- Fórumok
- Monitorok
- Sony cpd-e250 monitor probléma
- (téma lezárva)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Google Pixel topik
- Huawei Watch Fit 5 Pro - jó forma
- A Sony bemutatta eddigi legjobb és legdrágább zajszűrős fejhallgatóját
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Aktív témák
-
KovacsUr
addikt
Ha 19"-on
1152x864 - átló 1440px - 18" (45,71cm) átló látható méret megfelelő,
1600x1200 - átló 2000px -> 25" (63,5cm) átló látható méret lenne jó (26" monitor)
De még nyilván hátrébb is kéne ülni, hogy átlásd a bazi nagy képernyőt, úgyhogy ennél is nagyobb (~27") -
mzperx
aktív tag
még jó hogy nem CAD-ezik, mert akkor megnézném, hogy hogy néz ki neki egy kör.... mondjuk 21-es monitornál szerintem bőven elég a 1280x960-as felbontás , még CAD-hez is... úgyis a frissítés a fontos....
-
rvs
aktív tag
pont ezt akartam én is írni; 1280x1024 nem túl szerencsés választás.
de ízlések és pofonok. :D -
mzperx
aktív tag
21'' látható képméret fölött van igazából értelme... a saját 21-es CRT-met nem használom 1280x960 felett... aki meg a 4:3-as geometriai méret mellett 1280x1024-et használ, az meg megérdemli....
-
Vertic
aktív tag
-
KovacsUr
addikt
-
Vertic
aktív tag
Hehe, úgy látszik vagy a szemed rossz, vagy a monitor, vagy én vagyok nagyon igénytelen. Bár ez utóbbi nem áll szerintem.
-
rvs
aktív tag
-
KovacsUr
addikt
/OFF
különben az 1600x1200 nem tudom, mekkora monitoron nézne ki jól... ha lesz egy kis időm, kiszámolom :) De tény, hogy én a 19"-os monitoromat 1024x768-ban használom, az 1152x864 még elmegy -
Vertic
aktív tag
Nekem is 1280x1024/85Hz-en megy a monitorom, 17colos, és nem tudom miért kéne lejebb venni... :)) (egyébként egy philips 107b10)
-
rvs
aktív tag
-
rvs
aktív tag
sajátomat sem szoktam 1152 fölött használni, de tudod, amit az ügyfél kér.. :)
bár jelen esetben nem ügyfél, de akkor is, szeretném megadni neki a lehetőséget, hogy rájöjjön, hogy 1600 nem az igazi 17''-n. :) -
KovacsUr
addikt
-
KovacsUr
addikt
G220, könyörgöm, nem E220
-
coolcave
tag
Nyugodtan használhatod az e230as drivert, 1280ban nehogy járasd már a 17es monitort :)
Egyébként a Sony trehány driverügyben, mellesleg leáll a 17 és 19es CRT monitorok gyártásával márc. 31-től...sokat így nem lehet remélni. -
rvs
aktív tag
megnéztem a specifikációkat, de nekem úgy tűnik elég szignifikáns mértékben eltérnek. pl az E220 nem támogatja a 1600x1200 felbontást..
E230 már jobb, de itt az 1280x1024@85Hz ütközik akadályokba. a leírások alapján az E400 lenne a nyerő. (frekik itt nagyon hasonlítanak.) majd kiderül.. -
KovacsUr
addikt
-
rvs
aktív tag
ok, köszönöm a tanácsokat, holnap megpróbálom.
ha viszont a driverszerkesztés ilyen bonyolult, akkor a sony igazán megtehetné ezt. :((
na mindegy, nem mérgelődök, hanem próbálok. -
rvs
aktív tag
-
KovacsUr
addikt
-
tszelnok
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kis gond a fennt említettel, mégpedig az, hogy a windows xp nem ismeri fel, csak plug and play monitorként. Ami alapban nem is nagy gond, csak így 85Hz feletti képfrissítést nem lehet kicsalni belőle. (a gondot súlyosbítja egy radeon videovezérlő. :) pontosabban annak a hertz konfigurálása. hibaleírást lásd lejebb!)
Szétnéztem a Sony oldalain, de sehol semmi. Van E240, E220, E200, etc. monitorokhoz minden, csak éppen az E250-hez nincs semmi. Megpróbáltam a windows update segítségével a dolgot, de nem talált semmi használhatót. A service pack I segíthet ezen?
Advancedebb userek biztos megkérdezik, hogy miért zavar engem, ha ki kell pipálni a ''monitor által nem támogatott tulajdonságok'' megjelenítését. Nos, ha ezt megteszem, akkor windows alatt engedélyezi a magasabb frekvenciákat, ezeket be lehet állítani megfelelő programmal. De pl. játékok alatt ezt nem veszi figyelembe, és stabil 60Hz-en jelenik meg minden.
Szóval aki érdemben hozzá tud szólni a kérdéshez, annak a segítségét nagyon megköszönném.Használd a G220-as driverét. Az ugyanolyan frekvenciákat tud.
-
KovacsUr
addikt
Sziasztok!
Lenne egy kis gond a fennt említettel, mégpedig az, hogy a windows xp nem ismeri fel, csak plug and play monitorként. Ami alapban nem is nagy gond, csak így 85Hz feletti képfrissítést nem lehet kicsalni belőle. (a gondot súlyosbítja egy radeon videovezérlő. :) pontosabban annak a hertz konfigurálása. hibaleírást lásd lejebb!)
Szétnéztem a Sony oldalain, de sehol semmi. Van E240, E220, E200, etc. monitorokhoz minden, csak éppen az E250-hez nincs semmi. Megpróbáltam a windows update segítségével a dolgot, de nem talált semmi használhatót. A service pack I segíthet ezen?
Advancedebb userek biztos megkérdezik, hogy miért zavar engem, ha ki kell pipálni a ''monitor által nem támogatott tulajdonságok'' megjelenítését. Nos, ha ezt megteszem, akkor windows alatt engedélyezi a magasabb frekvenciákat, ezeket be lehet állítani megfelelő programmal. De pl. játékok alatt ezt nem veszi figyelembe, és stabil 60Hz-en jelenik meg minden.
Szóval aki érdemben hozzá tud szólni a kérdéshez, annak a segítségét nagyon megköszönném.Ez a Te monitorod?
[L]http://www.sony-cp.com/en/products/archive/e250/index.html[/L] -
KovacsUr
addikt
Sziasztok!
Szóval aki érdemben hozzá tud szólni a kérdéshez, annak a segítségét nagyon megköszönném.DirectX, 60 Hz: [L]http://www.atitech.ca/support/infobase/4072.html[/L]
A monitor-drivert pedig megcsinálhatod kézzel is, ha ismered a monitor specifikációját. -
rvs
aktív tag
Sziasztok!
Szóval aki érdemben hozzá tud szólni a kérdéshez, annak a segítségét nagyon megköszönném.
Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Monitorok
- Sony cpd-e250 monitor probléma
- (téma lezárva)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Új Intel CPU-kkal jön a Surface Pro 12 és a Surface Laptop 8 for Business
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nem kell még temetni: 2 éves órajelcsúcsot döntöttek meg Raptor Lake-kel
- Asustor NAS
- Yettel topik
- Mesterséges intelligencia topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- 27% - iiyama ProLite XUB2763QSU-B1 IPS Monitor! 2560x1440 / 100Hz / 2ms / FreeSync
- LG UltraGear 27GR93U-B IPS Monitor! 3840x2160 / 144Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync!
- 27% - ÚJ Samsung Odyssey G5 S27FG506SU QD-OLED Monitor! 2560x1440 / 180Hz / G-Sync / FreeSync
- Samsung Odyssey G7 S28AG700NU IPS Monitor! 3840x2160 / 1ms / 144Hz / FreeSync / G-Sync
- 27% - ÚJ ASUS ROG Strix 27" XG27AQDNG OLED Monitor! 2560x1440 / 360Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync
- 1 év garancia, Hp 640 G8 i5-1135G7 16Gb rammal win11-el
- Honor X7a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- HP ProDesk 600 G2 MT, DVD-RW , i5-6500 CPU félkonfig
- Apple AirPods 4 / AirPods 4 ANC Bontatlan 27% áfás ár
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest