Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Nő az eSIM-ek iránti igény
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Rekord negyedévet zárt az Apple
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
- Soundcore Sleep A30 - a hosszú házasság titka
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
-
Mobilarena
Socket AM4 topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kelna91
senior tag
Na vettem egy 5900X-et az MSI x470 Gaming Promhoz. Hát nehogy azt higgyétek, hogy működik, mert hát miért is lenne olyan egyszerű az élet!
Természetesen frissítettem előre a legfrissebb BIOS-ra. De ez nem volt elég neki. Egyszer már bebootolt, betöltött a Windows meg minden progi, használtam is a gépet, üzengettem, fájlokat, programokat nyitogattam, ez bizonyítja, hogy a konfig működőképes, az alaplap felismeri a processzort. A Feladatkezelő is szépen mutatta, hogy 5900X 12 maggal. Viszont ezen egyetlen alkalommal, amikor működött, akkor sem volt teljes értékű, mert csomó USB-s eszköz nem ment. Külső SSD, egér pl. Úgyhogy újraindítottam, azóta pedig használhatatlan. Felfoghatatlanul lassú. Illetve nem is lassú, hanem kb. fél percenként 1 másodpercig reagál bármilyen bemenetre, aztán 29 másodpercig semmi. A BIOS-ba vagy be sem tudok lépni, vagy az előbb említett módon lehet interakcióba lépni vele. Nyomogatok egy gombot, és fél perc alatt egyszer reagál.
De általában el sem jutok a BIOS-ig. A POST kegyetlenül lassú. Négy LED van az alaplapon, amik sorra felvillannak bootoláskor: CPU, VGA, DRAM, BOOT. Namost a "sorra felvillannak" az itt azt jelenti, hogy kb. egy percig világít egy LED.
Próbáltam többször resetelni a CMOS-t az alaplapi gombbal is és az elem kivételével is (áramtalanítás mellett). Semmi eredmény.
Van valakinek tippje?
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4428
- PS4 Pro 1TB + DualShock 4 Controller Játékkonzol
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen2 munkaállomás - i7 11800H 64GB DDR4 1TB SSD RTX A2000 4GB W
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4515, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Dynabook Portege X30-G - i5-10210U I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest