Keresés

Aktív témák

• futrinka

csendes tag

válasz tudatlan #33 üzenetére

Az egész úgy történt, hogy egy ''idegen'' gépre dugtam fel a kamerát. A sz.gép ment, a kamera nem. Player állásba téve vártam a szokásos bimbammot, de semmi. Előtte egy hónappal még ment otthon, rá volt dugva a sz.gépre folyamatosan, csak éppen nem volt bekapcsolva. Eddig a dugásra nem volt érzékeny... A port halála valahol itt keletkezett. Még az is lehet, hogy az adott port vagy a kábel szar, de ezt nem tudom kipróbálni.
    A firewire egyébként hotplug, azaz bármikor be lehet nyomni, elvileg nem számít. Az árnyékolás ér be először, azaz mondjuk egy statikus szikrázás 99%-ban kizárt.
    A kamera egyéb funkciói hibátlanok, így, akinek nem kell feltétlenül firewire, még jó kis gép lehet. Csakhát analógról ez fordított ''üzletszerűen'' MPEG/Xvid-be...

• futrinka

csendes tag

válasz tudatlan #29 üzenetére

Gratulálok a D8-hoz!
    Az okos más kárán tanul: a firewire csati a kamerán, legalábbis a régebbieken nem bufferelt, azaz egyből egy százlábú IC-be torkollik. Gondolom tudjátok ez mit jelent.... Egy ''jó'' dugás után nincs többé ''új hardver varázsló...'' és a szervíz is méla undorral vegyes sajnálattal löki vissza a gépet. Úgyhogy ez a beírás javarészt régi tapasztalatokon alapul. Sajnos.

Általában a D8-ról:
    A D8 fileszinten azonos miniDV-vel. A D8 a Hi8 kazettaméretével működik, egyébként ''belül'' gyakorlatilag ugyanaz.
    iLink=FireWire=IEE1394 (Sony, Apple stb. elnevezések, gyakorlatilag ugyanazt a soros csatlakozást jelentik)
    4/6 dugó: a firweire kétféle csatlakozást jelenthet: 6-os nagy dugó, amin Host controllerként tápfesz is kiadható a 6 vezetéken. A 4-es mini, csak adatjeleket (4)tartalmaz. A kábelt az dönti el, hogy a kártyán/alaplapon milyen csatlakozó van. A kamerán 4-es van minden esetben. Javasolt mindkét fajtából tárolni, mert pl. a DVD-írókon elől 4-es van, de sok firewire kártyán csak 6-os.
    Az USB-n áttöltött film SZVSZ egy butított anyag, a CD-n adott ''játék''szoftver önkényesen chapterez és filterez, ha kell, ha nem. Nem ismerem, talán kikapcsolható ez az ''Auto...''.
    Valós ''áttöltéshez'' mindenféleképpen firewire kapcsolat kell, bármit is mond a ''tulaj'' itt lejjebb. A leginkább bevált capture program a ScenalyzerLive!. A file nevébe bele teszi pl. a felvétel dátumát, darabol stb. A tömörítéshez több megoldás is van, az egyik legjobb, és akár realtime is tud pl. MPEG-be menteni: Mainconcept MPEG Encoder-e, TMPGEnc.... Szerkeszteni: Ulead, Pinnacle Studio, Adobe Premier, Mainconcept mainactor és még száz...
    Az erre szakosodott topicokon nyomva tartott pagedownnal is legalább két hét, míg átjut az ember. Úgyhogy van olvasnivaló...

• Dufresne

addikt

válasz tudatlan #29 üzenetére

Nekem is volt digital8-as kamcsim és USB-n keresztül a filmet nem lehetett normálisan áttölteni, se a sajtá, se más progival. Az iLink a jó megoldás, ha van, vagy 1 jó minőségű tvtuner.

Igen jó az a 3500huf-os firewire kártya, amineh általában adnak 4-6os kábelt, ami jó a kamerákhoz. Ezek a számok csak annyit jelölnek, hogy a 4es az 1 kisebb csatlakozó, a 6os, meg nagyobb. A kamerákra én eddig csak 4est láttam rárakva, de nincs is értelem azokra rakni a nagyobb helyet foglaló csatit:)
    Én a Cyberlink Power Directort használom és bár nem ez a legprofibb proi, de egyszerű kezelni szvsz és a minősége is elég jó. Aztán vágáshoz már lehet használni Adobe Premiert, tömörítéshez meg DrDivix, hogy valami egyszerűbbet mondjak.

Aktív témák