- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Szemrevaló trió frissíti a Motorola portfólióját
- Fotók, videók mobillal
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
Aktív témák
-
jayhunter
csendes tag
Nem tud vki olcsón firewire-t? lécccccííííííí
-
törölt tag
Hali, en most dolgoztam egy sony d8-assal, de nem volt vele gond. A WinDVR siman leszedi neked firewiren keresztul az anyagot avi-ba es aztan at is konvertalja a kivant beallitasok alapjan. Tudsz magadnak letrehozni profilt, igy tetszoleges beallitasokkal ment el. A konvertalas utani lathato kepminoseg nem volt rosszabb, mint amikor az Adobe Premier-rel csinaltam, viszont 30-50%-kal gyorsabb. Talan mas kodeket hasznal. A Premier a Mainconcept MPEG-et, a WinDVR nemtommit.
-
jayhunter
csendes tag
Az xp nekem is felismerte,de az ImageMixer egyből lefagy mihelyt bekapcsolom a kamerét.
-
Sihto_
tag
Na szoval senkinek sincs ötlete, hogy milyen driver-t raktam fel???, mert mar probaltam mindenfele sonys cuccal, de sehogysem sikerul!
[Szerkesztve] -
Sihto_
tag
Sziasztok
Tehat első válasz usb2-n normálisan akár mekkora méretben át lehet venni a sony kameráról a filmet, ebben az esetben a kamera által felvett kép mérete a szűk keresztmetszet, ehhez kell egy olyan progi, ami akármilyen egységről fel tud venni ilyen pl.: Intervideo wincoder , meg sajnos kell egy driver, ami megteszi azt, hogy usb-n keresztül felismerje a sony kamerát. Azért irom ezeket mert korábban éveken keresztűl így csináltam, de sajnos ujra raktam az xp-t uj alaplap, proci stb. és most sehogysem akar működni, akinek esetleg van elképzelése, hogy mi lehet ez a driver, az irjon.
csa -
futrinka
csendes tag
Igen. (Hasonló, mint az USB) Egyes PCI-os Firewire kártyákon van is egy ''floppytáp'' csatlakozó, ami közvetve ezt a tápellátást oldaná meg. (Lehet, hogy csak bizonyos terhelési szint felett kell ide dugni, egyébként elég a kártyahely által szolgáltatott teljesítmény)
Ha a kábelben ez a táp összeér valamelyik adatvonallal, akkor kakukk, erre gyanakszom én is.... -
futrinka
csendes tag
Az egész úgy történt, hogy egy ''idegen'' gépre dugtam fel a kamerát. A sz.gép ment, a kamera nem. Player állásba téve vártam a szokásos bimbammot, de semmi. Előtte egy hónappal még ment otthon, rá volt dugva a sz.gépre folyamatosan, csak éppen nem volt bekapcsolva. Eddig a dugásra nem volt érzékeny... A port halála valahol itt keletkezett. Még az is lehet, hogy az adott port vagy a kábel szar, de ezt nem tudom kipróbálni.
A firewire egyébként hotplug, azaz bármikor be lehet nyomni, elvileg nem számít. Az árnyékolás ér be először, azaz mondjuk egy statikus szikrázás 99%-ban kizárt.
A kamera egyéb funkciói hibátlanok, így, akinek nem kell feltétlenül firewire, még jó kis gép lehet. Csakhát analógról ez fordított ''üzletszerűen'' MPEG/Xvid-be... -
tudatlan
csendes tag
Én is köszönöm az infokat.
Az viszont engem is érdekelna hogy mit értesz az utolso dugáson.
Ezzel azt akartad mondani hogy jobban járunk ha kikapcsolt gép mellett csatlakoztatjuk a kamerát? :F -
futrinka
csendes tag
Gratulálok a D8-hoz!
Az okos más kárán tanul: a firewire csati a kamerán, legalábbis a régebbieken nem bufferelt, azaz egyből egy százlábú IC-be torkollik. Gondolom tudjátok ez mit jelent.... Egy ''jó'' dugás után nincs többé ''új hardver varázsló...'' és a szervíz is méla undorral vegyes sajnálattal löki vissza a gépet. Úgyhogy ez a beírás javarészt régi tapasztalatokon alapul. Sajnos.
Általában a D8-ról:
A D8 fileszinten azonos miniDV-vel. A D8 a Hi8 kazettaméretével működik, egyébként ''belül'' gyakorlatilag ugyanaz.
iLink=FireWire=IEE1394 (Sony, Apple stb. elnevezések, gyakorlatilag ugyanazt a soros csatlakozást jelentik)
4/6 dugó: a firweire kétféle csatlakozást jelenthet: 6-os nagy dugó, amin Host controllerként tápfesz is kiadható a 6 vezetéken. A 4-es mini, csak adatjeleket (4)tartalmaz. A kábelt az dönti el, hogy a kártyán/alaplapon milyen csatlakozó van. A kamerán 4-es van minden esetben. Javasolt mindkét fajtából tárolni, mert pl. a DVD-írókon elől 4-es van, de sok firewire kártyán csak 6-os.
Az USB-n áttöltött film SZVSZ egy butított anyag, a CD-n adott ''játék''szoftver önkényesen chapterez és filterez, ha kell, ha nem. Nem ismerem, talán kikapcsolható ez az ''Auto...''.
Valós ''áttöltéshez'' mindenféleképpen firewire kapcsolat kell, bármit is mond a ''tulaj'' itt lejjebb. A leginkább bevált capture program a ScenalyzerLive!. A file nevébe bele teszi pl. a felvétel dátumát, darabol stb. A tömörítéshez több megoldás is van, az egyik legjobb, és akár realtime is tud pl. MPEG-be menteni: Mainconcept MPEG Encoder-e, TMPGEnc.... Szerkeszteni: Ulead, Pinnacle Studio, Adobe Premier, Mainconcept mainactor és még száz...
Az erre szakosodott topicokon nyomva tartott pagedownnal is legalább két hét, míg átjut az ember. Úgyhogy van olvasnivaló... -
Dufresne
addikt
Nekem is volt digital8-as kamcsim és USB-n keresztül a filmet nem lehetett normálisan áttölteni, se a sajtá, se más progival. Az iLink a jó megoldás, ha van, vagy 1 jó minőségű tvtuner.
Igen jó az a 3500huf-os firewire kártya, amineh általában adnak 4-6os kábelt, ami jó a kamerákhoz. Ezek a számok csak annyit jelölnek, hogy a 4es az 1 kisebb csatlakozó, a 6os, meg nagyobb. A kamerákra én eddig csak 4est láttam rárakva, de nincs is értelem azokra rakni a nagyobb helyet foglaló csatit:)
Én a Cyberlink Power Directort használom és bár nem ez a legprofibb proi, de egyszerű kezelni szvsz és a minősége is elég jó. Aztán vágáshoz már lehet használni Adobe Premiert, tömörítéshez meg DrDivix, hogy valami egyszerűbbet mondjak. -
tudatlan
csendes tag
Hali.
A másik hasonló topicba irtam már ugyanezt de nem tudom melyiket olvassátok hamarabb.
A lényeg:
Most vettem egy Sony digital8 kamerát. De sajna tudatlan vagyok egy kicsit a felvett film letöltésében.
Kérdések:
- Az dv (i.link) kimenet a számitógép firewire portkához csatlakozik?
- Ha igen akkor a movie átvételéhez elég egy egyszerü firewire kártya(kb. 3500HUF), meg egy kábel?
- Milyen kábel kell hozzá, mert láttam sokfélét (pl. 6-4 , 6-6),meg mik ezek a számok?
- Meg ha egyszer sikerülne összekapcsolnom akkor milyen progit használjak az átvétel+tömörítéshez?
Thx -
-
gege71.hu
addikt
válasz
#57764352 #26 üzenetére
Szvsz nem lehet. Nekem is Sony van bár miniDV (DCR-TRV27E) és usb-n keresztül csak a memory stick-re lőtt képek ill gyenge mpeg-ek tölthetők át. A kaziról csak Dv-kártyával (canopus EZDV) tudok áttölteni nyers dv-be (avi).
Bár az említett kamerát nem ismerem. De ha esetleg lehet is usb-n szerintem sok értelme nincs. :)
[Szerkesztve] -
törölt tag
Köszönöm a válaszokat!
Már csak arra szeretnék válaszolni, hogy a csomaggal egy ütt kapott progikkal tudok-e NYERS FILMET USB-n átmásolni a kameráról a PC-re!
A minőség nem lényeg (egyelőre)!
THX -
bitfarkas
őstag
válasz
#57764352 #23 üzenetére
Bár nekem korábbi, D8-hoz kapott szoftvercsomagom van, elvében - nem hiszem, hogy eltérne.
Az Usb kapcsolat csökkentett képmérethez való, a kamera konvertálja a jelet, így az usb portnak megfelelő sebességgel írható a gépre, de ez egy gyenge vcd-nek megfelelő minőségű kép.
A csomag tartalmaz a firewire porthoz rendelt beszedő progit is, de ez az usb porton nem használható. (tudomásom szerint a dv avi formátumhoz nincs usb-s capture lehetőség, nemcsak a sonynál, másütt sem.)
Ha tisztességes módon és minőségben akar a cimborád filmet átírni a pc-be, nem tudja megúszni fw nélkül. -
wassermann
addikt
válasz
#57764352 #23 üzenetére
Bár az USB1-es és USB2-es csatlakozó ugyanolyan, sebességben ég és föld
a kettő. Az USB1-es csatlakozókat főleg digit fényképezőgépeken használják
vagy állókép átvitelre. Sebessége mozgókép átvitelre kevés.
Ezért fejlesztették ki a gyorsabb USB 2-est és a IEE1394-et (másnéven iLink /
Firewire). Valószínűleg akkor erre lenne szükséged. - Nincs a környéken egy
Audigy hangkártya esetleg, azokon van ilyen csatlakozó extraként és a WinXP is
simán kezeli.
[Szerkesztve] -
válasz
wassermann #21 üzenetére
Az 1. megoldáa nem biztos, hogy jó.
Mert én próbáltam USB 2.0-val, de sztem maga az kamera nem támogatja azt. -
wassermann
addikt
Akkor a következő a megoldás:
1. kerestek valakit akinek van USB2-es porttal rendelkező alaplapja és XP fut rajta.
2. a hozzáadott progi nélkül, az XP MovieMaker-ével beolvassátok a filmet a vinyóra.
Ha meg ez nem tetszik a kamerás ürgének - Jó napot kívánok! Értetlenekkel
nem érdemes gyötrődni ... -
törölt tag
válasz
wassermann #17 üzenetére
Ezt értem, de a csákó, akié a cuccos nem hiszi el, hogy nem lehet kikapcsolni az effekteket. Alapból is ki van választva, és olyan nincs, se ezen a panelen, se az optionsba, hogy ne használjon effekteket!
-
wassermann
addikt
A programmal lehet boldogulnál, de csak akkor ha szerzel egy USB2-es vagy
1394-es csatoló kártyát - mert a program ''az ajtót nem tudja neked kitágítani''! -
törölt tag
válasz
wassermann #15 üzenetére
OK! Ezt megértem!
De lehet ezzel a programmal nyers videót másolni kameráról gépre?? -
wassermann
addikt
''a nevezett program a 3 percnyi anyagból 2:11-et csinál'' - ezt azért csinálja,
mert kénytelen kockákat eldobni amikor az USB1-en átgyömöszöli a cuccot.
Így nem fog működni soha rendesen.
Olyan mintha a zongora csak lábak nélkül férne be az ajtón, de a lábakért már
nincs ideje senkinek visszamenni, mert a zongorák folyamatosan özönlenek... -
törölt tag
Nem a minőség, vagy sebesség a lényeg, ezt belátom, hogy nem erre találták ki. Most az a lényeg, hogy tudom-e a kamerához adott cd-n lévő progikkal a Nyers Videót átmásolni a gépre!
-
wassermann
addikt
Szerintem külömben az USB1 átviteli sebessége nem is elég egy ilyen
ketyerének. Mindenképp USB2-es vagy 1394-es csatoló kellene! -
törölt tag
UP!
-
törölt tag
UP!
-
törölt tag
Nem a minőség a lényeg egyelőre, hanem a csomagban adott progikkal tudjak NYERS videót másolni a gépre!
-
wassermann
addikt
Ha nem akarsz beruházni, akkor az iuVCR 30 napos próba verziója vagy
a Windows XP-be épített MovieMaker-e is megteheti - de 1394, az kell!
[Szerkesztve] -
karyo
senior tag
Felejtheted is el az USB-t. AZ USB 1.0 szabványt azért támogatja a cucc, hogy lehessen webkameraként használni. Ha a kazettára rögzített képet szeretnéd jó minőségben viszontlátni, mondjuk a gépeden, akkor mindenképp be kell szerezned egy firewire kártya+kábel combot, enélkül nem fog menni.
( És capture programnak az Adobe Premiere 6.0+ erősen ajánlott ) -
törölt tag
UP!
-
törölt tag
UP!
-
törölt tag
A kamera nem az enyém.
A srác nem akarja elhinni, hogy a hozzá adott CD-n lévő progikkal nem lehet nyers videót átrakni a gépre. Én idáig ezt csak az Auto Video (Creator?) nevű programmal próbáltam, a többivel esélytelen szerintem, mert a srácnak a kazettás változat van.
Mondtam neki, hogy másik prg. RULZ, de bizton állítja, hogy a CD-n lévő prg.-kel is tudnia kell!!
U.i: Csak USB kábel van hozzá, nem fog venni IEE1394-et, mert szerinte így is tudnia kell!!!
Hozzáteszem, hogy a nevezett program a 3 percnyi anyagból 2:11-et csinál, és össze-vissza vagdossa az effektől függően. -
Helló!
Nekünk is van egy Sony Digital8-as kameránk.
Én a WinDVD4-et használom.
Kiváló képminőséggel vesz át, ha IEEE1394-en keresztül kötöd össze (USB-vel nem ajánlatos!).
De egyébként fogalmam sincs, mi a baj, én próbáltam a hozzá adottat is (PIXELA). Avval is ment, csak pocsék volt a képminőség+rengeteg helyet foglalt. -
törölt tag
Hupsz!
-
törölt tag
HELLO!
Van egy Sony Digital 8 Kamerám. (Kazettás).
A hozzá adott program Picture Package-al nem tudok videót capturelni a HDD-re normálisan. Átrakja, de a telekúrj@ mindenféle effektel. Ez azt eredményezi, hogy a nyers anyagot nem tudom átrakni.
HELP ME!
Muszáj más programot használni?? Ebben a programban nincs olyan lehetőség, hogy NE VÁLASSZ KI EFFEKTET!
Aktív témák
Hirdetés
- Revolut
- Ford topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Asztrofotózás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A Sharkoon megtáltosodik a mechanikus klaviatúrák tekintetében?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Fuji X-S20 2.5 év garival
- Lenovo IdeaPad Gaming 3 , i7 12650H , RTX 3060 , 16GB RAM , 512GB NVME , laptop
- XPS 9530 15.6" FHD+ IPS i9-13900H RTX 4070 32GB 1TB NVMe ujjolv IR kam gar
- X1 Carbon 9th 14" FHD+ IPS érintő i7-1185G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Csere-Beszámítás! Prémium felsőkategóriás Gamer PC! X870 / R9 9950X / 9070XT / 64GB DDR5
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Bomba ár! HP Elitebook 8560W - i7-2GEN I 8GB I 500GB I 15,6" FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged