen 4 kis csavar volt a talpban, a többivel mi a helyzet? Vagy csak én vagy ennyire balfasz?
-
vlevi
nagyúr
válasz
cucumber87
üzenetére
"Aktiválódott a HDR win10 "
Nekem is ugyanez a konfig. Win10, Nvisia 1060, és Sony xe85.
Én is próbáltam a HDR-t, a HDMI2 bemeneten.
Nekem is olyan tompa trutyi lett a kép.
Azonban, megnéztem Windows Insidper Preview alatt, hogy ott milyen a HDR, és azt vettem észre, hogy a 1709-es verziójú Win10-ben még nem, de az Insider verzióban már van állítási lehetőség a fehér fényerőre HDR kép esetén.
Ezért én inkább lemondtam (egyelőre) a win10 HDR használatáról, úgyis csak olyan játékokkal játszok a TV-n, amikben nem nagyon van HDR.Igen, tudja az XE85 az USB3-t, sőt, pl. felvételt csak azon a HDD-n hajlandó csinálni, ami az USB3-asba van dugva.
"UHD filmek tárolására"
???
A nagyobbikat
Viccetfélretéve, a FullHD anyagokból a 10-15gigás volt nagyából a max, amiket nézegetek. Az UHD viszont inkább 50, mint 40, de gyakran a 60giga méretet közelíti.
Szóval 2db nyócterásat betárazol, és rendben leszel vele pár hónapig
-
cucumber87
tag
Illetve:
UHD filmek tárolására melyik külső merevlemezt ajánlanátok? Elég a 5400 RPM?
nem találok infót de remélem tudja a készülék az usb 3-at

-
cucumber87
tag
Sziasztok!
Tegnap boldog tulajdonosa lettem egy 55XE8505-nek
Viszont Pc-s bellitásban nem vagyok jártas 
Aktiválódott a HDR win10 kép beállításnál. Bekapcsolom és szétcseszi a képet. (betűk olvashatatlanok színmegjelenítés váltakozik) Nvidia 1060 6GBom van a gépben. Ha ki van kapcsolva gyönyörű a kép illetve még szokom az androidot tehát nem tudom tévén alapból aktív e a HDR ki kell írnia ha igen ?
-
Mano66
senior tag
Van olyan funkció a mostani tv-ken,hogy ha bekapcsolok egy média lejátszót vagy egy műhold vevőt érzékeli a HDMI-n keresztül és bekapcsolja a tv-t.Vagy ez a scart csatlakozóval együtt eltűnt?
-
hakos1987
őstag
Személy szerint mikor választottam most TV-t, megvehettem volna az LG OLED55C7V-t, de ugyan ebben az árban inkább XE93-at választottam. Azért az OLED még nem egy elterjedt és kiforrott technológia, azért tegyük hozzá. Persze még nem beszélünk beégésről, majd lehet 1-2 év és tömeges probléma lesz, ki tudja.
Hozzátenném továbbá, az első tapasztalataimat leírva kiemeltem a felhősödést... Azóta megfelelően beállítva 0 nyoma van. Szóval még korai lenne az LCD TV-ket leírni. Az biztos, hogy a jövő az OLED-é lesz, de majd 3-5 év múlva térjünk vissza rá....
-
Joshi
titán
válasz
junior11
üzenetére
+sting2
Az ártól függ hogy egy tévé milyen, 100-150k-ért belépős tévék vannak nincs ezen mit szépíteni. De az a legdurvább hogy LCD-ből még a 300+ ezres készülékek háttérvilágítása adott esetben botrányosan sz@r is lehet, függetlenül a gyártótól. De van 300-350-ért LG 55EG9A7V OLED ami igaz hogy csak FHD, de legalább OLED.

-
AL
addikt
válasz
Predator2
üzenetére
Szia ! Nehéz a választás mindig . Próbálj minél több információt összegyűjteni a kiszemelt készülékekről .
Én mindig a kiválasztott készülékek típusszámát, jelét beütöm a keresőbe és ott rákeresek a tesztekre , véleményekre, árakra . Végül ha már eleget tudok róla üzletben is megnézem, persze ott nem mindent olyannak látsz mint otthon. Lehet, hogy amelyiket itt valaki ócskának mond az neked tökéletesen megfelel, mert mindenkinek más az ízlése . Ha visszaolvasgatsz ebbe, vagy a milyen TV - t vegyek topicban láthatod, hogy ugyanarról a készülékről sokszor teljesen más vélemények vannak . Inkább nézelődj hetekig és gyűjtsd az információkat, mint hogy egy "nemtetszem" vásárlásba tévedj . Találsz külföldi és Magyar teszteket is .
Az IPS és a VA panel esete is egyéni ízlés dolga, mindkettőnek vannak hívei .
Azt, hogy melyik TV menyit bír manapság nem lehet megmondani . Én szinte biztos vagyok benne, hogy olyan strapabíró,tartós készüléket, mint a régi volt manapság nem kapsz . A Technika is olyan, hogy amit ma megveszek az már 2 - 3 év múlva elavul és talán kompatibilis eszköz sem lesz hozzá néhány év után . Üdv. -
daniel2121
őstag
válasz
daniel2121
üzenetére
Erre valaki?
-
karakpecze21
senior tag
válasz
DoItYourself
üzenetére
Igen, gyári beállítás visszaállítást csináltam már.
-
DoItYourself
addikt
válasz
karakpecze21
üzenetére
Factory reset volt már?
-
karakpecze21
senior tag
válasz
DoItYourself
üzenetére
Köszi.
Na ez tök jó. Jött is egy frissítés ami javítja....manuálisan feltettem, ugyanúgy fos.
Azért az is durva, hogy a magyar ügyfélszolgálatosnak fogalma sincs erről. Hülyeségeket beszél.
Csak androidoson lehet aplikációkat telepíteni meg ilyen szövegek.... vicc. -
DoItYourself
addikt
-
karakpecze21
senior tag
Sziasztok!
Vettem 3 napja egy Sony KDkd55xe7005 televíziót.
A kép és a hangzás nagyon jó, de minden mástól agyvérzést kapok már.Nem frissíti az internetes tartalmakat.
Nem tudta frissíteni a rendszer szoftver sem hálózatról, hibakódot kaptam (4057), de a Sony oldaláról leszedtem és USB-n fel tudtam tenni a legfrissebbet.
A fenti hibák ezek után is megmaradtak.Nem androidos, hanem linuxos. Nem tudok egy aplikációt sem felrakni , mert nem jön be egy sem.
Ügyfélszolgálat szerint csak androidosra lehet. Magyarán a 12 db aplikáción kívül ami gyárilag fent van nem lehet feltenni.
Ami érdekes mert unokaöcsémnek ilyen tv-je van csak kisebb, de neki le lehet szedni....több száz közül tud választani.
Ha elindítok egy filmet USB-ról és kilépek belőle véletlen, nem folytatja onnan ahol abbahagytam.Internet kapcsolat teszt hibát nem ír. Youtube is hibátlanul megy. Viszont nem engedi az internetes tartalmakat frissíteni a Sony irányából.
Képeket próbálok mellékelni.

-
daniel2121
őstag
Sziasztok
32 coll-ban melyik típus ajánlott elsősorban az újak közül,smart kellene?100k környékén. -
metrion
aktív tag
Sziasztok!
Valaki tud esetleg valami infót, hogy 43W755C-re mikor lesz elérhető az Android 7.0 TV?
-
blakey
titán
-
bundy
csendes újonc
Sziasztok!
Nemrég vettem egy 8505-ös és nagy bajban vagyok a HDR részével.Egyszerűen nem találom a legjobb beállítást hozzá hogy kihozzam belőle a maximumot..Már mindent próbáltam ami szerintem fontos lehet.
Valaki ki tudna segíteni ebben mi a legjobb beállítás hozzá?
Előre is köszönöm! -
-
Joshi
titán
-
marlboromen
aktív tag
válasz
pippo76
üzenetére
Koszonom, akkor ezt javitottak, a marshmallow-on nem igy van. Ha egyszer megkapjuk a nougatot a 2015-os tevekre legalabb ez jo lesz. Baromira idegesit. Nem is ertem hogy sikerult ezt igy megcsinalni, miert nem jutott eszukbe hogy berakjak az action menube, az lenne a legjobb megoldas.
-
pippo76
tag
válasz
marlboromen
üzenetére
A háttérben fut a tv adás, nem maradsz le semmiről.
-
marlboromen
aktív tag
A hetes droidon is ki kell lepni a nezett adasbol hogy beallitsuk az elalvas idozitot? Akinek ujabb teveje van megnezne? Koszi.
-
Predator2
addikt
Helló
Nézelődtem a Tv-knél és megakadt a szemem ezen a készüléken. [link] [link]
Nem sürgős a vásárlás sőt... működik még a CRT Tv-m. Egy Best Buy vételt keresek.
Mi a vélemény/tapasztalat erről a készülékről? 140k-ért jó vételnek számít?
11 éves a jelenlegi TV-m, hosszú távra tervezek. Tudom nem vagytok jövendő mondók, de a Sony TV-k hogy bírják a strapát?Nem vagyok márkafan. A képminőség fontos. Főként az RKSZ szolgáltató kábeltévé szolgáltatását nézném rajta. Sötétben nézek TV-t, 4-5m távolságból.
THX
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- OpenMediaVault
- Autós topik
- Indul a ChatGPT Health
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Házimozi belépő szinten
- Mikrotik routerek
- Tízezres aksit tuszkolt a Honor a Power 2-be
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L490 - i5-G8 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo 14 Thinkbook 2in1 Yoga FHD IPS Touch i7-1165G7 16GB 512GB Intel IrisXE AktívToll W11 Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3943, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy S23 Ultra - Green - 8GB /256GB - Újszerű állapot!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Na jó nem 150-ért.