- Google Pixel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Fotók, videók mobillal
- MWC 2026: Meglepően jó áron jön a kicsi, de erős, illetve a nagy és fotós Xiaomi
- Apple iPhone 17 - alap
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- MWC 2026: Leica telefont gyártott a Xiaomi
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
-
Mobilarena
Socket AM4 topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kelna91
senior tag
Na vettem egy 5900X-et az MSI x470 Gaming Promhoz. Hát nehogy azt higgyétek, hogy működik, mert hát miért is lenne olyan egyszerű az élet!
Természetesen frissítettem előre a legfrissebb BIOS-ra. De ez nem volt elég neki. Egyszer már bebootolt, betöltött a Windows meg minden progi, használtam is a gépet, üzengettem, fájlokat, programokat nyitogattam, ez bizonyítja, hogy a konfig működőképes, az alaplap felismeri a processzort. A Feladatkezelő is szépen mutatta, hogy 5900X 12 maggal. Viszont ezen egyetlen alkalommal, amikor működött, akkor sem volt teljes értékű, mert csomó USB-s eszköz nem ment. Külső SSD, egér pl. Úgyhogy újraindítottam, azóta pedig használhatatlan. Felfoghatatlanul lassú. Illetve nem is lassú, hanem kb. fél percenként 1 másodpercig reagál bármilyen bemenetre, aztán 29 másodpercig semmi. A BIOS-ba vagy be sem tudok lépni, vagy az előbb említett módon lehet interakcióba lépni vele. Nyomogatok egy gombot, és fél perc alatt egyszer reagál.
De általában el sem jutok a BIOS-ig. A POST kegyetlenül lassú. Négy LED van az alaplapon, amik sorra felvillannak bootoláskor: CPU, VGA, DRAM, BOOT. Namost a "sorra felvillannak" az itt azt jelenti, hogy kb. egy percig világít egy LED.
Próbáltam többször resetelni a CMOS-t az alaplapi gombbal is és az elem kivételével is (áramtalanítás mellett). Semmi eredmény.
Van valakinek tippje?
Új hozzászólás Aktív témák
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Projektor topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Tápos kibeszélő offtopik
- További aktív témák...
- Asus Prime Z790-A WIFI
- Dobozos vadonat új Viper Venom DDR5 32 GB 7000 MHz RAM KIT leárazás!!!! AkciÓÓÓ
- G.SKILL Ripjaws M5 RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 WHITE - XMP - 120 hó garancia
- Patriot Viper Extreme 5 RGB 2x16GB 7800 MHz CL38 - 7 év gari!
- Corsair 32GB KIT DDR4 4600MHz CL18 Vengeance RGB RT - 12 hónap garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 11 64GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- szinteÚJ Dell 15 i7 1355U 16GB 512GB FHD 120Hz!!!!
- DTK 2.1 Multimedia Speaker System 3D-168D
- HIBÁTLAN iPhone 11 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4258
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest